Πρόβλημα με δεκτη IR TSOP1736

Βαγγέλης Σ.

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,737
Ξεκίνησα να συναρμολογώ ένα τηλεχειριζόμενο volume control με το PGA3211 του Ελεκτορ. Αυτό εδώ:
http://www.dh3ben.de/html/electronics/pga2311_preamp.shtml

Στην πορεία δεν βρήκα το TSOP1836 ή SFH5110 και χρησιμοποίησα ένα TSOP1736. Παρόλο που στα data sheet δεν φαίνεται να διαφέρουν ιδιαίτερα, στην πράξη δεν δουλεύει καλά. Κάτι που δεν πρόσεξα αρχικά είναι η διαφορετική διάταξη των πινς και το σύνδεσα λάθος. Όμως δεν μοιάζει να έπαθε ζημιά γιατί ψιλοδουλεύει αλλά όχι καλά. Σύνδεσα και δεύτερο "καλο" tsop αλλά μία από τα ίδια.
Τι κάνει:
Χωρίς το tsop ο κοντρόλερ δουλεύει κανονικά με τα μπουτονάκια. Μόλις συνδέω το tsop αρχίζουν τα προβλήματα. Βασικό πρόβλημα η ένταση η οποία δεν σταθεροποιείται αλλά πεφτει σιγά σιγά μόνη της με ρυθμό 0,5-1db ανα sec. Παρεμβάλω αντίσταση 100Ω σε σειρά με την τροφοδοσία του tsop όπως λέει το data sheet και πυκνωτή απόζευξης 10μ και το πρόβλημα ελλατώνεται αλλά δεν εκμηδενίζεται. Όσο μεγαλύτερη αντίσταση τόσο καλύτερα, μέχρι όμως τα 1Κ2 όπου παύει πια να λειτουργεί. Χρησιμοποιώ ένα τηλεκοντρόλ από παλιά τηλεόραση της Philips. Το tsop δεν λαμβάνει κανονικά αλλά με δυσκολία. Γενικά ο κοντρόλερ δεν ανταποκρίνεται εύκολα στις εντολές του τ/χ αλλά ουτε και στα μπουτόν όταν είναι συνδεδεμένο το tsop.
Δοκίμασα κοντά καλώδια, καθόλου καλώδια, τροφοδοσία της πλακέτας με μπαταρία, συνδυασμούς αντιστάσεων πυκνωτών.... Τίποτα....

Καμιά ιδέα παιδιά;
Που μπορώ να βρώ το σωστό καταραμένο τσιπάκι;
 

Βαγγέλης Σ.

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,737
Κώστα σ´ευχαριστώ!

Και να σκεφτείς ότι το tsop από αυτούς το είχα πάρει. Τότε ήταν το μόνο που είχαν στα 36ΚΗζ.