Πρόβλημα με λήψη των HD (40 UHF) και απορίες για Teletext

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Sorry, έχω κάνα δύο μέρες να μπω στο forum. Γι'αυτό άργησα να απαντήσω.
Τις καλές μέρες λοιπόν όλα τα κανάλια της Digea έχουν την ίδια ποιότητα και ποσότητα σήματος. Δεν έχει σημασία το ποσό σε νούμερο, γιατί διαφέρει από δέκτη σε δέκτη μου. Αλλά έχουν καλό σήμα και ποιότητα όπως δείχνουν οι ενδείξεις των δεκτών μου. Και σταθερές τιμές.
Τις στραβές μέρες έχουν την ίδια ποσότητα σήματος, αλλά η ποιότητα του σήματος είναι λίγο πιο χαμηλή από ότι συνήθως, και δεν είναι σταθερή. Ανεβοκατεβαίνει λίγο, χωρίς να έχω όμως προβλήματα στην εικόνα.
Την στιγμή που έχω τα σπασίματα στην εικόνα, για μερικά δευτερόλεπτα δηλαδή, η ποιότητα του σήματος πέφτει πολύ, και ακολούθως πέφτει λίγο και η ποσότητα του σήματος. Και ανεβοκατεβαίνουν. Και μετά επανέρχονται στην κατάσταση που ήταν, όπως την περιέγραψα για μια "στραβή" μέρα, και επανέρχεται και η εικόνα.
Τα σπασίματα, και οι αντίστοιχες αλλαγές στις ενδείξεις σήματος, μπορεί να επαναληφθούν μετά από λίγα δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες, ή μπορεί να μην έχω προβλήματα για μέρες.
Προχθές που έγραψα το προηγούμενο μήνυμα είχα συνεχή προβλήματα, ήταν μια βροχερή μέρα, έχουν περάσει από τότε άλλες δύο βροχερές μέρες που δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω όμως τι μπορεί να γίνει την επόμενη στιγμή. Δεν έχω βρει δηλαδή κάποιο μοτίβο που να δείχνει ότι κάτι συγκεκριμένο φταίει και επηρεάζει. Ούτε σε τι συνθήκες, ούτε τι διάρκεια θα έχει το πρόβλημα, ούτε το πόσο συχνά θα εμφανίζεται.
Επίσης, μετά από μερικές μέρες που ανέφερα πτώση των συχνοτήτων 52 και 54, τις τελευταίες μέρες το σήμα έχει ανέβει αισθητά σε αυτές τις συχνότητες και δεν έχω προβλήματα πια. Δηλαδή σίγουρα κάτι είχε κάνει η Digea με την ισχύ του σήματος σε αυτές τις συχνότητες, και φαίνεται να το έχει διορθώσει αρκετά.
 

RiRiIII

New member
30 September 2010
64
Αθήνα/Ελλάδα
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με λήψη των HD (40 UHF) και απορίες για Teletext

Υπήρχε καμιά εξέλιξη με τα προβλήματα των HD στο 40 UHF? Είμαι στο Χαλάνδρι, και υπάρχει χαμηλότατη και ασταθεστατη ποιότητα (όχι ισχύς) σήματος στο 40.

Ευχαριστώ.
 

TopSpin

New member
31 August 2017
2
Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα (μα ακριβως), με αυτο που αναφερει ο χρήστης Tolias στην αρχη του νήματος στην συχνότητα του ΣΚΑΙ. Εχουν περάσει 5 τεχνικοί, ακρη δεν εχει βρεθει. Εχω προβει και εγω (οπως και οι τεχνικοι που ηρθαν) σε παρομοιες ενέργειες με αυτες που αναφερει ο Tolias (με ανεβασμα-κατέβασμα ενισχυτή κ.α.). Ακρη δεν εχει βρεθει. Εκει που εχω ποιοτητα σηματος κοντα στο 100, ξαφνικα πεφτει στο 0 και αρχιζουν τα σπασιματα. Μετα απο καποιες ωρες ή μερες ξαναφτιαχνει. Εχω σταματησει να προσπαθω να βρω ακρη. Απλα γυρναω στα SD οταν συμβαινει αυτο. Φυσικα η Digea δεν δεχεται κανενα προβλημα απο την πλευρα της. Περιοχή Ανω Γλυφάδα.
 

NetSurfer_g7

Established Member
2 September 2018
259
Αθήνα
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με λήψη των HD (40 UHF) και απορίες για Teletext

Υπήρχε καμιά εξέλιξη με τα προβλήματα των HD στο 40 UHF? Είμαι στο Χαλάνδρι, και υπάρχει χαμηλότατη και ασταθεστατη ποιότητα (όχι ισχύς) σήματος στο 40.

Ευχαριστώ.
Κι εγω Χαλανδρι μενω αλλα τα πιανω τζαμι ολα τα HD(απο Υμηττο).Απο Υμηττο πιανεις ή απο Παρνηθα?