Πρόβλημα σε VU+ Zero

jbousounis

Established Member
5 September 2009
296
Καλησπέρα. Έχω έναν Vu+ Zero και μου έχει βγάλει ένα πρόβλημα , το οποίο λόγω μη μεγάλης χρήσης το παρατήρησα τώρα , μπορεί να το κάνει καιρό. Ο δέκτης κάνει πολύ συχνα restart. Προσπάθησα να δω αν έχει πρόβλημα ο diseqc switch συνδέοντας ξεχωριστά κάθε ένα Lnb (μιλάμε για 2 lnb) αλλά πάλι συνεχίζει τα restart. Επισης άλλαξα το image και απο blackhole 2.1.4 που είχε το πήγα στην 3.0.9 συνέχισε να το κάνει και μετά έβαλα της satdreamgr αλλά πάλι τα ίδια. Έχει κανείς κάποια γνώμη για το πρόβλημα ??? Ευχαριστώ.
 

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
6,804
Athens
Από θερμοκρασία πως είναι ? Μήπως τον έχεις πουθενά στριμωγμένο και σκάει ο τζίτζικας ?
 

jbousounis

Established Member
5 September 2009
296
Καλημέρα. Δεν έχει πρόβλημα απο θερμοκρασία , είναι σε ένα έπιπλο (ας το πούμε τηλεόρασης) που είναι αρκετά άνετος. Είναι λίγο θερμός πίσω αλλά όχι σε φάση να πω ότι καίει!!! Φυσιολογικά ζεστό θα το έλεγα.
 

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
6,804
Athens
Αν όντως δεν βαράει ο επεξεργαστής τίποτα 85αρια ( κάπου στο μενού έχει αν δεν θυμάμαι λάθος hardware monitoring info που δείχνει θερμοκρασία του επεξεργαστή ), τότε παίζει να είναι θέμα του τροφοδοτικού (μετασχηματιστή) του.
Βεβαίως μπορεί να είναι και αλλού το θέμα και να μην φταίει το τροφοδοτικό.
Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορείς ουσιαστικά να κάνεις κάτι, και θα πρέπει να τον δει ηλεκτρονικός μήπως είναι κάτι σχετικά εύκολα επιδιορθώσιμο ( π.χ. πυκνωτής που έσκασε ή πάει για σκάσιμο )
 

jbousounis

Established Member
5 September 2009
296
Τελικά ήταν το τροφοδοτικό. Τον άλλαξα με άλλο που είχα )και μέχρι στιγμής (μιλάμε για κάνα πεντάωρο) κανένα restart και σύνδεσα και το diseqc switch με τους δύο δορυφόρους πάνω.
Επομένως πάμε να πάρουμε τροφοδοτικό και όλα καλά !!!!
 
  • Like
Reactions: billpeppas