Πρόγραμμα για δημιουργία ταινίας μικρού μήκους

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

toketog

New member
15 August 2011
13
Καταρχάς καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά Adobe premiere. Είμαι μαθητής του 2ου Γυμνάσιου Καρδίτσας και αποφασίσαμε μια ομάδα 10 ατόμων να πάρουμε μέρος στον διαγωνισμό ταινιών μικρού, εγώ έχω αναλάβει το μοντάζ και την επεξεργασία του βίντεο, καθώς είμαι πολύ κάλος γνωστής της πληροφορικής άλλα και της τεχνολογίας. Μπήκα στον κόπο να κατεβάσω το adobe premiere αλλά σαν πρωτάρης που είμαι πάνω στο premiere μου φάνηκε λίγο δύσχρηστο, βέβαια έχω αρκετά προγράμματα για επεξεργασία βίντεο τα οποία μπορείς να τα χαρακτηρίσεις φιλικά προς τον χρηστή αλλά σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά που θα κάνει το premiere. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο αξιόλογο πρόγραμμα ;
 

toketog

New member
15 August 2011
13
εχω 32bit και δεν βρηκα το cs5 για 35 ωστοσο το θεωρω λιγο δυσχρηστο, υπαρχει κατι ποιο φιλικο προς τον χρηστη αλλα με πολλες δυνατοτες ?
 

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Καλησπέρα και καλως ηρθες!

Εξαρτάται τί θέλεις να κάνεις. Το απλό κόψε ράψε βάλε στην σωστή σειρά και ταχύτητα είναι στο Premiere εξίσου απλό η σύνθετο με κάθε άλλο πρόγραμμα. Διαφορά έχει στα πιο προχωρημένα πράγματα που απο την μία έχει άπειρες δυνατότητες αλλά απο την άλλη είναι όπως και στο Photoshop πχ πρέπει να ξέρεις να τις εκμεταλευτείς.
Αν θέλεις απλά να βάλεις στην σειρά τα κλιπ που θα γυρίσετε με κάποιες απλές αλλαγές απο το ένα πλάνο στο άλλο χωρίς άλλα πολλά ίσως να είναι overkill το premiere. Και το Windows Movie Maker αρκεί.
Αν τώρα θέλεις κάτι παραπάνω απο τα βασικά, πχ ρύθμιση White balance, color grading, διάφορα εφε, κλπ με το premiere μπορείς. Αλλά δεν είναι απαραίτητα και το πιό απλό πράγμα...
 

cleon

New member
12 February 2012
8
Το Sony Vegas θα σου κάνει ότι κάνει το premiere. Υποστηρίζει τα πάντα από αρχεία και πολλά plugins για επεξεργασία, είναι πολύ ελαφρύτερο από το premiere και πολύ ποιο απλό για έναν αρχάριο.
 
Last edited:

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Μπορείς να ξεκινήσεις με το premiere elements που είναι μια πιο lite εκδοση του premiere με τις βασικές λειτουργίες και εντολές. Σίγουρα πιο απλό από το συνολικό πακέτο. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλα τα non linear editing προγράμματα έχουν την ίδια λογική.