Πόσα χρήματα για LCD?

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

23 June 2006
64
Έχω παρακολουθήσει το forum για αρκετό καιρό, τόσο ώστε να γνωρίζω τα διαθέσιμα μοντέλα, τωρινά και προγενέστερα, καθώς και τα υπέρ και κατά του καθενός. Δεν σκοπεύω να γίνω και δεν είμαι expert απλά κατατάσω τον ευατό μου στην κατηγορία των enthusiasts, ούτε καν χομπίστας.

Ένα ευχαριστώ λοιπόν στο forum και στους συμμετέχοντες γιατί αν μη τι άλλο τα γραφόμενα εδώ βοηθούν πολλούς στο να παίρνουν ενημερωμένες και "ώριμες" αποφάσεις σε σχεση με τις αγορές τους.

Επι της ουσίας θα ήθελα την αποψή σας για την επικείμενη αγορά τηλεοράσεως LCD 32 ιντσών: "αξίζει" να δώσει κανείς 1300-1500 ευρώ και να "κινηθεί" προς την ανώτερη κλίμακα της κατηγορίας, να δώσει 1000-1200 ευρώ και να αποκτήσει μεσαίο μοντέλο ή μοντέλο που ήταν κορυφαίο πριν 6 μήνες και η τιμή του έχει πέσει ή τελικά να επιλέξει μοντέλο στην κλίμακα των 650-800 ευρώ με βασικά χαρακτηριστικά προκειμένου να "μπεί" στον κόσμο της LCD τηλεθέασης;

Να τονίσω ότι αφορμή για το post και τις παραπάνω ερωτήσεις στάθηκε σχετικό post του Νίκου Μπαβιόλη για την αγορά της Samsung LE32R32B και τα όσα διθυραμβικά ακούστηκαν για την σχεση αξίας-τιμής της εν λόγω τηλεόρασης.
 

felixxx

Senior Member
20 June 2006
584
Αλλος ενας παραγοντας που πρεπει να λαβεις σοβαρα υποψη ειναι το κατα ποσο παρακολουθεις τηλεοπτικο προγραμμα η nova, εκει οι φθηνες lcd θα σε απογοητευσουν, ακομα και οι μεσαιες και ακριβες υλοποιησεις δεν συγκρινονται με τις crt!
 
23 June 2006
64
Τηλεόραση δεν παρακολουθώ πολύ, λογικά πράγματα, τις όποιες καλές ταινίες και εκπομπές έχουν τα κανάλια.

Οι CRT βέβαια αποτελούσαν μονόδρομο λόγω του ότι η περιοχή που μένω, Πειραϊκή, μαζί με Άνω Γλυφάδα και Άνω Κυψέλη έχουν το χειρότερο τηλεοπτικό σήμα στο λεκανοπέδιο. Αλλά λόγω ακτινοβολίας αποφάσισα να περάσω σε LCD με την σχεδόν μηδενική ακτινοβολία έστω και αν "ταλαιπωρηθώ" με την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων.
 
23 June 2006
64
Ελα ντε, το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ. Σοβαρά τώρα, δεν έχω κάτι με τις πλάσμα, ξέρω οτι για πολλούς η επιλογή τους είναι μονόδρομος και υπάρχουν μέλη τα οποία ορκίζονται γι' αυτές.

Απο την άλλη με πήρε κι εμένα το ποτάμι που λέει ο λόγος, εφόσον όλοι ή σχεδόν όλοι μιλάνε για, κι αγοράζουν LCD εκεί κατευθύνομαι κι εγώ. Θα μπορούσα να κάνω και το άλλο που είχε προτείνει κάποιο μέλος και το βρίσκω ακόμη πιο σωστό: 29" CRT για τηλεοπτικά και προβολέα για DVD+Games. Αλλά............πάντως δεν αποκλείω τίποτα πριν την τελική μου απόφαση και γι' αυτό άλλωστε άνοιξα αυτό το thread. Thanx.
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Εφόσον είσαι διατεθημένος να επενδύσεις σε καινούρια tv το θεωρώ "αμαρτία" να μην πάρεις από 42 και πάνω - εκτός κι αν έχεις σοβαρό πρόβλημα χώρο (και λέω σοβαρό γιατί αν είναι μικρό αξίζει να προσπαθήσεις να αλλάξεις λίγο διαρρύθμιση και να βάλεις τουλάχιστον 42άρα tv...
Εάν μάλιστα βλέπεις ταινίας και dvd ούτε καν να διανοηθείς να πας σε κάτω από 42 ίντσες...
Εγώ με βάση το value for money και μόνο (δε μπαίνω σε τεχνικά, συγκρίσεις τεχνολογιών κλπ) θα κοίταζα αυτή τη στιγμή κάποια 42άρα ή 50άρα plasma.
 
23 June 2006
64
H απόσταση θέασης είναι 3.20-3.50μ. Θα μπορουσε με μικρές κινήσεις να φτάσει και τα 4μ αλλά δεν θέλω να μπώ στην λογική του μεγαλύτερου και καλύτερου ή να δω την αγορά σαν επένδυση.

Το τελευταίο σίγουρα δεν ισχύει απο την στιγμή που ξέρουμε ποιά είναι η σημερινη αξια συσκευών που αγοράστηκαν 6 μήνες μέ ενα χρόνο πρίν. Οσο για το πρώτο θεωρώ οτι καλύπτομαι, μόλις, απο τις 32", σκέφτομαι και τις 37" και σπάνια ρίχνω και καμια ματιά στις 40". Παραπανω με τίποτα και χωρίς να αρνούμαι οτι υπάρχει όριο στο διαθέσιμο budget. Ευχαριστώ.
 

1080p

New member
25 January 2007
86
ATHENS
Μετά τα αποτελέσματα που είχε ο nectar, (δες στο thread) για την Panasonic, Η 42pv60 με 1050 είναι μακράν η καλύτερη και πιο συμφέρουσα αγορά.
Κοίτα την.
 
23 June 2006
64
H τιμή της μπορεί να είναι δελεαστική αλλά δεν είναι και οτι πιο ευχάριστο καινουργια τηλεόραση να παρουσιαζει πρόβλημα. Ο nectar και και ο dp88 νομίζω ότι δεν ταλαιπωρήθηκαν και λίγο. Μπορεί να παίρνεις 42" με 1000 ευρώ αλλά αν είναι να τα δώσω πίσω σε ψυχική οδύνη ας μου λείπει.

Μου κάνει εντύπωση που προτείνεις την συγκεκριμένη τηλεόραση για την οποία έχει δημιουργηθεί ίσως και το μεγαλύτερο thread στο forum και δυστυχώς όχι για ευχάριστους λόγους. Ευχαριστώ.
 

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
H τιμή της μπορεί να είναι δελεαστική αλλά δεν είναι και οτι πιο ευχάριστο καινουργια τηλεόραση να παρουσιαζει πρόβλημα. Ο nectar και και ο dp88 νομίζω ότι δεν ταλαιπωρήθηκαν και λίγο. Μπορεί να παίρνεις 42" με 1000 ευρώ αλλά αν είναι να τα δώσω πίσω σε ψυχική οδύνη ας μου λείπει.

Μου κάνει εντύπωση που προτείνεις την συγκεκριμένη τηλεόραση για την οποία έχει δημιουργηθεί ίσως και το μεγαλύτερο thread στο forum και δυστυχώς όχι για ευχάριστους λόγους. Ευχαριστώ.

Φίλε μου μαζί σου! Αυτή τη στιγμή μετά από κοντά 2 μήνες απολαμβάνω την TV (μετά το fix) και νιώθω υπερήφανος που βλέπω τέτοια εικόνα για τα λεφτά που έδωσα. Αλλά όπως είπες αυτά που τράβηξα δεν θα ήθελα να τα ξανατραβήξω. Βέβαια, τώρα τα πράγματα για κάποιον που έχει πρόβλημα είναι πολύ πιο εύκολα. Δεν χρειάζεται να πείσει κανέναν ότι υπαρχει πρόβλημα (πράγμα που έπρεπε να κάνω εγώ), το service ξέρει ακριβώς τι να παραγγείλει και και τι να κάνει. Αν κάποιος ακολουθήσει τον δρόμο που ακολούθησα εγώ θα τραβήξει τουλάχιστον τα μισά από όσα τράβηξα! Οπότε σίγουρα υπάρχει δίλλημα. Γιατί για να δεις την εικόνα της Panasonic θα σκάσεις τουλάχιστον τα διπλά και έτσι όπως τρέχει η τεχνολογία, καλύτερα είναι να κάνεις budget αγορές.

Η απόφαση βέβαια είναι δική σου. Δεν θέλω να πάρω εσένα ή κάποιον άλλο στο λαιμό μου!

:grandpa:
 

1080p

New member
25 January 2007
86
ATHENS
Καλά μην πάει το μυαλό σου στο κακό.
Κοιτά τι έχω γράψει και εγώ για την Panasonic. Και εγώ τα ίδια τραβάω.
Αλλά για 1000 που την βρίσκεις τώρα δεν υπάρχει καλύτερη εικόνα.
Και προτιμώ τα φίδια σε 42 ίντσες παρά κάτι άλλο σε 32, μια που καμία δεν είναι τέλεια.
Σήμερα την πείρε ο nectar από το service. Διάβασε να δεις εντυπώσεις.
Πάντως στην Panasonic δεν δουλεύω.
 
23 June 2006
64
Nektar, πιστεψέ με ξαλάφρωσα, μετά τα όσα διάβασα ότι πέρασες ειλικρινά χαίρομαι που την πήρες πίσω και όλα δουλευουν όπως θα έπρεπε απο την πρώτη στιγμή. Χαρά στην υπομονή σου, καλές και απερίσκεπτες θεάσεις.
Επαναλαμβάνω βέβαια οτι δεν αγοράζεις ποτέ κάτι για να το στείλεις για επισκευή, ούτε είμαι του στύλ, πω πω συμφορά μου χαλασε καινούργια τηλεόραση αλλά δεν δες να πέσεις στην περίπτωση το it was to good to be true.

1080p, με παρεξήγησες, ειλικρινά μπερδεύτηκα και το βρήκα παράδοξο να μου προτείνεις την συγκεκριμενη συσκευή έπειτα απο τους άθλους του nektar και του dp88. Αυτήν την απορία μου εξέφρασα και σε καμια περίπτωση δεν σκεφτηκα οτι κατι άλλο επηρεάζει την αποψή σου.

Σας ευχαριστώ και τους δυο πάντως.
 

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Να προσθέσω και κάτι άλλο γιατί σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι η τηλεόραση που πήρα ότι ήταν χαλασμένη όπως το θέτεις.

Αν δεν βλέπεις ταινίες στη NOVA (που έχει απαράδεκτη εικόνα) τότε στις 10 ταινίες που θα βλέπεις άντε το πολύ στη μία να δεις κανά φίδι. Αυτό είναι όλο. Ότι είναι ενοχλητικό είναι αλλά το ότι δεν το κάνει παντού αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη τηλεόραση τα βρίσκει σκούρα σε κάποιο συνδυασμό χρωμάτων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όλες οι άλλες τηλεροράσεις που κυκλοφορούν στην πιάτσα δεν τα βρίσκουν σκούρα αλλού. Μια βόλτα στα ξένα forums και θα δεις ότι για όλα τα μοντέλα όλοι έχουν να πουν κάτι. Τουλάχιστον στην Panasonic το κάνει σε κάποιες σκηνές και δεν είναι παντού το πρόβλημα. Σε λίγο θα σου την προτείνω κιόλας... :flipout: αλλά έτσι είναι. Όλες έχουν προβληματάκια.Με 5000 ευρώ μπορεί να πάρεις την τέλεια TV αλλά τα δίνεις? Αν τα δίνεις πάρτη διαφορετικά να περιμένεις να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς για να έχεις μεγάλη εικόνα σε λογική τιμή! -bye-
 
23 June 2006
64
Πες το όπως θές, μικροπροβληματάκι, αναβάθμιση δεν έχει σημασία. Όσο και να αποτελεί δυσάρεστη εικόνα να την στέλνεις στο service σχεδόν αμέσως μετά την αγορά στην περιπτωσή σου σημασία έχει οτι την έχεις σπίτι σου και μπορείς πραγματικά να την απολαύσεις. Με γειές.
 
23 June 2006
64
Ευχαριστώ. Τουλάχιστον οι οπαδοί των plasma σημείωσαν πρωτιά στην ανταπόκριση.Θα περιμένω βέβαια και κάποιους απο το "στρατόπεδο" των LCD να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ακούει κανείς από τους πολυγραφότατους συνφορουμίτες οπαδούς των LCD? αν ναι την αποψή σας παρακαλώ σε σχέση με τον τίτλο του thread και το αρχικό μου post(για να μην εξελιχθεί το thread σε plasma vs LCD). Ευχαριστώ.
 
18 June 2006
7,544
Φίλτατε "high...." μου αρέσει πολύ το θέμα που άνοιξες...και με τον τρόπο που το άνοιξες...

μια απορία: πέρα από την ερώτηση που έθεσες ,έχεις βάλλει κάποιο budget στο μυαλό σου???...ή ψάχνεσαι????

για πες...
 
23 June 2006
64
Νάσο,

Φυσικά και υπάρχει budget, 1200-1300 ευρώ το ιδανικό το οποίο αν "ξεχιλώσει" μπορεί να φτάσει τα 1400-1500. Όχι οτι θα κλείσω τα ματια σε περιπτώσεις κάτω των 1000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνεις ψαχνώ για την χρυση τομή(ές).......

Και για να είμαι ειλικρινής, όχι οτι δεν υπάρχουν συσκευές για τις οποίες ευχαρίστως θα ξεφευγα απ' το budget μου(π.χ: Sharp 37XD1E) αλλά να, κι ας μην με παρεξηγήσουν οι gadget maniacs και technology enthusiasts του forum, το βρίσκω υπερβολή να δώσω π.χ. 1700-2000 ευρώ για τηλεόραση. Μιλάμε για παλιές(καλές) 600-700 χιλιάδες δραχμές.......για τηλεόραση. Κάπως δεν μου πάει.........Ευχαριστώ.
 
23 June 2006
64
...........και 800-1000 αν πρόκειται για "τίμιες προτάσεις" όπως πολύ σώστα κατά την γνώμη μου έχουν χαρακτηριστεί συσκευές που προσφέρουν τα βασικά με λίγη προστιθέμενη αξία στο κομμάτι των ευκολιών. Χωρίς να υποκρίνονται τις "μεγαλύτερες και καλύτερες" της κλίμακας.....