Πόσο αξιόπιστες είναι οι Philips;

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

jwalker

New member
12 September 2006
16
Από την εμπειρία σας, είχατε προβλήματα με βλάβες σε τηλεοράσεις Philips CRT ή LCD;
Πόσο αξιόπιστες συσκευές τις θεωρείτε;
 
17 June 2006
3,031
jwalker said:
Από την εμπειρία σας, είχατε προβλήματα με βλάβες σε τηλεοράσεις Philips CRT ή LCD;
Πόσο αξιόπιστες συσκευές τις θεωρείτε;


Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την αξιοπιστία της αν και απο τεχνολογικής άποψης βρίσκεται στην κορυφή.
 

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,270
Προσωπικά ειμαι fun της εικονας της philips και τεχνολογικα την ακολουθώ απο το 1996 με την 32pw9611. Ακολουθησα με την 36ρα 36pw9763 την πρώτη με ενσωματωμένο DD & ασύρματα πίσω ηχεία. Μετα μπήκα στην εποχή του pixel plus με μια 32ρα DD pixel plus 1, (δεν θυμαμαι μοντελο αλλα είχε βγεί στο hitech to κορυφαιο μοντελο πριν 2 χρονια στις 32'').
Πριν 2 μηνες αγορασα την 42PF9831D και ακομα δεν μπορω να χορτασω την εικόνα της.
Στα 10 χρόνια αυτά ουδέποτε είχα το παραμικρό πρόβλημα με οποιαδήποτε βλάβη.
Το μονο που εχω να σημειώσω ότι η lcd μου ήρθε με 1 καμενο pixel στο κεντρο της οθόνης και μου αντικαταστάθηκε άμεσα εντός 5 εργάσιμων ημερών.
Η ίδια τηλεόραση είχε μια ψυχρή κόληση στην component η οποία επισκευάστηκε εν ριπή οφθαλμού.
Τα σχόλια δικά σας

PS. To service εξυπηρετικότατο αν και δεν μπορω να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος απο τους τεχνικούς της Θεσσαλονίκης. Ο μέγας μάγιστρος των τεχνικών της εταιρίας είναι στην Αθήνα και δεν αφήνει να πέσει ούτε ένα παράπονο πελάτη χωρίς να το ελέχξει πρώτα.
Νικος
 
Last edited:

jwalker

New member
12 September 2006
16
Γιατί ρε παιδιά να μη γράψει ο άνθρωπος; Τι έχει συμβεί που δεν γνωρίζουμε οι νεότεροι;
Ας γράψει να μάθουμε και μεις!
 

jwalker

New member
12 September 2006
16
Το κατάλαβα.
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν ο Ντίνος έχει εκφραστεί θετικά κατ' επανάληψη ή αρνητικά κατ' επανάληψη και έχει γίνει γραφικός.
 

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Απο τον Οκτωβριο του 2007 εχω μια 42pfl9732 100 hz και συστημα perfect pixel η οποια λειτουργει χωρις κανενα προβλημα. Το μονο προβλημα οι τιμες τους...:blink:
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Αυτό που ξέρω από γνωστούς κι από όσα ακούω είναι ότι το service της Philips είναι από τα καλύτερα που μπορεί κανείς να βρει στην Ελλάδα (αν όχι ίσως το καλύτερο για πολλούς). Πιστεύω ότι παίζει κι αυτό το ρόλο του για τους "τρελαμένους" με την Philips.
 

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την αξιοπιστία της αν και απο τεχνολογικής άποψης βρίσκεται στην κορυφή.

Τα τελευταία χρόνια; :smileJap:

Εγώ είχα Philips CRT 29" το 1978 μοντέλο 565 Made in Holland (το καλό) όχι τα μετέπειτα που ήταν συναρμολογημένα εν Ελλάδι.
Αυτή η τηλεόραση χάλαγε ΚΑΘΕ χρόνο! Οτι μπορούσε να πάθει μία τηλεόραση το είχε πάθει. Την είχα πάει στο service που ήταν τότε στον Νέο Κόσμο, στην Καλλιρρόης, μετέπειτα στο Ταύρο, άπειρες φορές!

Την πρώτη φορά που χάλασε έχασε το μπλέ. Εδειχνε κόκκινο, πράσινο και όλες τις αποχρώσεις του καφέ. Χάρμα οφθαλμών. Επισκευάστηκε στην Philips.

Κατόπιν σε μία διακοπή ρεύματος έσβησε και δεν ξανάναψε. Κάηκε το τροφοδοτικό, το αλλάξανε, έβαλα stabilizer δεν ξαναπαρουσιάστηκε πρόβλημα στο ρεύμα. Καμμία άλλη συσκευή στο σπίτι δεν είχε καεί.

Κατόπιν χάλασε το κύκλωμα που έκανε την επιλογή PAL - SECAM. Δεν μπόρεσαν να το επισκευάσουν οπότε το απενεργοποίησαν και από τα 12 κανάλια που είχε έβαλαν να λειτουργούν τα 1~6 στο Secam και τα 7~12 στο PAL. Αρχικά όταν ξεκίνησαν οι έγχρωμες μεταδόσεις όπως θα θυμάσαι η ΕΡΤ-1 μετέδειδε σε SECAM και η ΕΡΤ-2 σε PAL. Κατόπιν γύρισαν και οι δύο σε SECAM για πολλά χρόνια. Υστερα ήρθε η επίγεια μετάδοση από την ΕΡΤ των δορυφορικών καναλιών σε PAL εκτός από το ρώσικο που ήταν σε SECAM, και τέλος ξεκίνησαν και τα ιδιωτικά κανάλια (Mega και ANT-1) σε PAL και γύρισαν και τα κρατικά σε PAL. Εγκαταλείφθηκε οριστικά το SECAM.

Μετά χάλασε το κύκλωμα που έκανε την επιλογή μεταξύ VHF και UHF οπότε η τηλεόραση έπιανε και τις δύο μπάντες συγχρόνως!!! Απίστευτο και όμως αληθινό! Σκέψου σαν να είχες ένα ραδιόφωνο όπου καθώς μετακινείς την βελόνα να πιάνει συγχρόνως όποιους σταθμούς συναντάει και στα FM και στα AM. Ούτε αυτό κατόρθωσαν να το φτιάξουν οπότε απενεργοποίησαν το χαλασμένο κύκλωμα και έβαλαν ένα διακοπτάκι στο πίσω μέρος της τηλεόρασης που έκανε χειροκίνητα την επιλογή. Ετσι όταν έβλεπα ΕΡΤ-1 ή ΕΡΤ-2 (VHF 11 & 5) είχα το διακοπτάκι στην μία θέση και όταν ήθελα να δω ιδιωτικά κανάλια (Mega & ANT-1 υπήρχαν μόνο τότε) ή αναμετάδοση δορυφορικών από την ΕΡΤ που γινόταν στα UHF έπρεπε να σηκωθώ, να ψάξω με το χέρι να βρω το διακοπτάκι να το μετακινήσω στην άλλη θέση. Super ε;

Είχε χαλάσει και κανά δυό φορές ακόμα... Σημειωτέον ότι η τηλεόραση πήγαινε πάντα στο επίσημο service της Philips. Ποτέ δεν είχε βάλει χέρι πάνω της μαστρο-Μήτσος ηλεκτρονικός της γειτονιάς!

Υστερα από όλα αυτά ἐχω άδικο που δεν θέλω ούτε να δω ούτε να ξανακούσω για τηλεόραση Philips;

Και μήν μού πείτε ότι αυτά ήταν παλιά και δεν συμβαίνουν τώρα...
Τώρα είναι που συμβαίνουν: Συνάδερφος αγόρασε πριν από κανά χρόνο Philips Aurea Ambilight. Kάποιες στιγμές ο δέκτης έκανε mute και σε ήχο και σε εικόνα, αλλά μετά επανήρχετο. Αρχικά νόμιζε ότι έφταιγε η κεραία, τελικά έκανε mute και δεν ξανάπαιξε. Στο service επισκευάστηκε.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι και ο αδερφός του πού πήρε την ίδια ακριβώς τηλεόραση τού χάλασε κι αυτή κανά δυό μήνες αργότερα. Μεγάλη επιτυχία! :2thumb22sup:
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Οι Ρhilips εχουν κακη φημη τα τελευταια χρονια λογω bugs στο software που δημιουργουν διαφορα προβληματα οπως HDMI που "κολανε" , καναλια που αλλαζουν μονα τους κτλ.

Με λιγα λογια ειναι κατι σαν τα Γαλλικα αμαξια , απεξω κουκλα και απο μεσα...
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Εγώ πάλι δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα (2 philips crt & μια 9731 LCD).
Όσον αφορά το firmware, είναι νομίζω η μόνη εταιρία που επιτρέπει επίσημα την αναβάθμιση από τον χρήστη, και διαθέτει και επίσημη σελίδα κατεβάσματός τους από την ιστοσελίδα της.
Γενικά, σαν ποιότητα κατασκευής μου φαίνονται εξαιρετικές. Όμως έχουν αναφερθεί κρούσματα κυρίως με "σφύριγμα" σε μοντέλα της σειράς 9732. Επίσης, όπως είπαν και άλλοι συμφορουμήτες το service είναι από τα καλύτερα (δεν έχω προσωπική άποψη, δεν το χρειάστηκα ποτέ). Πάντως είναι γεγονός ότι είναι η μοναδική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, και όχι απλός εισαγωγέας...

Εγώ πάντως δεν θα κόλλαγα στην ποιότητα κατασκευής αν ήθελα να αγοράσω, αλλά στο πως παίζει. Προβλήματα δυστυχώς έχουν εμφανίσει όλα τα μοντέλα από όλους τους κατασκευαστές. Είναι μέρος του παιχνιδιού...
 

Ultra-One

Senior Member
12 February 2008
505
Λεμεσός - Κύπρος
Εμείς στην οικογένεια από το 1981 είχαμε στο σύνολο 4μιση(!) Philips και μόνο με τη μισή (θα εξηγήσω παρακάτω) είχαμε κάποια μικροπροβλήματα.

Το 1981 πήραμε μια "Philips Based" τηλεόραση Ιταλικής προελεύσεως μάρκας Century και μοντέλο Ruby Colour 100 26" αν θυμάμαι καλά.
Αυτή είχε οθόνη Philips τύπου 30ΑΧ και μητρική πλακέτα Philips με κάποιες επιπλέον "πινελιές" όπως δέκτη με 16 μνήμες και 100 κανάλια (τότε!!)
Παρόμοιο δέκτη τότε θυμάμαι είχαν μόνο οι Metz.

Γενικά ήταν αξιόπιστη, αλλά μετά τα 10 πρώτα χρόνια λειτουργίας της η εικόνα θόλωσε σε σημείο να μην μπορείς ούτε να διαβάσεις τους υπότιτλους.
Μας είχανε πει ότι έκανε κάρβουνο πάνω στους φώσφορους της οθόνης και ότι χρειαζόταν "ηλεκτροσόκ" για να συνέλθει ή να πεθάνει τελείως.
Τελικά ...επέζησε και η εικόνα έφτιαξε.
Αυτή η τηλεόραση δούλεψε καθημερινά μέχρι και το 2001 και μετά αντικαταστάθηκε από μια άλλη CRT Philips 29" stereo (δεν θυμάμαι μοντέλο, αλλά νομίζω ήταν το μοναδικό μοντέλο τότε με χρώμα μαύρο του πιάνου) με εντελώς επίπεδη οθόνη που δεν έχει κάνει κιχ από τότε. Σας πληροφορώ ότι τη 1η Century την βάλαμε στο γραφείο του πατέρα μου και ακόμη δουλεύει!!!! Απλά αν την βγάλεις από την πρίζα χάνει τις μνήμες της πλέον...

Το Δεκέμβριο του 1998 πήρα εγώ μια Philips (CRT προφανώς) 33PT9101/01 την οποία έχω μέχρι σήμερα, δεν έχει κάνει ποτέ κιχ και ακόμη είμαι καταγοητευμένος από την εικόνα της. Δεν έχω Ελληνικό Teletext όμως!:bang:

Ο αδελφός μου πήρε λίγο μετά μια άλλη Philips CRT 29" με flat οθόνη, natural motion και ενσωματωμένο dolby surround decoder που και αυτή δεν έχει κάνει κιχ.

Πρόσφατα, ο πατέρας μου πήρε μια άλλη Philips LCD 32PFL7962D (50Ηz με Ambilight) που πάει μια χαρά.

Ομολογώ ότι στο παρελθόν (μοντέλα 20ετίας+..) έχω δει πολλές προβληματικές Philips καθώς φημολογείται ότι η Philips έβαζε ηλεκτρονικό κύκλωμα "time bomb" στα προϊόντα της το οποίο έσκαγε στα 9 χρόνια λειτουργίας και έκανε άλλες ζημίες (πιο σοβαρές) σε μητρική, οθόνη κλπ.

2 Τέτοιες περιπτώσεις είναι 26άρα Philips CRT μοντέλο 1980 που είχε ο αδελφός του πατέρα μου και 22άρα Philips CRT μοντέλο 1984 που είχε η αδελφή της μητέρας μου!
Και οι 2 μετά τα 9 χρόνια (!) περίπου έκαψαν τους πράσινους φώσφορους στην οθόνη και τα έδειχναν όλα μωβ! Πάντως και ο θείος και η θεία, είχαν το κόντραστ πάντα τσίτα σε αντίθεση με εμάς που πάντα το κρατούσαμε ρυθμισμένο χαμηλά. Μπορεί όμως, οι ζημιές στiς οθόνες τους να είναι και από "time bomb"....

Γενικά θα έπαιρνα Philips χωρίς δεύτερη σκέψη και αν ποτέ αντικαταστήσω τη CRT μου, η 1η μου επιλογή θα είναι πάλι Philips.
 

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
33αρα CRT Philips, την έχω 10 χρόνια, δεν έχει κουνηθεί από την θέση της (πως να κουνηθεί κιόλας...70 κιλά είναι!) αλλά...δεν λέει να χαλάσει με τίποτε, ώστε να δικαιολογείται η αγορά κάποιας πιό σύγχρονης!
Εχω και μιά 25αρα Sony στο υπνοδωμάτιο που έχει πάει 4 φορές στον μάστορα ως τώρα...