Σεμινάρια/ webinars/ workshop/ μαθήματα φωτογραφίας και τεχνικών κινηματογράφησης

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,127
Εκεί ψηλά.....
125436369_6214262143296_6938173865040596904_n.jpg




Canon Greece

Την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου στις 19:30, ετοιμαστείτε για το 2ο webinar Αστροφωτογραφίας στη σελίδα μας δωρεάν, με τους Canon Photographers Loukas Hapsis Photography και Aggelos Makris Nightscapes.
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,341
Αθήνα
Ο fine art φωτογράφος Θοδωρής Κεφαλόπουλος, διοργανώνει ένα πλήρες σεμινάριο θεωρίας και επεξεργασίας fine art φωτογραφίας και μακράς έκθεσης. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης στις 17 Απριλίου 2022 και ώρες 09:00 έως 15:00.

Στα εγγεγραμμένα μέλη* του AVClub, θα δοθεί ειδική έκπτωση 20%. Για οτιδήποτε σχετικό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εισηγητή (πληροφορίες στο ενημερωτικό αρχείο).

*Κατά την διαδικασία θα σας ζητηθεί το nickname σας ως μέλος, το οποίο θα επιβεβαιωθεί από την διαχείριση του AVClub

announcement txt GR small.jpg

Συνημμένα: Ενημερωτικό δελτίο και ένας σύντομος οδηγός για λήψεις μακράς έκθεσης
 

Attachments

  • Ενημερωτικό Δελτίο-Βόρεια Ελλάδα - 1 ημέρα - θεωρία & επεξεργασία.pdf
    855.1 KB · Views: 11
  • Οδηγός για λήψεις Μακράς Έκθεσης.pdf
    806.5 KB · Views: 9

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
4,696
Η ομάδα της Stereosis στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλοί φίλοι και συνεργάτες σε διάφορα προτζεκτ.
Ετοίμασαν ένα νέο φωτοειδησεογραφικό / photo documentary workshop 10 συναντήσεων, για το οποίο αυτή την Παρασκευή γίνεται μια πρώτη παρουσίαση, ανοιχτή για το κοινό. Με εισηγητές τον Άγγελο Ζυμάρα, τον Δημήτρη Τοσίδη, τον Κωνσταντίνο Τσακαλίδη και τον Αλέξανδρο Αβραμίδη (όλοι βραβευμένοι φωτογράφοι και φοβερά παιδιά), αν κάποιον τον ενδιαφέρει το θέμα, αξίζει τον κόπο με χίλια!

More info: https://www.stereosis.com/academy-social-documentary/

Παράλληλα τρέχει στον χώρο της Stereosis, στον πεζόδρομο της Ζεύξιδος, και η έκθεση Face to Face, με μερικές φοβερές εικόνες (την είδα το ΣΚ που είχα ανέβει για τον Μαραθώνιο).
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,127
Εκεί ψηλά.....


Η Ένωση Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (PACT), σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Athens Film Office, και το Global Greek Film Initiative of LA Greek Film Festival, σε συνέχεια των δράσεων για την επιμόρφωση νεοεισερχομένων συνεργατών στον οπτικοακουστικό τομέα, ξεκινά ένα νέο κύκλο workshops για τις τεχνικές ειδικότητες της παραγωγής, με στόχο την επιμόρφωση διοικητικών, καλλιτεχνικών και τεχνικών συνεργατών, ώστε να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται για να ενταχθούν στην παραγωγή και να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες ανάγκες του κλάδου.

Η αρχή θα γίνει με την ειδικότητα του μακινίστα. Η αρχή θα γίνει με την ειδικότητα του μακινίστα. Ο μακινίστας είναι βασικός συνεργάτης του διευθυντή φωτογραφίας και εκτελεί την κίνηση της κάμερας επινοώντας γρήγορες και οικονομικές λύσεις. Ένας επαγγελματίας μακινίστας έχει γνώσεις σχετικά με την κάμερα, τις κατασκευές, την ξυλουργική, τη μηχανική, και όλα τα συστήματα ανάρτησης και κίνησης της κάμερας. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τα μυστικά της ειδικότητας του μακινίστα από καταξιωμένους διδάσκοντες του εξωτερικού, και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μακινιστικά μηχανήματα σε πραγματικές συνθήκες γυρίσματος και σε πραγματικούς χώρους διεξαγωγής των γυρισμάτων.
Οι εκπαιδευτές είναι της γαλλικής σχολής κινηματογράφου Louis Lumiere https://www.ens-louis-lumiere.fr/en/

Τα εργαστήρια διοργανώνονται από της PACT www.pact.gr με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Athens Film Office, του Global Greek Film Initiative, και με χορηγίες των εταιριών/μελών της PACT, με χορηγίες των εταιριών/μελών της PACT, καθώς και με χορηγίες εταιριών-συνεργατών και προμηθευτών της PACT.  
Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 70 ωρών (10 ημέρες x 7 ώρες), προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στους συμμετέχοντες και η γλώσσα εργασίας τους είναι η αγγλική.

Περισσότερες πληροφορίες και προδιαγραφές συμμετοχής στο επίσημο site της PACT, στο https://workshops.pact.gr και στο e-mail [email protected]
 
  • Like
Reactions: evanfotis

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,522
Land of Dystopia

Σεμινάριο Εικονοληψίας​


seminario-eikonolipsias-696x443.jpg


Έναρξη: Αναμένεται από Ιανουάριο 2024

Πρόκειται για μαι σειρά μαθημάτων που έχει σαν στόχο την ταχύρρυθμη επιμόρφωση σε Ψηφιακές Τέχνες με απόλυτα πρακτικό χαρακτήρα. Η σειρά των μαθημάτων πραγματεύεται τις βασικές γνώσεις της εργασίας του εικονολήπτη – διευθυντή φωτογραφίας στον κινηματογράφο αλλά και στη βιντεοτέχνη.

 
  • Like
Reactions: cacau