Στηρίγματα τοίχου για KDL-40X2000

marios18t

New member
26 September 2006
87
Ηλιουπολη
Εχω ψάξει στο site της Sony για στηρίγματα τοίχου, ούτως ώστε αν τελικά πάρω την 40X2000 (κοιτάω και την LE40F71B) να την κρεμάσω για να τη γλυτώσω από τα δυο θηριάκια μου που σίγουρα θα προσπαθήσουν να πιέσουν με τα δάχτυλά τους το πάνελ. Ψάχνοντας λοιπόν, βρήκα μόνο ένα στήριγμα με κωδικό SU-WL51 το οποίο όμως στα συμβατά μοντέλα δεν αναφέρει τη σειρά X.

1.Μήπως ξέρει κάποιος που να κρέμασε σειρά X στον τοίχο αν αυτό το στήριγμα κάνει ή αν υπάρχει κάποιο άλλο που δεν αναφέρεται στο site?

2.Σε τι τιμή το βρίσκουμε?

3.Μήπως ξέρετε ποια είναι τα κόλπα για να τοποθετηθούν σωστά τα στηρίγματα μιας και φοβάμαι μήπως τα τοποθετήσω λίγο στραβά ή σε μη σωστό ύψος (δεν τα πάω τόσο καλά με τις επιτοίχειες τοποθετήσεις).


Ευχαριστώ, Μάριος -bye-
 

Evanl

AVClub Enthusiast
19 June 2006
831
Φίλε Marios18t δεν έχω την Χ αλλά αν μπορώ να σε βοηθήσω θα σου έλεγα να κοιτάξεις και το site της vogels (αν και δεν έχει το μοντέλο σου, ενδεχομένως να κάνεις ερώτηση στην αντιπροσωπεία - ΚΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ).

Ως προς την τοποθέτηση, ούτε εγώ έχω κλίση προς το αντικείμενο, αλλά απαραίτητο για μένα είναι να έχεις ένα αλφάδι, έτσι ώστε πριν κάνεις τις τρύπες στον τοίχο να είσαι σίγουρος (ή σχεδόν) ότι είναι στην ίδια ευθεία (το τοποθετείς σε ένα χάρακα ή άλλο ίσιο αντικείμενο το οποίο βάζεις ανάμεσα στα σημεία που έχεις μαρκάρει για να κάνεις τρύπες).

Ως προς το ύψος, δεν νομίζω ότι υπάρχει απόλυτος κανόνας, αλλά καλό είναι η τηλεόραση να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σου όταν την παρακολουθείς αλλιώς θα πρέπει να έχεις για πολύ ώρα το κεφάλι με κλίση (ψηλά ή χαμηλά) με αποτέλεσμα να σε κουράσει.

Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότεο - άλλα παιδιά εδώ μέσα είναι περισσότερο "ειδικοί"

Βαγγέλης
 

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,318
Μάριε καλησπέρα,

όσον αφορά τις βάσεις τοίχου η γνώμη μου είναι ότι όλες είναι υπερτιμημένες από τις εταιρίες.

Ένας καλός μου φιλός που είναι κάτοχος της plasma Samsung PS42PT είχε ρωτήσει πέρσι για την βάση τοίχου της Samsung και του είχαν πεί τιμή γύρω στα 300 EUR:slapface: :slapface: .

Έφτιαξε λοιπόν μόνος του βάση τοίχου (στην στράτζα και μετά επινικέλωμα) που δεν του κόστισε πάνω από 100 EUR και πραγματικά είναι super.

Επειδή και εγώ είμαι σχεδόν έτοιμος για την 40Χ2000, όταν την πάρω σίγουρα θα κάνω ιδιοκατασκευή.

Μόλις μπορέσω θα την φωτογραφίσω και θα την postaro.

Σημείωση:Μιλάω πάντα για σταθερή βάση τοίχου.

-bye- -bye-
 

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,382
Γλυφάδα
Εγώ "κρέμασα" την 50άρα μου LG (γύρω στα 55 κιλά) σε μία omnimount, και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Σταθερή, στιβαρή που η συσκεασία περιείχε τα πάντα, μέχρι και πατρόν για να ανοίξεις τις τρύπες στον τοίχο. Με πλαστικά προστατευτικά και κλειδιά για να ασφαλίσεις την τηλεόραση από απότομες κινήσεις ή και σεισμούς.

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να ελέγξεις το βάρος της τηλεόρασής σου και να πάρεις κάτι απλό και σίγουρο.
 
18 June 2006
729
Πηγαινε στον Κατουμά και πάρε μία σταθερή για LCD,γυρω στα 50 ευρω και καθαρισες.Τωρα το κάρφωμα στον τοίχο ειναι άλλη υπόθεση ,απαιτούνται αλφάδια και black & decker.Αλλά αυτά απαιτούνται ότι βάση και να παρεις.Εγω εχω κρεμασει την 46αρα Χ χωρις προβλημα.Ξαναλέω όμως ΣΤΑΘΕΡΗ