Συμβουλή για αγορά τελικού ο οποίος θα συνδεθεί στον Pioneer VSX-LX60

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
χρονια πολλα καλο πασχα σε ολους,λοιπον ειμαι κατοχος ενος 5.1 συστηματος με ηχεια (3x)focal sibXL(για center,suround left k suround right) κ (2x)focal sibXXL για front left k right.για sub εχω το cub2 το οποιο η focal εδινε μαζι με τα ανωτερω ηχεια.ολα αυτα με ενισχυτη pioneer vsx-lx60(7x140).επειδη θελω καλυτερο ηχο σε stereo(pure direct η' direct mode) k επειδη δε θα με χαλαγε καθολου να παιζουν ποιο δυνατα στις action movies τα front,σκεφτομαι την αγορα ενος δικαναλου τελικου.το budget ειναι φουλ περιορισμενο.μαλλον συτο καθυστα μονοδρομο το μεταχειρισμενο. παρολα αυτα πειτε μου τι οφελη θα παρω απο την συνδεση του τελικου στον pioneer κ ποια η γνωμη σας για τους denon poa t10 k rotel rb1070 για την παραπανω δουλεια.
 

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Re: συμβουλη για αγορα τελικου ο οποιος θα συνδεθει στον pioneer vsx-lx60

Καλημέρα φίλε μου, χρόνια πολλά και σε σένα. Λοιπόν πρώτα απ όλα καλό για όλους θα ήταν να ξέραμε ακριβώς πόσα διαθέτεις, και για τι χώρο προορίζονται. Απ την άλλη δεν κατάλαβα όταν λες ότι θες καλύτερο ήχο σε stereo, εννοείς για όταν ακούς μουσική; Επίσης όταν λες ότι θα θελες στις ταινίες δράσης να ακούς δυνατά αυτό σημαίνει ότι δεν σου αρέσει η ισοστάθμιση και προτιμάς τη δική σου προσωπική ρύθμιση ακόμα κι αν τα μπροστινά θα επιβάλλονται των περιφερειακών και του κεντρικού; Η σύνδεση τελικού σε ένα σύστημα τουλάχιστον σε μένα, αλλά πιστεύω παντού ισχύει αυτό, προσφέρει μακράν καλύτερο ήχο σε όλους τους τομείς λόγω ότι αυτή είναι η δουλιά τους, να προσφέρουν καλύτερα ρεύματα στα ηχεία, οι δε στερεοφωνικοί καλύτερη μουσικότητα. Ο Rotel που αναφέρεις λέει για 2χ130 watt, αν ο pioneer που έχεις είναι όντως πραγματικά τα 7χ140 (αμφιβάλλω) ίσως και μην πάρεις δυνατότερο ήχο, δυστυχώς δεν ξέρω να σου το απαντήσω αυτό, είναι ρίσκο αν δεν μπορείς να τα ακούσεις και τα δύο μηχανήματα σε αντιπαράθεση.
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Μείνε στο τωρινό σου setup. Ο VSX-LX60 είναι αρκετά ισχυρός A/V, και εκτός αυτού δεν θα κερδίσεις κάτι σε ποιότητα ή ικανότητα οδήγησης με την προσθήκη τελικού στα εν λόγω ηχεία.
 

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
Πειτε μου κατι,εβαλα το μικροφωνακι, εκανα αυτοματο set up στη μνημη mcac1 κ τα υπολοιπα τα αφησα στην εργοστασιακη κατασταση,παρατηρησα το εξης οταν παιζω μουσικη κ το εχω στη μνημη1 η ενταση ειναι πολυ χαμηλη, οταν το βαλω σε οποιαδηποτε αλλη μνημη παιζει πολυ δυνατα κ ποιο μουσικα. Δε μπορω να το εξηγησω.
 

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
Αν μπει ενας τελικος πανω στον pioneer τι θα μου δωσει σε home cinema mode κ τι σε stereo mode? επισης στεκει οτι αν βαλεις τελικο μονο του χωρισ προ σε av ενισχυτη δεν κερδιζεις τιποτα η' σχεδον τιποτα;
 

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Καταρχήν το ρόλο προενισχυτή στην δεύτερη περίπτωση που αναφέρεις θα παίξει ο av αφού βέβαια έχει εξόδους προενίσχυσης (pre-out). Οσο για το αποτέλεσμα αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, πρώτα απ όλα αν ο τελικός θα είναι δυνατότερος στα τελικά του στάδια απ τον av, αυτό θα το καταλάβεις αφού στην ίδια ένταση που θα είχες δοκιμάσει πριν βάλεις τον τελικό κι αφού το χεις μετρήσει με ντεσιμπελόμετρο, μόλις βάλεις τον τελικό πάνω θα παίξει πιο δυνατά. Επίσης να ξέρεις ότι στο 99% των περιπτώσεων πιστεύω ο τελικός θα παίξει αισθητά καλύτερα αφού αυτή είναι η δουλιά του, να βγάζει ρεύματα χωρίς να επιβαρύνεται με άλλες επεξεργασίες ή να μπλέκονται άλλα κυκλώματα, άρα θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο σε όλους τους τομείς, τουλάχιστον σε μένα είδα αρκετή διαφορά όταν έβαλα τον δικό μου επάνω, τι να σου πω αυτό δεν εξηγείται, πρέπει να το ακούσεις για να το καταλάβεις κι εγώ έζησα 3 χρόνια με τον ολοκληρωμένο πριν φορέσω τον τελικό.
 

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
σε ποια ηχεια εχεις βαλει τον τελικο?δικαναλος δεν ειναι ο τελικος σου?απλα σκεφτομαι οτι αν βαλεις τελικο σε 2 ηχεια θα υπαρχει μια ανισοροπια στην ενταση κ ισως επηρεασει αρνητικα τον ηχο του home cinema.βεβαια ο stereo ηχος θα παιξει σιγουρα καλυτερα αφου οπως ειπες ο τελικος θα επωμιστει μονο μετην ενισχυση κ οχι με την επεξεργασια του ηχου η' του βιντεο.
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,413
Θεσσαλονίκη
συνήθως συνδέεται πάνω στα μπροστινά L-R αφού έχουν την περισσότερη πληροφορία. Όλη την παραμόρφωση που σου έβγαζε ο avr από την επεξεργασία κλπ απλά θα την μεταφέρει σε "καλύτερης ποιότητας" τελικά για ενίσχυση άρα δεν έχεις και τερράστια διαφορά εκτός εαν ο avr ενισχυτής σου δεν μπορεί να οδηγήσει λόγω ισχύος ή ρευμάτων σωστά τα ηχεία σου οπότε παίζει να δεις πολύ μεγάλη διαφορά (σαν και μένα με ολοκληρωμένο με htpass).
 

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
τα ηχεια μου εχουν 91db ευαισθησια κ ειναι κ σχετικα μικρα οποτε ο pioneer δεν εχει -θεωρω-προβλημα οδηγησης.ειμαι σε διλημα,μαλλον τα ποια οικονομικα σεναρια ειναι 1)να μην παρω τιποτα κ να μεινω οπως ειμαι κ 2)να παρω 2 ευκολο οδηγητα ηχεια με μεγαλο ευρος φασματος τα οποια θα συνδεθουν πανω στη ζωνη 2(καναλια 6 κ 7 του 7.1) τα οποια θα παιζουν μονο μουσικη μαζι με το σαμπακι. βεβαια υπαρχει κ η επιλογη 3)να παρω εναν ολοκληρομενο(φθηνο γιατι λεφτα γιοκ) με 2 (φθηνα)ηχεια κ να ακουω απο εκει τον στερεοφωνικο μου ηχο. Απο οτι καταλαβα ολοι μου λετε οτι το να παρω τελικο(αν δεν σκασω πολλα για να παρω εναν πολυ καλο τελικο μαζι με τον προενισχυτη του) δε θα μου δωσει κ πολλα κ οτι ειναι πλεονασμος.
 

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
ερωτηση εγκυκλοπεδικου χαρακτηρα, οταν εχεις ενα avr, ενα τελικο ,ενα προ κ ενα λαπτοπ απο το οποιο παιζεις μουσικη ποια η σειρα συνδεσης?
επισης ενα ζευγαρι προ κ τελικου μπορουν να συδεθουν πανω σε pc η´ενα λαπτοπ?
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Λαπτοπ --> προ --> τελικος --> Ηχεια (ο AV περισσευει)

"Χρειαζεται" και ενα DAC / καρτα ηχου (μεταξυ Λαπτοπ --> προ )