Συνδεση componet

harmem

Established Member
29 July 2006
190
Να ρωτησω κατι για συνδεση componet. Ειχα παρει ενα dvd player της LG το οποιο αναφερει στο manual οτι υποστηριζει σημα progressive scan για οσους διαθετουν tv υψηλης αναλυσης. Για να γινει αυτο πρεπει να το συνδεσω με καλωδιο scart (απο dvd) σε componet (tv) και να ενεργοποιησω την επιλογη progreesive scan στο μενου του dvd. Στο μενου του dvd στο πεδιο progreesive scan εχει: 1. YPbPr 2. RGB 3. OFF.
Aγορασα λοιπον ενα καλωδιο scart-componet, συνεδεσα το dvd με την 55α2000 και ενεργοποιησα την επιλογη progressive scan-- YPbPr. Δουλευει κανονικα ενω παλιοτερα με το απλο καλωδιο scart-scart ειχα παραμορφωση εικονας οταν ενεργοποιουσα το progreesive scan. Τωρα το σημα που παιρνω οταν βαζω ενα dvd ειναι 576p.Οταν ξεκιναει να το διαβασει μου γραφει στην οθονη της tv 576p.
Κανονικα δεν επρεπε να παιρνω παραπανω? Η 55α2000 δινει απο componet εως και 1080i. Ειναι θεμα του dvd player?
Eπισης στο menu progressive scan του player γιατι εκτος απο την επιλογη YPbPr εχει και RGB?
 

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,382
Γλυφάδα
το LG player προφανώς κάνει upscalling 720p και 1080i μόνο στην hdmi (εαν έχει) αλλιώς δείχνει μόνο 576i ή 576p (από component ή scart)
 

harmem

Established Member
29 July 2006
190
Re: Απάντηση: Συνδεση componet

το LG player προφανώς κάνει upscalling 720p και 1080i μόνο στην hdmi (εαν έχει) αλλιώς δείχνει μόνο 576i ή 576p (από component ή scart)

Δεν εχει hdmi. Aν ειναι οπως λες και μπορω να παρω εως 576p εχει καποιο νοημα το progressive scan που λεει οτι εχει ? Δηλαδη αν δεν το ενεργοποιησω αυτο τι σημα θα εχω ? Οταν το εχω με απλο scart δεν μου λεει καποια πληροφορια για το σημα. Μονο στο progressive scan αναφερει 576p.
 
17 June 2006
3,031
Η 55α2000 δινει απο componet εως και 1080i. Ειναι θεμα του dvd player?


Η τηλεόραση δεν δίνει σήμα απλά δέχεται σήμα μέχρι και 1080i.


Eπισης στο menu progressive scan του player γιατι εκτος απο την επιλογη YPbPr εχει και RGB?

Εαν συνδέσεις τις συσκευές μεταξύ τους με scart τότε η καλύτερη επιλογή είναι RGB.
Για σύνδεση μέσω component συνιστάται η επιλογή YPbPr .
 

harmem

Established Member
29 July 2006
190
Στο μενου του dvd στο πεδιο progreesive scan εχει: 1. YPbPr 2. RGB 3. OFF.

Βασικα εκανα ενα λαθος σ'αυτο που εγραψα χθες. Στην επιλογη progressive scan εχει 1. YPbPr 2. VGA (oxi RGB) 3. off
Oταν το συνδεω με componet και επιλεγω YPbPr μου δινει σημα 576p ενω οταν απενεργοποιω το progressive scan και βαζω scart to scart δεν ξερω τι σημα δινει διοτι δεν αναφερει τιποτα.
Λογικα ομως δεν εχω καλυτερο σημα με progressive scan kai YPbPr απ' οτι scart to scart χωρις progressive scan ?
Το LG που χρησιμοποιω ειναι ενα compo 5.1 dvd kai vhs μαζι με κωδικο LH-CX440. Εχει πισω δυο εξοδους scart. H μια αναφερει 1.euro av1 audio/video(vcr in+out/dvd out) kai η 2. euro av2 decoder οπου βαζετε λεει αποκωδικοποιητη συνδρομητικης ή αλλη συσκευη εγγραφης βιντεο.
Πρωτα εβαζα ενα μονο καλωδιο scart to scart στη μια θυρα και ειχα στο av1 της tv dvd και βιντεο μαζι.
Τωρα βαζω στη θυρα 1 του dvd το scart to componet και εχω στο av4 της tv to dvd μονο. Δεν εχω σημα video εκει. Στην αλλη θυρα του dvd βαζω απλο scart το scart και εχω στο av1 της tv το βιντεο.
Σε λιγες ημερες που θα βαλω δορυφορικη που θα συνδεσω το δεκτη? Δεν εχω ελευθερη θυρα.
Με scart to scart εχω μια ελευθερη θυρα αλλα δεν εχω progressive scan. Με progreesive scan ON εχω 576p αλλα μονο σημα dvd και οχι βιντεο με αποτελεσμα να χρησιμοποιω και την αλλη θυρα για το βιντεο και να μην εχω χωρο για δορυφορικο δεκτη.
Μηπως κανω κατι λαθος ή δε γινεται να εχω σε componet dvd και βιντεο μαζι ?
Επισης κατι αλλο ασχετο που θελω να ρωτησω ειναι σχετικα με το καλωδιο οπτικης ινας. Aυτο γιατι χρησιμοποιειται? Ειναι μονο για ηχο ή παιρνεις και εικονα απο εκει ?
 

kohiba9

New member
1 March 2007
62
Παντως μην σε πολυαπασχολει.Δεν προκειται να δεις κ καμια διαφορα στην ποιοτητα της εικονας.