Σύντομος οδηγός αποκωδικοποιητών της αγοράς

λέω είμαι άτυχος γιατί έχω τον δέκτη αλλά έχω και LG τηλεόραση που μπερδεύει τα τηλεχειριστήρια και με το σέρβις της συγκεκριμένης εταιρείας δεν τα πάω και τόσο καλά για να πάω στα γραφεία τους γιατί αν το κάνω θα πέσουν "ψιλές".

να δούμε πως θα πάει το μεροκάματο μπας και πάρω κανένα άλλο και τον αντικαταστήσω.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Γιατί να είσαι άτυχος;
Έχω το ίδιο ακριβώς ζευγάρι και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον ΣΕΠ 2010 που άρχισε η Αίγινα τα ψηφιακά. Ο δέκτης είναι πολύ καλός για τη βασική αποστολή του αλλά και τις δυνατότητες media player. Μη ζητάμε και υπερβολές όταν οι ενσωματωμένοι δέκτες δεν πλησιάζουν τις δυνατότητες των εξωτερικών.
Για media player τον F&U 2205 δεν θα το έλεγα. Στα ίδια ακριβώς (και σχετικά εύκολα) αρχεία ο F&U δυσκολεύεται περισσότερο από τους άλλους δύο δέκτες μου. Για τα υπόλοιπα συμφωνώ. Παρά ότι πήρα και άλλον δέκτη αργότερα, σε αυτόν ξαναγύρισα για να παρακολουθώ κανάλια. Τώρα μάλιστα που εδώ στην Αττική μπήκαν από Υμηττό όλα τα κανάλια, εκτός από την καλή εικόνα και λήψη απέκτησε μεγαλύτερη σημασία και το γρήγορο zapping του F&U. Το θέμα με τις LG είναι γνωστό και λύνεται.
 
Last edited by a moderator:
Eγω θελω να ρωτησω το εξης: Ο εξωτερικος αποκωδικοποιητης μπορει να ειναι συνεχεια ανοικτος ή πρεπει καθε βραδυ να τον βαζουμε σε stand by κατασταση και να τον ανοιγουμε καθε πρωι?
 
Last edited by a moderator:

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Eγω θελω να ρωτησω το εξης: Ο εξωτερικος αποκωδικοποιητης μπορει να ειναι συνεχεια ανοικτος ή πρεπει καθε βραδυ να τον βαζουμε σε stand by κατασταση και να τον ανοιγουμε καθε πρωι?

Καλύτερα να κλείνουν, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Πολλοί δέκτες έχουν χρονοδιακόπτες για άνοιγμα και κλείσιμο. Βάζεις κάποιες λογικές ώρες και ξενιάζεις
 
Last edited by a moderator:

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Καλό και το "συγκριτικό" του digitaltv, αλλά τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει ο talos_2002 σ' αυτό το θέμα, για τους επεξεργαστές, τα + και -, καθενός εξ αυτών, δεν μας τα δίνει κανένας κατασκευαστής και εισαγωγέας.
Με κάθε σεβασμό στον τάλος, τα έχουμε γράψει στο πριν 2 χρόνια στο συγκριτικό. Φυσικά, οι πληροφορίες του τάλος είναι πιο φρέσκες.
 
Last edited by a moderator:

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Και η φρεσκάδα έχει μεγάλη σημασία. Ό,τι εχει γραφτεί πριν 2 χρόνια για δέκτες, μόνο ιστορική σημασία έχει πλέον. Τότε οι HD δέκτες ήταν λίγοι και οι δέκτες με media player λιγότεροι ή ανύπαρκτοι.

Απο τον Νοέμβριο του 2010, όταν και άρχισε η ψηφιακή στην περιοχή μου, μόνο ο GeminiHD υπάρχει ακόμα και αναφέρεται το όνομα του.
 

arxelaos

New member
17 December 2009
23
Παιδια καλησπερα.Να πω και εγω την αποψη μου αν μου επιτρεπετε.
Δεν ειχα καμια εμπειρια απο αποκωδικοποιητες,αλλα χαρη σε αυτο το τοπικ νομιζω οτι ανοιξαν τα ματια μου!!!Κατεληξα και πηρα τον Edision mini-triton mpeg4 SD.Δεν ηθελα να ψαχτω πολυ για media player του οτι θα πηγαινε μονο για ψηφιακα καναλια και απλα δηλωνω αφωνος.
Ειμαι υπερευχαριστημενος απο την αγορα του και πιστευω οτι ειναι αριστος.Οι δοκιμες εγιναν σε 4σπιτια.Μου βρηκε 32καναλια(τα 3 ηταν black δεν ειχαν εικονα)!!Ιδου τα αποτελεσματα στατιστικα
Γαλατσι με κεραια προς υμηττο ενταση σηματος 80-90% ποιοτητα εικονας 92-95% (τηλεοραση lcd)
Γαλατσι με κεραια προς παρνηθα ενταση σηματος 80-90% ποιοτητα εικονας 92-95% (τηλεοραση crt)
Γαλατσι με κεραια εσωτερικη δεν κοιταξα τα info(γιατι βιαζομουνα) αλλα επιανε ολα τα καναλια!Εκανε μερικα σπασιματα/παγωματα η εικονα αλλα διορθωνοταν οταν πειραζα την κεραια(της αλλαζα κατευθυνση) (τηλεοραση lcd)
Γαλατσι με καλωδιο κεραιας κομμενο(τυλιγμενο σε αλουμινοχαρτο,γιατι δεν υπηρχε κεραια) ομοιως αποτελεσματα με το ακριβως πανω!(καπου εκει τρελαθηκα) (τηλεοραση crt)

Λουτσα με κεραια στραμενη προς υμηττο ενταση σηματος 80-90% ποιοτητα εικονας 92-96%!! (τηλεοραση crt)

Περιττο να αναφερω οτι το τηλεκοντρολ πιανει οπου και να σημαδεψεις,ελληνικοτατο μενου,ευχρηστο,μεταλλικη κατασκευη και φυσικα η αναζητηση/αποθηκευση καναλιων εγινε σε χρονο dt!ουτε 30δευτερα δεν κρατησε!
Αυτα απο μενα :) Ευχαριστω πολυ το παλικαρι που εγραψε το τοπικ,γιατι απο αρχαριος αποκτησα και αποψη ;)
 

mad_max

New member
17 July 2012
23
Γνωρίζει κάποιος ποιός επεξεργαστής είναι πιο παλιός από τους ALi, ο 3601 που χρησιμοποιείται ευρέως στους HD ή ο 3105 των SD?

Έχει παρατηρήσει ή ξέρει κανείς αν υπάρχουν αισθητές διαφορές στην απόδοση εικόνας των δύο παραπάνω επεξεργαστών σε μεγάλες μη HD τηλεοράσεις? Θέλω να πω, επιλέγοντας ALi λόγω ταχύτητας ζάπινγκ και ευκολίας μενού έναντι Mstar (κανένα ενδιαφέρον για player), υπάρχει λόγος να κλίνει κάποιος υπέρ SD ή HD δέκτη από άποψη εικόνας?

Αν θυμάμαι καλά κάπου έχει αναφερθεί ότι είναι γενικά δυνατότερος ο 3601 των HD. Έχει όμως επίδραση π.χ. στην απόδοση των χρωμάτων, στα επίπεδα του λευκού (κάπως έτσι νομίζω λέγονται αυτά :p) σε μεγάλες (29"-32" CRT, φτωχές, ξέρω, πλην τίμιες!) TV ή έχει να κάνει μόνο με πολυμεσικές δυνατότητες, up/downscaling κ.λπ.?

Επιπλέον, σίγουρα παίζουν ρόλο και πράγματα όπως το λογισμικό αλλά και η υπόλοιπη υλοποίηση του δέκτη από πλευράς hardware. Είναι τόσο αμελητέες οι διαφορές μεταξύ των chip όσον αφορά τις TV που αναφέρω που εν τέλει αυτά έχουν μεγαλύτερη σημασία? Θέτω συγκεκριμένα το θέμα για αυτές τις TV διότι α) σε μικρές TV δεν θα καταλάβεις και πολλά β) σε μεγάλες και νεότερες HDTV με υποδοχές HDMI δεν τίθεαι ερώτημα γ) πολύς κόσμος από εμάς και κυρίως φιλικό/συγγενικό περιβάλλον διαθέτει τέτοιες TV.

gponiris, πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τον Edision SD & talos :grinning-smiley-043
 
Last edited by a moderator:

papako

AVClub Addicted Member
16 February 2008
1,459
Αθήνα
οι SD δεν πιάνουν ERT HD. ενώ οι HD δείχνουν την ERT HD σε παλιές τηλεοράσεις.
Εφόσον το προγραμμα της ERT HD διαφοροποιείται/θει από τα SD κανάλια δεν βλέπω γιατί να πάρει κάποιος SD δέκτη.
 

hehe

New member
3 August 2012
5
Καλησπερα σε ολους

Ηθελα απλως να αναφερω πως γραφτηκα μελος στο φορουμ για να ευχαριστησω το παλικαρι που εχει συνταξει τον οδηγο με τους δεκτες. Χιλια μπραβο!!!
 

thanos_s77

New member
4 August 2012
4
Καλησπέρα σε όλους. Συγχαρητήρια κι από μένα στον talos_2002 για την πολύ καλή δουλειά του. Εγώ επέλεξα να αγοράσω τον Lifeview για μένα, αλλά (μετά την αγορά του) έτυχε να χρησιμοποιήσω και άλλους δύο αποκωδικοποιητές (Crystal Micrο-Hd και Edision Mini-triton Hd). Θα ήθελα να σας πω μόνο για τις επιδόσεις τους ως δέκτες και όχι ως media players. Στο ανεκπαίδευτο μάτι, όπως είναι το δικό μου, από πλευράς ποιότητας εικόνας δεν έχουν αξιολογήσιμες διαφορές. Από πλευράς μενού έχουν σχεδόν πανομοιότυπο, λόγω MStar 7818 υποθέτω. Από πλευράς τηλεκοντρόλ οι δύο πρώτοι έχουν παρόμοιο (ίσως ο Micro-HD λίγο καλύτερο), αλλά του Edision είναι πολλές κλάσεις ανώτερο και αν ο δέκτης προορίζεται για μεγάλης ηλικίας ανθρώπους συστήνεται ανεπιφύλακτα. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση όμως είναι η μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα εναλλαγής καναλιών με τον Edision. Κοίταξα το firmware του και ήταν 25/4/2012. Έψαξα να βρω παρόμοιο firmware και για τον Lifeview που έχω εγώ και βρήκα στον πολωνικό server (με την ίδια ημερομηνία), αλλά δυστυχώς δεν πλησιάζει καν στην ταχύτητα εναλλαγής καναλιών του Edision. Ελπίζω να διορθωθεί αυτό με νεώτερο firmaware. Ελπίζω να βοήθησα.
 
Last edited by a moderator:

SLionB

Senior Member
9 February 2010
572
Μερικοί από τους αποκωδικοποιητές με Mstar 7818 είναι οι:

  • O F&U TVD2313HDPVR είναι μια δημοφιλής συσκευή, ίσως λόγω τον 3 ετών εγγύησης, αλλά μάλλον θα πρέπει να αποφεύγεται επειδή έχει το πρόβλημα της απώλειας της σειράς των καναλιών κάθε μερικές ημέρες. Αυτό οφείλεται σε πρόβλημα των πρώτων εκδόσεων του firmware του 7818 και λύθηκε με αναβαθμίσεις. Δυστυχώς, η F&U δεν διαθέτει αναβαθμίσεις, ούτε καν ιστοσελίδα προϊόντων της. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το firmware των Edision mini-triton+HD, Ferguson Ariva T55 και Lifeview LV6TBOXHD τα οποία είναι καλύτερα και δεν έχουν πρόβλημα, αλλά απαιτείται το τηλεχειριστήριό τους ή κάποιο προγραμματιζόμενο με υποστήριξη αυτών. Φαίνεται ότι έχει αντικατασταθεί από τα MPFD3467H και MPF3460H, με τον 2ο να μην αποκωδικοποιεί AC3.


o MPF3460H σίγουρα δεν έχει MStar 7818
O MPF3463H όμως έχει.
 
Last edited by a moderator:

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Μπορείς να βγάλεις λίγες φωτογραφίες του μενού του; Κυρίως εκεί που δείχνει ημερομηνία και έκδοση λογισμικού. Αν μπορείς, βγάλε και την συσκευασία του.
Μεγάλη έκπληξη να φέρει η F&U δέκτη HD χωρίς Mstar.
 
Last edited by a moderator:

dimpa16

New member
21 August 2012
1
Αγαπητε,απλα εχεις ζωγραφισει...
Φοβερα αναλυτικος,κατατοπιστικος,εβαλες σε μια ταξη το μυαλο μου απο τα τοσα που εχω ακουσει και διαβασει κατα καιρους...
Χιλια ευχαριστω...