Τι άλλο, αγορά τηλεόρασης! 37" ~ 450

2legged

New member
20 March 2012
1
Καλησπέρα στα μέλη του forum.
Βρίσκομαι σε αναζήτηση τηλεόρασης και έχω περάσει στο γνωστό στάδιο σύγχισης μετά απο διάβασμα κριτικών για τηλεοράσεις, προτάσεων προς άλλα μέρη που επίσης ψάχνουν τηλεόραση, κλπ.

Τα δεδομένα μου έχουν ως εξής..


Προορίζεται κυρίως για θέαση ταινιών και ελάχιστα για παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων. Η αναπαραγωγή ταινιών θα περιλαμβάνει νοικιασμένες ταινίες απο videoclub και αρχεία, συνεπώς με ενδιαφέρει η τηλεόραση να ενσωματώνει κάποιο media player (όσο το δυνατόν πιο hassle-free, να μην έχει πρόβλημα με Ελληνικούς υπότιτλους, και να μην είναι δύστροπο με file formats -λέγε με .mkv - καθώς δεν πρόκειται να ασχοληθεί το άτομο για το οποίο προορίζεται) - αν και θα μπορούσε να γίνει κίνηση προς κάποιο εξωτερικό media player ώστε να μην μείνουν εκτός τηλεοράσεις που μπορεί να είναι αξιόλογες, αλλά χωρίς καλό Media player. Σύνδεση σε internet και παρόμοια features είναι αδιάφορα (όπως και το 3d). ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν υπάρχουν καθώς δεν θα τη χρησιμοποιεί άτομο κατηγορίας videophile, απλά κοιτάω να προλάβω αρνητικές εντυπώσεις απο μικρά πράγματα που ίσως ενοχλήσουν μετά την αγορά (για παράδειγμα, προσωπικά με ενοχλούν το trumotion και οι εναλλαγές στην αντίθεση ανάλογα με τη σκηνή κάποιας ταινίας που παίζει η τηλεόραση - μου δίνει την αίσθηση πως αναβοσβήνει). Η τηλεόραση δεν θα δουλεύει όλη μέρα, ενώ κάποιες μέρες το μήνα δεν θα ανοίγει καν.


Η τηλεόραση θα τοποθετηθεί σε γωνία σαλονιού, δίπλα απο συρόμενη μπαλκονόπορτα (δεν ανοίγει το παράθυρο προς τα μέσα δηλαδή, ενώ ξεκινάει απο το ύψος του δαπέδου και φτάνει μέχρι λίγο πιο κάτω απο το ταβάνι). Η απόσταση απο τον καναπέ είναι σχεδόν 4 μέτρα, οπότε προσανατολίζομαι προς 37" (ένας λόγος είναι πως δεν θέλουμε κάτι πολύ μεγάλο στον χώρο, παρότι είναι μάλλον οριακό το μέγεθος σε σχέση με την απόσταση θέασης). Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω μια βάση για τοίχο (κάτι τέτοιο περίπου - εάν έχει υπ'όψη του κάποιος/α μια διαφορετική υλοποίηση που να εμπνέει περισσότερη σιγουριά ας το αναφέρει -> http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...urbo-X-Tv-Wallmount-DBL-300-22--60-XD2236.htm) ώστε να μπεί η τηλεόραση στον χώρο ανάμεσα στη μπαλκονόπορτα και την γωνία καθιστώντας δυνατή την "αποθήκευση" της στον τοίχο όταν δεν χρησιμοποιείται, αλλά να μπορεί να τραβιέται πιο έξω όταν είναι για χρήση (χρησιμοποιώντας tilt&swivel για να προσαρμοζεται στη θέση θέασης). Όταν θα τραβιέται έξω λογικά δεν θα "βρίσκει" κάποια πλευρά της στον τοίχο, αλλά δεν είμαι βέβαιος όμως εάν θα χωράει (για αποθήκευση) σε αυτή την επιφάνεια ή θα ..περισσεύει καμμια γωνία (βλέπω πως οι περισσότερες 37"άρες έχουν πλάτος γύρω στα 88-89εκ.). Η διαθέσιμη επιφάνεια τοίχου απο τη μπαλκονόπορτα μέχρι τη γωνία είναι περίπου 85εκ. Ο τοίχος που ξεκινά μετά τη γωνία έχει μια μονάδα aircondition σε ύψος που έχει απόσταση σχεδόν 90εκ. απο τπ
Δεν μπορώ να πάω σε 32" όμως γιατί θα είναι λίγες για αυτή την απόσταση (ή μήπως δεν είναι;!).




Ο χώρος είναι μάλλον φωτεινός λόγω της μπαλκονόπορτας (θα αποπειραθώ να ανεβάσω κάποια φωτογραφία), οπότε μάλλον αποκλείονται οι plasma (με απασχολεί και το θέμα του burn-in, το οποίο πριν απο λίγο διάβασα πως εξακολουθεί να υφίσταται).





Budget έως 450 (με λίγο σπρώξιμο και πολλή συζήτηση ίσως φτάσουμε στα 500).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιο μέλος ασχοληθεί, ελπίζω να μην πονοκεφάλιασα κάποιον:smile:
Είμαι όλος αυτιά :ears:
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Καλώς όρισες στην παρέα μας, φίλε 2legged !!! :ernaehrung004:

Με απόσταση θέασης τα 4 μέτρα και μέγεθος 37", πάρε την πιο φτηνή που θα βρεις και με τα ρέστα κυάλια... :flipout:
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Κατ´αρχάς καλωσόρισες. Αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις αναλυτικά τα πιο πρόσφατα σχετικά threads περί αγοράς καινούργιας τηλεόρασης, θα καταλάβαινες πως 37" για την απόσταση θέασης που αναφέρεις είναι αστείο μέγεθος. Μέτρα ακριβώς πόσο είναι το διαθέσιμο πλάτος που έχεις, αναλόγως πως θα τοποθετηθεί η τηλεόραση (διαγώνια, παράλληλα στον τοίχο) και συνεχίζουμε τη κουβέντα. Απλά να ξέρεις πως οτιδήποτε κάτω από 50" για τέσσερα μέτρα απόσταση από την τηλεόραση είναι πολύ μικρό, ειδικά για ταινίες.
 

velatis panos

AVClub Enthusiast
25 January 2011
1,279
Αδεια μικρης κλιμακας200-300 ευρω.Ανακαινηση και μετα τηλεοραση.Ειναι μικρη φιλε μου και θα πεταξεις χρηματα.Δεν θα δειξει ασχημη η πιο μεγαλη
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Το burn in δεν ειναι κατι το φοβερο οπως φανταζεσαι , απλως μπορει να βλεπεις ενα πολυ αχνο σημαδι , μπορει αν δεν ψαξεις να μην βλεπεις και τιποτα.

Στο θεμα μας τωρα , για την αποσταση αυτη πας για 50" το ελαχιστο και αρα για πλασμα (δεν θα βρεις στα 500 ευρω τοσο μεγαλη LCD).

Συγκεκριμενα κοιτα αυτες...

http://www.skroutz.gr/s/445421/LG-50PA4500.html
http://www.skroutz.gr/s/448796/Samsung-PS51E450A1.html