Το νέο μου HTPC/HEPC. Η αρχή

Και κάτι ακόμα...

Εχμμμμ....με το volume τoυ PDVD / Win έπαιξες;

Οταν δεν δίνεις bitstream (οπως στην περιπτωση σου) νομίζω ''παιζει'' μια χαρα (εννοω ''δουλεύει'') το volume.

Καλησπέρα, Σπύρο κι ευχαριστώ.

Ναι, και με το volume του PowerDVD ΚΑΙ με το volume του ίδιου του PC "έπαιξα". Λέγοντας "έπαιξα" εννοώ φυσικά ότι βεβαιώθηκα πως είναι όλα στο max, αφήνοντας την τελική ρύθμιση στην ένταση του ήχου της τηλεόρασης.

Α, και κάτι άλλο που το ξέχασα:

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής είχα ΜΟΝΙΜΑ στην εικόνα, στο πάνω δεξί μέρος, ένα μικρό παραθυράκι που έδειχνε τα στοιχεία της αναπαραγωγής, όπως τα διαμόρφωνε το PowerDVD κατά τη διάρκεια της ταινίας. Ότι και να έκανα δεν μπόρεσα να το σβήσω από τη οθόνη.

Παρακάτω, βάζω ένα μικρό screenshot από την οθόνη του PC, στην οποία πάλι εμφανίζεται, χωρίς να μπορώ να το απομακρύνω. Φαίνεται καθαρά, πάνω δεξιά και δείχενει σε τρεις γραμμές τις βασικές παραμέτρους της αναπαραγωγής: Χρόνο, Είδος Video και Format Ήχου.

drno1.jpg


Ξέρει κανένας πώς θα μπορέσω να επέμβω στο PowerDVD και να το απομακρύνω;

Ευχαριστώ.
-
 

Portioli

Supreme Member
3 June 2007
3,889
Dystopia
Κάθε κομπιουτεράς ή μηχανικός στο πρόγραμμα / μηχάνημά του έχει δικά του μαθηματικά για το πως θα γίνεται το downmix και το πως θα διαχειρίζεται τις εντάσεις.
Ο powerDVD ευτυχώς σε αυτό το τομέα έχει πάρα πολλές επιλογές.
Πήγαινε στις ρυθμίσεις του powerDVD στο audio, speaker enviroment - 2 speaker και στην επιλογή οutput mode δοκίμασέ τες όλες και διάλεξε αυτή που σου φαίνεται καλύτερη.
Μετά πήγαινε και στο advanced --> dynamic range compresion και βάζεις πάλι όποια ρύθμιση προτιμάς.

Νομίζω το TrueTheater Surround (Living Room) σε Normal Enviroment θα σου αρέσει.
 

slalom

AVClub Enthusiast
18 August 2010
1,100
Δεξι κλικ πανω στην εικονα (οπως παιζει η ταινια) και ξετικαρεις το "show information"

Εχω και εγω το ίδιο θεμα με τον ήχο, σε ταινιες και σειρες, απο το 30 που ακουω στα καναλια, το ανεβαζω στο 40-50 (με mpc-hc)

Ο ήχος σε μενα μεσω του HDMI δεν αλλαζει ενταση απο τα χειριστηρια του VAIO, δεν επηρρεαζεται, αρα μαλλον το στέλνει στο μεγιστο