Υπάρχει δέκτης με διπλό επίγειο tuner;

CocoBongo

New member
6 January 2009
74
καλημέρα παιδιά,
προσπαθώ να βγάλω άκρη με τα κουτάκια mpeg4 κι έχω χαθεί. Προσωπικά δεν χρειάζομαι γιατί δεν βλέπω καθολου TV αλλα σε καμια βδομαδα γυρναει η μανα απ το χωριο και μ εχει φαει να λύσω το θεμα. Πήγα και πηρα τον Legent HD με σκοπό να ρίξω πάνω ένα USB 16GB και να γράφει κανα σηριαλ που παρακολουθει (μεχρι τωρα ειχε ενα VHS με μια 240αρα κασετα κι εκανε τη δουλεια της). Έλα όμως που ειδα οτι ναι μεν γραφει αλλα δεν μπορεις ν αλλαξεις καναλι και δεν κανει καθολου γιατι θελει να γραφει προγραμματα που παιζουν παραλληλα μ εκεινο που εκεινη τη στιγμη βλεπει. Ειδα λοιπον οτι μιλατε για κουτακια με διπλό tuner και ρωτώ: ποιο ειναι το πιο φτηνο HD μηχανακι (χωρις ενσωματωμενους σκληρους ή blue ray / dvd) που να κανει decode mpeg4 και να γραφει σε USB ένα καναλι ενω εσυ παρακολουθεις αλλο; Ευχαριστώ.
 

flaski

AVClub Addicted Member
6 July 2012
1,727
Αθήνα
Oι επιλογές δεν είναι πολλές και δυστυχώς δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις "φθηνές" σε σχέση με τους αποκωδικοποιητές με μονό δέκτη. Οι δύο επικρατέστεροι είναι ο Ξορο 8300 και ο Τελεσυστεμ ΤS6520. Μπορείς να διαβάσεις στα αντίστοιχα νήματα κάποια πράγματα για αυτούς. Είναι αδελφάκια από άποψη μενού αλλά έχουν και κάποιες διαφορές. Έχω χρησιμοποιήσει αρκετά τον Ξόρο 8300 και μπορώ να πω ότι αν συμβοβαστείς με κάποια πράγματα είναι αξιοπρεπές μηχάνημα. Είχε σημαντική έλλειψη τα ελληνικά σε σχέση με τον Τελεσυστεμ αλλά τώρα πια έχει. Φυσικά όχι απροβλημάτιστα καθώς το epg συνεχίζει να δείχνει αγγλικά. Αν η μητέρα σου γνωρίζει αγγλικά ίσως δεν την ενοχλήσει το σημείο αυτό. Από εκεί και έπειτα και εγώ μάλλον θα πάω τον 8300 στην μητέρα μου καθώς θέλει και εκείνη να γράφει και η τωρινη μου προσέγγιση είναι να βάλει να γράψει στον δέκτη που έχει τώρα (την έχω κουτσομάθει) και αν θέλει να δει κάτι άλλο να πάει σε άλλη τιβι. Βάσανο δλδ. Τουλάχιστον με τον διπλό δέκτη βάζει να γράψει κάτι και βλέπει στην ίδια τιβι κάτι άλλο.

Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Ψάχνω και εγώ να βρω κάποιο απροβλημάτιστο μηχάνημα αλλά δεν το βλέπω στον ορίζοντα. Αν έλυνε ο 8300 κάποια θέματα θα ήταν πολύ καλός αλλά τώρα έχει το μπόνους μεν του διπλού δέκτη συνοδευόμενο όμως από κάποια κουσούρια. Μακάρι να είχα και τον τελεσύστεμ στα χέρια μου για να έκανα κάποιες δοκιμές αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη (παρόλο που είναι σε κυκλοφορία πάνω από 8 μήνες στην Ιταλία). Στο νήμα του 8300 θα δεις και άλλους κλώνους που κάνουν την ίδια δουλειά αλλά πολύ πιθανό να έχουν θέμα με τα ελληνικά και εκείνοι.
 
Last edited by a moderator:

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Γιατί είναι πρόβλημα το αγγλικό EPG για ανθρώπους που είναι μαθημένοι να μη το χρησιμοποιούν;

CocoBongo, θα έλεγα να ψάξεις για τον 6520 που είναι 15 φθηνότερος. Μάλλον όμως δεν θα τον βρεις και θα περιμένεις το τέλος Σεπτέμβρη όπως αρκετοί ακόμη.
Αν τον θέλεις άμεσα, μόνο ο 8300 υπάρχει.
 

flaski

AVClub Addicted Member
6 July 2012
1,727
Αθήνα
Μη το λες. Και στη γυναίκα μου στην αρχή της φάνηκε αδιάφορο αλλά σιγά σιγά το συνηθίζει. Ρίχνει μια ματια και στην υπόθεση (αν την έχει)αλλά και στο τι έχει μετά. Και εγώ πλέον το έχω συνηθίσει. Εντάξει οι μεγαλύτεροι άνθρωποι μπορεί να το αγνοούν για καιρό αλλά καλό θα ήταν να είναι στα ελληνικά. Άλλωστε αν (εντελώς) υποθετικά εκπαιδεύσεις κάποιον μεγάλο να κάνει εγγραφή από epg τότε είναι ακόμη πιο χρήσιμο. Θα ξέρουν την ώρα βέβαια που θέλουν να βλέπουν αλλά άλλο να βλέπεις να γράφει "ASI" και άλλο "AΣΙ". :)
 
Last edited by a moderator:

CocoBongo

New member
6 January 2009
74
Ευχαριστώ, ο TS 6520 φαίνεται καλός και μαλλον θα κανω μια παραγγελια απο Amazon.it (αμα ειναι να περιμενω μεχρι τελη Σεπτεμβριου -που ισως παει και Οκτωβριος, καληνυχτα). Η τιμη δεν ειναι απαγορευτικη (υπολογιζα στα 160+) αν και την ανεβασαν λιγο κ ειναι στα 70 τωρα...
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
ΚΑι στην δική μας αγορά κάπου εκεί δεν θα είναι η τιμή του; Μη σου πω οτι θα δώσεις και λιγότερα...
 
Last edited by a moderator:

CocoBongo

New member
6 January 2009
74
αμ δε, κοιταξα τα διαφορα μαγαζια στο ciao που δινετε link καθως και στο Amazon και τελικα κανεις δεν στελνει εκτος Ιταλίας εκτός από έναν ο οποιος ομως θελει 44 ευρω μεταφορικα!!! Οποτε περιμενουμε καποιον να το φερει...
 

flaski

AVClub Addicted Member
6 July 2012
1,727
Αθήνα
To γίδιΑμαζον όντως δεν το στέλνει. Ρίξε μια ματιά και στο ιταλικό ebay. Έχει αρκετούς που τον έχουν: http://www.ebay.it/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=telesystem+ts6520&_sacat=0

Εκ πρώτης και αυτοί δεν στέλνουν αλλά δεν χάνεις τίποτα να κάνεις μια ερώτηση. Πιστεύω κάποιος θα σου στείλει με νορμάλ μεταφορικά. Το Google translate είναι φίλος σου σε περίπτωση που δεν ξέρεις μακαρονάδικα..
 
Last edited by a moderator:

CocoBongo

New member
6 January 2009
74
αμ δεν ειναι το ιδιο το Amazon.it που το στελνει αλλα καποιος reseller. Θα ρωτησω κι αυτους στο ebay κι αμα δε κατσει κ απο κει απλα περιμενω κ εγω...
 

CocoBongo

New member
6 January 2009
74
κολοκύθια. Ο ένας μου είπε οτι κοστίζει 50 ευρω και δεν συμφέρει (σώπα) κι ο αλλος οτι απλά δεν στέλνει στο εξωτερικό (και οι δύο απάντησαν σε άπταιστα ιταλικά...)

οπότε όταν ακούσουμε κάτι για εισαγωγή στην Ελλάδα σφυρίξτε...
 

angelomykonos

New member
22 October 2012
2
Τρεις λύσεις σκέφτομαι . Η μία είναι αυτή που λες αλλά θα καις αρκετό ρεύμα ίσως χωρίς λόγο. Μπορείς να το "παντρέψεις" με τον διπλό tuner της Crypto http://www.getitnow.gr/prod/anabathmisi/tv-tuners-video-editing/crypto-redi-pc250/prod1430404pp/
Έχει και Τ/Χ και κεραία στο πακέτο: http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W003399

Ακριβή μεν λύση αλλά νομίζω αυτό που θέλεις είναι το καινούριο μηχανάκι της Crystal Audio στα 169 ευρώ διαθέσιμο μετά τις 20/7:
http://crystalaudio.gr/ProductDetails/Appstreamer-TV.aspx

Ελληνικά, διπλός δέκτης και με ένα φθηνό 64 στικάκι (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.556724) είσαι βασιλιάς.

Η τρίτη λύση είναι εξωφρενική αλλά είναι και η πιο οικονομική! 2 δέκτες πάνω στην ίδια τηλεόραση. Έναν Edision SD που να δίνει σήμα στο RF IN της τηλεόρασης και άλλος ένας που θα δίνει σήμα στο σκαρτ της τηλεόρασης. Πρέπει να είναι βέβαια διαφορετικός για να παίζουν τα Τ/Χ ξεχωριστά. Βέβαια μπλέκεις με πολλά Τ/Χ αλλά μπορείς να "εκπαιδεύσεις" την μητέρα σου να χρησιμοποιεί τον Edision σαν το παλιό κλασσικό βίντεο και τον άλλον για τη θέαση καναλιών. Το έχω σκεφτεί για τη δικιά μου μάνα αλλά μάλλον δεν θα το υλοποιήσω. Απλά θα την μάθω να χρησιμοποιεί τον Edision σαν "βίντεο" και αν θέλει να δει κάτι άλλο να αλλάξει ... δωμάτιο και να πάει στη δεύτερη τιβι. Ο Χoro 8300 προφανώς είναι το ιδανικό μηχάνημα για αντικατάσταση του "βίντεο" αλλά τα ελληνικά είναι πρόβλημα. Βέβαια epg κλπ οι μεγαλύτεροι δεν θα χρησιμοποιήσουν και πολλοί άνω των 60-70 ετών..

Συγνώμη φίλε μου... Εγώ θέλω το εξής: Όταν παρακολουθώ ένα πρόγραμμα ή πχ μια εκπομπή που με ενδιαφέρει, αν πει κάτι σημαντικό, να το γυρίσω πίσω και να το "γράψω" (record). Kάνει καμία από τις επιλογές που μόλις ανέφερες; το καινούριο μηχανάκι της Crystal Audio πχ, θα το συνδέσω απλά με την τηλερόραση και θα πιάνει όλα τα κανάλι κανονικά;
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Συγνώμη φίλε μου... Εγώ θέλω το εξής: Όταν παρακολουθώ ένα πρόγραμμα ή πχ μια εκπομπή που με ενδιαφέρει, αν πει κάτι σημαντικό, να το γυρίσω πίσω και να το "γράψω" (record).
Αυτό γίνεται με τους δέκτες με ALi M3601. Υπάρχει μια κακομεταφρασμένη επιλογή κάτω από την ενεργοποίηση του Timeshift που το επιτρέπει αυτό.
Ίσως υπάρχει και στον Xoro 8300 που έχει ALi M3606.
 

angelomykonos

New member
22 October 2012
2
Έχει link για το που μπορώ να αποκτήσω έναν τέτοιο δέκτη; Επίσης είσαι σίγουρος οτι το κάνει αυτό; Διοτι μου είπαν οτι για να γίνει αυτό πρέπει να έχει δύο tuners
 
Last edited by a moderator: