Υπογραφή συμφωνίας Κυπριακής Δημοκρατίας και Hellas Sat

tsakman

Senior Member
Υπογραφή συμφωνίας Κυπριακής Δημοκρατίας και Hellas Sat


ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΡΟΧΙΑΚΗΣ ΘΕΣΗΣ 39[SUP]ο[/SUP] Ε ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ
Λευκωσία, 2 Ιουλίου 2012 - Η υπογραφή της Συμφωνίας Ανανέωσης της εξουσιοδότησης Χρήσης της Γεωστατικής Τροχιακής θέσης των 39[SUP]ο[/SUP] Ανατολικά, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Hellas Sat Consortium Ltd, ανακοινώθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στη Λευκωσία.

Με τη Συφωνία αυτή, η Κυπριακή Δημοκρατία αδειοδοτεί την Hellas Sat με τα δικαιώματα που κατέχει στην τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά, παρέχοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες με επιπλέον δορυφορικές υπηρεσίες μέσω της ενεργοποίησης επιπρόσθετου φάσματος εκπομπής που έχει καταχωρήσει η Κύπρος στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ.Ευθύμιος Φλουρέντζου, συνεχάρη την Hellas Sat για τη μέχρι σήμερα επιτυχή πορεία της και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας, η οποία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και στις δύο πλευρές για τα 20 επιπλέον χρόνια που ανανεώθηκε η σύμβαση.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Hellas Sat Consortium Ltd, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Υπουργό και την Κυπριακή Κυβέρνηση για την εμπιστοσύνη προς την Εταιρεία και την ανανέωση της αδειοδότησης έως το 2041.

Αφού παρουσίασε την μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, τόνισε ότι με τη συμφωνία αυτή με την Κυπριακή Δημοκρατία διασφαλίζονται οι μελλοντικές επενδύσεις και η ανάπτυξη της Hellas Sat.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

Η Hellas Sat Consortium Ltd είναι θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ και δραστηριοποιείται σε 30 χώρες παρέχοντας υψηλού επιπέδου δορυφορικές υπηρεσίες σε πάνω από 80 πελάτες



Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση από εδώ:
http://www.hellas-sat.net/default.php?pname=news_archive_details&la=1&art_id=20
 

gbas

Senior Member
12 January 2010
303
Ο ΟΤΕ θέλει να πωλήσει τον Hellas Sat

Το «πράσινο φως» της νέας κυβέρνησης, προκειμένου να απεμπλακεί από την επένδυσή του στην Hellas Sat, που διαχειρίζεται τον ομώνυμο δορυφόρο, και να προχωρήσει στην πώλησή του, προσβλέποντας σε κεφάλαια της τάξης των 150 εκατ. ευρώ, αναμένει ο ΟΤΕ.

Το όλο θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς εξαιτίας της φύσης του περιουσιακού asset (σ.σ. απαιτείται το «Ok» των συναρμόδιων υπουργείων, για να προχωρήσει η πώληση) υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, με τη διοίκηση του ΟΤΕ να έχει παραπέμψει στη νέα κυβέρνηση για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων. Ο ΟΤΕ έχει ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη ειδικού σύμβουλου, προκειμένου να αποτιμήσει την αξία του δορυφόρου, με τη διοίκηση του Οργανισμού να ευελπιστεί ότι το θέμα της πώλησης θα κλείσει εντός του έτους.

Στο μεσοδιάστημα, ο Hellas Sat ενισχύεται ως περιουσιακό asset, καθώς η εταιρεία ανανέωσε τη συμφωνία ανανέωσης της εξουσιοδότησης χρήσης της γεωστατικής τροχιακής θέσης των 39 μοιρών ανατολικά για 20 επιπλέον χρόνια. Η συμφωνία ανανέωσης υπογράφηκε μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Hellas Sat Consortium Ltd και πλέον θα πρέπει να αναμένεται η αντίστοιχη κίνηση ανανέωσης και από την ελληνική κυβέρνηση.

Με τη συμφωνία, η Κυπριακή Δημοκρατία αδειοδοτεί την Hellas Sat με τα δικαιώματα που κατέχει στην τροχιακή θέση των 39 μοιρών ανατολικά, παρέχοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες πέραν του 2021 με επιπλέον δορυφορικές υπηρεσίες μέσω της ενεργοποίησης επιπρόσθετου φάσματος εκπομπής, που έχει καταχωρήσει η Κύπρος στη Διεθνή Ενωση Τηλεπικοινωνιών.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ε. Φλουρέντζου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας, η οποία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και στις δύο πλευρές για τα 20 επιπλέον χρόνια που ανανεώθηκε η σύμβαση.

Η απεμπλοκή του ΟΤΕ από τον Hellas Sat, που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες, παρέχοντας δορυφορικές υπηρεσίες σε πάνω από 80 πελάτες, έχει κριθεί αναγκαία, με το δεδομένο ότι αφενός δεν εμπίπτει στο κύριο αντικείμενο του Οργανισμού και αφετέρου, με το δεδομένο ότι η δραστηριότητά του δορυφόρου «λήγει» το 2018, απαιτούνται νέα κεφάλαια για τη διατήρησή του, τα οποία ασφαλώς ο ΟΤΕ δεν επιθυμεί να διαθέσει.

"ΚΕΡΔΟΣ"
 
Last edited: