Φουσκωμα μπαταριας. Μια σοδα παρακαλω!

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Υστερα απο 5 και κατι ψιλα, χρονια λειτουργιας, εφτασε η ωρα το λευκο μου 13αρι macbook να παθει το πρωτο του "σοβαρο" προβλημα. Για την ακριβεια η μπαταρια του η οποια ειναι μικροτερη σε ηλικια αφου ενα χρονο μετα την αγορα του αλλαχθηκε στην εγγυηση απο την rainbow (τοτε). Το λοιπον, η μπαταρια φουσκωσε! Και οταν λεμε φουσκωσε, εννοουμε σε σημειο το trackpad και το κουμπι να τρωνε φολληματα, το macbook να μπαλατζαρει αφου δεν πατουσε σωστε και φυσικα η μπαταρια να εχε σχεδον σφηνωσει. Η λεξη εγγυηση φυσικα ειναι απλως ενα ονειρο, υστερα απο τοσα χρονια.

Διαβαζωντας στις support communities, βρηκα αρκετους με το ιδιο προβλημα. Αλλους στο macbook και αλλους στο macbook pro. Διαπιστωσα οτι στην πλειοψηφια των περιπτωσεων οι κατοχοι αλλαζαν τη μπαταρια τους δωρεαν, αν και η apple επεμενε οτι το φουσκωμα ειναι φυσιολογικο και οτι γινεται για να μην σκασουν οι μπαταριες. Φυσικα, αν και μολις στα 24 αλλα με 13 χρονια στους υπολογιστες (πασης φυσεως), δεν εχω συναντησει ουτε ακουσει παρομοιο περιστατικο. Εννοειται βεβαια, οτι το φουσκωμα δεν ειναι φυσιολογικο.

Παρολα αυτα, λεω να κανω μια κρουση αυριο στην isquare, αφου ειναι ο επισημος εισαγωγεας/διανομεας των προιοντων apple. Η πειρα μου με τα ελληνικα μαγαζια σχεδον με διαβεβαιωνει οτι θα παρω το μακρυτερο, αλλα λεω να προσπαθησω οπως και να εχει. Αλλωστε, αφου δεν υπαρχει επισημο apple store, πρεπει να απευθυνθω σε αυτους.

Υπαρχει καποιος απο εσας που να εχει αντιμετωπισει τετοιο προβλημα? Πως προτεινετε να το χειριστω (ηρεμα, ηρεμα αλλα με τσαμπουκα, κλπ)? Φυσικα, θα ενημερωσω για την εξελιξη.
 

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,453
Πειραιάς
Το έχω διαβάσει κ εγώ για το φούσκωμα της μπαταρίας κ μόνο που η Apple μετά από χρόνια την αλλάζει δωρεάν, σημαίνει ότι παραδέχεται ότι είναι προβληματικές εκείνες οι σειρές παραγωγής.
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις την κουβέντα ήρεμα κ ωραία κ βλέπεις...
Υπάρχει κ η γραμμή επικοινωνίας της Apple για να μιλήσεις.
 

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
αποκλειεται να βγαλεις ακρη μετα απο 5 χρονια ...

οι κλασσικοι ελληναραδες εμποροι θα βαλουν τα γελια μολις ακουσουν 5ετια

δε πα να εκραγει ολοκληρη ...
 

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
6,693
Clermont-Ferrand, France
Δεν χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις έχοντας μαζί σου και τυπωμένες αναφορές στο πρόβλημα. Αλλιώς δες απλά το κόστος της μπαταρίας και εάν έχει πάθει ζημιά το laptop.
 

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Το macbook ευτυχως δεν εχει ζημια. Η μπαταρια κοστιζει 155 και στο igolden (η golden i πως λεγονται τελος παντως τα μαγαζια της isquare), public και elite, μου ειπαν να αγορασω καινουρια. Λεω να μιλησω με την infoquest τωρα και μετα με τη γραμμη της apple. Γενικα στο ιντερνετ διαβαζω οτι η apple την αλλαζει, αν και υποστηριζει (η οι τεχνικοι της, δε ξερω) οτι ειναι φυσιολογικο προβλημα και γινεται για να μη σκασει. 149 κυκλοι και 91% health παντως, νομιζω δε δικαιολογουν το προβλημα.
 

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Πραγματικα, δε ξερω τι να κανω, να βαλω τα γελια η τα κλαματα? Λοιπον:

1. Υστερα απο 4 χρονια, με 149 κυκλους και 91% health, εκθεση σε φυσιολογικες θερμοκρασιες δωματιου, φυσιολογικη χρηση και φυσικα απο μεριας μου φροντιδα οσο χρειαζεται, η μπαταρια μου εχει αναλωθει.
2. Το φουσκωμα ειναι safety valve για να μην σκασει η μπαταρια. Το ακουσαμε κι αυτο.
3. Στο εξωτερικο οι αλλαγες γινονταν δωρεαν επειδη μπορει οι συγκεκρικενοι πελατες να ηταν χρονια πελατες και να εχουν αφησει αρκετα λεφτα. Η γιατι μπορει να ειχαν αλλο προβλημα εντελει.
4. Τα support communities και τα fora ειναι μερη καπου βαθια στο ιντερνετ οπου ο καθενας γραφει οτι θελει. Δηλαδη για να καταλαβετε, το φουσκωμα της δικιας μου μπαταριας δεν ειναι και κατι φοβερο. Απλως το λευκο πλαστικο κομματι, εχει πλεον ξεκολλησει απο την υπολοιπη μπαταριας λογο της "κοιλιας" που κανει!
5. Ερευνες της apple λενε οτι τα manufacturing defects βγαινουν στα 2 πρωτα χρονια.
6. Επισης, για να τυχεις δωρεαν αντικαταστασης θα πρεπει να βρεις εναν απο τους πολλους στο ιντερνετ που ετυχαν τετοιας αντιμετωπισης και να του ζητησεις το S/N του, γιατι πρεπει να αποδειξεις οτι οντως υπαρχουν και τετοιες περιπτωσεις και δεν ειναι απλως μυθοι.
7. Δε γινεται η δικη μου περιπτωση να εξεταστει κατ' εξαιρεση, γιατι η μπαταρια δεν ειχε σφηνωσει στο macbook. Δηλαδη ειχε, αλλα αφου καταφερα και την εβγαλα δεν υπαρχει προβλημα. Αν δε μπορουσα ομως να τη βγαλω, θα πηγαινε κατ' εξαιρεση! Σκεφτομαι να την ξαναχωσω μεσα και να ριξω και λιγο uhu για να μη βγαινει μετα!
8. Το φουσκωμα μπαταριας, ισοδυναμει με καψιμο της logic board. Φυσιολογικοτατο! Οσο φυσιολογικο ειναι, το φουσκωμα να σου χαλασει και τον υπολογιστη. Αναλωσιμος ειναι κι αυτος, σιγα!


Τα παραπανω ειναι απο την επισημη γραμμη υποστηριξης της apple, 0080044145417. Η InfoQuest ειπε απλως οτι δεν υπαρχει προγραμμα ανακλησης για τετοιο πραγμα.
Τι αλλο θα ακουσω Ohh Dio Santo!
 
Last edited:
22 June 2006
34,697
NEO HRAKLEIO
το φουσκωμα των μπαταριων λιθιου , ειναι οντως φυσιιολογικο.
Εχω παρα πολλες τετοιες σε τηλεκατευθυνομενα μοντελα, και κανενας κατασκευαστης δεν τις καλυπτει με εγγυηση .

Μετα απο 4 χρονια, ειναι πολυ πιθανον να εχεις καποιο τετοιο προβλημα, εγω στις δικες μου το εχω παθει σε πολυ λιγοτερο χρονο.
στο παλιο μου MBP , ειχα αλλαξει 2 φορες μπαταρια (με δικα μου λεφτα φυσικα).

Δε χανεις παντως τιποτα να ρωτησεις και αλλου πχ document, systemgraph κλπ.

Γενικα παντως, με οποιαδηποτε χρηση, μπαταριες τετοιου τυπου , εχουν χρονο ζωης 3-4 χρονια.

Πχ στο ποδηλατο μου (ηλεκτρικο) , η εγγυηση ειναι 1 χρονο μονο και ειναι σιγουρο οτι μετα απο 3-4 χρονια (το πολυ) θα χρειαστει αλλαγη.
 
Last edited:

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Θα συμφωνησω, οταν ομως γινεται χρηση. Οταν ξερω οτι δε θα χρειαστω το macbook σαν laptop, τοτε τη βγαζω. Παντα την εβγαζα. Τελος παντων, μου φαινεται θα το αφησω χωρις μπαταρια για καποιο διαστημα, αφου ετσι κι αλλιως δε θα το χρειαστω σαν laptop. Εχω το ipad για αλλες δουλειες. Απλως νευριαζω οταν μου λενε βλακειες και προσπαθουν να καλυψουν τα προβληματα τους με τετοιο τροπο. Ουτε επισης ανεχομαι να μου πετανε εξυπναδες του στυλ δωστε μου το S/N καποιου που του εγινε δωρεαν η δουλεια. Δε γινεται στο εξωτερικο εκατονταδες χρηστες να εχουν δωρεαν αντικατασταση εκτος εγγυησης και εδω να μας βγαινει η πιστη!

Δεν προκειται να ασχοληθω περαιτερω, ηδη βαρεθηκα! :p
 

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Αντε να κανω μια προσπαθεια ακομα απο αυριο αν και δεν ειμαι αισιοδοξος. Τουλαχιστον, να μη το ματιασω, το mb λειτουργει απο τον Μαιο του 07 και ειναι σα να το πηρα προχτες (θα ελεγα χτες, αλλα ολα γινονται πιο γρηγορα και βαρια σημερα, οποτε καμια φορα ψιλοσερνεται).
 

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Δε το ξερω γιατι προβλημα σε μπαταρια λαπτοπ ειχα μονο με το mb. Στα υπολοιπα λαπτοπ, δικα μου, γονιων, κολλητων φιλων και παει λεγοντας, δεν υπηρξε ποτε το παραμικρο προβλημα στις μπαταριες τους. Απολυτως τιποτα. Τελος παντων, μπορει απλα να ετυχε.
 
22 June 2006
34,697
NEO HRAKLEIO
δε νομιζω, οσα laptop ειχα , εγω και γνωστοι μου, ολοι αλλαξαν μπαταρια, ασχετα με τη χρηση τους.
Προσφατα μαλιστα , αλλαξα 2 μπαταριες της γυναικας μου και του πατερα μου( Toshiba + HP)....
 

ika

Supreme Member
20 September 2010
4,840
Αθήνα
Είχα παρόμοιο περιστατικό με φουσκωμένη μπαταρία σε ένα χειριστήριο Logitech. Είχε φουσκώσει τόσο που είχε σφηνώσει και δεν έβγαινε, αλλά ήταν πλήρως λειτουργική. Το είδα εντός εγγύησης αλλά προς το τέλος της. Εστειλα λοιπόν email στη μαμά Logitech, ζητώντας απλά οδηγίες για το τι να κάνω, για να την βγάλω. Η απάντηση τους ήταν, οτι επειδή είχε παρουσιαστεί και σε άλλους, η ολική αντικατάσταση του με καινούργιο τηλεκοντρολ, το οποίο και παρέλαβα δωρεάν στον ανακοινωθέντα χρόνο μαζί με χίλιες συγγνώμες για την ταλαιπωρία. Δεν χάνετε τίποτα να στείλετε ενα email στην μαμά APPLE.
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Το ίδιο το έπαθα κι εγώ στο mb pro μου, δυο φορές κιόλας! (3 ετών συσκευή). Ναι μεν το είχα ζορίσει τα μάλλα, αλλά το lg της αδερφής μου από το 2006 δεν έκανε το παραμικρό με τη μπαταρία. Υπάρχει γενικά θέμα, αφού δεν έχει και σωστό αερισμό το macbook γενικά. Οι μόνες γρίλλιες είναι στο σημείο του "μεντεσέ" μεταξύ οθόνης και κυρίως σώματος...
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Φυσιολογικό είναι να ‛πέσουν’ οι μπαταρίες.
Όχι να φουσκώσουν ΙΜΗΟ
Φουσκωμένες μπαταρίες δε μου έχουν τύχει σε δεκάδες laptop που περασαν από τα χέρια μου.

Όπως και να έχει με το χρόνο τα κυκλώματα προστασίας γίνονται καλύτερα και οι αντίστοιχες μπαταρίες πιο αξιόπιστες και λιγότερο επικίνδυνες.
 

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Αυτο λεω κι εγω. Δεν γκρινιαξα για την χαμηλη της αποδοση (που μονο χαμηλη δεν ηταν αλλα τελος παντων), αλλα για το φουσκωμα. Δηλαδη αν ελειπα 2 μερες παραπανω μπορει να φουσκωνε κι αλλο και στην τελικη που ξερω οτι δε θα σκασει κιολας?

Καλη η apple, αλλα κατι τετοια με βγαζουν απο τα ρουχα μου (και ειμαι και ασχημο θεαμα :p ).
 

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
6,693
Clermont-Ferrand, France
Η μοναδική φουσκωμένη μπαταρία που έχω δει σε laptop είναι μια κινέζικη απομίμηση σε ένα ACER. Αλλά όταν πληρώνεις 30 κάτι που αλλιώς κοστίζει 150 δεν πρέπει να παραπονιέσαι.
Αλλιώς σε πάνω από χίλια laptop που έχουν περάσει από τα χέρια μου λόγω δουλειάς (Dell, HP, Lenovo, Acer, Toshiba, Asus, Gateway, Compaq, Apple) δεν έχω δει ποτέ.
Ακόμα και μπαταρία που έχει πέσει κατακόρυφα η απόδοση της, δεν δικαιολογείται να φουσκώσει.
 

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Η μοναδική φουσκωμένη μπαταρία που έχω δει σε laptop είναι μια κινέζικη απομίμηση σε ένα ACER. Αλλά όταν πληρώνεις 30 κάτι που αλλιώς κοστίζει 150 δεν πρέπει να παραπονιέσαι.
Αλλιώς σε πάνω από χίλια laptop που έχουν περάσει από τα χέρια μου λόγω δουλειάς (Dell, HP, Lenovo, Acer, Toshiba, Asus, Gateway, Compaq, Apple) δεν έχω δει ποτέ.
Ακόμα και μπαταρία που έχει πέσει κατακόρυφα η απόδοση της, δεν δικαιολογείται να φουσκώσει.
Παλαβος εισαι? Ειναι φυσιολογικο λεει η Apple. Δεν ξερεις εσυ! :p