Χρήση της DSLR για συνεχόμενη εγγραφή βίντεο

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

MikeVeros

New member
2 April 2021
5
Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω.

(Θέλω να πιστεύω πως γράφω στο σωστό section αν όχι παρακαλώ να μεταφερθεί)

Είμαι κάτοχος της Nikon D5500 και θέλω να την χρησιμοποιήσω για video meetings. Εχω εγκαταστήσει το πρόγραμμα της Nikon και είναι μια χαρά. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι πως με περιορίζει η διάρκεια της εγγραφής video. Αν για παράδειγμα την βάλω στα 720 τότε μπορεί να κάνει εγγραφή για 20 συνεχόμενα λεπτά, ενώ για 1080 κάνει εγγραφή για 10 λεπτά. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος ουτως ώστε να γίνει απεριόριστος.

Διάβασα ένα άρθρο , αλλά δεν ξέρω κάτα πόσο ισχύει, αλλά αφετέρου είναι δύσκολο να βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω; Κάποια πρόταση; 🤔

Εσεις αλήθεια πως θα αντιμετωπίζατε ένα τέτοιο πρόβλημα. Ισως η ιδανική λύση να φαντάζει η αγοράς μία νέας, αλλά δυστηχώς δεν έχω budget χρημάτων για κάτι τέτοιο.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Μιχάλης.
 

MikeVeros

New member
2 April 2021
5
Καλησπέρα, ναι την χρειάζομαι για τα video meetings. H κάμερα του mac δεν είναι τόση καλή.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,474
Εκεί ψηλά.....
Για να καταλαβω θελεις να γραφεις τα meetings με τα οποια παιρνεις μερος με αυτην την καμερα ?

εχει εξοδο εικονας η καμερα μηπως γραφεις αλλου ?
 

MikeVeros

New member
2 April 2021
5
Συγνώμη, δεν το ειπα σωστά. Θέλω να την χρησιμοποιώ αντί για την κάμερα του mac, απλά χρησιμοποίησα τον όρο εγγραφή γιατί όταν παω στο video η nikon μετά τα 20 λεπτά σταματάει το βίντεο και αναγκάζομαι να την κλείσω και να την ανοιξω ξανά. Καταλαβαίνεις πως με το ανοιξε κλείσε, δεν μπορώ να κάνω την δουλειά που θέλω.
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
21,935
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μήπως εχεις ενεργοποιήσει κάποιο Eco mode και απενεργοποειται η οθόνη της μηχανής ή η μηχανή όλη μετά από κάποια ώρα αφού δεν πατας κάποιο κουμπί ?

Μιλαμε πάντα για απλή παρακολούθηση εικονας μέσω της μηχανής σου ως Web camera του υπολογιστή και όχι εγγραφή της συνεδριας έτσι? Σε ρωτώ για να μεταφέρω και το post στο σχετικό νήμα εδώ , δεν έχει σημασία που η μηχανή σου εινα Dslr , το συγκεκριμένο νήμα αυτό πραγματεύεται.
 

MikeVeros

New member
2 April 2021
5
Δεν θυμάμαι να έχω πειράξει κάτι. Πέραν τούτου ανάκαθεν ήταν έτσι. Οι ρυθμίσεις τις με έχουν μπερδέψει..

Ναι, μιλάμε για απλή παρακολούθηση, τώρα ίσως στο επόμενο meeting που θα κάνω ίσως να χρειαστεί να κάνω record.

Να με συμπαθάτε για την όποια "ασχετοσύνη".. :(
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,440
Πήγαινε στο site elgato & δες αν το μοντέλου σου υποστηρίζει unlimited runtime. Οι πιθανότητες ειναι πως όχι και μετα απο καποια ώρα μπαίνει σε standby.
 

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
6,767
Athens
Φοβάμαι πως δεν θα μπορέσεις να το παρακάμψεις.
Αν είχες παλιότερο μοντέλο για το οποίο έχει βγει custom firmware που κάνει remove το software limit στον χρόνο βίντεο όπως π.χ. στην D5100 θα έκανες αυτό που ήθελες, δυστυχώς για την D5500 δεν βλέπω κάτι τέτοιο διαθέσιμο.
 

MikeVeros

New member
2 April 2021
5
Καλησπέρα και πάλι παιδιά. Εκανα test σήμερα, πααρακολούθώντας ένα meeting, είχα βάλει την κάμερα Nikon απλά και μόνο ως αντικατάσταση αυτής του mac (δεν έκανα record) και μετά από σχεδόν 30 λεπτά έκλεισε μόνη της. Τώρα ένα εύλογο ερώτημα που αναφείεται είναι αν πρόκειται για ρυθμίσεις, είτε είναι ο λεγόμενος "κόφτης" της κάμερας.
Βρήκα αυτο τον οδηγό για το firmware, αλλά και πάλι δεν ξέρω κατά πόσο δουλεύει , ενώ από την άλλη φοβάμαι μην κάνω κάποιο λάθος στην κάμερα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Edit:
Κάνοντας περιήγηση , βρήκα..

How to Keep Live View Active Longer Than 30 Minutes​

There’s no way in the camera’s settings to disable the auto-off timer or set it to longer than 30 minutes.

If you need to keep it active longer than that, it’ll require some manual intervention. But not much. You can press any button to reset the clock. The two buttons I find most convenient and least likely to risk interrupting the video stream are:

  • exposure compensation button (+/- near shutter)
  • AE-L/AF-L button on the back
You can also lightly touch the shutter with a half-press, but that risks throwing off the focus.



Το ίδιο ισχυει και για την D5500. :(
 
Last edited: