Ψαχνω TV με Passive 3d ~42"

eNeRGy

AVClub Enthusiast
6 September 2006
1,115
Κοιτω για αγορα σε passive 3D τηλεορασεις στις 42" και τα εχω παιξει.
Εχω πλασμα 37" px80, θα την παω εξοχικο με καποιον mpeg4 και λεω να παρω μια απο τις παρακατω αλλα ΔΕΝ γνωριζω και πολλα μιας και μολις εχουν κυκλοφορισει.

LG - 42LM760S
Philips 42PFL6007 (ερχεται συντομα)

Το budget ειναι <1500 και απλα δεν μπορω να καταλαβω αν οι philips εχουν επανελθει με καλα ηλεκτρονικα (οπως παλια) και δινουν το κατι τις παραπανω απο τις LG αν και με ιδια panel... Και ολα αυτα σε ποια μοντελα ισχυουν και ποια οχι... ΠΧ αν το philips 6007 ειναι παρομοιο με το LG 660 οποτε η 760 ειναι ενα σκαλι πανω κλπ...

Επειδη διαβαζω ολα τα topic και ενω ρωτουν για κατι, εσεις προτεινετε παντα plasma, 55"αρες κλπ. Δεν θελω ξανα πλασμα. Δεν θελω μεγαλυτερη (εχω DLP projector 3D 110"). Με ενδιαφερει ενας καλος media player για να παιζω τις σειρες μου (αν και εχω HTPC-μην το χρησιμοποιω πχ για το big bang theory) και να ειναι passive 3D.

Ειναι για γενικη (οχι ταινιων) χρηση, αντε και κανενα 3D για τα ανηψια μου οταν τα εχω εδω ή κανα παιχνιδι να γελαμε...
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Με budget 1500 ευρώ παίρνεις τρεις 42". ;) Εφόσον θέτεις ως απαραίτητη την ύπαρξη 3D δυνατότητας οφείλω να σου τονίσω πως για να είναι αισθητό το 3D σε τέτοιο μέγεθος τηλεόρασης πρέπει να κάθεσαι σε απόσταση θέασης δύο μέτρα το πολύ. Διαφορετικά κοιτάζεις για μεγαλύτερη τηλεόραση...
 

samniotis

AVClub Enthusiast
9 January 2010
1,070
θεσσαλονίκη
εδώ στις 47" απο τα 2 μέτρα ζορίζεσαι! (προσωπική εμπειρία)

φίλε μου να ξέρεις ότι έτσι και πάς σε led μετά την πλάσμα.....θα κάνεις τρελή υποχώρηση!
το μπαμπάκιασμα που κάνει το πάνελ απο τον φωτισμό που διαφεύγει θα σε κάνει να νομίσεις ότι η tv είναι χαλασμένη!

προσπάθησε πρίν αγοράσεις οποιαδήποτε passive 3δ led να την δείς σε μαγαζί με χαμηλό φωτισμό! Πίστεψε με, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου απο την ασπρίλα και το μαύρο-γκρί!
 

eNeRGy

AVClub Enthusiast
6 September 2006
1,115
Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις. Δυστυχως γνωριζω τι θα δω σε LCD πηγαινοντας απο plasma, αλλα δεν θελω να παιξω αλλο με panasonic γιατι νομιζω οτι η αντιπροσωπια και υποστηριξη ειναι απλα ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Οχι δεν τους δινω αλλα φραγκα για να δω να ΜΗΝ υποστηριζεται ενα προιον ή να εχει προβληματα ή να βγαζει θορυβους ή να μην μπορει να παρει μια καρτα ή να μην μπορει να παιξει το ενα η το αλλο και ΠΟΤΕ να μην βγαζει ενα firmware διορθωσης ή να κανει μια ανακληση καποιας σειρας. Ετσι και πηγαινα σε gt-vt50 και ειχα προβλημα θα με θεωρουσα μεγαλο θυμα που ξαναπροτιμησα μια εταιρια που με ειχε πουλησει τοσο ευκολα στο παρελθον. Οσο καλη και να ειναι, με θεωρω πιο εξυπνο απο το να κανω ιδια λαθη δυο φορες.
Ετσι, το να δω τον Χιο ή τον eNικο με μπαμπακιασμα και γκρι το μαυρο τους σακακι λιγο με ενοχλει. Καθως και οποια χαζοσειρα κατεβαζω σε 720p για να τρωω τα μεσιμερια ξενοιαστα.
Δεν βλεπω αγωνες, δεν βλεπω ταινιες στην TV (παρα μονο καμια ξεχασμενη απο καναλι ετσι για να με παρει ο υπνος).
Αλλα σιγουρα η panasonic ειναι ενα σκαλι πανω απο την LG760? Γιατι την ειδα σημερα και ηταν πολυ καλη.
Δεν κρυβω οτι ζαχαρωνω και την SAMSUNG es7000 με ολα αυτα που την εχουν φορτωμενη αλλα με προβληματιζει πολυ το active γυαλι...
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Γιατί θες να δώσεις τόσα πολλά χρήματα για μόλις 42" ? Πόση είναι η απόσταση θέασης ?
 

eNeRGy

AVClub Enthusiast
6 September 2006
1,115
Η αποσταση ειναι τα 2.5-3 μετρα περιπου. Τι σχεση εχει τωρα αυτο? Διαβασες παραπανω τι περιπου (ανα)ζητω?
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Τι εννοείς τι σχέση έχει η απόσταση θέασης ? Γιατί υπάρχουν τηλεοράσεις σε διάφορα μεγέθη ?
 

eNeRGy

AVClub Enthusiast
6 September 2006
1,115
Οταν συζητω για TV 40-42" τι σχεση εχει η αποσταση θεασης?
Αφου αυτο το μεγεθος θελω γιατι ρωτας τι αποσταση εχω? Μεγεθη υπαρχουν πολλα, δεν ειναι για μενα ομως!
Αρα δεν ειναι λιγο ασχετο αυτο που ρωτας στα ερωτηματα που εχω υποβαλει παραπανω?
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Καθόλου άσχετο δεν είναι. Αν θέλεις παρ' όλα αυτά να αγοράσεις την ακριβότερη 42" passive 3D, δεν υπάρχει κανένας να σε εμποδίσει. Είναι δικαίωμά σου. Εγώ να σε βοηθήσω προσπαθώ.
 

eNeRGy

AVClub Enthusiast
6 September 2006
1,115
Βρε Μιχαλη το μοντελο που θα μου προτεινεις (φθηνο ή ακριβο) τι σχεση εχει με την αποσταση θεασης...?
Πες το μου να το δουμε γιατι δεν σε καταλαβαινω!!!
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Αφού κοιτάζεις μοντέλα που δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την τιμή τους με βάση το μέγεθός τους. Με την απόσταση θέασής σου θα έπρεπε να κοιτάζεις για 50", εφόσον θέλεις να βλέπεις και 3D. Αν θέλεις μόνο 40"-42" και δεν αναθεωρείς περί του μεγέθους της τηλεόρασης, πάρε τη φθηνότερη LG με 3D. Λίγη διαφορά θα έχει σε ποιότητα εικόνας σε σχέση με ακριβότερα μοντέλα στα τρία μέτρα.
 

eNeRGy

AVClub Enthusiast
6 September 2006
1,115
Βρε Μιχαλη, συγνωμη κιολας αλλα βαρεθηκα σε καθε τοπικ που καποιος κοιταζει 37αρες και 40αρες να του προτεινετε "sony" και ντε +50αρα πλασμα.
ΟΧΙ δεν θελω 50αρα, δεν με νοιαζει αν το cars2 3d που θα δουν τα ανηψια μου ειναι σε 40αρα, ουτε με νοιαζει να δω ειδησεις, ντοκιμαντερ και καμια χαζοσειρα σε 40αρα. Ισα ισα με ενοχλει που ο καθε καημενος παιρνει μια 50αρα και τον πιανει το κεφαλι του να δει ενα απλο κακης ποιοτητας προγραμα μεσω digea ή ακομη χειροτερα αναλογικο με χιονια. Ή να χαζευει τον Pretenteri με μια κεφαλα 30".
Ξερω τι ψαχνω και ξερω τι ζητω, δεν μπορετε εδω συνεχως να λετε ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΕΚΕΙ στα 3μετρα. Ποιος μπορει καλυτερα απο εμενα να ξερει τι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να παρω. Για μενα ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΩ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 42 γιατι τι να πω και εγω με τις 110" δηλαδη, πεταχτε τα μπρικια τις plasma 50-55 και παρτε projector? Να μπαινω σε καθε ποστ που ψαχνουν 50αρες και να γραφω: παρε projector ειναι πιο φθηνο και εχουν αλλη αισθηση οι 100"? Ή επειδη εχει γινει μοδα η μεγαλη TV να πεσω και εγω θυμα της μεγαλομανιας που εχει πιασει το καθε μεσο νοικοκυριο? Θελω κατι καλουτσικο και το θελω μεχρι 42" και απλα κοιταω τα ακριβα μοντελα για τα μπλιμπλικια που προσφερουν. Εαν εχεις να μου πεις κατι πανω σε αυτο το ΤΟΣΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ που αναζητω πεστο. Ολα τα αλλα (αποστασεις θεασης, τι ειχα πριν, τι θα επρεπε κλπ) ειναι ασχετα γιαυτο και στο ειπα 2-3 ποστ πιο πριν. Ή τουλαχιστο δες ποσα χρονια ειμαι στο φορουμ και θα καταλαβεις οτι δεν ζητω βοηθεια για το που να κοιταξω, αλλα κατι πολυ συγκεκριμενο...
Δεν θελω 50αρα, δεν θελω πλασμα να πληρωσω την panaψοφοsonic ξανα με τα διαφορα προβληματα για 4η συνεχη χρονια και δεν με εχει πιασει το ψωνιο να εχω τεραστια TV.

Λυπαμαι, οχι! Δεν ξερετε καλυτερα παντα απο τον αλλον βαζοντας κατω καποιες γενικοτητες που προβαλαν οι εταιριες τα τελευταια χρονια...
Διαβαζω λιστες και πινακες με μπουρδες του στυλ: 2 μετρα-40αρα, 2.5 μετρα 46αρα, +3μετρα +50αρα.
Ο αλλος εγραψε θελω 40αρα και τον ρωτουσαν αν ειναι για υπνοδωματιο! Τι λετε βρε! Χαθηκε το βιβλιο, το sex, η κουβεντουλα, αντε και καμια TV 22αρα να δεις τιποτα πριν κοιμηθεις και θελετε home cinema και στο υπνοδωματιο? ΤΟΣΗ ΜΙΖΕΡΑ ΠΙΑ Ο ΕΛΛΗΝ? ΤΟΣΟ ΞΕΚΟΥΤΙΑΣΜΑ? Σωπατε βρε! Τι χαζα ειναι αυτα? Και ποιος επιστημων εχει βγαλει τι χρειαζεται ο καθε ανθρωπος σπιτι του?

Συγνωμη για το υφος μου αλλα 6 χρονια στο φορουμ πια εχω κουραστει απο τους ειδημονες των ξενων σπιτιων και αναγκων που εχουν ξεπεταχτει τα τελευταια 2 χρονια...
 
Last edited:

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Κανένας δεν το έπαιξε ειδήμων και κανένας σε θα σε αναγκάσει να αγοράσεις κάτι που εσύ δεν θέλεις. Σου έχω απαντήσει συγκεκριμένα για την περίπτωσή σου στο προηγούμενο μου post. Πάρε όποια θέλεις από τις LM615S και LM620S. Περισσότερα χρήματα δεν χρειάζεται να δώσεις αφού δεν θα δεις διαφορά στην εικόνα, λόγω και της απόστασης θέασής σου, που σαφώς παίζει ρόλο στην επιλογή μιας καινούργιας τηλεόρασης.
 
Last edited:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Ο αλλος εγραψε θελω 40αρα και τον ρωτουσαν αν ειναι για υπνοδωματιο! Τι λετε βρε! Χαθηκε το βιβλιο, το sex, η κουβεντουλα, αντε και καμια TV 22αρα να δεις τιποτα πριν κοιμηθεις και θελετε home cinema και στο υπνοδωματιο? ΤΟΣΗ ΜΙΖΕΡΑ ΠΙΑ Ο ΕΛΛΗΝ? ΤΟΣΟ ΞΕΚΟΥΤΙΑΣΜΑ? Σωπατε βρε! Τι χαζα ειναι αυτα? Και ποιος επιστημων εχει βγαλει τι χρειαζεται ο καθε ανθρωπος σπιτι του?

Εφόσον θα αγοράσεις τηλεόραση και αν θέλεις να βλέπεις κάτι ποιοτικό (στην περίπτωση μου Game of thrones , The Killing , The Borgias και πολλά άλλα σήριαλ αλλά και ταινίες) τότε μεταξύ μιας τηλεόρασης 40" και μιας 50" δεν υπάρχει σύγκριση.

Ελληνικά κανάλια δεν βλέπω ούτε 10 λεπτά την ήμερα , άντε να δω ειδήσεις μια στο τόσο.

Αν θέλεις να βλέπεις Τούρκικα σήριαλ με την Σεχραζάτ , talk show με την Τατιάνα Στεφανίδου και τον Πρετεντέρη κτλ. τότε και μια 32" σου είναι αρκετή. Ούτε 3D χρειάζεσαι ούτε τίποτα.
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
με όλο το σεβασμό δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο άνοιξες το νήμα. οκ 42 θές αλλα κατηγορείς έμμεσα και αμμεσα όλους αυτούς που ποστάρουν στα νήματα των τηλεοράσεων και δεν καταλαβαίνω ειλικρινά από ποιούς περίμενες να πάρεις απάντηση????? από κάποιους άλλους??

απλή απορία εκφράζω και συγνώμη προκαταβολικά αν δεν κατάλαβα τα ποστ σου και υποννοείς κάτι άλλο.

εχω πεί αρκετές φορές οτι στα νήματα αγοράς γίνονται κάποιες προτάσεις για αγορά και από εκεί και πέρα ο υποψήφιος αγοραστής πάει και βλέπει και επιλέγει. πολλά μέλη αγοράζουν τηλεοράσεις και ευχαριστούν τα μέλη για την πρόταση τους ειδικά στο θέμα του μεγέθους. δεν εχω δεί κανέναν να λέει με κάψατε για το μέγεθος ζαλίζομαι - απατεώνες - αν είναι αυτό το πρόβλημα. και στο κάτω κάτω πιστεύω ότι ο καθένας έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί από το να κάθεται να ψιρίζει τα hz τα mci και τα νούμερα της αντίθεσης και τα μεγέθη τηλεοράσεων.


από εκεί και πέρα νομίζω ότι έγινες σαφής για την προτίμηση σου και σου προτάθηκαν κάποια μοντέλα. αξιολόγησε τα και προχώρησε στην αγορά σου σε όποιο μοντέλο 42άρας νομίζεις εσύ.

στην τελική νομίζω ότι έχει γίνει μανούρα χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.
 

eNeRGy

AVClub Enthusiast
6 September 2006
1,115
Re: Απάντηση: Ψαχνω TV με Passive 3d ~42"

Εφόσον θα αγοράσεις τηλεόραση και αν θέλεις να βλέπεις κάτι ποιοτικό (στην περίπτωση μου Game of thrones , The Killing , The Borgias και πολλά άλλα σήριαλ αλλά και ταινίες) τότε μεταξύ μιας τηλεόρασης 40" και μιας 50" δεν υπάρχει σύγκριση.

Ελληνικά κανάλια δεν βλέπω ούτε 10 λεπτά την ήμερα , άντε να δω ειδήσεις μια στο τόσο.

Αν θέλεις να βλέπεις Τούρκικα σήριαλ με την Σεχραζάτ , talk show με την Τατιάνα Στεφανίδου και τον Πρετεντέρη κτλ. τότε και μια 32" σου είναι αρκετή. Ούτε 3D χρειάζεσαι ούτε τίποτα.

Ωραια απαντηση, εδω μιλαω για βιβλιο στην κρεβατοκαμαρα και απο καπου εκει εκρινες οτι θα βλεπω το τουρκικο με οποιο ονομα παρουσιαζεται (εγω τουλαχιστο δεν γνωριζω κανενα απο αυτα που εγραψες)
θελω 40-42 γιατι για το game of thrones, Spartacus, Fringe και ταινιες εχω τις 110" που αν απο 40 στις 50 δεν υπαρχει συγκριση, σκεψου οι +60, δεν πεταξες και καμια εξυπναδα/επιχειρημα λοιπον... Το εχω γραψει 2-3 φορες, ΕΧΩ PROJECTOR ΓΙΑ HOME CINEMA...

με όλο το σεβασμό δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο άνοιξες το νήμα. οκ 42 θές αλλα κατηγορείς έμμεσα και αμμεσα όλους αυτούς που ποστάρουν στα νήματα των τηλεοράσεων και δεν καταλαβαίνω ειλικρινά από ποιούς περίμενες να πάρεις απάντηση????? από κάποιους άλλους??

απλή απορία εκφράζω και συγνώμη προκαταβολικά αν δεν κατάλαβα τα ποστ σου και υποννοείς κάτι άλλο.

εχω πεί αρκετές φορές οτι στα νήματα αγοράς γίνονται κάποιες προτάσεις για αγορά και από εκεί και πέρα ο υποψήφιος αγοραστής πάει και βλέπει και επιλέγει. πολλά μέλη αγοράζουν τηλεοράσεις και ευχαριστούν τα μέλη για την πρόταση τους ειδικά στο θέμα του μεγέθους. δεν εχω δεί κανέναν να λέει με κάψατε για το μέγεθος ζαλίζομαι - απατεώνες - αν είναι αυτό το πρόβλημα. και στο κάτω κάτω πιστεύω ότι ο καθένας έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί από το να κάθεται να ψιρίζει τα hz τα mci και τα νούμερα της αντίθεσης και τα μεγέθη τηλεοράσεων.


από εκεί και πέρα νομίζω ότι έγινες σαφής για την προτίμηση σου και σου προτάθηκαν κάποια μοντέλα. αξιολόγησε τα και προχώρησε στην αγορά σου σε όποιο μοντέλο 42άρας νομίζεις εσύ.

στην τελική νομίζω ότι έχει γίνει μανούρα χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.

Μα ζηταω κατι συγκεκριμενο, γιατι να μου γινει ελεγχος για τα μετρα, τις αναγκες μου, επικριση αν βλεπω τουρκικα, κλπ? Ποσο καλυτερα μπορει να ξερει ενας ξενος τις αναγκες μου απο μενα? ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ 50ΑΡΑ PLASMA???

Κανένας δεν το έπαιξε ειδήμων και κανένας σε θα σε αναγκάσει να αγοράσεις κάτι που εσύ δεν θέλεις. Σου έχω απαντήσει συγκεκριμένα για την περίπτωσή σου στο προηγούμενο μου post. Πάρε όποια θέλεις από τις LM615S και LM620S. Περισσότερα χρήματα δεν χρειάζεται να δώσεις αφού δεν θα δεις διαφορά στην εικόνα, λόγω και της απόστασης θέασής σου, που σαφώς παίζει ρόλο στην επιλογή μιας καινούργιας τηλεόρασης.

Η πρωτη απαντηση με προτασεις που θα ψαξω! Ευχαριστω!

Θα ηθελα τον admin να σβησει ολο το τοπικ αν γινεται γιατι δεν θα παρω plasma 50αρα αλλα θα πεταξω 1500 για lcd 42αρα οποτε δεν ειναι δυνατον να "κυκλοφορω" αναμεσα σας με τετοια μουτρα ντροπης... -bye-

ΥΓ. Ελπιζω καποια στιγμη που θα δειτε ταινια HD σε +100" να καταλαβεται ποσο αστειο ειναι να λετε σε καποιον τις 50" ως την υπερβαση που θα του κανει την αλλαγη!
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
μπα δικός μου είσαι. και σε παρανόησα στο άλλο νήμα με αυτά που λές εδώ και νομιζα ότι 50 είναι πολλές στα 3 μέτρα. λέω και εγώ αμα ειναι για λύπηση αυτοί που είναι στα 3 μέτρα για 50άρα εγώ είμαι στο τελευταίο στάδιο χρήσης με 107 στα 2.7-2.8 και δεν είμαι για λύπηση.