Ψηφιακή κάμερα μεσαίας κατηγορίας

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,489
Land of Dystopia
Καλημέρια φίλοι-ες,
Θα ήθελα την γνώμη σας για μοντέλλο Ψηφιακής κάμερας μεσαίας κατηγορίας η μόνη προδιαγραφή που θα έθετα είναι η ανάλυση να μήν ξεπερνά τα 5 - 6 ΜΡ, και ιδανικά εάν αυτό είναι δυνατό να έχει μπαταρίες που να αντέχουν σχετικά αρκετά δεν με ενοχλεί εάν είναι επαναφορτιζόμενες.
Το κόστος που θα ήθελα να κινηθώ είναι περί τα 350 - 450 €:music-smiley-005:
 

kenmex

New member
19 June 2006
68
Αθήνα
Καλημερα Eki.
Απλα θελω να σου πω να ριξεις μια ματια σ' αυτην εδω
http://www.exilim.co.uk/exilimpro/exp600/
Την εχω εγω εδω και δυο χρονια και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ικανοποιημενος.Επαναφορτιζομενες μπαταριες,αλλα διαρκουν παρα πολυ.Απο ρυθμισεις ο,τι θελεις.Αρκει να σου πω οτι εχει ιστογραμμα και για τα 3 χρωματα στην οθονη καθως φωτογραφιζεις.Βεβαια μπορει να θελεις κατι πιο καινουριο,καθως ειναι μοντελο διετιας.Δεν χανεις ομως τιποτα να του ριξεις μια ματια.Την ειχα αγορασει τοτε 550€.

Κωστας
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,489
Land of Dystopia
Κωστα, απ'ότι φαίνεται αφού είναι διετίας σίγουρα η τιμή θα είναι χαμηλότερη ωστόσο θα ήθελα και άλλες γνώμες ώστε να κάνω τις σχετικές συγκρίσεις.
Επίσης με ανησυχεί το ότι εάν αγορασθεί από έξω πως θα βγάλω άκρη εάν τύχει και πάθει τίποτε!!!
 

kenmex

New member
19 June 2006
68
Αθήνα
Σιγουρα πρεπει να παρεις και αλλες γνωμες.
Εγω την ειχα παρει απο Ελλαδα,και επειδη καποια στιγμη χρειαστηκα το service,μπορω να σου πω πως η αντιπροσωπεια ειναι καλη και ειμεινα ικανοποιημενος απο την εξυπηρετηση τους.
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,144
Bratislava
Από το λίγο που ασχολήθηκα με μηχανές αυτης της κατηγορίας τιμής κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλες είναι ίδιων δυνατοτήτων σε φωτογραφίες με καλό φωτισμό και ο μόνος τρόπος να διαλέξεις είναι με βάση πρώτα την αυτονομία (σημαντικό) και έπειτα με βάση το design (δευτερεύων).

Οι μόνες που έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν είναι οι panasonic fx01 και η fuji F30.
Η πρώτη γιατί είναι η μοναδική που έχει πιο ευρυγώνιο φακό (28mm) από όλες τις άλλες που έχουν 35mm (και νομίζω τραβάει και σε 16:9, αλλά αυτό μπορεί να υπάρχει και σε άλλες τώρα) και η δεύτερη λόγω του υψηλού ISO που προσφέρει και το οποίο λειτουργεί άψογα (καθόλου κόκκος σε σχέση με τον ανταγωνισμό) σε συνθηκες χαμηλού φωτισμού χωρίς φλας.
Και οι δυο είναι στα 6 mp νομίζω.

Το δύσκολο είναι ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής που θέλεις να κινηθείς (350-450) με 50 Ευρώ λιγότερα, δηλαδή 300, παίρνεις το παλιότερο μοντέλο Panasonic FX9 το οποίο μόνο σε σημεία διαφέρει από το νέο και με 50 περισσότερα , δηλαδή 500 πας σε μεγαλύτερη κατηγορία (και καλύτερη) αλλά εκεί αρχίζουν και μπλέκουν τα πράγματα...

Εγώ θα πρότεινα μια από τις δυο... όσο για τεστ, νομίζω το www.dpreview.com είναι αρκετά καλό...
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,489
Land of Dystopia
Απάντηση: Re: Ψηφιακή κάμερα μεσαίας κατηγορίας

ilias: Κατάλαβα ακριβώς που το πάς εννοείς ότι θα μπλέξω με τις επιμέρους ρυθμίσεις που χρειάζεσαι για να έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Απορώ ακόμη γιατί κανείς δεν έγαψε κάτι για Sony, Olympus ή Cannon!!!:grandpa:
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,144
Bratislava
Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή κάμερα μεσαίας κατηγορίας

Eki_65 said:
ilias: Κατάλαβα ακριβώς που το πάς εννοείς ότι θα μπλέξω με τις επιμέρους ρυθμίσεις που χρειάζεσαι για να έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα.
QUOTE]


όχι μόνο για τις ρυθμίσεις, αυτό ειναι το λιγότερο και ίσως έχει και την πλάκα του, απλά εκεί (στα 500+ Ε) εκτός του ότι αυξάνουν τα ρυθμιστικά των μηχανών, αρχίζεις και παίζεις με φακούς , με επεξεργαστές, με σένσορες, γενικώς ξεφεύγεις απο τα τυποποιημένα "κυκλώματα" των απλών ultra compact.

οπότε η επιλογή είναι πιο δύσκολη....
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,489
Land of Dystopia
Aρα δεν είχα άδικα που έψαχνα κάτι απλό τελικά.
Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ την GZ-MC-500E της JVC, που έχει ανάλυση 5ΜΡ, αλλά είναι κατά συνθήκη φωτογρ.μηχανή αφού είναι βιντεοκάμερα με 3CCD ( Aυτό βέβαια δεν με χαλάει καθόλου )
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
αλήθεια, γιατί θα ήθελες να μην ξεπερνά η ανάλυση τα 5-6 mp?
Σε ενοχλεί απλώς ο θόρυβος και η υπέρβαση της αναλυτικότητας των φακών που συνοδεύει τους σημερινούς σένσορες ή υπάρχει άλλος λόγος?

Επίσης υπάρχουν και αρκετές επιμέρους κατηγορίες, λ.χ. οι σουπερκόμπακτ, οι σουπερ-ζουμ (οι σουπερ-ντούπερ και δεν συμμαζεύεται :p )

Εάν θέλεις δες εδώ, έχει αρκετά τεστ και τοπ λίστες ανά κατηγορίες.
http://www.steves-digicams.com/
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,489
Land of Dystopia
Θεωρώ ότι πάνω από 6-7 μπλέκεις με φωτεινότητες, θορύβους & ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες που μένα είναι μπελάς με την ένοια ότι δεν θέλω και να πολυασχοληθώ.
Ποιά η γνώμη σου για την Olympus mju700?
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
η αλήθεια είναι ότι η πρώτη μου ψηφιακή, μία (καλή) Olympus στα 3 mp πριν 4 χρόνια έβγαζε πραγματικά καλές φωτογραφίες κατευθείαν από τη μηχανή, σε επίπεδο που δεν το είδα σε πιο σύγχρονες κόμπακτ πολλάπλασίων mp.

Προσωπικώς στα χρήματα μου αναφέρεις θα έπαιρνα την canon ixus 800 is.
6 mp, φακός 35-140, οπτική σταθεροποίηση.
 
17 June 2006
9,794
Τα 3 site που αναφέρθηκαν είναι πολύ καλά και είναι αυτά από τα οποία ενημερώνομαι και εγώ. Για την canon ixus 800 is έχω ακούσει και εγώ πολύ καλά λόγια.
 

Constantinos Milonas

AVClub Addicted Member
20 August 2006
1,783
Εάν δεν βαριέσαι το ψαξιμο ρίξε και μια ματια εδώ.http://www.dpreview.com/
Χωρίς να είμαι εξπέρ νομίζω πως η Olympus και η Canon είναι η καλύτερες επιλογές σε αυτήν την κατηγορια και στα λεφτά που ζητάς.
Καλο ψάξιμο και υπομονή.