αγορα full hd tv 40-42'' εως 600

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
καλησπερα σας,
ενδιαφερομαι για αγορα tv,λοιπον αρχικα ο χωρος εχει ως εξης: εχω αποσταση θεασης 2,5-3μ, 2 παραθυρα (ενα απεναντι κ ενα δεξια απο την τηλεοραση) και η χρηση ειναι 60%τηλεοπτικο σημα [a)ΜΗ ψηφιακο, b)πολλα αθλητικα]20% hd films k 20% gaming. το budget ειναι περιορισμενο για αυτο εως 600 . Επισης δε με πολυ ενδιαφερει το 3d(δε με χαλαει κιολας) κ δε με ενδιαφερει καθολου το ιντερνετ απο την τηλεοραση. αυτα για αρχη,περιμενω προτασεις.
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Αν το gaming περιορίζεται σε κανά δίωρο την ημέρα και μπορείς να ρυθμίσεις το φωτισμό του χώρου σου (κουρτίνες), η καλύτερη λύση, με βάση το budget σου, είναι η LG PA5500.
 

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
εχω ακουσει οτι το φαινομενο του burn in ισχυε για τα παλια μοντελα κ οτι οι νεοτερες γενιες δεν εχουν αυτο το θεμα.δλδ αν η γυναικα μου ξεχασει (οπως ολες οι γυναικες) ενα καναλι ενω κανει δουλειες οταν σβησει η οθονη θα εχει το σημα του καναλιου σαν σκια?
οσο για το θεμα των κουρτινων, θεωρω οτι ειναι ενοχλητικο να πρεπει να εισαι στο σκοταδι για να μπορεις να απολαυσεις τηλεοραση.εχω μια lcd παμπαλαια κ καποιες ωρες τις μερας λογο της αντηλιας κατεβαζω το στορι που ειναι απεναντι απο την τηλεοραση κ παιζει αψογα ποσο μεγαλη διαφορα στη φωτεινοτητα μπορει να εχει η παλια μου lcd απο την προηγμενης τεχνολογιας plasma που να χρειαζεται κουρτινες?
 
Last edited:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Αν ο ήλιος πέφτει πάνω στην επιφάνεια της τηλεόρασης είτε LCD είναι είτε πλάσμα είτε CRT υπάρχει πρόβλημα.

Αν αφήσεις το ίδιο κανάλι για πολύ ώρα θα μείνει μια σκιά (ημέρα δεν θα είναι ορατή) η οποία θα φύγει μόλις αλλάξεις κανάλι. Το φαινόμενο δεν είναι burn in (μονιμο αποτύπωμα) αλλά Image retention (προσωρινο αποτύπωμα).
 

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
οποτε συμφωνεις με την προταση του φιλου ποιο πανω?
πες μας κ εσυ που εχεις γνωση καποια τηλεοραση ποιο μικρη καθως τα 2.5μ θεασης ειναι λιγα για την 50αρα οθονη.
αλλιως να παρω την 50αρα να τλειωνουμε κ απλα θα κατεβαζω(οπως κανω τωρα με την lcd )το στορι κ θα ειναι ολα καλα.το παραθυρο δεξια δεν επηρεαζει την lcd αρα πιστευω δε θα επηρεαζει κ την πλασμα.
 

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
λοιπον μαλλον θα παω για την http://www.skroutz.gr/s/449535/LG-50PA5500.html,ειναι-θεωρω- πολυ καλη για την τιμη της κ αφου την παλευω με την παλια lcd(κλεινοντας καποιες ωρες της ημερας το μπατζουρι του παραθυρου απεναντι απο την tv) δε θα εχω θεμα με την πλασμα,αλλωστε η πλασμα οντας 3-4 χρονια ποιο καινουριο μοντελο απο την lcd θεωρω θα εχει πολυ καλυτερη φωτινωτητα. συμφωνειται?αν ναι εφυγα για κωτσοβολο.
 

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
μαλλον τρωμε ακυρο κ για αυτη την τηλεοραση για 0,5εκατοστα δε χωραει συμφωνα με τα χαρακτηριστικα της τηλεορασης στο σκρουτζ.
 

minaspit

Senior Member
23 April 2009
536
Ηρακλειο Κρητης
μετα απο οσα εχω διαβασει εχω καταληξει οτι οι πλασμα ειναι ανωτερες τηλεορασεις στην αποδοση λευκου κ μαυρου ειδικα σε σκοτεινα δωματια αλλα (αν κ πολυ φθηνη) η samsung ειναι hd ready οποτε μαλλον αποριπτεται.η lg ωστοσο φαινεται πολυ ενδιαφερουσα προταση κ σε τιμη κ σε χαρακτηριστικα κ σε ιντσες.
ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

Ποια η γνωμη σας για την Panasonic TXP42UT30?αν ισχυει η διαφημιση του κωτσοβολου ''εγγυηση χαμηλοτερης τιμης σε ολες τις τηλεορασεις'' (αν κ στο site τους την εχουν 649 ) τοτε με χαμηλοτερη τιμη στο σκρουτζ τα 535 φαινεται πολυ καλη περιπτωση.κ ειναι πανασονικ πλασμα,τι λετε?
 
Last edited by a moderator:

ababa641

New member
13 July 2010
62
πήρες κάποια απο τις δυο, γιατι είμαι κι εγώ σε αυτο το δίλημμα.
αν κάποιος ξέρει ας απαντήσει παρακαλώ.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Η D6000 έχει πραγματικά 100 Hz , καλύτερη αντίθεση και media player που παιζει DTS , η LG έχει καλύτερη γωνία θέασης αλλά είναι στα 50 Hz (τα MCI δεν είναι πραγματική ανανέωση).

Η UT30 είναι καλή σαν τηλεόραση για σκοτεινό χώρο αλλά δεν έχει καθόλου φίλτρο για ανακλάσεις οπότε ημέρα θα φαίνεται "ξεβαμμένη" , επίσης είναι σχεδιαστικά "χοντροκομμένη".