απ'το πουθενα νεα lcd!!Αλλα ποια???

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,984
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
καλησπερα σε ολους κ καλως σας βρηκα.Χθες μου προτεινε ο πατερας να μου παρει μια lcd γυρω στα 1100 κ να του δωσω την παλια μου crt 25' panasonic(α ρε φανταστικε πατερααα!!!)πλακωνομαι κ εγω στο διαβασμα στο forum να βγαλω ακρη κ αποφαση για το μοντελο(τα τελευταια 2 χρονια ειχα ριξει το βαρος σε pc,υδροψυξεις-overclocking κ.τ.λ με αποτελεσμα να μεινω αρκετα πισω στην εξελιξη των t.v)
Για να μην σας κουραζω αλλο η χρηση θα ειναι 55% tv,35% dvd,10% συνδεση με pc(κανα pro enolution γιατι τα first person μαλλον θα τα προτιμω στην 20'wide με 1680*1050!)
Απ'αυτα που διαβασα εχω καταληξει,συμφωνα παντα με το budget, σε samsung 32r71(αληθεια η 73,74 που εχουν κ ψηφιακο δεκτη υπαρχουν ελλαδα)και sony s2010.
Να σημειωσω πως το το τηλεοπτικο σημα εδω στη σαντορινη ειναι αρκετα ασθενες.Επισης υπαρχουν ελευθερα ψηφιακα καναλια για να εκμεταλλευτω τον ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη?
Τελος σιγουρα θα χρειαστω dvd player.Ειναι 6ετιας το sony που εχω(το ειχα παρει 300,000δρχ)αλλα φανταζομαι οτι δεν θα εχει τις απαραιτητες εισοδους-εξοδους,αλλα θα ανοιξω νεο θεμα στο καταλληλο thread.
Ακουω σχολια κ γνωμες......Αν υπαρχει καποιο καλυτερη lcd με λιγα περισσοτερα χρηματα,πειτε εσεις κ ισως συμπληρωσω μερικα lefta....
Πειτε γρηγορα πριν το μετανιωσει ο πατερας!!!!!!
Αυτα,καλη συνεχεια κ συνεχιστε να βοηθατε κ να συμβουλευετε εμας τους noobades!!!
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Φιλε soulkeeper οι 32S2010 και LE-32R71 ειναι πολυ κοντα σε συνδεσεις και δυνατοτητες. Για εμενα η S2010 εχει ενα μικρο προβαδισμα στην τηλεοπτικη εικονα , αλλοι ομως δεν συμφωνουν μαζι μου.

Δες και τις δυο σε καποιο καταστημα αφου ζητησεις να τις συνδεσουν σε ενα DVD player και αποφασισε. -bye-
 

angelob7

Established Member
17 June 2006
230
Τρίπολη
Για μένα βασικό είναι να έχει και ψηφιακό δέκτη γιατί θα σου χρειαστεί σίγουρα,μιας και όλα τα κανάλια θα γίνουν ψηφιακά.Αυτή την στιγμή είναι 4 τα κανάλια αλλά δεν πρέπει να τα πιάνετε στην Σαντορίνη.Για δες και την sharp LC 32GD8E.
 

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
Δεν είναι και εντελώς απίθανο να πιάνει απο Αττική τα ψηφιακά; απο που λαμβάνεις σήμα ; επίσης η samsung και η sony έχουν το ίδιο panel ( δεν είμαι σίγουρος, κάποιος για επιβεβαίωση; ) απλά η sony υπερτερεί οριακά λόγω κυκλωμάτων .... Οσο για το DVD player , ένας player με Hdmi στα 150 ευρώ είναι η καλύτερη λύση , γιατί έρχονται οι HD - BR και θα φύγει κανα 300ευρω προς τα εκεί μόλις φτάσουν οι τιμές εκεί ....
 

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,984
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις.Πηγα στον κ****βολο κ τις ειδα αλλα με τηλεοπτικο σημα.Δεν μπορω να πω οτι παρατηρησα καποια διαφορα.Το θεμα ειναι οτι με μπερδεψε περισσοτερο ο πωλητης ο οποιος μου προτεινε την sony 32 u2000 η οποια ειναι λεει πιο καινουργια κ ειναι 100 ευρω πιθο φθηνη!!!Απο λιγο που εψαξα(ειμαι στην δουλεια)δεν ειδα ποια ειναι η διαφορα της απο την s2010!Mπορει καποιος να βοηθησει ή να δωσει καποιο link που να δινει χαρακτηριστικα τους?
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Με καθε επιφυλαξη, νομιζω οτι η U2000 ειναι περσινο μοντελο που "ξεστοκαρεται"...
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
H U2000 δεν εχει πανελ τεχνολογιας S-PVA αλλα φθηνωτερο κινεζικης παραγωγης AU Optronics. Πρακτικα χανει σε contrast , γωνια θεασης και χρωματικη αποδοση. Με λιγα λογια η U2000 δεν εχει καμια σχεση με την S2010 και την R71.

Εδω φαινονται οι διαφορες αναμεσα σε S-PVA panel και υποδιεστερες τεχνολογιες (PVA,MVA κτλ).

s-pva.jpg


Και εδω πως ειναι τα pixel σε μεγεθυνση (καθε pixel εχει τρια subpixel ,ενα για καθε χρωμα).

s-pva.jpg


Ελπιζω να σε καλυψα.-bye-
 

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,984
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
@Rivers
σαφεστατος.....!!!!Σε ευχαριστω.....

Με το που την παρω(μαλλον για s2010 λογω ψηφιακου δεκτη) επιστρεφω με εντυπωσεις......
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας...
 

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,984
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δυστυχως,ακομα δεν αποφασισα ποια να παρω....Οσο ψαχνω τοσο μπερδευεται η κατασταση.Ενα γραμματακι στο μοντελο μπορει να αλλαζει αρκετα τα χαρακτηριστικα...Κ σαν μην εφταναν ολα αυτα μπηκε κ το διλλημα της 37",βλεποντας την lg37lc2r στα 1190.
Διαβαζοντας κ περιοδικα του χωρου(για να δω μοντελα που δεν πολυαναφερονται εδω,ισως επειδη δεν ειναι τοσο εμπορικα)τα παραγματα περιπλεκονται ακομα περισσοτερο!Ολες αυτες οι μετρησεις(που τελικα μαλλον καταληγω οτι χειροτερα σε μπερδευουν,Εδω,ιδιο περιοδικο που εχει μετρησεις σε ενα συγκεκριμενο μοντελο της panasonic στο παρον τευχος βγαζει διαφορετικα αποτελεσματα απο μετρησεις σε παλαιοτερο τευχος.Κ δεν μιλαω βεβαια για συνολικο βαθμο,που εκει μπαινει κ η σχεση αποδοσης/τιμης,αλλα για μετρησεις σε φωτεινοτητα,θερμοκρασια λευκου κ.τ.λ.
Τελικα καταληγω οτι κριτηρια πρεπει να ειναι,αρχικα βεβαια το ποσο που διαθετεις κ επειτα να σου αρεσει αισθητικα(στο κατω κατω θα την τρως καθε μερα στα μουτρα!) κ να διαθετει τις συνδεσεις που ο καθενας απαιτει.Απο εκει και περα παιζοντας λιγο με τις ρυθμισεις πιθανον να μπορεις να βελτιωσεις τα πραγματα,απο λιγο εως πολυ....
Ουτως ή αλλως απο οτι βλεπω,μιλωντας για τα 3-4 πιο επορικα μοντελα στις 32,οι περισσοτεροι ειναι ευχαριστημενοι απο την επιλογη τους,που σημαινει οτι οι διαφορες κατα ενα πολυ μεγαλο ποσοστο παραμενουν στις μετρησεις κ δεν γινονται τοσο αντιληπτες στο ΑΠΛΟ ανθρωπινο ματι.
Ηθελα απλα να μοιραστω μαζι σας τις σκεψεις κ τους προβληματισμους μου
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
H LG που αναφερεις ειναι αρκετα καλη για απλη τηλεοπτικη χρηση αλλα εχει δυο μειονεκτηματα απο οτι εχω ακουσει:
1- To πανελ δεν ειναι απο τα πιο γρηγορα με αποτελεσμα να εχει αργη αποκριση σε απαιτητικες εφαρμογες (πχ. παιχνιδια με γρηγορη κινηση)
2- Σε DVD με σκοτεινες σκηνες δεν εχει αρκετες διαβαθμισεις του γκρι οποτε χανεις ολες τις λεπτομερειες
Συμβουλη μου αν θελεις κατι σε μεγαλο μεγεθος παρε μια plasma LG , υπαρχουν αρκετα καλα μοντελα γυρω στα 1500 ευρω.
 

djphilips

Established Member
21 October 2006
189
Στα χρήματα που ζητάς μπορείς να πάρεις την LG 32LB1R με καινούριας γενιάς πάνελ. Απλά η tv είναι super με 8ms απόκριση, αντίθεση 1600:1 διπλό δέκτη κ.τ.λ. Ψάξτο…
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Απάντηση: απ'το πουθενα νεα lcd!!Αλλα ποια???

djphilips said:
Στα χρήματα που ζητάς μπορείς να πάρεις την LG 32LB1R με καινούριας γενιάς πάνελ. Απλά η tv είναι super με 8ms απόκριση, αντίθεση 1600:1 διπλό δέκτη κ.τ.λ. Ψάξτο…

Αυτη δεν ειναι που βλεπω στις βλαβες?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=3553
 
Last edited: