εκνευρεστικό πρόβλημα με hdmi και bluray

iguana

Senior Member
2 February 2012
316
Έχω το bluray http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/blu-ray/blu-ray-archives-old/BD-P1580/EDC
το οποίο ειναι συνδεδε,ενο σε μια samsung ler32r71b http://www.backoffice.be/prod_uk/Sa...e-32r71b_32_dquote_lcd_tv_widescreen_720p.asp
Οταν κανω συνδεση με hdmi έχω εικονα για 3 δεπτερολεπτα οπου φαινεται το logo της samsung και αμεσως μετα η εικονα χανεται.Η ενδειξη hdmi παραμενει ανοικτη στο bluray οπως και στην τηλεοραση φαινεται οτι εξακολουθει να υπαρχει σημα απλα ειναι ολα μαυρα.Εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα.Αλλαξα 3 διαφορετικα καλωδια και δοκιμασα και μεσω hdmi splitter.Δοκίμασα άλλο bluray ,ενα lg και εχω το ιδιο προβλημα άρα κατι παιζει με την τηλεοραση.Εχω δοκιμασει να αλλαξω ολες τις αναλυσεις απο το μενου του bluray τα ιδια με ολες.Εκανα update το firmware του bluray κατεβασα την τελευταια εκδοση και τιποτα.Της τηλεορασης δεν ξερω πως γινεται αναβαθμιση αν γινεται.το hdmi της τηλεορασης δεν εχει προβλημα αφου εχω συνδεσει απειρες φορες ενα pc και δουλευει απροβληματιστα το προβλημα ειναι μονο με το bluray.Επίσης η συνδεση μεσω component στην τηλεοραση δουλευει κανονικα και εχει εικονα το bluray, προβλημα υπαρχει μονο με την συνδεση hdmi.Τι στο καλο μπορει να φταει εχω φαει το κεφαλι μου!!!Καθε βοηθεια δεκτη!
 

iguana

Senior Member
2 February 2012
316
αν κλεισω το player και το ανοιξω ξανα ειναι το ιδιο δηλαδη εικονα με το λογοτυπο τηςsamsung για 3 δεπτερολεπτα κ μετα παλι μαυρο.η τηλεοραση κ το player οπως ειπα συνεχιζουν να εχουν ενδειξη hdmiαλλα οχι εικονα.δυστυχως ειναι η μοναδικη εισοδος hdmi και σε συνδεση με pc η αλλες πηγες δουλευει μια χαρα.προβλημα εχει μονο με τα bluray players..
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Όταν συνδέεις το PC, σε τι ανάλυση παίζει;
Σκέφτομαι μήπως το bluray προσπαθεί να δώσει 1080p και δεν το σηκώνει η τηλεόραση.
 

iguana

Senior Member
2 February 2012
316
το desktop του pc το εχω δοκιμασει σε διαφορες αναλυσεις μεχρι 720p παιζει κανονικα.οπως κ ενα εξωτερικο media player παιζει κανονικα στα 720.στο bluray εχει επιλογες αναλυσεις εχω δοκιμασει στο 720 οπως κ σε ολες τις αλλες κ δεν γινεται τιποτα..απο component δουλευει κανονικα οτι αναλυση κ να επιλεξω..
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Θα πρέπει να δοκιμάσεις το player και σε μια άλλη τηλεόραση. Αν δεν δουλέψει κι εκεί, τότε έχει κάποιο πρόβλημα η HDMI του player. Aν δουλέψει, τότε ενδεχομένως να υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των HDMI της τηλεόρασης και του player (το έχουμε ξαναδεί με τηλεοράσεις της περιόδου 2006-2007 και πιο μοντέρνα players).
 

iguana

Senior Member
2 February 2012
316
το εχω δοκμασει σε αλλη τηλεοραση κ παιζει κανονικα.επισης το γεγονος οτι εχω δοκιμασει αλλο bluray σε αυτην την τηλεοραση και ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα με καβεθ να καταληγω κ εγω στο δικο σου συμπερασμα περι ασυμβατοτητας γενικα με τα bluray..μηπως με καποια αναβαθμιση της τηλεορασης γινοταν;αλλα δεν νομιζω να γινεται απο το σπιτι αυτο...αλλιως μαλλον το ξεχναω;;μηπως να παρω ενα bluray στο pc και να βλεπω απο εκει;θα ειναι το ιδιο καλο ομως;
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Aν ρυθμίσεις σωστά την κάρτα γραφικών σου, δεν έχει κάποιον λόγο να υστερεί...

Κάνε όμως κι έναν κόπο να ενοχλήσεις τη Samsung, ίσως στο μεταξύ να έβγαλαν κάποιο firmware update για την τηλεόραση ή το player, που να λύνει το πρόβλημα...

Από τη στιγμή βέβαια, που η τηλεόραση είναι 32άρα, HD-Ready και δεν υποστηρίζει 24p, μπορείς κάλλιστα να μείνεις και στο component και να ξεχάσεις όλα τα παραπάνω... ;)
 

kostas5579

AVClub Addicted Member
31 May 2010
1,827
THESSALONIKI/GREECE
Έχω ακριβώς τον ίδιο player και ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο iguana.
Με μόνη διαφορά πως βγάζοντας και ξαναβάζοντας το HDMI στη TV επανέρχεται η εικόνα.
Η TV μου είναι μια Sony 40V3000 FullHD 1080p οπότε δε τίθεται θέμα να μη σηκώνει την ανάλυση.
Θα έλεγα πως ίσως φταίει η ποιότητα των καλωδίων HDMI αλλά το ότι το δοκίμασες σε άλλη TV και δουλεύει κανονικά βγάζει άκυρο το παραπάνω.
Έχεις κατηλλειμένες και τις υπόλοιπες θύρες HDMI?
Κάποτε σε μια Samsung που'χα είχα συσκευές σ'ολες τις θύρες και χανόταν το σήμα σε μία, ίσως να παίζει και προβληματική πλακέτα δηλαδή.
 

blind guardian

AVClub Enthusiast
6 November 2007
1,050
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Καλήσπερα & καλη χρονια. Αν και παλιο το thread επεσα πανω του ψαχνοντας λυση στο προβλημα μου. Εχω ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια φαινομενα με τον iguana.
Με την ιδια τηλεοραση αλλα διαφορετικο Blu Ray (Samsung BDF 5100) που πηρα πριν 2 ημερες. Δυστυχως εχει μονο HDMI εξοδο και ετσι δεν μπορω να το συνδεσω αλλιως. Το μηχανημα το τσεκαρα παιζει σε ολες τις αναλυσεις σε μια αλλη TV που εχω. Η δε θυρα HDMI (μοναδικη) της Samsung 32 r71 μου δεν εχει προβλημα γιατι αλλα μηχανηματα (Mpeg 4 δεκτης, Media Player WD ) τα δεχεται κανονικα. Ξερετε καμια λυση? Αραγε ο συμφορουμιτης iguana που κατεληξε?