ηχεία υψηλής ευαισθησίας

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
Giant Killers σημαίνει κάποια κομμάτια hi fi που έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί ( ηχεία ενισχυτές , πηγές κλπ) που ενώ είναι οικονομικά ανταγωνίζονται ή και συχνά ξεπερνούν ακριβά μηχανήματα. Σαν τέτοια έχουν κατά καιρούς χαρακτηριστεί από γνωστούς και μεγάλους reviewers (Hi fi world , 6moons , TNT-audio κλπ) ο t-amp , o Pioneerr A400, o NAD 3020, Redwine audio, τα μηχανήματα της Behringer (από ότι διαβάζω, δεν τα έχω ακούσει όλα) κλπ. Νομίζω ότι σήμερα αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς τους πτωχούς πλην τίμιους αιθεροβάμονες φίλους της μουσικής και του hi fi. όχι μόνο γιατί έτσι μπορούμε σχετικά πιο εύκολα να παραμείνουμε στο αέναο ψάξιμο του ηχητικού νιρβάνα αλλά και γιατί η αίσθηση της εξέλιξης μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες που μειώνει τις τιμές ή η ιδιαιτερότητα κάποιων κατασκευών έχει από μόνη της ενδιαφέρον. Στην κατηγορία hi end, η οποία με την ευκαιρία κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται, όπως συμβαίνει και στα περισσότερα ξένα hi fi sites (audiocircle, Audio Asylum, etc) επικρατεί η ελιτίστικη άποψη ότι για να παίξεις μπάλα στο γήπεδό τους πρέπει να είσαι κάτοχος ή επίδοξος αγοραστής ακριβών μηχανημάτων. Τουλάχιστον έως τώρα δεν είδα να γίνεται εκεί κάποια συζήτηση για κάποια καλή φτηνή συσκευή.
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ σκόπιμο μια συζήτηση περί giant Killers να γίνει στην κατηγορία hi fi/audio αλλά δυστυχώς πρέπει να μπει σε κάποια υποκατηγορία εξειδικευμένη σε ηχεία ενισχυτές κλπ ενώ αφορά σε όλες
 

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,450
Βέροια
Μπορείς να παρουσιάσεις κάθε μηχάνημα στην κατηγορία που ανήκει.
Επίσης μπορείς να κάνεις παρουσίαση με φωτό στην κατ. "Photo Gallery".
Αυτή μάλιστα είναι και πιο αντικειμενική καθώς δεν εμπεριέχει "διαχωρισμούς" και "διλήματα"...
Τώρα αν πρόκειται για ολόκληρο σύστημα, κάνε την παρουσίαση όπου σου κάνει κέφι.

Για την HI-END υπάρχουν φίλοι που την θεωρούν άχρηστη και άλλοι τόσοι που την θεωρούν σημαντική.
Προσωπικά θεωρώ πως τα πάντα μας χρειάζονται και από όλα μαθαίνουμαι.
Ακόμα και από κάποια που ίσως άλλοι τα θεωρούν ανάξια λόγου.
To μόνο σίγουρο θα έλεγα αλλά και χειροπιαστό για τα HI-END, είναι η τιμή τους.
Είναι το μόνο που δεν αμφισβητείται.-
Σε κανέναν όμως δεν μπορούμε να στερήσουμε τις απόψεις του και το δικάιωμα να τις καταθέτει ή να του αλλάξουμε απόψεις με το ζόρι.
Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανένα.
Μόνο προσπαθούμε να καταθέτουμε τις απόψεις μας στα μέλη προς περαιτέρω επεξεργασία απ' αυτά και για τους εαυτούς τους.
Τουλάχιστον αρχικά.
Μετά την επεξεργασία ο καθείς μπορέι να παραθέσει τα σχόλια και τις απόψεις του δημόσια.
Από κει και πέρα αν δεν μας αρέσει κάτι, αλλάζουμε κανάλι ή δεν το παρακολουθούμε καν.

Καλό Σ/Κ.
 

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
Re: Απάντηση: ηχεία υψηλής ευαισθησίας

Ακριβόπουλος Γιάννης said:
To μόνο σίγουρο θα έλεγα αλλά και χειροπιαστό για τα HI-END, είναι η τιμή τους.
Είναι το μόνο που δεν αμφισβητείται.-

Αγαπητέ Γιάννη
Συμφωνώ ότι εφόσον υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει αναγκαιότητα για μια κατηγορία συζήτησης της οποίας το μόνο "σίγουρο και χειροπιαστό" είναι η ψηλή τιμή των συσκευών οι υπεύθυνοι του site να συμφωνήσουν στην ύπαρξη της κατηγορίας. Αυτό είναι πράγματι δημοκρατικό.. Αλλά τότε ίσως θα μπορούσε να δημιουργηθεί, εάν συμφωνούν επίσης κάποιοι που θεωρούν ότι υπάρχει αναγκαιότητα, μια κατηγορία συζήτησης της οποίας το βασικό κριτήριο να είναι η χαμηλή τιμή των συσκευών ή μάλλον η πολύ υψηλή σχέση απόδοσης προς τιμή (giant killers) . Είμαι βέβαιος ότι, σε μια εποχή ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και απελευθέρωσης του διεθνούς εμπορίου, μια τέτοια κατηγορία θα έχει πολλά και ενδιαφέροντα να δώσει σε όλους και θα αναδειχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλή. Άλλωστε σε όλες τις συζητήσεις έχει παρατηρηθεί ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσελκύουν τέτοια θέματα (πχ Behringer) και είναι λογικό. Η ανάγκη ενημέρωσης σε αυτά είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν τέτοια θέματα είναι ταμπού για όλα ανεξαιρέτως τα Ελληνικά hi fi περιοδικά Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παντελής έλλειψης αναφοράς στο φαινόμενο t-amp και σε όλα όσα σταδιακά εξελίσσονται με αφορμή τις αντίστοιχες τεχνολογίες, που αποτελεί την μεγαλύτερη επανάσταση στο hi fi τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια.
Ίσως η σκέψη πίσω από την σιωπή αυτή να είναι ότι αυτό δεν συμφέρει εμπορικά κάποιους επιχειρηματίες, αλλά εγώ νομίζω ότι κάνουν λάθος γιατί θα έχουν μεγαλύτερο κέρδος όταν αυξηθεί η κατανάλωση φθηνότερων αλλά σημαντικά περισσότερων προϊόντων καθώς θα ανοίγει και ο κύκλος των φίλων του ήχου και της τεχνολογίας. Αυτή είναι η τάση στην αγορά και αυτό φαίνεται διεθνώς από τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται και από εκείνες που φθίνουν Θυμάστε το περιοδικό audio visual, αφιερώθηκε αποκλειστικά στο hi end και τώρα που είναι?
Από την άλλη κατά την γνώμη μου ο στόχος του internet είναι η εξάπλωση της γνώσης στην συγκεκριμένη περίπτωση στο hi fi (και με αφορμή αυτό και σε άλλα φαινόμενα.).
Αυτά τα λέω με μεγάλο σεβασμό και αναγνώριση της συμβολής τους για όλους αυτούς που με προσωπική εργασία, αφοσίωση και οικονομική επιβάρυνση δίνουν την δυνατότητα ύπαρξης όλων των μέσων ενημέρωσης στα οποία χρωστάμαι πολλά και ιδιαίτερα του site που μας φιλοξενεί για να μπορούμε σήμερα να έχουμε αυτόν τον δημιουργικό και ελπίζω νηφάλιο διάλογο.
 

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,450
Βέροια
Αngelo όπως είπες και συ τα πάντα εξελίσονται.
Σοβαρός παράγοντας είναι βέβαια και η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας παγκοσμίως...
Κατανοώ απόλυτα ότι μας ενδιαφέρει η ουσία περισσότερο, παράλληλα όμως, στην τρέχουσα περίοδο που διανύει το AVCLUB, μας ενδιαφέρουν και οι "τύποι".
Με το δεδομένο ότι κανείς μας δεν τα ξέρει όλα και παράλληλα με τις μηχανές εξελισσόμαστε και μεις (ακουστικές εμπειρίες/τεχνικές γνώσεις) θα έλεγα πως πρέπει να υπάρχουν απόψεις από όλες τις "πλευρές".
Μας χρειάζονται όλα.:ernaehrung004:
Εξ' άλλου δεν είναι λίγα τα μέλη που έχουν συνδυάσει στο σύστημά τους HI-FI μηχανές με HI-END μηχανές!
Και αυτό το θεωρώ λογικό καθώς υπάρχουν κοινές προσδοκίες.

Angelo πολύ χάρηκα για την κουβέντα.:grinning-smiley-043

Στο σημείο αυτό να ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη και τους επισκέπτες για το μακροσκελές off topic.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
βρε παιδιά, ας μπει ως θέμα και ας μπει και στους βιντεοπροβολείς, τώρα το θέμα είναι εάν είναι ο t-amp χάι-φάι, χάι έντ ή χάι-χούι?
 

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,450
Βέροια
Send μάνα μου θα μπεί!
Και επειδή είναι φθηναδούρα στην Audio ή στην Γκαλλερία.
Μην χολοσκάς και συ για τους "τύπους"
Ωχού!
Εξ' άλλου τα είπαμε παραπάνω...
Μην δεν κατάλαμπες τίποτις???
Α?

Άιντες βαι βάι βάι, ψόφιοι είστε ρε.
Εσάς ρε να σας ενδιαφέρει να κάμετε καλό ήχο...
Δεν πιστέυω να έχεται πρόβλημα αναγνώρισης... και υποκλίσεων...
Δεν πιστέυω να νοιώθετε μειονεξία...
Αυτά είναι για μικρά παιδιά.
Στο φινάλε τα παιδιά που τα έχουν χώσει δικαιούνται το κάτι παραπάνω...
Η πλάκα είναι πως αντί να γράφουν αυτοί, γράφουμε εμείς!

Λοιπόν με όλο τον σεβασμό, με πρήξατε!!!:grinning-smiley-043
Άιντες και καλή συνέχεια
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
εάν ακούγεται καλά, ποσώς με ενδιαφέρει ακόμη και εάν το βρήκα στα σκουπίδια. Ή στα βουνά. :flipout:
Το πολύ-πολύ να το κρύψω, όπως έκανα με το t-amp την πρώτη μέρα που το πήρα και έβλεπε η σύζυγος το cd -πίσω από το οποιο είχα βάλει το t-amp - να παίζει με τα ηχεία από μόνο του και είχε μείνει. :flipout:

Και εννοείται όσοι τα ακουμπούν σε μηχανήματα, καλώς κάνουν και τα ακουμπούν. Εξάλλου άντε και είναι το t-amp αυτό που λένε οι ρηβιουερς, με ηχεία και πηγή τι γίνεται? Θα ψάχνουμε κι εκεί τον "φονέα γιγάντων"?

(αλήθεια, γιατί η υπογράμμιση του "ρε"?)
 

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,450
Βέροια
Το ρε...!:grinning-smiley-043
Το , ρε έχει σχέση με μένα ρε, αλλά και με σας!!
Κάντε εσείς τη δουλειά σας ρε... και μην τρελλαίνεσται γενικώς... για την κότα ή το αυγό... ή για την διαφορετική προσέγγιση του καθενός...
Είπαμε, όλα, τα πάντα, είναι χρήσιμα.-:grandpa:


:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
μα ποιος είπε ότι τρελαινόμαστε? :ernaehrung004:

αλλοίμονο όσοι βλέπουν το ταπεινό t-amp ως την εκδίκηση προς τους χαιεντάδες. Εξάλλου εδώ ό,τι ακούγεται συζητούμε.
 
Πάντως πάνω στο θέμα T-amp (που έχω και εγώ έναν, άσχετα αν ακόμη δεν έχω ανοίξει καν τη συσκευασία του, ίσως διότι δεν είναι Hiend:flipout: ) το επόμενο λογικό βήμα δεν είναι μία πηγή ανάλογου κόστους και απόδοσης;

Τη βρήκαμε (Playstation1 SCPH1002):firstprize:

Οπότε μένουν τα ηχεία που θα πρέπει λοιπόν να είναι υψηλής ευαισθησίας και φτηνά

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Πάντως στο ebay κυκλοφορούν κατασκευές όπως αυτές που δείχουν οι εικόνες με κόστος που σπάνια περνά το κατοστάρικο και μεγάφωνα φουλρέϊντζ με τιμές απο 10 Εβρά (Visaton FRS8) μέχρι 150 (Fostex 103)

Πάντως δεν γράφουν πολλά για την ευαισθησία τους και με βάζει σε σκέψεις:chinscratch:
 

Attachments

  • picolino.jpg
    picolino.jpg
    11.1 KB · Views: 30
  • microhorn1.jpg
    microhorn1.jpg
    4.9 KB · Views: 27
  • horn2.jpg
    horn2.jpg
    4.8 KB · Views: 27
Last edited:

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
Το Playstation1 SCPH1002 είναι το Playstation1 το παλιό και γνωστό ή είναι κάποιο ιδιαίτερο μοντέλο ? Γιατί το Playstation1 το δοκίμασα σε αντιπαραβολή με το marantz 63 KIS mk II (με υποδέστερα interconect λόγω minijac) και δεν υπήρχε σύγκριση.
Νομιζω οτι σε ότι αφορά τις πηγές η λύση πρέπει να αναζητηθεί στα κινέζικα dacs για τα οποία διαβάζω εκθειαστικά reviews με κόστος γύρω στα 100$.
Όσο αφορά στα ηχεία μήπως οι συνάδελφοι DIYδες έχουν κάποιιες ιδέες ???
 
Το SCPH1002 είναι η πρώτη παρτίδα playstation που είδε το φώς. Είχε RCA κανονικά και όχι minijack και πιό τετράγωνο σασί. Βρίσκεται σε τιμές απο 70 μέχρι 100 Εβρά. Κυκλοφορούν αρκετά στο ebay όπως και μετατροπές πάνω σε αυτά μόνο που τότε το κόστος εκτοξεύεται στα δυσθεώρητα ύψη των 300 και βάλε Ευρώ...:grinning-smiley-043
 

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
Το SCPH1002 (χωρίς μετατροπές) με ποιο player μπορεί να συγκριθεί ?. Έτσι για να σχηματίσουμε μια κάποια εντύπωση