μαγικα προιοντα

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Πρέπει να το είχαμε συζητήσει σε κάποιο από τα επικά Threads περί καλωδίων. ΙΜΗΟ το πιο ενδιαφέρον σημείο του παραπάνω κειμένου είναι η κατάληξη:

Action
We told Russ Andrews not use the claims again unless they could substantiate them with robust scientific evidence.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
παίδες πρόκειται γιά παράπονο καταναλωτή σε αρμόδια υπηρεσία γιά προιόντα του Russ Andrews που υποτίθεται βελτιώνουν τον ήχο.
Η υπηρεσία αποφάνθηκε ότι τα προιόντα είναι φύκια και κάλεσαν τον κατασκευαστή να μην ξανααναφερθεί με παραπλανητική διαφήμιση σ αυτά.
 

Costas Coyias

Banned
19 June 2006
1,964
Αυστρία
Ο Russ Andrews είχε μια καταχώρηση στον κατάλογό του για ένα καλώδιο ρεύματος της Kimber, που είχε -λέει- ειδική πλέξη που το έκανε αναίσθητο στις ραδιοπαρεμβολές, και έτσι μείωνε κατά πολύ τις παραμορφώσεις κλπ. κλπ. (οι γνωστές αηδίες των καλωδιάδων), και η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων του Ηνωμένου Βασιλείου (Advertising Standards Authority) του είπε να μαζέψει αυτά που λέει, για να μην τον μαζέψουν. Και τα μάζεψε. Το όλο συμβάν έλαβε χώρα μετά από καταγγελία αναγνώστη του καταλόγου.
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Προκαταβολικά συγνώμη για τα όποια ορθογραφικά…

Η ASA είναι η αγγλική Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (κάποια αντίστοιχη αρχή έχουμε πιθανά σχετική με την προστασία του καταναλωτή). Η ASA επιβάλει πρόστιμα για παραπλανητικές διαφημίσεις κ.ο.κ. Θυμάμαι αρκετά παραδείγματα για διαφημίσεις Microsoft, apple, Τραπεζικές, αυτοκινήτων κ.ο.κ. όπου η ASA έχει εμπλακεί.


Το κείμενο πρόκειται για απόφαση της ASA στης 26 Μαρ. 2008 σε σχέση με διαφήμιση

Έκανα χρήση του http://translate.google.com/translate_t#
Προκαταβολικά συγνώμη για όποια σημεία δεν είναι απόλυτα ορθά μεταφρασμένα.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο κατάλογος, Russ Andrews The Big Book 06/07, με προϊόντα ηλεκτρικά και οικιακής ψυχαγωγίας έγραφε για συγκεκριμένα προϊόντα:


ΤΕΥΧΟΣ
Πελάτης αμφισβήτησε τα παρακάτω

1]
"Το κλειδί της επιτυχίας των Kimber PowerKords είναι η μοναδική ύφανση και έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν δραματικά Radio Frequency Interference (RFI) στους αγωγούς που βρίσκονται ήδη συνδεδεμένοι και απορρίπτει την περαιτέρω ενδυνάμωση της RFI ...",

διότι (Ο ΠΕΛΑΤΗΣ) πίστευε ότι το καλώδιο PowerKord θα έχουν μικρή επίδραση στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές

2]
Το δεύτερο παράπονο αναφέρετε σε άλλο σημείο όπου η διαφήμιση έγραφε:

Το επίπεδο της παραμόρφωσης (distortion) μειώνετε κατά πολύ εσωτερικά στη συσκευή κάνοντας τον ήχο αρκετά πιο καθαρό και αγνό, πιο λεπτομερή και δυναμικό

διότι πιστεύει ότι το καλώδιο θα έχει μικρή επίδραση στην μέτρηση παραμόρφωσης σε εξοπλισμό Hi-fi

3]

εξάλειψη σύστεμικής διακύμανσης ήχου (system sound fluctuation) και συμβάλλει στη δημιουργία υπερ-ήσυχου επιπέδου θορύβου (super quiet noise floor), επιτρέποντας πιο αληθοφανής δυναμική, πιο βαθιά μπάσα και χαμηλότερη παραμόρφωση υψηλής συχνότητας ... Ακούστε, για ένα πιο ήσυχο λόγο θορύβου (αναμένετε να ακούσετε πιο δυναμική μουσική και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια) και ενα πολύ πιο συνεκτικό μουσικό ήχο ...",

διότι πίστευε ότι η διαφημιζόμενη (spike-protecting) προστασία-spikes συσκευή θα έχει μικρή επίδραση στο επίπεδο θορύβου (Noise floor), εξοπλισμού υψηλής πιστότητας (hi fi).



ΑΠΑΝΤΙΣΗ

Βαζω απλά το κείμενο από google…


Ανταπόκριση
1. Russ Andrews εξήγησε ότι Radio Frequency Interference (RFI) ήταν ένα ανεπιθύμητο ηλεκτροστατικές και / ή ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο οδήγησε σε διαφορετικά επίπεδα και είδη θόρυβο σε ένα ηχητικό σύστημα. Είπαν κανονική συστραμμένοι σύρματα που βρέθηκαν στα περισσότερα καλώδια τους έκανε ευπαθή σε RFI, αλλά πίστευα ότι ένα καλώδιο που περιέχουν διάφορες υφασμένα καλώδια, όπου το καθένα επανειλημμένα διασχίζει μία την άλλη, η μείωση της RFI. Θεώρησαν το βαθμό στον οποίο η RFI θα μπορούσε να μειωθεί αυτό εξαρτάται από το πόσες φορές την διέλευση καλωδίων. Έδωσαν την ASA με μια σειρά από ερευνητικές εργασίες ως τεκμηρίωση για τον ισχυρισμό.

Russ Andrews είπε ότι ήταν ένα γεγονός που αναγνωρίζονται στο πλαίσιο του ήχου βιομηχανία ότι η κατάργηση RFI θα επιφέρει βελτίωση στο Hi-Fi εξοπλισμό και τις επιδόσεις που υφάνσεως ένα καλώδιο ήταν μια αναγνωρισμένη τεχνική για να μειωθεί αυτή η ευαισθησία στην RFI. Πίστευαν ότι οι αποκλίσεις στην ποιότητα του ήχου ήταν ένα θέμα από την υποκειμενική εκτίμηση ακροατής και συνεπώς, δεν μπορεί να στόχος τεκμηρίωση, αλλά υποστήριξε ότι η διαφορά από τα καλώδια ήταν σημαντική. Έστειλαν μια σειρά περιοδικό σχόλια και παρατηρήσεις ως πελάτης με ανεπίσημα στοιχεία.

2. Russ Andrews είπε ότι δεν είχε την πρόθεση τους να σημαίνει ότι τα Υπογραφή PowerKord θα έχει επιπτώσεις στη νόθευση μετρήσιμα επίπεδα του εξοπλισμού υψηλής πιστότητας. Εξήγησαν ότι το αίτημα ήταν το αποτέλεσμα μιας τυπογραφικό λάθος, που δεν είχαν εντοπισθεί κατά την απόδειξη ανάγνωση. Θα ζητήσει συγγνώμη για το λάθος και δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα για να αποφευχθεί ένα παρόμοιο λάθος στο μέλλον.

Είπαν δίκτυο θορύβου ήταν αναγνωρισμένο πρόβλημα στην αναπαραγωγή ήχου και πίστευαν ότι ήταν μια αναγνωρισμένη αιτία υποβάθμισης της ποιότητας του ήχου. Πίστευαν ότι δεν ήταν δυνατόν να μετρηθεί αντικειμενικά σε τέτοια υποβάθμιση αρμονική παραμόρφωση με τη χρήση συμβατικών τεχνικών. Ισχυρίστηκαν ότι το ηλεκτρικό δίκτυο βαρύνουν ηλεκτροστατική, την ηλεκτρομαγνητική και αρμονικές αιχμές θορύβου και έχει περάσει από την παροχή ρεύματος από μια ποικιλία μηχανισμών που να μολύνουν τα εγγενή θόρυβο χαρακτηριστικό την ενίσχυση της διαδρομής. Είπαν θόρυβο σχετικά με τη συμβολή, την παραγωγή και τις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος σε κίνδυνο την ικανότητα του ενισχυτή να ακολουθήσουν πιστά το ηχητικό σήμα με αποτέλεσμα την υποβάθμιση. Πίστευαν κάθε ακροατές θα χαρακτηρίζουν ως στρεβλώσεις αν και δεν φαίνεται στη συμβατική νόθευση μετρήσεις.

3. Russ Andrews είπε τους SuperClamp Ultra και Ultra MegaClamp σχεδιάστηκαν χρησιμοποιώντας βιομηχανικό πρότυπο για τη μείωση της τάσης Σφιγκτήρες ακίδα δραστηριότητα σχετικά με το δίκτυο και Live Ουδέτερη γραμμές και να πατάξουμε διακυμάνσεις τάσης μεταξύ εδάφους και ουδέτερα. Πίστευαν ότι η ακίδα δραστηριότητα ήταν μία από τις αιτίες για την ποιότητα του ήχου σε ένα σύστημα διαφορετικό από στιγμή σε στιγμή και μέρα με τη μέρα και ήταν καλά αναγνωρίζεται στο Hi-Fi κόσμο ως η αιτία της δυσαρέσκειας με Hi-Fi εξοπλισμού. Είπαν ότι ήταν εύκολο να ακούσω, αλλά αδύνατον να μετρηθούν. Θα περιλαμβάνεται μια επιλογή του πελάτη μαρτυρίες για την υποστήριξη των ισχυρισμών.

Αξιολόγηση
Η ASA έστειλε Russ Andrews "τεκμηρίωση σε έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για την ανάλυση.

1. Επικυρώθηκε
Η δική μας εμπειρογνωμόνων σημειωθεί ότι, παρόλο που το αίτημα στον κατάλογο αναφέρεται ότι το καλώδιο θα μειώσει την RFI ήδη για το δίκτυο εφοδιασμού και να απορρίψει την περαιτέρω ενδυνάμωση της RFI, τα αποδεικτικά στοιχεία που απέστειλε Russ Andrews συγκεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά από την ικανότητα του καλωδίου για την πρόληψη νέων RFI. Είπε ότι τα ερευνητικά έγγραφα δεν αντιμετωπίζεται το θέμα των παρεμβολών αγώγιμη και δεν περιλαμβάνουν την υποστήριξη των μετρήσεων και δεν φαίνεται να έχουν υποβληθεί σε διαδικασία επαλήθευσης ή έχουν άλλες μορφές ανεξάρτητη επικύρωση. Μου είπε ένα από τα έγγραφα που συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της στις RFI ομιλητής, και όχι το καλώδιο. Η δική μας εμπειρογνωμόνων έκρινε ότι τα άρθρα του περιοδικού δεν παρέχει στοιχεία για την εκτέλεση των καλωδίων λόγω πειραματικά στοιχεία για τις αντιληπτικές μετρήσεις δεν δόθηκαν και κάποια από τα σχόλια που σχετίζονται με τα καλώδια ηχείων και δεν δίκτυο καλωδίων. Θεωρήσαμε ότι οι μαρτυρίες πελάτες εκπροσωπούνται οι απόψεις και ως εκ τούτου δεν συνιστούν ισχυρές επιστημονικές αποδείξεις. Η δική μας εμπειρογνωμόνων Russ Andrews διαφώνησε με τον ισχυρισμό ότι η ποιότητα του ήχου διακυμάνσεις ήταν υποκειμενική και δεν μπορεί να στόχος τεκμηρίωση. Είπε ότι, στον τομέα του ήχου, η ABX μέθοδο δοκιμής είναι καλά οργανωμένη και ίσως ένα από τα συνηθέστερα. Θεωρήσαμε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν δεν επαρκούν για να αποδείξουν ότι PowerKords ήταν αποδεδειγμένα μειώνουν δραματικά RFI που ήταν ήδη σχετικά με την παροχή ρεύματος και να σταματήσει η περαιτέρω ανάκαμψη. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η διαφήμιση ήταν παραπλανητική.

Στο σημείο αυτό, η διαφήμισή παραβίασε ΚΓΠ Κωδικός ρήτρες 3.1 (Τεκμηρίωση), 7.1 (ειλικρίνεια) και 19,1 (Συγκρίσεις).

2. Επικυρώθηκε
Οι εμπειρογνώμονες πίστευαν ότι ήταν δυνατόν να μετρηθεί η στρέβλωση, και σημείωσε Russ Andrews δεν είχαν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι Υπογραφή PowerKord καλώδιο στρέβλωση θα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα. Εμείς αναγνώρισε ότι το κείμενο της διαφήμισης είχε χρησιμοποιηθεί κατά λάθος και χαιρέτισε Russ Andrews διαβεβαίωση ότι είχαν ληφθεί μέτρα για να αποτρέψει ένα παρόμοιο λάθος στο μέλλον. Ωστόσο, έκρινε ότι, κατά το χρόνο τον κατάλογο, δόθηκε στη δημοσιότητα, την παραπλανητική διαφήμιση έκανε μια αξίωση.

Στο σημείο αυτό, η διαφήμισή παραβίασε ΚΓΠ Κωδικός ρήτρες 3.1 (Τεκμηρίωση), 7.1 (ειλικρίνεια) και 19,1 (Συγκρίσεις).

3. Επικυρώθηκε
Οι εμπειρογνώμονες έκριναν ότι δεν είχαν Russ Andrews παρέχονται σε όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο θόρυβος λόγο στη ηχητικό σήμα αλυσίδα μειώθηκε από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Είπε ότι είχε δείξει ότι ο θόρυβος λόγο για το δίκτυο παροχής θα μπορούσε να μειωθεί, αλλά αυτό φαίνεται να είναι κοινή τρόπους. Κατάλαβε τρόπους διαφορά ήταν πράγματι πιο σημαντική από κοινού τρόπους και εξέφρασαν την άποψη ότι οι συσκευές δεν ασχολούνται με τη σημαντικότερη αιτία δίκτυο εφοδιασμού αιχμές. Είπε ότι δεν δόθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για να αποδείξουν ότι ακίδα-προστασία συσκευών επηρεάζονται ηχητικών σημάτων, σε αντίθεση με το δίκτυο τάσης. Ο εμπειρογνώμονας πίστευε ότι ήταν δυνατόν να ελέγξει το θόρυβο όροφο ενός συστήματος αντικειμενικά ΧΩΡΙΣ αντιληπτικών δοκιμές και πιστεύουμε πως αυτή θα μπορούσε να γίνει και για τους δύο ένα πρότυπο καλώδιο και το Mega / Super σφικτήρα Ultra και σύγκριση των αποτελεσμάτων. Θεωρήσαμε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν δεν επαρκούν για να αποδείξουν ότι ακίδα-προστασία συσκευών θα μπορούσε να εξαλείψει σύστημα ήχου διακύμανσης και συμβάλει στη δημιουργία ενός σούπερ-ήσυχο θόρυβο λόγο. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η διαφήμιση ήταν παραπλανητική.

Στο σημείο αυτό, η διαφήμισή παραβίασε ΚΓΠ Κωδικός ρήτρες 3.1 (Τεκμηρίωση), 7.1 (ειλικρίνεια) και 19,1 (Συγκρίσεις).



[το ψητό σε ελεύθερη μετάφραση]

ΔΡΑΣΗ
Είπαμε στον Russ Andrews να μη χρησιμοποιεί τις αξιώσεις αν δεν μπορεί να τις τεκμηριώσει με ισχυρές επιστημονικές αποδείξεις.

Adjudication της ASA Συμβουλίου



YG
Και πάλι συγνώμη για όποιες ανακρίβειες… καθώς δεν είχα πολύ χρόνο. Νομίζω ότι όλοι σας παίρνετε μια ιδέα.
 
Last edited:

kontr

AVClub Addicted Member
31 August 2008
1,889
Μελισσια
Θα σας πω μια ιστορία γιατί δεν κρατιέμαι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ . Μου έφερε ένας φίλος έναν ενισχυτή maranz βελτιωμένο στην Αγγλία από πασίγνωστο οίκο(καταλαβαίνετε το υπονοούμενο ε!!!!) .Ειχε πληρώσει 800 λίρες (αν θυμάμαι καλά) προ 7ετιας. Μου τον έφερε λοιπόν να δω και εγώ ο πτωχός τι κάνουν οι γκουρου(νες) στην Αγγλία.
Βέβαια είχαν βάλει logo στις βίδες για να μην μπορούμε να δούμε οι κοινοί θνητοί τι έχουν κάνει .
Περιττό να σας πω ότι δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω την βελτίωση αφού είχα την έξεις απορία :
Γιατί λίγες σταγόνες logo στοιχίζουν 800λιρες και κάνουν και διαφορά στον ήχο ….
Είναι και αυτοί στην Αγγλία όμως……
 

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
και πως αντιμετωπιζονται,
αλλα στην Αγγλια
http://www.asa.org.uk/asa/adjudications/Public/TF_ADJ_44177.htm

Και τι ξέρουν στην Αγγλία απο hiend βρε; Εχουν πλερώσει;
Μπας και ξέρουν απο μουσική; Πόσε χιλιάδε δίσκοι;

Εδώ είμαστε άρχοντες. Λάρτζ. Πως το λέτε εσείς;
Η μαρτυρία ότι έστω και ένας άκουσε παπάδες φτάνει να δικαιολογήσει κάθε επιστημονικοφανή παρλαπίπα.

Α, παίζει πολύ και το "καλό παιδί", "γκουρού", "έχει γράψει ιστορία".
 

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,209
παλλληηηηηνιηηηη
1882l.jpg

AC-12 PowerPak for DacMagic
£99.00 :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

φτιαγμένο με που@@@συρμα ? :flipout:
http://www.russandrews.com/product....&customer_id=PAA0772054609609WPWCSWBYILIEPFNQ
 
1882l.jpg

AC-12 PowerPak for DacMagic
£99.00 :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

φτιαγμένο με που@@@συρμα ? :flipout:
http://www.russandrews.com/product....&customer_id=PAA0772054609609WPWCSWBYILIEPFNQ

Ρε, αυτοί είναι για δέσιμο!!

"The design of our AC-12 is much more efficient (we estimate that it’s about 25% more efficient than the DacMagic’s supply) which results in a better-sounding power supply in a similarly-sized compact package."
 

D-DIPOLE

New member
8 July 2006
84
Ευτυχως που ειναι out of stock γιατι ημουν ετοιμος να παραγγειλω μια δωδεκαδα!!!:HTEHETH63: