3+ Πλάκα κάνουν ?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Λοιπόν κύριοι , πήρα ενα πακέτο ps2 + τιμονιέρα + f12005 για τον γιό μου 4,5 ετών , ξέρετε παιχνίδια που μπορεί να τα χειριστεί και να διασκεδάσει το παιδί γιατί αυτοί βάζουν στην βαθμονόμιση ηλικίας 3+ χρονών σχεδόν όλα τα games .
 

bros400pgm

AVClub Enthusiast
Στην αρχη δεν καταλαβα τί εννοουσες, αλλα μηπως η ηλικια που γραφουν εχει να κανει με την επικινδυνοτητα των συσκευων? Δηλαδη, μηπως χτυπησουν καταπιουν κατι, μιμηθουν κατι? κλπ.

Βεβαια θα μου πεις, οτι μπορει το παιδι να το βαλει ΚΑΙ στην πριζα :firstprize: με αυτα που γραφουν, αλλα ισως εννουν κατι αλλο. Για ψαξτο και πες μας
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά σε κάποια site που έψαξα για games στήν βαθμολόγησή τους είχαν στην ηλικία άλλα 3+ άλλα 7+ άλλα 11+ κλπ.
Για games μιλάω όχι για την κονσόλα.
Προφανός έχει να κάνει με την ευκολία χειρισμού.

Αλλά και με το ίσως marketing .
 

Dion999

AVClub Addicted Member
13 November 2006
1,759
Athens-προς τα βορεια
Ειναι ακριβως οπως στις ταινιες. αφορα ευκολια χειρισμου-ειδος γραφικων-πλοκη-βιαιες σκηνες-αιμα-διαλογοι κτλπ
ps.) ενοειται οτι το 3+ απλα οριζει το χαμηλοτερο ηλικιακα οριο χορις αυτο να σημαινει απαραιτητα οτι ειναι και σοστο ενα "σχεδον μωρο" να παιζει videogames!
 

johnyosfp

Established Member
19 June 2006
286
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι , το +3, +8 κλπ είναι μια βαθμολόγηση της Pegi-Pan European Games Information.
PEGI είναι η συντομογραφία του Πανευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια. Είναι το πρώτο πανευρωπαϊκό σύστημα αποτίμησης των ορίων ηλικίας για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα βιντεοπαιχνίδια. Θα μπορεί να παράσχει στους γονείς, τους αγοραστές και τους καταναλωτές μέσω διαδικτύου μια προστιθέμενη εμπιστοσύνη σχετικά με το αν το περιεχόμενο [/U]ενός παιχνιδιού είναι κατάλληλο για μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
 

ANNA

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,636
Στην αποθήκη!
Πολλές και σωστές πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο θέμα θα βρείτε εδώ http://www.saferinternet.gr/Default.aspx?tabid=100

Επίσης, κάντε έναν κόπο να ρίξετε μια ματιά σε όλο το site. Πρόκειται για μια υπέροχη προσπάθεια, μη κερδοσκοπική, η οποία προσπαθεί να μας ανοίξει τα μάτια σε θέματα που αφορούν το internet και πώς να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια. Ιδίως το κομμάτι που αναφέρεται στα παιδιά, αξίζει να αφήσετε τα πιτσιρίκια σας να το επεξεργαστούν.