AACS is unbreakable ???

Εάν είναι όντως αλήθεια, που κρίνοντας από τα σχόλια & το video φαίνεται να είναι, θα είναι η πρώτη φορά που σπάει η προστασία πριν καλά καλά κυκλοφορήσει το προϊόν!!

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
 

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Βγαίνουν τα σπασμένα HD-DVD το ένα πίσω απο το άλλο...
Εχουν βγει Interpreter, Italian Job, το πολύ καλό Fearless, Kiss Kiss Bang Bang, Miami Vice, Superman Returns, Pitch Black, The Mummy, Batman Begins, Chronicles of Riddick, Serenity και η λίστα συνεχίζεται...
Όλα είναι 20-30 GB και απο σκόρπιες πληροφορίες γράφεται ότι το PowerDVD.6.5 (το οποίο έχει γίνει ανάρπαστο) τα παίζει αρκετά καλά (και χωρίς HDCP), με το 7.2 έχουν παρατηρηθεί διαάφορα προβλήματα εκτός ότι απαιτεί HDCP καρτα γραφικών
Φυσικά απο κάποια σκρινσοτ που έχουν φανεί μιλάμε για άριστη απο κα´θε άποψη ποιότητα...
 
Λοιπόν!

Πριν περάσω στις εντυπώσεις μου από την εικόνα, θα αναφερθώ στα τεχνικά θέματα για να φύγουν από τη μέση.

Το εν λόγω HD DVD είναι 1080p κωδικοποιημένο με VC-1, του οποίου το bitrate παρατήρησα να παίζει μεταξύ 10Mbps και 20Mbps. Ο ήχος ήταν DDPlus με bitrate > 1500Kbps.

Η αναπαραγωγή έγινε από το PowerDVD 6.5 HD DVD edition.

Το δοκίμασα σε 3 PC:

1) Κυρίως PC: Core2Duo 6400, 2GB, 7900GS, Windows Vista με Aero, στο PowerDVD ενεργοποιημένο το Hardware Acceleration, αναπαραγωγή μέσα από το Gigabit LAN μου. Η αναπαραγωγή ήταν άψογη, χωρίς ίχνος σπασίματος, με CPU load να παίζει μεταξύ 33% και 70% περίπου.

2) Laptop: Core2Duo Mobile T5500, 1GB, GMA950, Windows XP, στο PowerDVD ενεργοποιημένο το Hardware Acceleration, αναπαραγωγή από τον σκληρό δίσκο. Η αναπαραγωγή ήταν άψογη, χωρίς ίχνος σπασίματος, με CPU load να παίζει μεταξύ 45% και 85% περίπου.

3) HTPC: Athlon64 3500+, 512MB, 7300GS, Windows XP, στο PowerDVD ενεργοποιημένο το Hardware Acceleration, αναπαραγωγή από τον σκληρό δίσκο. Η αναπαραγωγή ήταν πολύ καλή, με το περιστασιακό σπασιματάκι, με CPU load να παίζει μεταξύ 55% και 95% περίπου.


Φοβάμαι ότι δεν έχω να γράψω πολλά για την εικόνα. Πολύ απλά είναι ότι καλύτερο έχω δει μέχρι τώρα να παίζει στον προβολέα μου. Με μεγάλη διαφορά. Το επίπεδο της λεπτομέρειας είναι τρομακτικό, παρότι το υλικό ήταν 1080p ενώ ο προβολέας μου είναι 720p. Πάτησε κάτω χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια όποιο x264 αρχείο έχω δει μέχρι τώρα. Βοήθησε και η ίδια η ταινία, της οποίας το transfer ήταν κυριολεκτικά άψογο.

Ο ήχος έπαιξε κανονικά από τον ενισχυτή μου, ο οποίος τον αναγνώρισε σαν κλασικό Dolby Digital 5.1, άρα ισχύει η συμβατότητα προς τα πίσω.

Εν κατακλείδι, το HD DVD format απέκτησε έναν ακόμα οπαδό. :firstprize:
 

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Εύγε Δημήτρη! Δεν μας είπες το πιο σημαντικό για ποια ταινία μιλάς;
Έχεις την H.264 έκδοση του King Kong, θεωρείς ότι είναι καλύτερο και απο αυτό; Κίνηση στα γρήγορα περάσματα;
 
Last edited:
Εύγε Δημήτρη! Δεν μας είπες το πιο σημαντικό για ποια ταινία μιλάς;
Έχεις την H.264 έκδοση του King Kong, θεωρείς ότι είναι καλύτερο και απο αυτό; Κίνηση στα γρήγορα περάσματα;

Θα προτιμούσα για δικούς μου λόγους να μην πω ποια είναι η ταινία. Είναι μία από τις γνωστές..

Δυστυχώς δεν έχω την H.264 έκδοση του King Kong, θεωρώ ότι το HTPC μου δεν έχει αρκετή CPU για να την αναπαραγάγει σωστά, οπότε δεν φρόντισα να την αποκτήσω.

Όμως το θέμα της CPU θα διορθωθεί σύντομα, οπότε θα διερευνηθεί και το θέμα του Η.264..