Adium v.1.0 o καινούργιος messenger (Mac OS X)

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
logo.png

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια δοκιμαστικών εκδόσεων, και αμέτρητα bugs κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση του chat messanger με το όνομα Adium. H ιδιαιτερότητα του Adium είναι πως έχετε την δυνατότητα να συνδεθείτε με χρήστες οποιουδήποτε άλλου messenger (AIM, MSN, Jabber, Yahoo, ICQ κλπ.) και φυσικά είναι universal.

serviceicons.png


H εγκατάσταση του είναι απλή (κατέβασμα και τοποθέτηση στα Applications) όπως άλλωστε και οι περισσότερες εφαρμογές στο Mac OS X. Mε το Adium μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λογαριασμό διαθέτετε από άλλους instant messengers είτε να δημιουργήσετε καινούργιο.

addaccount.png


Επίσης διαθέτει ένα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα ειδοποίησης μηνυμάτων, που ονομάζεται Growl και είναι πλήρως παραμετροποιήσημο είτε στην εμφάνιση, είτε στις λειτουργίες. Επίσης με το Growl έχετε την δυνατότητα να λαμβάνετε ειδοποιήσεις κι από άλλες εφαρμογές όπως iTunes, Mail, Safari κλπ.

Στο Adium μπορούν να προστεθούν και επιπλέον χαρακτηριστικά όπως εικόνες για το dock, ήχοι μηνυμάτων και ειδοποίησης, υπό την μορφή add-ons. Μην ανησυχείτε όμως γιατί οι δημιουργοί του έχουν φροντίσει όλα αυτά να κατεβαίνουν και να ενσωματώνονται αυτόματα εφόσον το επιθυμείτε.

xtradownload.png


Από το λίγο που το δοκίμασα φαίνεται να είναι μια εφαρμογή που μπορεί να δώσει λύση σε όσους συνομιλούν με ανθρώπους που διαθέτουν λογαριασμούς σε διαφορετικούς messengers, και μάλιστα από ένα και μόνο πρόγραμμα. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
 

Gleon

Senior Member
2 March 2007
396
Απάντηση: Re: Adium v.1.0 o καινούργιος messenger (Mac OS X)

video chat υποστηρίζει κανά πρόγραμμα που να συνεργάζεται με το windows live messanger?

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Το Skype καλό είναι αλλά έχω ακούσει ότι οι PC users είναι ενθουσιασμένοι με το video chat του MSN...