Αλλη μια ερωτηση για επιλογη LCD 32 ιντσων

lpat2001

Established Member
23 February 2007
260
Εδω και 1 μηνα ειμαι μεταξυ 3 μοντελων στις 32 ιντσες

Sharp 32RD1
Toshiba 32WLT68
Sony 32V2500

Οι τιμες που τις βρηκα είναι απο 1250 ευρω την Σονυ εως 1390 τις αλλες δυο

Eιχα καταληξει στην Sony αλλα βλέποντας την μαζι με την Sharp 32GD9 ειδα μεγαλη διαφορα στην εικονα σε επιπεδο sharpness και οσο κι αν επαιξα με το μενου της δεν καταφερα να τις φερω στα ιδια επιπεδα.Επιπροσθετα και οι 2 SonyV2500 του Media Markt ηταν εμφανως θαμποτερες απο αλλα υποδεεστερα μοντελα για καποιον ανεξηγητο λογο.....

Θα θελα μερικες γνωμες.....
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,520
Land of Dystopia
Την Toshiba 32WLT68 την έχεις δεί?
Οι 2 SonyV2500 του Media Markt, όπως άλλωστε στις περισσότερες αλυσίδες παίζουν από διακλαδωτές σήματος με αποτέλεσμα να υποβιβάζεται αισθητά το αποτέλεσμα.
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,520
Land of Dystopia
Από το ενημερωτικό του αντιπροσώπου της Τoshiba....." Intersys Α.Ε., επίσημη αντιπρόσωπος των κορυφαίων προϊόντων οικιακής ψυχαγωγίας της Toshiba, ανακοίνωσε τη νέα προσθήκη στην οικογένεια REGZA, τη σειρά WLT68. Με τρία νέα μοντέλα, τα 32WLT68, 37WLT68 και 42WLT68, η WLT68 αποτελεί μία από τις πρώτες σειρές τηλεοράσεων LCD Υψηλής Ευκρίνειας 100Hz που παρουσιάζονται στην αγορά, προσφέροντας στους χρήστες την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας.
Το ενεργό σύστημα Ελέγχου Οπίσθιου Φωτισμού (Backlight Control) βελτιώνει το βάθος και την αντίθεση της εικόνας, ενώ για την απόλυτη ευελιξία στον τομέα της ψηφιακής διασύνδεσης η Toshiba είναι η πρώτη εταιρεία που παρουσιάζει στην αγορά τηλεοράσεις με τρεις εισόδους HDMI.
Ασυναγώνιστη Ποιότητα Εικόνας
Χάρη στην τεχνολογία Active Vision M100 της Toshiba, η νέα σειρά WLT68 θέτει νέα, υψηλότερα πρότυπα ποιότητας στον χώρο των τηλεοράσεων LCD. Η τεχνολογία 100Hz επιτυγχάνει ομαλότερη κίνηση στην οθόνη, δεδομένου ότι η σάρωση της εικόνας γίνεται 100 φορές το δευτερόλεπτο αντί των 50 που ισχύει για τις συμβατικές τηλεοράσεις LCD. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον θεατή, επιτυγχάνοντας εικόνα κρυστάλλινης καθαρότητας κατά την προβολή υλικού με γρήγορη κίνηση όπως οι ταινίες δράσης και τα περισσότερα σπορ.
Η τεχνολογία Active Vision M100 χρησιμοποιεί επίσης ένα μοναδικό σύστημα Ελέγχου Οπίσθιου Φωτισμού (Backlight Control), το οποίο επιτυγχάνει το βέλτιστο δυνατό βάθος εικόνας αναλύοντας τα επίπεδα φωτεινότητας της εικόνας και προσαρμόζοντας ανάλογα την ένταση του οπίσθιου φωτισμού. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται βαθύτερο, πιο ελκυστικό μαύρο στις σκοτεινές σκηνές.
Για εικόνα με ακόμη μεγαλύτερη διαύγεια, οι τηλεοράσεις της σειράς WLT68 διαθέτουν Ενσωματωμένο Ενισχυτή Σήματος, για την αύξηση της ισχύος του σήματος των επίγειων ψηφιακών εκπομπών. Επιπλέον, η επεξεργασία του σήματος στα 10-bit βελτιώνει το λόγο σήματος προς θόρυβο, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα επίπεδα θορύβου στην εικόνα των ψηφιακών προγραμμάτων.
Η διαφορά φωτεινότητας μεταξύ των σκοτεινότερων και φωτεινότερων περιοχών της εικόνας τονίζεται ακόμη περισσότερο, χάρη στον εντυπωσιακό λόγο αντίθεσης 3500:1.
Όλες οι τηλεοράσεις της νέας σειράς έχουν ευρεία (16:9) οθόνη με ανάλυση 1366 x 768, παρέχοντας εικόνα εξαιρετικής λεπτομέρειας με υψηλή φωτεινότητα και ζωντανά χρώματα.

Εικόνα Υψηλής Ευκρίνειας
Στις νέες τηλεοράσεις η Toshiba ενσωμάτωσε τρεις εισόδους HDMI (2 στο πίσω πάνελ και μία στα πλάγια) και μία είσοδο Component Video, δίνοντας στους χρήστες πολλαπλές επιλογές και απόλυτη ευελιξία στον τομέα των συνδέσεων. Δεδομένου του διαρκώς αυξανόμενου ρυθμού εξάπλωσης και της ολοένα και μεγαλύτερης απήχησης των πηγών εικόνας Υψηλής Ευκρίνειας, η ύπαρξη μιας μόνο εισόδου HDMI θα αποδειχτεί πολύ σύντομα ανεπαρκής, απαιτώντας συνεχή σύνδεση/αποσύνδεση καλωδίων. Οι τηλεοράσεις της σειράς WLT68 προσφέρουν στους χρήστες πολλαπλές δυνατότητες διασύνδεσης ποικιλίας συσκευών HDMI, όπως για παράδειγμα, HD DVD players της Toshiba, DVD players με θύρα HDMI, δέκτες/αποκωδικοποιητές HD, κάμερες, ή κονσόλες παιχνιδιών.
Όλα τα μοντέλα της νέας σειράς είναι HD Ready, δηλαδή, συμβατά με τα τηλεοπτικά προγράμματα Υψηλής Ευκρίνειας (HDTV). Διαθέτουν επίσης Ενσωματωμένο Ψηφιακό Δέκτη για παρακολούθηση των ελεύθερα προσπελάσιμων ψηφιακών καναλιών.

Στυλ, Ήχος και Ευκολίες
Οι νέες τηλεοράσεις της σειράς WLT68 εντυπωσιάζουν με το μινιμαλιστικό πλαίσιο που περιβάλλει την οθόνη, ένα χαρακτηριστικό στοιχείο όλων των LCD τηλεοράσεων της οικογένειας REGZA. Το στιλπνό μαύρο φινίρισμά του αναδίδει μία αίσθηση πολυτέλειας και στυλ, χωρίς να επηρεάζει το ορατό μέγεθος της οθόνης.
Με στόχο να προσφέρει στους χρήστες την πλέον απολαυστική εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας, η Toshiba φρόντισε ώστε η ποιότητα ήχου των νέων τηλεοράσεών της να είναι αντάξια της εικόνας τους. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ειδική έξοδο για εξωτερικό υπογούφερ, το Toshiba SW1000, καθώς και οπτική έξοδο ήχου.
Μία επιπλέον νέα δυνατότητα είναι η λειτουργία 'Media Window', η οποία χωρίζει την οθόνη στα δύο και επιτρέπει την προβολή εικόνας και κειμένου ταυτόχρονα με το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Επιτρέπει επίσης την ταυτόχρονη προβολή εικόνας από PC και τηλεοπτικά προγράμματα. Για τις τηλεοράσεις της νέας σειράς, η Toshiba διαθέτει ειδική περιστρεφόμενη βάση στήριξης.
 

lpat2001

Established Member
23 February 2007
260
Eυχαριστω για τις info φιλε eki 65.
Το κακο ειναι οτι εχω δει μονο την v2500...

Oι αλλες πουθενα δεν υπαρχουν για επιδειξη.Ολες οι αλυσιδες εχουν καποια πιο προσιτα μοντελα για επιδειξη.

Απλα για το πανελ της Toshiba δεν εχω ακουσει καλα λογια ενω για την sharp που ειναι Ιαπωνιας τι εκει εργοστασιο θεωρειται κορυφαιο στο τομεα αυτο.

Αυριο φευγω για Γερμανια οποτε θα κοιταξω εκει μηπως δω κατι...
 

Mak2006

New member
11 December 2006
35
φίλε lpat2001 , μ ενδιαφέρουν και εμένα ακριβώς αυτές οι 3 τηλεοράσεις , αν δεις ή μάθεις οτιδήποτε για την SHARP 32RD1E θα ήθελα να μας το "postareis".
Πιστεύω ότι είναι τα καλύτερα μοντέλα στην middle end κατηγορια.:Banane0:
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Σε μια βολτα που εριξα προσφατα σε διαφορα καταστηματα μου εκανε εντυπωση η εικονα της Sharp 32SD1E η οποια για την τιμη (γυρω στα 800 ευρω) ηταν πραγματικα κορυφαια ενω χτυπαει ανετα και πολυ πιο ακριβα μοντελα. Το κακο βεβαια ειναι οτι το μενου ειναι λιγο ασχημα σχεδιασμενο. Την 32RD1E δεν καταφερα να την δω αλλα πιστευω οτι πρεπει να ειναι κορυφαια με βαση αυτα που ειδα με το φθηνωτερο μοντελο. -bye-

Η Toshiba οσες φορες τις εχω δει εμενα δεν μου εχουν γεμισει το ματι ισως να ειμαι αρνητικα προκατειλημενος καθως η WL66 χρησιμοποιουσε πανελ Μ-PVA της ΑU Optronics (βλεπε Taiwan) που δεν ειναι και οτι καλυτερο.