Αναζήτηση low-end ολοκληρωμένου ενισχυτή

AlexP

Established Member
28 November 2006
197
Χαίρετε!
Πρώτα απ' όλα, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δηλώνω παντελώς άσχετος με τον χώρο, απλώς σκοπεύω να αγοράσω έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή και θα με βοηθούσαν κάποιες συμβουλές... Έχω ένα μέτριο και φτηνό ζευγάρι ηχείων (Wharfedale Diamond 8.1), τα οποία δούλευα ως τώρα με εναν ψιλοαρχαίο ενισχυτή (Akai AM-U310) ο οποίος δυστυχώς πέθανε :_(
Η πηγή μου είναι προς το παρόν υπολογιστής με άθλιας ποιότητας κάρτα ήχου (τραγικό), με σχέδια να αναβαθμιστεί "κάποτε" σε cd-player της προκοπής. Απ' ότι καταλαβαίνετε, βασικό κριτήριο για τον ενισχυτή θα είναι το κόστος, απλά θέλω με τα λεφτά που διαθέτω (200, ίσως πολύ οριακά 300 euro) να πάρω ό,τι πιο καλό γινεται... Κάθε βοήθεια δεκτή @_@"

edit: προσπάθησα να διαβάσω λιγάκι πριν κάνω post, αλλά το μόνο που είδα που με ενδιέφερε ήταν μια θετική αναφορά στον yamaha rx-497, και μια συζήτηση για έναν φτηνό τελικό ενισχυτή της Behringer, τον οποίο ενδεχομένως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω... Έχω μόνο μια πηγή και ως τώρα δεν είχα remote control, οπότε δεν με καίει. Να πώ επίσης οτι δεν με ενδιαφέρει ιδαίτερα η ένταση.
 
Last edited:

Βαγγέλης Σ.

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,737
Χαίρετε!
Πρώτα απ' όλα, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δηλώνω παντελώς άσχετος με τον χώρο, απλώς σκοπεύω να αγοράσω έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή και θα με βοηθούσαν κάποιες συμβουλές...

...........................................θετική αναφορά στον yamaha rx-497, και μια συζήτηση για έναν φτηνό τελικό ενισχυτή της Behringer, τον οποίο ενδεχομένως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω... Έχω μόνο μια πηγή και ως τώρα δεν είχα remote control, οπότε δεν με καίει. Να πώ επίσης οτι δεν με ενδιαφέρει ιδαίτερα η ένταση.

Μπααα, ο Behringer δεν σου κάνει. Εσύ θέλεις όπως λές κάτι "low end"...
:music-smiley-005:

Καλώς τον!
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
μαλλον πρεπει να στραφεις προς Yamaha AX-397 ολοκαινουριο δικαναλο της εταιριας με οχι πανω απο 250Ε και αρκετο ρευματακι για να "κουνησει " λιγο τα αναισθητα 8.1

www.yamaha.co.uk
 
Last edited:

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,232
Αυτός ο μικρός της NAD πώς λέγεται ρε παιδιά; Θα'ταν καλή επιλογή επίσης νομίζω.
 

AlexP

Established Member
28 November 2006
197
ΝΑD C300?
http://www.progressive.gr/hifi/hifi-prod.asp?productID=281

Πάντως αργά ή γρήγορα, θα αναβαθμίζω κομμάτι-κομμάτι το σύστημά μου, οπότε και αυτό είναι κάτι που θα λάβω υπ'όψιν στην επιλογή... Το κακό είναι οτι δεν είμαι ενημερωμένος και δεν έχω ακόμα δική μου άποψη ;/
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Κάθε ποστ καλοδεχούμενο :p
 

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,232
Βασικά αναφερόμουν στον C320BEE με τιμή καμιά 350αριά ευρώ (ίσως και φτηνότερα). Αλλά αν δεν μπορείς να δώσεις τόσα κι αυτός που λες, για αρχή, καλός είναι. Σίγουρα όμως καλύτερα να πήγαινες στον 320.
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
το ξερω οτι ειναι καλυτερος αλλα ο φιλος εχει συγκεκριμμενο budget και επιπλεον η διαφορα τους ειναι 100Ε. Δεν ξερω ποσο καλυτερος ειναι ο 320 γιατι ο 397 ειναι ολοκαινουριος στην αγορα και στις 250 λιρες αγγλιας οι πρωτες κριτικες μιλουν για σουπερ μηχανημα
 

tsoulfas panagiotis

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,047
Ρηξε και μια ματια στον Magnum που πουλαω,ειναι στην κατηγορια τιμης που θελεις,βεβαια καινουριος ειχε 900 ευρο και προκειται για μηχανημα κλασεις πανω απο τον NAD που αναφερεις.
 

tsoulfas panagiotis

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,047
Αλεξη εγω εχει τυχει να ακουσω μονο τον Marantz που αναφερεις,αλλα ειλικρινα πιστευω οτι ο Magnum ειναι πολυ ανωτερος και απο τους δυο που αναφερεις.Καποιοι παλιοτεροι φιλοι μπορουν να στο πιστοποιεισουν.Φιλικα Παναγιωτης
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
εχω ακουσει τον Marantz και επιβεβαιωνει τη γνωμη που ειχα παντα για τα φθηνα μοντελα της εταιριας. Ηχητικος χαρακτηρας αδιαφορος, με ενα τονισμο των χαμηλων για ξεγελασει το γεγονος οτι τα αποθεματα ρευματος ειναι περιορισμενα. Επισης περιορισμενη διαφανεια.
Το υπερ του ειναι οτι ακουγεται καλα σε χαμηλες σταθμες λογω αυτου του loudness effect.



Στα ιδια χρηματα πχ υπαρχει o Nad C320BEE. Ακουσε τους διπλα διπλα και τα συμπερασματα δικα σου
 
Last edited:

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,681
Αθήνα
Ψηφίζω NAD.... μακράν!!!

Tον Beringher γιατι δεν τον ξανανέφερε κανείς;
Δεν τον έχω ακούσει αλλα απο ο,τι διαβάζω εδω, με περίπου 200Ε παίρνεις High-End και βάλε.... αφου δεν θέλεις και τηλεχειρισμό...
Απλά μάλλον θα σε βάλει στην μπρίζα για περεταίρω αναβαθμήσεις....
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Ο μπέρυ πάει γύρω στα 350, είναι τελικός με 2χ260/8 και οδηγεί σε άλλη ιστορία. Πάρα πολύ καλός, HiEnd πάντως δεν είναι, ότι και να σημαίνει αυτό. Έχει μια σειρά πρακτικών προβλημάτων όπως ανάγκη προενισχυτή αν θες πολλές πηγές αλλά και για ακριβέστερο έλεγχο της στάθμης, θέλει αλλαγή το ανεμιστήρι και άλλα ψιλά.

Είναι καλύτερα στην παρούσα φάση να καταλήξεις σε ολοκληρωμένο κατά τη γνώμη μου, όπως ξεκίνησες. Τον Magnum πάντως, αν και δεν τον έχω ακούσει, θα τον κοίταγα πιο προσεκτικά και πιθανά να έκλινα προς τα εκεί. Διάβασα ένα παλιό review στο absolutesound που έλεγε πολύ καλά πράγματα.
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Ψηφίζω NAD.... μακράν!!!
Δεν τον έχω ακούσει αλλα απο ο,τι διαβάζω εδω, με περίπου 200Ε παίρνεις High-End και βάλε.... αφου δεν θέλεις και τηλεχειρισμό...

δεν μιλησε κανενας για high end. O φιλος στο συγκεκριμμενο topic ζητησε τη γνωμη ,μας στη κατ. τιμης 200, το πολυ 300Ε. Του παραθεσαμε καποιες συγκεκριμμενες προτασεις. Ο 320 σιγουρα ειναι ο "πιο" ενισχυτης στα περισσοτερα σημεια συγκρισης αλλα εχει 330Ε μινιμουμ.
Αν αναθεωρηθει το budget τοτε μπορουμε να πουμε και αλλα πραγματα
 

tsoulfas panagiotis

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,047
με το συμπαθειο ρε παιδια αλλα τι hi-end-ισμος ειναι αυτος,ΗΜΑΡΤΟΝ!!!Απο ποτε οι μπερυδες ειναι hi-end μηχανηματα.Sorry αλλα αυτο ειναι απο τα ακουστα.Οτι δεν παιζουν για 350 ευρο να πω ΟΚ,αλλα μαλλον ξεφευγουν καποια μηχανηματα απο τον φιλο που ανεφερε τον μπερυ σαν hi-end μηχανημα.Με ολο τον σεβασμο πραγματικα,δεν θελω να ουτε επιχειρω να ειμαι επιθετικος,αλλα καποιοι φιλοι καλως-κακος δεν εχει τυχει να ακουσουν καποια μηχανηματα και υιοθετουν καποιες αποψεις απο γραφοντες εδω μεσα,ας σεβαστουμε αυτους λοιπον.ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ οχι και ο ΜΠΕΡΥ ΗΙ-END μηχανημα,θα σηκωθουν οι πετρες...
 
Με αφορμή το μήνυμα του φίλτατου Παναγιώτη, να πω τα εξής:

Όντως υπάρχει μια κατάσταση όπου πολλά άτομα υιοθετούν απόψεις που εκφράζονται από άλλους, αυτό είναι γεγονός και δε συμβαίνει μόνο για την περίπτωση μπέριγκερ και σίγουρα δε συμβαίνει μόνο εδώ μέσα.
Σε αυτό το φόρουμ έχουμε φτάσει σε σημείο να ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ: "ακούστε με τα αυτιά σας και αποφασίστε", είτε πρόκειται για μπέρι, είτε για μάγκνουμ, είτε για οτιδήποτε άλλο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο behringer A500 που έχει προταθεί αποτελεί μια οικονομικά συμφέρουσα λύση για τον budget-oriented φίλο που ψάχνει ενισχυτή. Άποψή μου είναι ότι πατάει ενισχυτικά που κοστίζουν Χ4 την τιμή του, αλλά σε όλους προτείνω να τον ακούσουνε πρώτα.
Γιατί κάποιος μου είχε πει ότι έκανε εμετό ακούγοντάς τον.
Τέλος πάντων, σεβαστές όλες οι απόψεις.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Α500 ταιριάζει σε αυτό που ζητάει ο φίλος μας, άσχετα αν κάποιος τον χαρακτήρισε highend.

Ας μη μπούμε στη διαδικασία του τι είναι και τι όχι highend.

Να κάνω όμως μια πρόβλεψη? Αν ακούσει ο φίλος μας όλους τους ενισχυτές που του έχουν προταθεί πίσω από μια κουρτίνα και καθαρά με κριτήρια ακουστικής ποιότητας, μάλλον τον Α500 θα επιλέξει.

Γιατί ο Α500 προσφέρει κάτι το οποίο δε λαμβάνεται υπόψη από την πλειονότητα των ακροατών-χομπιστών και δεν είναι εύκολο να προσφέρουν οι υπόλοιποι ενισχυτές στην κατηγορία αυτή: Στιβαρή οδήγηση.

Τζαστ μάι του σέντς.
 

AUDIOFRIEND

Established Member
18 November 2006
253
Εγω θα σου προτεινα να βρεις ενα Τ-amp και να παρεις καιε να τροφοδοτικο,με 80 ευρω εχεις καθαρισει.Μια αλλη προταση η αγορα ενος μεταχειρισμενου τελικου ενισχυτη (κυριως ROTEL).Τελευταια προταση η αγορα ενος ζευγους ενεργων ηχειων (εννοειται πουλας αυτα που εχεις) σαν τα καινουργια ROISTER IQ3.Οτι ομως και να επιλεξεις ειναι επιτακτικη η αγορα μιας καλης καρτας ηχου.Μια CREATIVE X-FI MUSIC με 100 περιπου ειναι πολυ καλη λυση.
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Εντάξει ό άνθρωπος που ρώτησε θα πρέπει να έχει ζαλιστεί...:blink:

Αν θες να βγάλεις φίλε μου κάποια άκρη το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να διαλέξεις έναν δρόμο, μια κατεύθυνση. Το να ταλαντεύεσαι, εξαιτίας άλλων, μεταξύ του Τ-Amp και του Magnum ή...ενεργών ηχείων δεν βοηθά σε καμμιά περίπτωση. Όχι μόνο λόγω ηχητικής ποιότητας του καθενός αλλά και λόγω ενδεχόμενης αναβάθμισης όπως έγραψες. Μην ακούς λοιπόν ό,τι να 'ναι. Ας πούμε αν καταφέρεις και "οδηγήσεις" με T-Amp τα ηχεία σου που έχουν 86dB ευαισθησία, γράψε μου! Λίγο εγκράτεια στις συμβουλές λοιπόν...
Ο Στέλιος έχει δίκιο για τον μπέρυ αλλά ίσως να μην είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις κάποιες ευκολίες. Είναι θέμα καθαρά προτεραιοτήτων. Σε κάθε περίπτωση πρώτα αποφάσισε πώς θα κινηθείς και κατόπιν ΑΚΟΥ τα υποψήφια μηχανήματα! Αν είναι να ασχοληθείς με το σπορ προσπάθησε να δεις λίγο πιο μακρυά...-bye-
 

AlexP

Established Member
28 November 2006
197
1) Αν και εχω λίγο μπερδευτεί, μάλλον καλό είναι αυτό, όσο περισσότερες απόψεις τόσο το καλύτερο :s
2) Πολύ φοβάμαι οτι με τα στάνταρ που έχω, ο,τι και να ακούσω θα μου φανεί πολύ καλό... Αμφιβάλλω αν μπορώ να καταλάβω σε αυτή τη φάση τη διαφορά.
3) Σίγουρα προσπαθώ να δω λίγο πιο μακριά / να κάνω και άλλες αναβαθμίσεις σταδιακά στο μέλλον, αλλιώς θα αγόραζα ο,τι πιο φτηνό έβρισκα!
4) Ρώτησα και κάπου "έξω" για τον Behringer, και άκουσα τα χειρότερα οπότε αυτό με μπέρδεψε ακόμα περισσότερο,
5) Ε οκ αν η διαφορά είναι αξιοσημείωτη στα 320 για τον NAD μπορώ να πάω, απλά όχι παραπάνω >_<
6) Ευχαριστώωωω xD

edit:
7) τι είναι το t-amp, να δούμε αν θα βοηθήσει το google...
8) εκνευριστικά τα "αριθμάκια", ξέρω, απλώς βοηθάνε στην οργάνωση της σκέψης @_@
 
Last edited: