Apple + Mac Ειδήσεις

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Σ' αυτό το thread θα μπορούμε να γράφουμε σύντομες ειδήσεις και φήμες που αφορούν την αγαπημένη μας πλατφόρμα. Παρακαλώ για σχόλια επί συγκεκριμένων θεμάτων να ανοίγονται καινούργια threads ώστε η ενημέρωση μέσω του παρόντος να είναι άμεση.
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Φήμη: Ημερομηνία κυκλοφορίας Leopard.

Από τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες έρχεται η πληροφορία πως το νέο λειτουργικό της Apple, Mac OS X 10.5 Leopard, θα κυκλοφορήσει το Σάββατο στις 14 Μαρτίου 2007. Εάν η ημερομηνία κυκλοφορία τους είναι σωστή, τότε θα κλείνουν ακριβώς εξι χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του Mac OS X 10.0

Η τιμή αναμένεται στα 129$ και εικάζεται πως όλα τα καταστήματα της Apple θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ για να διαθέσουν το νέο λειτουργικό. Περισσότερα για τις προθέσεις της Apple θα μάθουμε σύντομα στην πολυαναμενόμενη MacWorld Expo στις αρχές Ιανουαρίου από το keynote του Steve Jobs.
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
ZFS File System στο Leopard.

Απ' ότι φαίνεται κάτι "μεγάλο" έρχεται στο Leopard. Και το όνομα αυτού ZFS file system δηλαδή "Zettabyte File System". Τι είναι το καινούργιο σύστημα αρχειοθέτησης είναι πιο εύκολο να το κατανοήσει κανείς, χωρίς μετάφραση:

Overall ZFS offers the following key advantages:
- Pooled storage - No requirement for a volume manager when extra volumes added, the volume is simply added to a pool creating a vdev (virtual device), a collection of vdevs makes up a zpool, which in essence is the storage available to the file system.
- Snapshots - Read-only point in time of the file system
- Clones - write-able copy of a snapshot
- RAID-Z - Makes use of copy-on-write; rather than overwriting old data with new data, it writes new data to a new location and then overwrites the pointer to the old data
- Detects and then corrects data corruption
- Incredibly fast due to intelligent pre-fetching, and dynamic striping.

Από την παρακάτω screenshot φαίνεται ότι το νέο σύστημα αρχειοθέτησης θα περιλαμβάνεται στο Leopard

zfs_filesystem16122006.jpg


Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις για τις ικανότητες του ZFS εδώ.
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Apple iPhone τέλος;

Τουλάχιστον στο όνομα.

Μέχρι σήμερα αναλυτές και φημολογίες ήθελαν την Apple να κυκλοφορεί ένα κινητό τηλέφωνο με το όνομα iPhone. H Apple έχει την ιδιοκτησία της ιστοσελίδας iphone.org και έχει καταθέσει αιτήσεις για την κατοχύρωση του παραπάνω ονόματος σε διάφορες χώρες. Παρόλα αυτά η εταιρία Cisco υποστηρίζει ότι έχει κατοχυρώσει επί δεκαετίας το συγκεκριμένο όνομα και έτσι κυκλοφόρησε μία σειρά κινητων τηλεφώνων με την ονομασία iPhone.

Τα καινούργια αυτά τηλέφωνα διαθέτουν εξελιγμένες λειτουργίες και ενσωματώνουν messengers όπως το skype και το yahoo messenger όπου μέσω αυτών μπορούν να κάνουν κλήσεις VoIP.

Οι φήμες εξακολουθούν να θέλουν την Apple να κυκλοφορεί μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2007 το δικό της κινητό τηλέφωνο αλλά πλέον με διαφορετική ονομασία.
 

dimple

Established Member
8 October 2006
157
Πάτρα
Ένα απο τα καινούρια χαρακτηριστικά του Safari 3 στο Leopard θα είναι και το ενσωματωμένο anti-phishing. Όταν πάμε για παράδειγμα σε κάποια σελίδα που προσπαθεί να μας παραπλανήσει ότι είναι κάποια άλλη (όπως ότι είναι το Paypal, το ebay, μια τράπεζα κτλ) ένα popup μηνυμα εμφανίζεται και μας ενημερώνει ότι πρόκειται για απάτη.
Η βάση δεδομένων του Google χρησιμοποιείται για να εντοπίζει αυτές τις σελίδες.
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Απάντηση: Re: Apple + Mac Ειδήσεις

Ένα απο τα καινούρια χαρακτηριστικά του Safari 3 στο Leopard θα είναι και το ενσωματωμένο anti-phishing. Όταν πάμε για παράδειγμα σε κάποια σελίδα που προσπαθεί να μας παραπλανήσει ότι είναι κάποια άλλη (όπως ότι είναι το Paypal, το ebay, μια τράπεζα κτλ) ένα popup μηνυμα εμφανίζεται και μας ενημερώνει ότι πρόκειται για απάτη.
Η βάση δεδομένων του Google χρησιμοποιείται για να εντοπίζει αυτές τις σελίδες.

Πολυ χρησιμη λειτουργια, ιδιαιτερα για χρηστες που πολλες φορες δεν κοιτανε τα URL addresses.
 

dimple

Established Member
8 October 2006
157
Πάτρα
Embedded Mac OS X?

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια light έκδοση του λειτουργικού της για embedded συσκευές.

Πολύ ενδιαφερον, γιατί θα είναι ευχής έργον να υπάρχει ένα embedded Mac OS X σε συσκευές όπως το iPod, το τηλέφωνο που ετοιμάζει και οτιδήποτε άλλο προκύψει. Θα μιλάμε τότε για πλήρη συμβατότητα μεταξύ συσκευών, ευκολία στην ανάπτυξη εφαρμογών, δυνατότητα σε τρίτους να αναπτύξουν δικό τους λογισμικό που θα τρέχει στις συσκευές αυτες κτλ.
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Νέα δοκιμαστική έκδοση Mac OS X Leopard build 9A321

Η καινούργια έκδοση του Mac OS X 10.5 Leopard built 9A321 διανεμήθηκε στους developers και στο άρθρο από το ThinkSecret μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικώς αλλά και να δείτε μερικά screenshots από την πρόσφατη έκδοση.
 
Last edited:

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Εκδοση Mac OS X Tiger 10.4.9

H τελευταία αναβάθμιση της έκδοσης Tiger 10.4.9 πριν την κυκλοφορία του Leopard δώθηκε στους developers για τεστάρισμα και feedback. Η τελική αυτή έκδοση του Mac OS X Tiger θα προσφέρει διάφορες βελτιώσεις, ρυθμίσεις και επίλυση προβλημάτων του λειτουργικού σε τομείς όπως Adobe Flash, Automator, Dashboard Widgets, Fonts, iChat video conferencing και iSync.
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
iLife '07 & iWork '07 στο Amazon.com

Εχθές έκαναν την εμφάνισή τους στο Amazon.com οι επερχόμενες εκδόσεις των δυο suites της Apple, iLife'07 και iWork'07 επιβεβαιώνοντας την υποψία για την ανανέωσή τους στην MacWorld Expo. Φαίνεται όμως πως η Apple δεν ενέκρινε την κίνηση αυτή, παραμένοντας σφιχτή στην πολιτική της που δεν θέλει να εμφανίζονται προϊόντα τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, και έτσι σήμερα οι καταχωρήσεις αυτές εξαφανίστηκαν από την ιστοσελίδα του Amazon.

Από το 2003 όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της η σουίτα εφαρμογών iLife και το 2005 η σουίτα εφαρμογών iWork, κάθε χρόνο η Apple ανανεώνει τις εκδόσεις τους παραδοσιακά στην αρχή του έτους. Ηταν λοιπόν αναμενόμενο ότι θα συμβεί και φέτος. Εικάζεται ότι στην σουίτα εφαρμογών iWork φέτος θα συμπεριληφθεί και μια τρίτη εφαρμογή τύπου Excel ώστε πλέον να μπορεί να ανταγωνιστεί με ίσους όρους το MS Office της Microsoft.
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Mac OS X 10.4.9

H επόμενη αναβάθμιση του Mac OS X 10.4.9 κυκλοφορεί μεταξύ των developers για δοκιμή & feedback και φτάσαμε αισίως στην δοκιμαστική έκδοση 8P2120 για intel και 8P120 για PPC. Η τελευταία αναβάθμιση φαίνεται να καθυστερεί σκοπίμως αφού πρόκειται να είναι η πιο "βαριά" και σημαντική, πριν την κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης του OS X Leopard.
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
"Stay Tuned" για το iLife!

Κατά την διάρκεια του conference call της Apple για την συζήτηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου 2007 με τους οικονομικούς αναλυτές, ένας εξ αυτών ρώτησε γιατί δεν παρουσιάστηκε τίποτε στην MacWorld περί iLife. Η απάντηση που πηρε ήταν η γνωστή, πως δεν σχολιάζουν επερχόμενα προϊόντα αλλά "Stay Tuned". Τι άλλο να πεί;;)
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Mac OS X Leopard Build 9A343

Νέα έκδοση προς έλεγχο και feedback δώθηκε στους developers από την Apple με κωδικό 9A343. Και σε αυτή την έκδοση λίγα πράγματα άλλαξαν και τίποτε από τα "Top Secrets" είδαν το φώς! Το μόνο που αξίζει ίσως να αναφέρω είναι η αναβάθμιση του Terminal με tabs!! Η χαρά των hardcore Mac users!!
 

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,453
Πειραιάς
Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο, μόλις το bootcamp ολοκληρωθεί η προδιάθεση της Apple είναι να χρεώνει 30 δολλάρια για την χρήση του σε όσους έχουν λειτουργικό Tiger. Όσοι θα έχουν το νέο Leopard ή αναβαθμίσουν σε αυτό τότε δεν θα χρεώνονται γιατί το bootcamp θα είναι ενσωματωμένο !

http://www.engadget.com/2007/01/21/apple-planning-to-charge-tiger-users-for-boot-camp/
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Φήμες: Τα "Top secret" χαρακτηριστικά του Leopard

Η φήμες άρχισαν και πάλι να παίρνουν φωτιά όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία κυκλοφορίας της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού Mac OS X Leopard. Κάποιοι που "σκάβουν" για να βρούν όχι χρυσό αλλά ποιά μπορεί να είναι τα "κρυφά" χαρακτηριστικά του Leopard μας λένε πως:

Το Leopard θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Apple TV και θα μεταφέρει αυτούσιο το desktop του OSX στην τηλεόρασή μας ασύρματα. Επίσης μια εφαρμογή για το iPhone που δεν είδαμε στην MacWorld και εικάζεται πως βρίσκεται υπό κατασκευή, θα έχει άμεση σύνδεση επίσης με το Leopard και έτσι το iPhone θα παρέχει κάποιες επιπλέον λειτουργίες στους χρήστες, που δεν θα είναι διαθέσιμες χωρίς την χρήση του Leopard. Το τελευταίο θα γίνει ώστε να σπρώξει ακόμη περισσότερους χρήστες στην πλατφόρμα Macintosh.

Πάντως εάν η συνεργασία του AppleTV με το Leopard αληθεύει, μιλάμε για την πλήρη μεταμόρφωση του σκηνικού για το AppleTV και είναι βέβαιον ότι θα γίνει ανάρπαστο!
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Mac OS X 10.4.9

Ακόμη μια δοκιμαστική έκδοση της τελευταίας αναβάθμισης του Tiger 10.4.9 δώθηκε προς δοκιμή. Οι εκδόσεις είναι 8P125 (PowerPC) και 8P2125 (Intel) όπου η πρώτη "ζυγίζει" 71.9 MB και η δεύτερη 165.7 MB. Οπως δείχνουν τα πράγματα η έκδοση 10.4.9 θα διατεθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα.
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ TRADEMARKS
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ APPLE ΜΕ ΤΟΥΣ BEATLES
Σε συμβιβασμό με τους Beatlesκαι τη δισκογραφική τους εταιρεία Apple Corps προχώρησε η εταιρεία τεχνολογίας Apple. Οι δυο επιχειρήσεις βρίσκονταν εδώ και πολλά χρόνια σε καθεστώς διαμάχης σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Apple και των logos που παρέπεμπαν σε αυτό, αλλά, όπως φαίνεται, τα πράγματα άλλαξαν. Ο επιτευχθείς συμβιβασμός αντικαθιστά την προηγούμενη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών και δίνει στην Apple Inc την ιδιοκτησία όλων των trademarks που σχετίζονται με την Apple, επιτρέποντάς της έτσι να χρησιμοποιεί το όνομα και το λογότυπό της στην υπηρεσία iTunes. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία δεν πρέπει να περιλαμβάνει και την προσθήκη των τραγουδιών των Beatles στο iTunes.

Business Today
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
MacBook 15.4";;;

Το περιοδικό DigiTimes, ισχυρίζεται πως η Apple προετοιμάζει ένα νέο MacBook με οθόνη 15.4" το οποίο θα έρθει για να συμπληρώσει το κενό μεταξύ του MacBook 13" και του MacBook Pro 15.4". Επίσης λένε πως θα κάνει την εμφάνισή του το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Φήμες υπάρχουν και για μια ανανεωμένη έκδοση του MacBook Pro την ίδια περίοδο. Αν ισχύει κάτι από τα δύο ή τίποτα, μόνο η Apple γνωρίζει.
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
mini MacBook;

Διακαής πόθοι ή πραγματικότητα; To AppleInsider πάντως μας ενημερώνει πως η Apple έχει πράγματι στα σκαριά ένα μικρό notebook, συμπαγές και ελαφρύ, που παρόμοιό του δεν έχουμε δεί τα τελευταία χρόνια. Η Apple με την μετάβαση στους επεξεργαστές intel σταμάτησε την παραγωγή του "μικρού" PowerBook 12". To συγκεκριμένο μοντέλο ήταν συνώνυμο της φορητότητας. Πολλοί γκρίνιαξαν και συνεχίσουν να γκρινιάζουν πως λείπει κάτι ανάλογο από την σειρά notebooks της Apple.

Πάντως η Apple υποβάλει διάφορες πατέντες ψάχνοντας να βρεί τρόπους και μεθόδους ώστε να μικρύνει το μέγεθος και το πάχος των φορητών της.