audioanalog και spark

skunk93

Senior Member
15 January 2007
411
ταυρος
Εχω κατασταλαξει σε δυο ηχεια τα audiovector η τα chario_Oι αντιπροσωπειες τους εμπορευονται και τους ενισχυτες audiolab audioanalog kai spark .Θελω να μαθω αν ειναι αξιοπιστοι και αν καποιος τους χρησιμοποιει να μου πει την αποψη του.Ενδιαφερομαι για τον audioanalog primo 600, audiolab 8000 και τον spark 252 .Eυχαριστω...
 

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,951
Μελίσσια
Ηχεία: και τα δύο είναι σεβαστά ονόματα στον χώρο. Είμαι κάτοχος εδώ και 7 χρονάκια περίπου των Chario T 100 Reference και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Για τα Αudiovector δεν μπορώ να εκφράσω προσωπική άποψη μιας και δεν τα έχω ακούσει, αλλά μόνο καλές κριτικές έχω διαβάσει για τα μοντέλα της εταιρίας.

Ενισχυτές: Και οι τρεις εταιρίες είναι γνωστές στον χώρο με πιο καινούρια την Audiolab (μιλώ για την νέα εποχή της Audiolab) τα προίόντα της οποίας δεν έχουν δοκίμαστεί ακόμα στον χρόνο.
Παρόλα αυτά, μεταξύ των audiolab και audioanalog θα διάλεγα τoν πρώτο, κυρίως λόγω της ευελιξίας τους και τπν επιλογών που θα είχα σε μελλονικές αναβαθμίσεις.
Για τον Spark δεν ξέρω να σου πω.

Βέβαια πρέπει να δεις και τις οδηγητικές ικανότητες των ενισχυτών σε σχέση με τα ηχεία που θα επιλέξεις αν και νομίζω ότι πάνω κάτω έχουν τις ίδιες και οι 3 ενισχυτές.

Τώρα ποιος παίζει λίγο καλύτερα και ποιος όχι είναι θέμα γούστου.
 

azervos

Established Member
17 July 2006
230
Ποια μοντελα Audiovector, Chario ?

Έψαξα για spark 252 ( www sparkaudio com ) και δεν βρήκα κάτι. Ποιό μοντέλο είναι αυτό?
 

skunk93

Senior Member
15 January 2007
411
ταυρος
audiovector k3( 650e) h k3 super(800e) chario silverette 100t(630e) και 200Τ(800ε) .εχεις να προτεινεις κατι αλλο αναλογου τιμης και κατι αλλο σε ενισχυτη?
 

azervos

Established Member
17 July 2006
230
Καθως με ενδιαφέρουν ηχεία βάσης, δεν έχω ακούσει τα δαπέδου που αναφέρεις.

Οι εντυπώσεις μου είναι από:

Chario Premium 2000 - ελαφρώς (μια ιδέα μόνο) φουσκομένο μεσοχαμηλό με καλό έλεγχο ακόμη και σε υψηλές εντάσεις, πολύ μουσικά ηχεία.

Chario Silverette 200 - υπολείπεται/λασπώνει το χαμηλό

Αudiovector K1 - Πολλά και σκλήρά πρίμα

Τα Chario θέλουν "καθαρό" ενισχυτή όπως ΜF- Χ150 ( 900 περίπου ). Ο Primo ακούγεται κάπως "λίγος" με τα Chario.
Audiolab δεν έχω ακούσει, ούτε και Avance ( που μάλλον τους ταιριάζει ).

Tα Audiovector ίσως παίξουν καλα με λυχνία.

Ποιο μοντέλο Σπαρκ έχεις ακούσει, έχει τηλεχειρισμό? Και ποια τιμή?
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Ήμουν κάτοχος του Audio Analogue Primo μέχρι πριν από λίγο καιρό και για δύο περίπου χρόνια. Παρέα του έκανε το ομώνυμο player με το οποίο ταιριάζουν και αισθητικά.
Τον θεωρώ έναν πραγματικά πολύ αξιόλογο ενισχυτή με έντονο χαρακτήρα που δεν περνά αδιάφορος ή απαρατήρητος ηχητικά. Όταν λέω έντονο χαρακτήρα, εννοώ ότι διαμορφώνει τον ήχο ίσως λίγο παραπάνω από άλλους ενισχυτές που θεωρούνται απόλυτα ουδέτεροι. Οι χροιές του θυμίζουν "λάμπες", και το δυνατό του χαρτί είναι οι μεσαίες χωρίς όμως να στερείται ικανότητας ελέγχου και απόδοσης πολύ πιο χαμηλά. Αν καταλήξεις σε ένα ηχείο το οποίο θεωρείς ότι χάνει σε μεσαία και φυσικότητα, ο Primo μπορεί να στα αναδείξει με ευκολία. Θα δουλέψει πάντως με μεγαλύτερη άνεση και θα δείξει τις μεγάλες δυνατότητές του αν ταιριάξει με ένα σχετικά εύκολο φορτίο.
Σαν ποιότητα κατασκευής είναι υψηλότατη, δεν παρουσίασε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα έχοντας πολύ στιβαρό και πολύ όμορφο σασί.
Το τηλεκοντρόλ στερείται ποιότητας αλλά το θεωρώ δευτερεύουσας σημασίας.
Και οι διάφορες είσοδοί του είναι καλής ποιότητας ενώ υπάρχει δυνατότητα στο μέλλον να του προσθέσεις πλακέτα προενίσχυσης phono αν θέλεις να αποφύγεις τον χωριστό προενισχυτή άλλης εταιρείας.
Στα συν και το παράξενο ποτενσιόμετρο που λειτουργεί σαν jog και όχι περιστροφικά και φαίνεται να έχει υψηλή αντοχή και χαμηλότερο θόρυβο.
Επίσης διαθέτει καλής ποιότητας καλώδιο ρεύματος στο οποίο ο κατασκευαστής έχει σημειώσει τη σωστή φάση ρεύματος για να μην ψάχνεις.
Το μόνο που μπορεί να σε κουράσει εργονομικά είναι τα led επιλογής πηγής που δεν είναι πολύ ευδιάκριτα και πρέπει να τα περνάς με τη σειρά για να επιλέξεις αυτό που θες.
Τέλος, αν ο συγκεκριμένος τύπος ήχου σου είναι αρεστός, νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις με αυτά τα χρήματα.
Σύγκριση με τον Audiolab 8000 που αναφέρεις δεν θα κάνω ενώ τον έχω ακούσει γιατί η προτίμησή μου φαίνεται από την τελική μου επιλογή η οποία όμως ήταν καθαρά θέμα γούστου και τίποτα παραπάνω.

ΥΓ. Τα ηχεία με τα οποία έπαιζε στο σπίτι μου ήταν αρχικά τα KEF Q1.5, και μετά τα Spendor 3/5. Τον έχω ακούσει και με άλλα, αλλά σε άλλο χώρο και με άλλες πηγές. Ποτέ όμως δεν με απογοήτευσε.
Η πλάκα είναι ότι ένας από τους ενισχυτές που είχα απορρίψει τότε, ήταν και ο MF που αναφέρεται πριν. Για τα γούστα μου είναι αδιάφορα ουδέτερος παρόλο που μου αρέσει ο καθαρός, μόνιτορ ήχος.
 
Last edited:

skunk93

Senior Member
15 January 2007
411
ταυρος
Καποια γνωμη για την τοποθετηση των ηχειων στο χωρο? Εγω θα τα εβαζα αριστερα και δεξια απο την tv για να εβαζα αργοτερα και τα ηχεια για home cinema.τα τμ του χωρου μπροστα απο την tv ειναι περιπου 12.
 

Attachments

  • katopsi.jpg
    katopsi.jpg
    114.4 KB · Views: 24

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,951
Μελίσσια
Έχεις σκοπό να έχεις 2 συστήματα ανεξάρτητα?
Ενα audio και ένα home cinema?
Γιατί δεν είναι απαραίτητο να κάνεις κάτι τέτοιο, αν δεν σε απασχολεί να φτάσεις σε πολύ υψηλά επίπεδα ηχητικής πιστότητας. Μπορείς άνετα να φτιάξεις ένα κοινό σύστημα με καλή απόδοση στον ήχο.
Εναν καλό (μουσικόφιλο) 5-κάναλο χρειάζεσαι και είσαι οκ (υπαρχει και κοστίζει 1000 περίπου).
 

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,951
Μελίσσια
Όσον αφορά τον χώρο, υπάρχει κάποιο πρόβλημα κυρίως επειδή το ένα ηχείο είναι δίπλα στον πλαινό τοίχο ενώ το άλλο βλέπει στο κενό αλλά μην τρελένεσαι. Κοίτα να κάνεις λειτουργικό το σπίτι σου και για τα αλλα θα βρεθεί κάποια λύση.
 

skunk93

Senior Member
15 January 2007
411
ταυρος
Πριν μια εβδομαδα ειχα σκοπο να παρω ηχεια για home cinema .Αφου πηγα σε δυο τρεις αντιπροσωπειες αποφασισα να παρω τωρα δυο μπροστινα ηχεια με εναν δικαναλο ενισχυτη(ακουω πιο πολυ μουσικη αναλογικα με ταινιες 80-20)και αργοτερα να παρω ενα αλλον ενισχυτη ενα καλο κεντρικο και πιο φθηνα ηχεια για πισω και sub για να κανω την πλακα μου.Μου το προτειναν σαν λυση και το θεωρησα και εγω καλυτερο.μεχρι προτεινος δεν ειχα καμια ιδεα για τετοιου ειδους συστηματα (οχι οτι τωρα εχω,απο εσας ενημερωνομαι οσο εχετε υπομονη:furious3: ) .εσυ κωστα τι προτεινεις ? το budget ειναι περιπου στα 1200-1300ε
 

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,951
Μελίσσια
Για κάποιον που τον ενδιαφέρει κυρίως η μουσική και έχει απαιτήσεις για πιστότητα ήχου μόνο στην μουσική, ενώ το home cinema είναι «nice to have» αλλά τίποτα παραπάνω, το ιδανικότερο θα ήταν 2 ανεξάρτητα εντελώς συστήματα. Έτσι θα έχει την ελευθερία να αναβαθμίζει όποτε και όπως θέλει το hi-fi σύστημα του χωρίς να τον φρενάρει η home cinema μεριά. Αν ισχύει και για σένα κάτι τέτοιο, τότε αγοράζεις έναν στέρεο ενισχυτή με 2 καλά ηχεία και καθαρίζεις από θέμα μουσικής. Αγοράζεις και ένα ολοκληρωμένο σύστημα home cinema με 500-600 για να κάνεις την πλάκα σου και μόνο και κλείνει και αυτό το θέμα. Μόνο μειονέκτημα η ύπαρξη 2 ζεύγη ηχείων μπροστά, η οποία φορτίζει αισθητικά τον χώρο σου.

Αν από την άλλη θες ένα σύστημα το οποίο από κοινού να εξυπηρετεί τις ανάγκες για hi-fi και για home cinema, με αντίστοιχα καλές επιδόσεις και στους δύο τομείς, η παραπάνω λύση δεν σε καλύπτει σαφώς οπότε ψάχνουμε για εναλλακτική.

Στο προηγούμενο post σου είπες "...και αργοτερα να παρω ενα αλλον ενισχυτη...". Υποθέτω πως αναφέρεσαι στην αγορά κάποιου 5-κάναλου ο οποίος θα αντικαταστήσει τον στερεοφωνικό που θα έχεις νωρίτερα αγοράσει, σωστά? Αν ναι, πιστεύω ότι θα σπαταλήσεις άδικα τα χρήματα σου.

Μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις εξαρχής έναν 5-κάναλο ο οποίος να έχει καλή απόδοση και σε 2-κάναλη λειτουργία και να σου κοστίσει όσο και ο στερεοφωνικος. Αν ανοίξεις ένα σχετικό θέμα στην Home Cinema κατηγορία πιστεύω ότι θα πάρεις αρκετές ιδέες σχετικά με ποιον ενισχυτή να επιλέξεις. Αρκετοί 5-κάναλοι έχουν την λειτουργία «Pure direct» η οποία απενεργοποιεί όλα τα περιττά κυκλώματα και λειτουργούν ως καθαροί 2-κάναλοι.
Ξέρω ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις τύπου «ο 5-κάναλος ποτέ δεν θα μπορεί να έχει την ίδια απόδοση με τον 2-κάναλο σε στέρεο λειτουργία» και θα έχουν και δίκιο σε γενικές γραμμές. Αλλά για την κατηγορία που παίζεις (και παίζω) πιστεύω ότι δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά, ή και να κάνει θα είναι εξαιρετικά δύσκολα αντιληπτή. Από την άλλη μεριά όμως «καθαρίζεις» γρήγορα, οικονομικά και οριστικά το θέμα της ενίσχυσης. Παίρνεις και 2 ηχεία (ευαίσθητα κατά προτίμηση) προσανατολισμένα στην μουσική για αρχή και στην συνέχεια παίρνεις και τα υπόλοιπα (της ίδιας εταιρίας και σειράς κατά προτίμηση αν υπάρχουν) και καθάρισες για πολύ πολύ καιρό.

Υπάρχει και άλλη λύση αν θες να έχεις σωστό ήχο και στην μουσική και όταν βλέπεις τις ταινίες σου αλλά δεν σε ενδιαφέρει καθόλου ο surround ήχος. Αγοράζεις στερεοφωνικό ενισχυτή και ένα DAC (digital analog converter) για να μετατρέψεις τον ήχο του DVD Player σε στερεοφωνικό. Υπάρχει και ενισχυτής με ενσωματωμένο DAC (http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=25) ο οποίος λέγετε ότι έχει φανταστικό λόγω απόδοση/τιμή αγοράς. Κοστίζει όσο και ο Audiolab αν δεν κάνω λάθος, αλλά παίζει να είναι και φθηνότερος. Με αυτόν τον τρόπο ακούς την μουσική σου όμορφα και ωραία, και όταν θελήσεις να δεις κάποιο ταινιάκι θα έχεις πολύ καλό ήχο αλλά στέρεο και όχι surround.

Υπάρχει και άλλη λύση η οποία είναι πιο περίπλοκή, θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά είναι και η πιο δαπανηρή λογικά από όλες τις προηγούμενες. Δηλαδή να πάρεις καταρχήν έναν στερεοφωνικό ενισχυτή ο οποίος να μπορεί να λειτουργεί και ως τελικός. Στην συνέχεια αγοράζεις έναν φτηνό 5-κάναλο αποκωδικοποιητή (νομιζω ότι παίζουν και dvd players με ενσωματωμένο πάνω τους αλλά είναι πιο ακριβά από τα απλά) και έναν φτηνό 3-κάναλο τελικό για να οδηγείς τα υπόλοιπα ηχεία. Ετσι θα έχεις φορεμένα απευθείας στον στερεοφωνικό σου ενισχυτή cd player – pick up – ραδιόφωνο κτλ και θα ακούς άνετα και ωραία την μουσική σου. Όταν θέλεις να δεις καμία ταινία τον γυρίζεις να λειτουργεί να λειτουργεί ως τελικός και να δέχεται σήμα από τον αποκωδικοποιητή. Αν προσανατολίζεσαι σε κάτι τέτοιο τότε ο Audiolab είναι φτιαγμένος για κάτι τέτοιο. Μην με ρωτάς πόσο έχουν οι αποκωδικοποιητές, οι 3-κάναλοι τελικοί και τα dvd players με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή γιατί δεν γνωρίζω. Ανοιξε ένα θέμα αν σε ενδιαφέρει η λύση αυτή στην κατηγορία Home Cinema.

Τι από τα παραπάνω σε καλύπτει περισσότερο ως φιλοσοφία στησίματος? Μηχανήματα θα βρούμε, μην σκας. Αποφάσισε μόνο πως θες να το χειριστείς και που να εστιάσεις.

Οφείλω να σε προειδοποιήσω όμως. Κάπως έτσι ξεκίνησα και εγώ (δηλαδή μουσική κυρίως αλλά και λίγο home cinema), αλλά πολύ σύντομα σταμάτησε να με ενδιαφέρει έστω και στο ελάχιστο η ιστορία με το home cinema. Οπότε έχω καταλήξει να ακούω μόνο μουσική από ένα "τραβεστί" σύστημα (δηλ 2 καλά ηχεία δαπέδου, 1 καλο cd player, 1 καλό pick-up, 1 μετριότατο dvd player το οποίο σκουριάζει,και έναν 5-κάναλο ενισχυτή ο οποίος ποτέ δεν δούλεψε ο 5κάναλος). Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Για αυτό σου ξαναλέω, πρώτα αποφάσισε πως θες να το χειριστείς και μηχανήματα βρίσκουμε.

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε έμπλεξα χειρότερα.
 

audiophile62-

New member
8 March 2007
17
Οι Audiolab οι τωρινοι , δεν εχουν ΚΑΜΙΑ απολυτως σχεση με τους Αγγλικους , ουτε στον ηχο ουτε και στην ποιοτητα κατασκευης. Ειχα για πολλα χρονια Audiolab διαφορα μοντελα ( 8000C , 8000P , 8000M , 8000Q κ.λ.π ) και οταν επεσε στα χερια μου Audiolab Κινεζικος ΕΦΡΙΞΑ !!! Ο ηχος του επιθετικος, σκληρος, ρηχος , αστα να πανε... Ποιοτητα κατασκευης? Μακραν του Αγγλικου.... Πηραν ενα σεβαστο Brandname και προσπαθουν να εκμεταλευτουν την ιστορια του για να κονομησουν οι "εξυπνοι".
Οσον αφορα στα Audiovector , θα τα χαρακτηριζα λιαν επιεικως mainstream. Ηχος εμπορικος , τσιμπιμενος στα ψηλα σε σημειο κουραστικο για κακες ηχογραφησεις , φουσκωμενα μεσοχαμηλα με masking στα κατωτερα μεσαια , και αναιμικα σωματα στα μεσαια , οπου βρισκεται και ολη η ουσια κι η ομορφια της μουσικης. Καμια σχεση με αλλες σοβαρες υλοποιησεις της κατηγοριας τιμης τους. Τα Chario ειναι πολυ πιο ζυγισμενα και μουσικα. Στην ιδια κατηγορια τιμης υπαρχουν αρκετα πιο αξιολογα ηχεια , οπως τα Davis Acoustics, Αcoustic Energy , κ.α . ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ : TA SPENDOR !!! BEST VALUE FOR MONEY.
 

GusP.

New member
13 January 2007
3
Ωστε έτσι οι Audiolab?
Και νόμιζα πως είναι η ίδια εταιρεία, με τους ίδιους σχεδιαστές.
 

audiophile62-

New member
8 March 2007
17
Ωστε έτσι οι Audiolab?
Και νόμιζα πως είναι η ίδια εταιρεία, με τους ίδιους σχεδιαστές.

Ετσι και χειροτερα.....ΜΟΥΦΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ. Ο αρχισχεδιαστης και ιδιοκτητης της Αγγλικης Audiolab , ο Philip Swift ειναι τωρα πλεον ο ιδιοκτητης της SPENDOR. Tην Audiolab την πουλησε πριν απο αρκετα χρονια στην TagMcLaren και αυτη αφου την εφτασε στην ανυπαρξια τη πουλησε στους Κινεζους.