Bάση τοίχου προβολικών

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Πιστεύετε ότι η βάση τοίχου του κάθε προβολικού πρέπει να είναι ιδανικά ίδιας μάρκας? Eγώ που έχω τον X1 και όταν έψαχνα για βάση την είχα βρει σε μαγαζί στην οδό... Πανακρίβου & Aπλησιάστου γωνία... Πάντως βρήκα προσωρινή λύση με βάση TV!!!
 
Last edited:

Σταύρος Κ.

Established Member
19 June 2006
215
Παρομοίως,
χρησιμοποιώ κι εγώ βάση για TV (με μικρές μετατροπές), ως μόνιμη λύση.
Μάλιστα είναι δυο αρθρώσεων, προκειμένου να μπορεί να «κρύβεται» πίσω από την κουρτίνα όταν δεν χρησιμοποιείται.
Το μόνο που με απασχόλησε είναι το θέμα της αντοχής της σε βάρος, καθώς και το πόσο σταθερά πατούσε πάνω της ο προβολέας.

Πιστεύω ότι αυτά τα δυο σημεία είναι τα κρίσιμα για την σωστή στήριξη.
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Ένας προβολέας δεν είναι τόσο βαρύς όσο μια tv οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Όσο για τη σταθερότητα, εμένα είχε και ένα υπέροχο λουράκι για να τυλίγεται. Tο αποτέλεσμα είναι καλό και με ελάχιστο κόστος.
 

doctor-x

New member
19 June 2006
53
Μη θέλοντας να τον κρεμάσω στο ταβάνι,σκεφτόμουν να το παίξω ντιούης για βάση στήριξης σε τοίχο,τελικά βαρέθηκα και με 9€ πήρα μια βάση TV από το ΙΚΕΑ και καθάρισα:Banane0:
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Εγώ για τον προβολέα μου έκανα ένα ραφάκι custom made για τον τοίχο και με τρύπες στο κάτω μέρος όπου βιδώνει ο προβολέας, ώστε να παραμένει ακίνητος ακόμη και με σεισμό( Θεός φυλάξει)... Και στο σαλόνι δεν δείχνει καθόλου. Δεν πρέπει να χάλασα πάνω από 5 ευρώ... ;)
 
Εχω χρησιμοποιήσει βάση τηλεόρασης(τοίχου) γιά προβολέα 9 κιλών και δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα.
Απλά κοιτάξτε η βάση που θα πάρετε να έχει κλήσεις πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά.Θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.
 

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,377
ΚΕΡΚΥΡΑ
Εγώ έχω μια απορία σχετικά με τις βάσεις τοίχου. Αν έχουμε τον προβολέα σε βάση τοίχου η σε ένα ράφι στο τοίχο που φανταστείτε ότι αυτό βρίσκετε ακριβός απέναντι από το σημείο στο οποίο προβάλει ο προβολέας , δεν έχει ανάγκη που στο πίσω μέρος του προβολέα θα έχει τοίχο και δεν θα μπορεί να φεύγει ο αέρας που βγαίνει από την λάμπα? Μήπως είναι πολύ επικίνδυνο αυτό?
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Λογικά αυτό πρέπει να είναι το ανεμιστηράκι του και βγάζει την θερμότητα προς τα εμπρός μάλλον. Δεν κόβω το κεφάλι μου αλλά μάλλον έτσι νομίζω. Πάντως βρήκα άρθρο που λέει ότι έχει πολύ καλό σύστημα εξαερισμού και βγάζει κιόλας πολύ θερμότητα.
 

Attachments

  • Pic5.jpg
    Pic5.jpg
    105.7 KB · Views: 21