Basic Instinct 2: Risk Addiction

ψηφιστε την ταινια


  • Total voters
    0
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
11basicinstinct2_dvd.jpg

Βασικό Ένστικτο 2
Basic Instinct 2: Risk Addiction
Χώρα: Germany | Spain | United Kingdom | United States
Έτος:2006
Διάρκεια: 114
Σκηνοθεσία : Michael Caton-Jones
Πρωταγωνιστούν: Sharon Stone, David Morrissey, Charlotte Rampling
Εικόνα: spentzos 16:9
Ήχος : spentzos 5,1

¨άλλο ένα οφθαλμόλουτρο από την σχεδόν αγέραστη Σάρον . Το σενάριο και γενικότερα η ταινία απλά υποφέρονται . Είναι ακριβός αυτό που περιμένετε να δείτε . Τίποτα λιγότερο , τίποτα περισσότερο.

0328basicinstinct-autosized158.jpg
Basic_Instinct_2_2005_Basic_Instinct_2_Risk_Addiction_4.jpg
2102.jpg


Το story
Ο Δρ. Μάικλ Γκλας ξεχωρίζει ως ένας από τους κορυφαίους ψυχιάτρους εγκληματολογίας στο Λονδίνο. Είναι χαρισματικός και επιτυχημένος. Διαθέτει μια αξιοζήλευτη καριέρα και φέρει ευρείας αναγνώρισης. Η ζωή του θα αλλάξει όταν ο ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιαρντ, Ρόι Γουόσμπερν, ζητήσει από τον Γκλας να κάνει ψυχιατρική αξιολόγηση της Κάθριν Τρεμέλ. Η Κάθριν είναι μια διάσημη αμερικανίδα συγγραφέας ιστοριών εγκλήματος και μυστηρίου, η οποία αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα της όταν το όνομά της συνδέθηκε με μια σειρά από δολοφονίες. Φαίνεται, όμως, πως δεν μπορεί να ξεφύγει τόσο εύκολα από το παρελθόν της, καθώς δείχνει να ευθύνεται για τον μυστηριώδη θάνατο ενός γνωστού ποδοσφαιριστή. Και υπάρχει η «ρετσινιά» πως, ότι γράφει στα βιβλία της, συμβαίνουν και στην πραγματικότητα...
Ο Γκλας δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της Κάθριν και η έλξη του για αυτήν είναι τόσο νοητική, όσο και σαρκική. Καθώς, όμως, σύντομα πιάνεται στον αποπλανητικό ιστό της, τα βασικά ένστικτα του Γκλας αποκαλύπτονται, ενώ τα επαγγελματικά όρια εξαλείφονται. Ο Γκλας παρασύρεται σε ένα ερωτικό και θανατηφόρο παιχνίδι γάτας και ποντικιού, παρά το γεγονός ότι η μέντοράς του, Δρ. Μιλένα Γκαρντός, του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Μετά τον ποδοσφαιριστή βρίσκονται δολοφονημένοι: ένας δημοσιογράφος «κίτρινου» περιοδικού, που ήξερε πράγματα για μια προηγούμενη υπόθεση του Μάικλ Γκλας τα οποία, αν δημοσιεύονταν, θα διέλυαν την καριέρα του/ η πρώην σύζυγος του Γκλας, που είχε συνάψει σχέσεις με τον εν λόγω δημοσιογράφο/ ένας νεαρός, με τον οποίο είχε... κοιμηθεί η Κάθριν Τρεμέλ (όπως με όλους τους... σκοτωμένους!).
Κι ενώ άνθρωποι γύρω του δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον, μια θανατηφόρα μάχη ευφυΐας λαμβάνει χώρα μεταξύ του Γκλας και της Κάθριν, που θα οδηγήσει σε μια κλιμάκωση στην οποία ο Γκλας θα προβεί σε μια πράξη που θα τον σημαδέψει...
 

markont

Established Member
19 June 2006
230
Μέτρια ταινία που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αξίζει ο χρόνος που ξοδεύεις για να την δεις. Αν δεν βρείτε κάτι άλλο στο video club πάρτε την.
 

nickont

Senior Member
30 October 2006
668
Αθήνα - Κολωνός
Εικόνα: spentzos 16:9
Ήχος : spentzos 5,1


Μου συνέβει το απίστευτο !. Νοίκιασα χθές την ταινία και ο ήχος είναι απλώς στέρεο (DD δικάναλο) και η εικόνα 4:3. Τί συμβαίνει ?

a158.gif
φυσικά δεν την είδα ..


Αν κάνανε λαλακία στο videorama τους ίππευσα
a154.gif
 

Johnkokk

Senior Member
20 June 2006
464
Και εγώ σήμερα που το είδα, ήταν 16x9, αλλά απλό STEREO.
Επίσης η έκδοση είναι μάλλον πετσοκομμένη.Δεν ξέρω πως παίχτηκε στο σινεμά, αλλά ξέρω οτι είχε και άλλες "γαργαλιστικές" σκηνές.
 

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,854
Αθήνα-Κέντρο
Λοιπόν :

Ο ήχος είναι Dolby Suround (stereo) , ΔΕΝ είναι η unrated/director's cut έκδοση που κυκλοφορεί στο εξωτερικό, και το κάδρο είναι μεν 16:9 αλλά ΚΟΜΜΕΝΟ (βέβαια) από το αρχικό του 2.35:1 :damnyou: :flipout:

ΚΑΛΗ ΗΧΟΘΕΑΣΗ σας εύχομαι..-bye-



Υ.Γ. Οπως είπε και ο Κώστας το στόρυ δεν είναι τόσο κακό όσο το παρουσιάζανε όταν βγήκε, οι διάλογοι αρκετά εύστοχοι (το γνωστό παιχνίδι γάτας-ποντικού), η Γυναίκα δεν παίζεται,παρακαλάς να μη τελειώσει το γκρο πλαν και περιμένεις με αγωνία το επόμενο και γενικά ΔΕΝ είναι πατάτα.Κάθε άλλο.Κρίμα για την ελληνική παραγωγή..
 

gureto

Established Member
Λοιπόν, εχουμε και λέμε:

Ξεκίνησα να την βλέπω χθες το βράδυ με γενικά καλή διάθεση, έχοντας στο νου μου την πρώτη ταινία που (θες λόγω ηλικίας, θες λόγω του ότι ήταν το πρώτο έργο στον κινηματογράφο που είδα με την τότε κοπέλλα μου και κατόπιν γυναίκα μου) μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.

Το πρώτο χτύπημα το έφαγα όταν είδα ότι το σύστημα έπαιζε stereo! Το ψάχνω από 'δω, το ψάχνω απο 'κει, μήπως είχα κάνει κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις.... τίποτα. Φυσικά ούτε στο μενού του DVD είχα κάποια διαφορετική επιλογή για audio...

Τέλος πάντων λέω, θα το καταπιώ, άλλωστε και το match point μονοφωνικό ήταν και δεν με πείραξε καθόλου τελικά και αρχίζω να παρακολουθώ την ταινία. Στην εξέλιξη του έργου διαπιστώνωνω ότι ένας πολύ ισχυρός χαρακτήρας, όπως αυτός της Κάθριν στην πρώτη ταινία, έχει μεταβληθεί σε μια κοινή που.....να, ενώ αυτός ο ψυχίατρος, πολύ ισχνός σαν ερμηνεία και οντότητα στο έργο πουθενά δεν πείθει για την ισχυρή και σκληρή προσωπικότητα που υποτίθεται ότι διαθέτει. Οι σκηνές και οι διάλογοι φαίνοντα στημένοι μόνο και μόνο για να σε προετοιμάσουν για την επόμενη ερωτική σκηνή. Και προσωπικά θεωρώ ότι λείπει αυτή η απίστευτη αισθησιακή ψυχολογία της πρώτης ταινίας.
Ε, λίγο μετά το μέσον του έργου αποφάσισα ότι το κρεββάτι μου ήταν καλύτερη ιδέα και εγκατέλειψα την προσπάθεια.
Μου δημιούργησε τα ίδια συναισθήματα με το Hannibal όπου ένας χαρακτήρας που σε γεμίζει με δέος (O Χάνιμπαλ Λέκτερ στη Σιωπή των Αμνών) παρουσιάζεται σαν ένας κοινός χασάπης βγαλμένος από κάποια Παρασκευή και 13....

Απογοήτευση...
 
αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι τα sequels πλέον είναι για την αρπαχτή.

Βασίζονται στην επιτυχία του πρώτου έργου και πατάνε εκεί πάνω.

Δυστυχώς αυτό νομίζω για την πλειονότητα των ταινιών σήμερα.