Black Sabbath με Dio -NEA ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!

18 June 2006
362
__Και το όνομα αυτών… Heaven & Hell.

__Πιασάρικο ε; Ναι, ξέρω, γι’ αυτό πριν αρχίσουμε τα γνωστά «γιατί το έκαναν, είναι για τα λεφτά, είναι για τη φήμη ή όχι κλπ», ας ασχοληθούμε με τα του συγκροτήματος και τα υπόλοιπα τα κουβεντιάζουμε στην πορεία.


__Πάντως, για να μην νομίζετε κιόλας πως υπεκφεύγω, η γνώμη μου είναι η εξής: Ο Dio εδώ και πολλά χρόνια είναι ενεργότατος καλλιτεχνικά (με πιο πρόσφατο, ένα πολύ ωραίο πέρασμα από τους Queensryche σε ένα απολαυστικό ντουέντο με το Tate). Ο Ιοmmi επίσης (το πιο πρόσφατό του, το“fusion” που είχε κυκλοφορήσει ήταν αξιολογότατο). Καιρό τώρα οι Sabbath ήταν να κάνουν κάτι, αλλά ο Ozzy…δεν είναι σε φάση… Ε, οπότε, καλώς έπραξαν και έκαναν αυτό το άτυπο reunion (για την ιστορία, ο Dio ήταν κανικότατο μέλος των Black Sabbath όταν για είχε φύγει ο Ozzy και μάλιστα έβγαλε και τραγουδάρες μαζί τους). Μάλιστα, δε βγήκαν στους δρόμους ως Black Sabbath (ΜΚΙΙ, χιχιχι), αλλά ως Heaven & Hell (γνωστό τραγούδι των Black Sabbath επί Dio). Και στο κάτω – κάτω, είναι καλλιτέχνες μεγάλου διαμετρήματος και με πολύ μεγάλη ιστορία και συνεισφορά στη rock μουσική (και όχι μόνο!). Οπότε, μπράβο τους από εμένα. Για να δούμε όμως… Αξίζουν το ουσιαστικό μπράβο… εν’ ολίγοις, από τραγούδια /μουσική πώς πάμε;



__Για μπείτε στο κλίμα… αυτές τις μέρες αναμένουμε να κυκλοφορήσει το “Black Sabbath –The Dio Years”, το οποίο θα περιέχει τα καλύτερα απ’ αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του και ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Ιδού το Tracklist και το εξώφυλλο:

thedioyears.jpg


1. Neon Knights
2. Lady Evil
3. Heaven And Hell
4. Die Young
5. Lonely Is The Word
6. The Mob Rules
7. Turn Up The Night
8. Voodoo
9. Falling Off The Edge Of The World
10. After All (The Dead)
11. TV Crimes
12. I
13. Children Of The Sea - Live
14. The Devil Cried*
15. Shadow Of The Wind*
16. Ear In The Wall*

* Newly recorded tracks





__Μέχρι στιγμής, έχουν διαρρεύσει και τα 3 τραγούδια από το επερχόμενο album τους, αλλά όχι σε καλή ποιότητα. Πρώτα ανέβηκε το “The Devil Cried” και μετά τα “Ear In The Wall” και “Shadow Of The Wind”. Επειδή είμαι καλό παιδί και σας αγαπάω πολύ, μπορείτε να τα βρείτε εδώ (cool, υπάρχουν μέχρι και στα forums του blacksabbath.com, δεξί κλικ και save as για αποθήκευση, αριστερό για απ' ευθείας αναπαραγωγή):

The Devil Cried

Ear In The Wall

Shadow Of The Wind



__...Λοιπόν! Τα πρώτα αυτά δείγματα –κατά τη γνώμη μου μετά από λιγοστές ακροάσεις (2-3 φορές το κάθε ένα)- είναι ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΑ. Κλασσικά Sabbath επί Dio τραγούδια, με riff μεγατόνων από τον Iommi το γνωστό στιλ των υπολοίπων και τον πάντα καλό Dio, να δίνει άλλη μία φορά καλές ερμηνείες.

__Η μουσική δεν είναι «ξεχασμένοι ήχοι των 70’s», ούτε και ξενίζει ως κάτι άλλο από τους Sabbath που ξέρουμε. Μια χαρά δηλαδή. Προσωπικά, ποτέ δεν ήμουν ο τρελαμένος οπαδός των Sabbath. Απλά μου άρεσαν και σέβομαι τη μουσική τους, και με Ozzy και με τους άλλους…



__Εκτός αυτού, πάντα είχα έναν απεριόριστο θαυμασμό για την φωνή του Dio (ειδικά επί Rainbow και όχι μόνο!). Οπότε με ενδιέφερε να δω «τι ψάρια πιάνουν» οι “Black Heaven”… Και τα τρία είναι ωραία τραγούδια με το Shadow Of The Wind να έχει το κλασσικό βαρύ και αργόσυρτο riff (που αποτέλεσε και τον προπομπό του Doom Metal) που περνά σε ομόηχο ρεφρέν, σκοτεινό και επιβλητικό. Ακολουθεί ένα σόλο στο ίδιο στιλ αλλά μελωδικότατο και λίγο πιο γοργό. Το Ear In The Wall είναι πιο γρήγορο τραγούδι… πάλι τα riff έχουν υπογραφή και προσωπικότητα. Αλλοι το ξεχωρίζουν απ’ τα τρία ως το καλύτερο, άλλοι το αντίθετο. Ωραίο κομμάτι με μία ωραία αλλαγή στο μέσον του. Βαρύ, νέο και κλασσικό μαζί –το ίδιο και το σόλο του. Μέχρι στιγμής μάλλον ξεχωρίζω το The Devil Cried (η ποιότητα ήχου είναι μέτρια ραδιοφωνική) με δύο πολύ ωραία σόλο (το ένα στο τελείωμα) και ήχο βαρύ και μεταλλικό, heavy rock μάλλον… Sabbath του Heaven & Hell δηλαδή!

__Εντάξει, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ-ΠΡΩΤΕΣ ακροάσεις δεν τρελαθήκαμε, δεν ξεχωρίζουμε κάποιο ως ύμνο κλπ, αλλά σίγουρα τα τραγούδια «έχουν κάτι». Τώρα όποιος περιμένει να ξανα-ανακαλύψουν οι Sabbath τον τροχό, θα μείνουν στο περίμενε και θα είναι άδικο για αμφότερές τις πλευρές.



__Νομίζω πως μια χαρά τα πήγαν… Χωρίς μεγάλες προσδοκίες, απλά και ωραία. Rock. Μια χαρά θα περάσει όποιος τους επισκεφτεί στο Rockwave… Εν’ αναμονή λοιπόν… :guitarist:
 

nikos 1850

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,422
Λάρισα
Ένα φιλαράκι τράβηξε μα handycam τους Sabbath όταν ήρθαν στο Rockwave και μου έφτιαξε μια κόπια σε dvd την συναυλία. Κρίμα που δεν είχα πάει...
Και ο Dio πάντα μου άρεσε (από εποχή Butterfly Ball).
Μάλλον φέτος θα κατεβώ να τους δω...
 
Η μεγαλύτερη μεταγραφή στο Metal τερέν ακούει στο όνομα Ronnie James Dio. Ο "μεγάλος" κοντός του metal και για μένα η λυρικότερη/εκφραστικότερη φωνή του heavy/rock πήρε τελικά τη θέση του Ozzy πίσω από το μικρόφωνο κι έφερε στο συγκρότημα ένα κύμα αλλαγής κι ανανέωσης.
Ενδεικτικά ν' αναφέρουμε ότι το βάρος της συγγραφής των στίχων έπεσε πάνω του κι όχι στον Butler :guitarist: που είχε την πρωτοκαθεδρία στον τομέα αυτό. Το πρώτο αποτέλεσμα με το line up αυτό κυκλοφόρησε το Μάιο του 1980 υπό τον τίτλο "Heaven And Hell" κι έμελλε να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους δίσκους ever στην ιστορία του metal :grinning-smiley-043

Η επανεμφανισή τους τo σημαντικότερο μουσικό γεγονός της χρονιάς και ένα από τα σημαντικότερα της ζωής μου