Bobby Hughes Combination.....

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
bobbyhughesob1.jpg


Ίσως αρκετοί εδώ μέσα να μην γνωρίζουν ή να μην έχουν ακούσει ούτε ένα κομμάτι αυτού του κυρίου, όμως αποτελεί έναν απο τους αγαπημένους μου nordic μουσικούς, dj , παραγωγούς κτλ κτλ.

Πίσω απο το όνομα Bobby Hughes κρύβεται ο κύριος Espen Horne , Νορβηγός τη καταγωγή και ένας απο τους αρκετούς άξιους εκπροσώπους της " νέας " Σκανδιναβικής μουσικής σκηνής και με το όνομα της μπάντας να προέρχεται απο τα φοιτητικά χρόνια του Espen στο Preston της Αγγλίας ενώ αρχικά το όνομα ήταν Bobby Hughes Experience .

Μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει 2 albums και έχει πολλές συμμετοχές σε lounge και όχι μόνο συλλογές.

Το πρώτο album με το όνομα Fusa Riot ( στο label Ultimate Dilemma ) με ήχο δανεισμένο απο τα 60s αλλά με μιά δημιουργική διάθεση για κάτι πραγματικά φρέσκο !!!

fusacovergk1.gif


Είδωλό του αποτελεί ο Brian Auger . Έμπρακτη απόδειξη αυτής της συμπαθειας το ότι στα 9 απο τα 11 κομμάτια του άλμπουμ τα Hammond organs κυριαρχούν.
Το άλμπου αυτό θα ενθουσίαζε κάποιον που αγαπά την acid jazz και το James Taylor Quartet.
Οι ήχοι είναι το λιγότερο νεωτεριστικοί . Ο Espen παρέχει στους μουσικούς του beats και μπασσογραμμές και αυτοί αυτοσχεδιάζουν ευχάριστα επάνω τους. Το κομμάτι Jomfrun ειδικά έχει μια αίσθηση James Taylor Quartet όπως ήταν πρίν βάλουν τα φωνητικά και πάρουν τον κακό δρόμο....

Παρόλα αυτά δεν αποτελεί ένα ακόμα jazzy drum'n'bass album. To κομμάτι My French Brother θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βγεί απο δίσκο του David Holmes και υπα´ρχουν ακόμα μερικά κομμάτια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κινηματογραφικά.

Για τους γνώστες της Nu Jazz σκηνής ( Jazzanova κτλ...) και με συμπάθεια στην λατιν υπάρχει το κομμάτι Sambartica.

Κυκλοφορεί κι ένα 12'' που περιέχει 3 κομμάτια του άλμπουμ μαζί με ένα ακόμα κομμάτι ονόματι Seasons.

Για τους συλλέκτες βινυλίων υπάρχει κι ένα 7'' split single. Στην πρώτη πλευρά έχει το Magnetica χρεωμένο στον ίδιο τον Horne και με πολλά κρουστά αφιερωμένα στους jazz dancers ! Στην πλευρά ΑΑ θα βρείτε τον Benny Poole στο εκρηκτικό Pearl baby , pearl σε στύλ Graham Bond . Αυτό το δισκάκι είναι στο label Wah - Wah .
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
nhugoldenerauu5.jpg


Το δέυτερο άλμπουμ με το όνομα Nhu Golden Era ( υπο το label STEREO DELUXE ) εμπνευσμένο απο την αγαπημένη του Espen , φέρνει στο μυαλό εικόνες με καναπέδες ,φωτεινά χρώματα και μαρτίνι χωρίς να αποκόπτεται απο την εποχή των μικροτσίπς.

Ένα μίγμα σκανδιναβικής jazz , ultra hip διάθεση συνδιασμένη με samba και υπέροχα φωνητικά απο την ίδια την Νhu ,καθώς και κάποια μελωδικά , βαθειά αγγίγματα απο άρπες , φλάουτα και ότι άλλο χρειάζεστε για να δημιουργήσετε την κατάλληλη laid back διάθεση.
Με εξαίρεση το Mc Arthurs Break όπου τα Bpm ξεπερνούν τα 84 το άλμπουμ κινείται σε ήπιους τόνους ..
Το Olympic Girls κάνοντας μυστηριώδης επευφημίες για την προσοχη σας και το Olive the Runner υπενθυμίζοντάς μας να να ευθυγραμμίσουμε τον lounge εξοπλισμό μας καθώς χτυπάμε ρυθμικά το πόδι μας.

Σε όλο το άλμπουμ υπάρχει διάχυτη θετικη ενέργεια και ευχάριστη διάθεση , σε μια μουσική που ο ίδιος αποκαλεί χορευτική , επηρεασμένη απο τη Βραζιλιάνικη μουσική, την jazz των 70s και την easy listenning .

Στην πραγματικότητα αφού συγκέντρωσε μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών και αφού ωρίμασε τον ήχο του συνέθεσε αυτό το άλμπουμ που κατά τη γνώμη μου είναι και χαλαρό αλλ´ακαι ενεργητικό κατα διαστήματα, έχει στοιχεία απο το παρελθόν το παρόν και το μέλλον,και είναι πραγματικά ψυχαγωγικό.

Το Nhu Golden Era συνδιάζει όλους του συνήθεις χαρακτήρες της προοδευτικής ηλεκτρονικής μουσικής ( ήττοι forward - thinking και όχι progressive ) με στοιχεία ( hip - hop,λάτιν και funk ) σε ένα ιδιοφυές συνοθύλευμα ήχων που σε γυρίζουν πίσω στα 50s και τα 60s και και παρόλα αυτά είναι πολύ κοντά στην μοντέρνα ρυθμική - χορευτική σκηνή.
Αυτό το άλμπουμ πραγματικά σας προσφέρει μια ειδική θέση στην ευχαρίστηση που είναι δύσκολο να κατανοήσετε αλλά πανεύκολο να απολάυσετε.

( Ελπίζω να τα πήγα καλά...... για να δείτε οτι δεν είναι δικαιολογίες ( για να μην προσπαθήσω γράψω αυτά ) που έγραψα στο άλλο thread :grandpa: )
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Ελπίζω να τα πήγα καλά...... για να δείτε οτι δεν είναι δικαιολογίες ( για να μην προσπαθήσω να γράψω ) αυτά που έγραψα στο άλλο thread )

αυτό ήθελα να γράψω αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.....
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,350
:award: :award: :award:

αγαπητέ μου, υποκλινόμαστε....

ευχαριστούμε και θα μελετήσουμε το μάθημά μας....

ήδη είδα στα πεταχτά δυό ονόματα που μου κάνανε κλικ
Brian Auger James Taylor quartet...