Υπάρχει κι άλλη παγίδα στο θέμα. Ακόμα κι αν ο ενισχυτής ειναι σχεδιασμένος να οδηγεί 2 ηχεία 4 ohm ή ταυτόχρονα 4 ηχεία με ονομαστική συνθετη αντίσταση 8Ohm (πάντα σε τετοιες περιπτώσεις υπάρχουν σχετικές οδηγίες στο manual), θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτική επιλογή ηχείου. Υπάρχουν ηχεία όπου έχουν βαφτιστεί ως 8ohm από τον κατασκευαστή αλλά φορούν 4Ohm woofer και η πραγματική συνθετη αντίσταση μπορεί να πεφτει πχ και στα 3ohm στη περιοχή κοντά στα 150 Hz. Το κάθε κανάλι του ενισχυτή σε αυτην την περίπτωση (συνδεοντας συνολικα 4 ηχεία) μπορει να δει κι 1.5ohm...
Συνεπώς δεν αρκούν οι ονομαστικές τιμές, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι γνωστή η καμπύλη σύνθετης αντίστασης του υποψήφιου ηχείου. Μερικοί κατασκευαστές που σέβονται τον εαυτό τους (και τους πελάτες τους προφανώς) ανακοινώνουν εκτός από την ονομαστική και ελάχιστη τιμή σύνθετης αντίστασης (που ειναι και η χρήσιμη πληροφορία)
Αυτό που μπορεί να γίνεται με ασφάλεια είναι εφόσον ο ενισχυτής διαθέτει επιλογέα Α,Β,Α+Β είναι να επιλέγουμε ή το Α ή το Β ζευγος και όχι Α+Β ταυτόχρονα αν δεν γνωρίζουμε την ελαχιστη τιμη συνθετης αντιστασης των ηχείων μας.
Βεβαια μην μας πιανει και πανικός, σχεδόν ολοι οι ενισχυτές εχουν προστασια από βραχυκύκλωμα εξόδου, που υποτιθεται ότι θα μας προστατεψει από τα χειρότερα. Απλα δεν υπάρχει λόγος να πιεζουμε την τύχη μας δοκιμάζοντας τα συστήματα προστασίας..