Car Kit?

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Εχετε υπ' οψιν σας καποιο καλο κιτ αυτοκινητου για κινητο?
Ευχαριστω
 
17 June 2006
23,704
Αθήνα
Μιλάς για full car kit (με εγκατάσταση μικροφώνου, εξωτερικής κεραίας, μεγαφώνου κλπ) ή αυτά που τα βάζεις στον αναπτήρα και έχουν και ένα ηχειάκι ενσωματωμένο;

Επειδή είμαι φαν της πρώτης περίπτωσης πάντα επέλεγα το κατάλληλο αναλόγως της μάρκας του κινητού. Ευτυχώς κάποιες μάρκες κρατάνε το μοντέλο και δεν χρειάζεται να αλλάξεις όλο το σύστημα παρά μόνο την βάση του τηλεφώνου με λίγα χρήματα. Ετσι είχα γι αρκετό καιρό το ίδιο car kit για το Sony ericsson Τ68i-Τ610-P900 Μετά άλλαξα μάρκα και αναγκαστικά άλλαξα και car kit.

Πάντως είναι φανταστική η ευκολία του. Απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε αυτοκίνητο. Και δεν μιλάω μόνο για να μην σε γράψει ο τροχονόμος στον δρόμο.
 
17 June 2006
23,704
Αθήνα
Δεν το ξέρω, δεν το έχω δουλέψει επομένως δεν έχω άποψη.

Εικάζω όμως το εξής: πολύ μουράτο, ωραίο gadget, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα έχει χρηστικότητα. Αν το σκεφτείς κοντεύεις να έχεις ένα δεύτερο τηλέφωνο έτσι. οπως διαβάζω, αν το χειρίζεσαι σαν το τηλέφωνο, ποιά η διαφορά να έχεις το ίδιο το τηλέφωνο κάπου σε βάση;
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Θα πεταχτω απο το πλαισιο μια βολτα να το τσεκαρω. Παντως (αν ειναι χρηστικο) για 150ευρω μου φαινεται μια χαρα.
 
17 June 2006
23,704
Αθήνα
Ναι για 150 ευρώ καλό μου ακούγεται. Οσο σχεδόν κάνουν και τα κλασσικά car kit. Πάντως σιγουρέψου ότι όντως θα παιζει μέσα από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ μάρκας.
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Ντίνο,
έχοντας χρησιμοποιήσει 2-3 και έχοντας υποφέρει αρκετά σου συστήνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ τα Parrot. Μάλιστα θα σου έλεγα να μην κοιτάξεις τίποτα άλλο.
Εγώ parrot έβαλα. Αρχικά πήγαινα για αυτό που λες κι εσύ ΑΛΛΑ δε βρήκα σημείο μέσα στο αυτοκίνητο που να ταιριάζει. Είναι αρκετά μεγάλο και είχα την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο έχανε από τη λιτότητα και απλότητα που το χαρακτηρίζει. Τελικά κατέληξα σε αυτό: http://www.parrot.biz/usa/products/index.php?id=evolution το οποίο είναι πολύ μικρό και το έκρυψα πίσω από το τιμόνι, λίγους πόντους δεξιά από το διακόπτη για τα φώτα. ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟ και είμαι ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ!!!
 
17 June 2006
23,704
Αθήνα
Τι κινήσεις πρέπει να κάνεις με το που μπαίνεις στο αυτοκίνητο για να συνδεθεί το τηλέφωνο με αυτό; (φαντάζομαι αυτόματα δεν γίνεται)
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Αν έχεις ανοιγμένο το bluetooth στο κινητό ΤΙΠΟΤΑ απολύτως!
Το εξαιρετικό με τα parrot είναι ότι έχουν τη δική τους ΑΡΙΣΤΗ αναγνώριση φωνής και το δικό τους κατάλογο (το οποίο τον "στέλνεις" από το κινήτο) κι έτσι δεν είσαι έρμαιο της αναγνώρισης φωνής και εν γένει της λειτουργικότητας του τηλεφώνου.
 
17 June 2006
23,704
Αθήνα
Τίποτα; :eek:

Αυτό ισχύει με όλα τα τηλέφωνα; εννοώ κι αυτά που είναι pda στυλ με λειτουργικό windows mobile;

Ναι αλλά αν δεν έχεις το μοντέλο με την οθόνη, πως θα διαλέξεις το τηλέφωνο που θα πάρεις;
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Θανο, πολυ σημαντικο το να μην "χαλαει" το αυτοκινητο. Εχουμε και το ιδιο...
Για πες μου, χρειαζονται τιποτε τρυπηματα πουθενα, φαινοντα καλωδια, απο που, και ποσο το πηρες και τελος που το τοποθετησες(σε ποιο μαγαζι).
(ειναι καμποσες ερωτησεις, ξερω)

Υγ. Το αμαξι πεταει? (ο προφυλακτηρας ΟΚ?)
Υγ2. Την Κυριακη παω προς Χαλκιδικη (πρωτο ταξιδακι)
Υγ3. Σε ζαλισα
 
Last edited:

Pharmex

Senior Member
18 June 2006
319
Λοιπόν, εγώ ως μανιακός με τα κινητά (έχω 41), αλλά και με τα car kits και τα ακουστικά bluetooth, όπως καταλαβαίνετε έχω πολλά. 9 στο Land Cruiser και 5 στο Megane. Κορυφαίο όλων το SE HCB-700 (αυτό με την οθόνη και το ξεχωριστό χειριστήριο). Δέχεται μέχρι 5 διαφορετικές συσκευές. Επιλέγεις από την οθόνη με ποια θέλεις να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή, αλλιώς συνδέεταια αυτόματα με την τελευταία που έκανες pairing. Αν αυτή δεν υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο ψάχνει μόνο του για κάποια από τις υπόλοιπες 4 και συνδέεται! Μπορείς να ρυθμίσεις το φωτισμό της οθόνης ανάλογα με το φωτισμό του καντράν του αυτοκινήτου (έχει άπειρους χρωματισμούς). Αν έχεις κινητό SE, μπορείς να συγχρονίσεις τον τηλεφωνικό κατάλογο και να σου εμφανιστεί στην οθόνη (σα να βλέπεις την οθόνη του κινητού σου). Φυσικά υποστηρίζει φωνητική κλήση σε πολλές μάρκες κινητών, αλλά και φωνητική πληκτρολόγηση (!). Απλά προσφωνείς τα νούμερα (στα Αγγλικά) μετά από calibration με τη φωνή σου (!) και λες "call". Είναι απίστευτο, πολύ πρακτικό, πάρα πολύ όμορφο (όχι χοντροκομμένο όπως το parrot) και τοποθετείται παντού (εγώ έχω την οθόνη πίσω από το τιμόνι, στο ύψος του ματιού και το χειριστήριο μπροστά από το χειρόφρενο).
Άλλο φανταστικό gadget (σιγά που θα μου ξέφευγε) το οποίο έχω και στα 2 αυτοκίνητα είναι αυτό: http://www.kjglobal.co.uk/acatalog/Bluetooth_Premium_Hands_Free_Car_kit.html
Αν αυτό δεν είναι πρακτικό, τότε ποιό είναι; Ο καθρέφτης είναι καλύτερος από τον original και κρατηθείτε... σου εμφανίζει το νούμερο που σε καλεί (μέσα στον καθρέφτη με κόκκινα leds), αλλά στο λέει και φωνητικά (στα Αγγλικά)!!!
Η τοποθέτηση είναι πολύ απλή, ενώ αν επιλέξεις το μοντέλο 330, έχεις και αισθητήρες παρκαρίσματος, όπου σου δείχνει (πάλι με leds) την απόσταση από το πίσω όχημα/εμπόδιο!
Αν θέλετε και άλλα gadgets, πείτε μου...
Α, υπάρχουν και λύση ενσύρματες, πιο αξιόπιστες από κάθε bluetooth σύστημα, που σου επιτρέπουν σε μια σταθερή εγκατάσταση, απλά να αλλάζεις αντάπτορα, σύμφωνα με τη μάρκα της συσκευής που συνδέεις κάθε φορά! Αυτά όμως αργότερα, γιατί δεν έχω φάει τίποτα σήμερα και πεινάω σαν λύκος...
 

Pharmex

Senior Member
18 June 2006
319
Δείτε και αυτές τις λύσεις (ειδικά όσοι έχετε PDAs με Windows Mobile):
http://www.gpsforless.co.uk/search.php?st=category|In-Car%20Mounts
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
TELIKA AKOLOUTHISA TIN
PROTASH TOU THANOU KAI PIRA TO PARROT EVOLUTION. (PIRA KAI TIS GYNAIKAS MOU ENA GIA NA MIN ZILEYEI) lol-:)
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Νομίζω ότι θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος. Εγώ μετά από αρκετούς μήνες χρήσης δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Ούτε τριπήματα, ούτε τίποτα. Δουλεύει άριστα και πάντα απροβλημάτιστα. Στους τοσους μήνες δεν είχα ούτε μια διακοπή, ούτε μια απώλεια σύνδεσης ούτε τίποτα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι είναι τόσο μικρό που δε φαίνεται (τουλάχιστον εκεί που το έβαλα). Το μόνο κάπως αρνητικό είναι ότι στο motorola μου η μπαταρία πέφτει πιο γρήγορα όταν είναι συνδεδεμενο με το car kit. Πιθανόν το τελευταίο να μην ισχύει για άλλα κινητά...
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Pharmex, ωραίο το SE - απλά πολύ μπουγιόζικο...
Είσαι ευχαριστημένος? Δουλεύει χωρίς προβλήματα με άλλα κινητά εκτός SE?