Code 46

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Στο μέλλον της γενετικής μηχανικής και της κλωνοποίησης, κρίθηκε απαραίτητη η εξέταση DNA σε κάθε περίπτωση κυοφορίας, ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι γονείς δεν έχουν συγγένεια πρώτου ή δευτέρου βαθμού. Το σχετικό σχέδιο νόμου παγκόσμιας (ή περίπου) ισχύος αποκαλείται Κώδικας 46.

Ο Michael Winterbottom (24 Hour Party People, Road to Guantanamo, 9 Songs) σκηνοθετεί μία από τις πιο υποτιμημένες ταινίες των τελευταίων χρόνων, στο δυσεύρετο είδος της σινεφίλ επιστημονικής φαντασίας. Δεν έχει ιδιαίτερα ειδικά εφέ και σκηνές δράσης, όμως οι εξελίξεις στην τεχνολογία και την κοινωνία είναι αυτές που φέρνουν κοντά τον Tim Robbins και την Samantha Morton, αλλά και στέκονται εμπόδιο στον έρωτά τους.

Η σκηνοθεσία μαγική, η χημεία των πρωταγωνιστών φοβερή, οι αντιθέσεις των τοπίων εξαιρετικές, η μουσική συμβάλλει στην ατμόσφαιρα... τι άλλο να πω; Όσοι αγάπησαν το Gattaca, με αυτό θα πάνε ένα βήμα παραπέρα!

Και τώρα τα κακά νέα:
Στην ελληνική αγορά δε βγήκε ποτέ, διότι ο Σπέντζος την έδωσε μόνο στα video club. Επίσης, αναρωτιέται κανείς γιατί μπήκαν στον κόπο να προσθέσουν τον enhanced form original 5.1 ήχο, όταν επιμένουν να πετσοκόβουν το κάδρο σε 4:3! :mad:
Και σαν να μην έφταναν αυτά, η αγγλική έκδοση μάλλον δεν έχει καν αγγλικούς υπότιτλους (αν κάποιος μπορεί να επιβεβαιώσει το αντίθετο θα ήμουν υπόχρεος)!
 
Λευτέρη βλέπω ότι συμφωνούμε κατά 90% στις επιλογές ταινιών.
Εκπληκτική ταινία, πρωτότυπο σενάριο, ωραία φωτογραφία (αν θυμάμαι καλά), Τιμ Ρόμπινς πάντα κορυφαίος και τέλος-κάθαρση.
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Λευτέρη, τον ήχο τον αφήνουν γιατί είναι φασαρία να συμπιέσεις το audio stream, ενώ το πετσοκόψιμο του κάδρου στο κάνω άμα θες κι εγώ...