Deep Purple - Come Hell Or High Water

Maverick

Senior Member
18 June 2006
484
Deep Purple - Come Hell Or High Water

Εδώ έχουμε τη μαγνητοσκόπηση του επεισοδιακού κοντσέρτου στο Birmingham στις 9 Νοεμβρίου του 1993 με την κλασσική σύνθεση (ΜΚΙΙ), όπου ο Blackmore αρνείται να βγει στη σκηνή επειδή δεν ήθελε να γίνει μαγνητοσκόπηση. Ο Lord σολάρει για περίπου 2 λεπτά στο όργανο στην εισαγωγή του Highway star και τελικά ο Blackmore εμφανίζεται μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό. Λίγο μετά το πρώτο κομμάτι βλέπει έναν καμεραμάν πάνω στη σκηνή και του πετάει ένα μπουκάλι νερό. Αυτά βέβαια έχουν επιμελώς κοπεί από το DVD.
"Σαν μωρό παιδί έκανε" θα πει ο Lord, "ήταν στον κόσμο του" λέει ο Gillan στις συνεντεύξεις που δίνουν οι 4 και παρεμβάλλονται ανάμεσα στα κομμάτια.
Το κοντσέρτο τελικά θα γίνει κανονικά αλλά το κλίμα είναι χάλια, ο Blackmore κάθεται παράμερα και ούτε που ρίχνει μια ματιά στους άλλους και στο τέλος ξεκρεμάει την κιθάρα και κατεβαίνει απ' τη σκηνή σχεδόν τρέχοντας χωρίς ούτε να χαιρετήσει το κοινό.
Ο Lord κάπου στη μέση το ρίχνει στην πλάκα παίζοντας την Ενάτη του Μπετόβεν (πάντα είχα την εντύπωση ότι ήταν ο πιο σοβαρός απ' όλους). Κατά τα άλλα το παίξιμό τους είναι τέλειο, η φωνή του Gillan είναι άψογη, ο ύμνος (Child in time) είναι εκεί σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια...

Τα κομμάτια είναι:

Introduction
Highway star
Black night

Talk about love
Twist in the tale

Perfect strangers
Beethoven plus a keyboard solo
Knockin' at your back door

Anyone's daughter
Child in time

Anya
The battle rages on
Lazy plus a drum solo

Space truckin'
Woman from Tokyo
Paint it black
Smoke on the water


Υ.Γ. Επιτέλους μαθαίνουμε από τις συνεντεύξεις, γιατί πλακώνονταν στα μακρόσυρτα σόλο στα κοντσέρτα τους. Κατά τη διάρκειά τους, οι μάγκες πήγαιναν πίσω απ' τους ενισχυτές ή το πιάνο και "ξέδιναν" με τις γκρούπις.

B00005NNSM.01._SS500_SCLZZZZZZZ_V1056695963_.jpg