DMR-EH6. Region-Free πως το κάνουμε?

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Το εν λόγω μοντελάκι της Panasonic ειναι στα χέρια μου από προχθές.

Ο προορισμός του:

- Εγγραφές από τηλεοπτικά (με συχνότερα τα αθλητικά) και μη προγράμματα, διάσωση παλαιότερων αρχείων, τόσο σε αναλογική όσο και σε ψηφιακή (βιντεοκάμερες DV) μορφή σε DVD.

- Αναπαραγωγή DVD και οδήγηση του Toshiba MT-700 (1280x720 DLP) μέσω της εξόδου HDMI, παράλληλα και σε σύγκριση με το HTPC μου.

- Παρακολούθηση γενικού ενδιαφέροντος τηλεοπτικών προγραμμάτων με upscaling (ή μη) και σύνδεση τόσο με TV (component) όσο και με HDMI (προβολέας).

Παρ' όλα αυτά έχει ένα μειονέκτημα. Μια παιδική ασθένεια που συνοδεύει πολλές consumer συσκευές DVD, τώρα που το DVD έγινε σχεδόν "παππούς", μιας και στον ορίζοντα υπάρχουν πια τα φορμά υψηλής ευκρίνειας. Ποιά είν' αυτή; Μα ποιά άλλη: Δεν παίζει δίσκους άλλων περιοχών, δεν είναι region-free, δηλαδή.

Έχω κάποιες πληροφορίες για σπάσιμο μέσω PC, Laptop, Palm-Top και κάποια universal remote controls, όπως Philips, Pronto, ακόμα και με κάποιο είδος κινητού. Αλλά όλες απαιτούν πολύπλοκες διαδικασίες, κατέβασμα συγκεκριμένων αρχείων, λειτουργίες σε DOS και άλλα τέτοια δύσκολα.

Κάποιος που να ξέρει πως σπάει εύκολα;

Και μη μου πείτε περί παρανομίας, τώρα που οι περισσότεροι κατασκευαστές αλλά και οι αντιπροσωπείες τους παραδίνουν στην κατανάλωση έτοιμα σπασμένα players. Κάτι τέτοιο είχε νόημα στην αρχή (αν και ποτέ, βέβαια δεν περπάτησε).

Χρόνια σας Πολλά και πάλι.