dslr για όλους: νέα Nikon D40

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Ανακοινώθηκε σήμερα η νέα Nikon D40, μία πραγματικά λιλιπούτεια (522 γραμμάρια με την μπαταρία!) dslr. Η Νίκον ...πετσόκοψε ό,τι μπορούσε από την D50 (αν και έχει κάποια στοιχεία πλέον από την D80): άλλαξε το mount και σε αυτόματη εστίαση λειτουργούν μόνο όσοι φακοί έχουν μοτέρ (AF-S και AF-I) ενώ οι υπόλοιποι μόνο σε χειροκίνητη, έφυγε η status lcd (βέβαια η οθόνη μεγάλωσε στις 2.5 ίντσες -βλ. & Canon 400D) η αυτόματη εστίαση έγινε 3 σημείων αντί 5 (συγγνώμη, πόσο κόστιζε αυτό;;; ), έφυγαν ευκολίες όπως το bracketing και προστέθηκαν άλλες (ρετους εντός της μηχανής). Η μηχανή κρατάει τον ίδιο αισθητήρα των 6mp, φοράει την μηχανή επεξεργασίας της D80 και θα πωλείται, επισήμως τουλάχιστον, στα 599$ με το φακό του κιτ, αντί των 899$ που πωλείτο αρχικώς η D50.

Περισσότερα στο σχετικό άρθρο του dpreview


Περίεργη εξέλιξη...
Η Νίκον δεν ακολουθεί την πορεία της Canon και αντί να αναβαθμίσει, υποβαθμίζει από άποψη χαρακτηριστικών το εισαγωγικό μοντέλο της, στοχεύοντας στο να καταστήσει την αγορά dslr προσιτή στον καθένα. Δεν ξέρω πόσο θα πιάσει βέβαια η κίνηση σε ένα κοινό που είναι εθισμένο στη διαρκή αύξηση των μεγκαπίξελ... Όχι ότι παίζουν πραγματικά τόσο μεγάλο ρόλο, αλλά....
 

clarck

New member
16 October 2006
94
Παει οπου πανε οι μαζες (και τα ευρω)....

Βγαλτε την D300 & την D3X μπας και δουμε λιγο φως...

Τελος παντων, δεν μου αρεσει καθολου οπως την βλεπω.
 
16 July 2006
7,499
HAMBURG
μου φαινεται εκανε κουταμαρα .......

απλα θα εδινε την 50 αρα φτηνοτερη και τερμα !!


τωρα η μελετη και η γραμη παραγωγης της 40 αρας πιο πολυ στοιχισαν......
οσο φτηνη και αν ειναι το μπρεκετινγκ το θελουμε ......
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
;Hδη νομίζω η D50 πωλείται αρκετά φθηνά. Κάτω από 500 το σώμα (τιμές αγοράς). Πόσο πιο φθηνά να πάει μια dslr; Δεν λέω ότι θα έπρεπε σώνει και καλά να είναι ακριβή ή ότι 500 και 400 ακόμη δεν είναι ένα σοβαρό ποσό, αλλά πλέον πάει πολύ κοντά στις καλές λιλιπούτειες κόμπακτ της εταιρίας, οι οποίες είναι περισσότερο γκάτζετ, ενώ μία dslr είναι εργαλείο.
Βέβαια έτσι δένει και τον αγοραστή ότι θα αγοράσει κατά πάσα πιθανότητα 2-3 φακούς, και μάλιστα από τις νέες σειρές (αλλαγή mount). Και μάλιστα η Nikon βαράει περισσότερο από την Canon, ακόμη και στον φακό του κιτ (+150 για τη Νίκον, +90 για την Κάνον, κατά μέσο όρο).

Εξακολουθεί ωστόσο να μου φαίνεται περίεργη κίνηση, γιατί αφήνει ουσιαστικώς την 400D χωρίς αντίστοιχο ανταγωνιστικό μοντέλο. Τόσους πια καινούργιους σκοπεύει να προσελκύσει στο χώρο των dslrs?
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
H NIKON είχε πρόβλημα στις ακριβές κόμπακτ. Δεν πουλά καθόλου σε σχέση με τους άλλους. Επομένως θέλει να πάρει αγοραστές από εκεί. Άλλωστε και η κίνηση να μην έχει μοτέρ για φακό μέσα σρτο σώμα, δείχνει ότι η μηχναή δεν προσφέρεται για όσους έχουν ήδη φακούς ΝΙΚΟΝ και θέλουν DSLR, αλλά γι αυτούς που δεν έχουν κανένα φακό στο ντουλάπι τους επομένω ςθα πάρουν τη μηχανή πακέτο και δεν θα ενδιαφερθού στο μέλλον γι αάλλο φακό.