DVD Recorders προτάσεις και απορίες.

VIDEOMIX

Established Member
24 January 2007
167
Αρτέμιδα
Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω.
Ασφαλώς ορισμένοι θα με γνωρίζετε απο την παρουσία μου στο AVsite όπου ήμουν και mod έως ότου αλλάξουν οι ισσοροπίες και οι συμπεριφορές. Δεν θα επεκταθώ φυσικά επ'αυτού.

Μπαίνω λοιπόν στο θέμα.
Έχω ενα dvd recorder, το Panasonic DMR-E20. To πρώτο δυνατό μοντέλο της εταιρίας.
Τα χρόνια περνάνε όμως.
Δυστυχώς απέκτησε πρόβλημα στην κεφαλή και θέλει αλλαγή.
Το σέρβις ζητάει 280 ευρό!!!! ποσό απαγορευτικό - αποκαρδιοτικό.
Τι προτείνεται; Αγορά άλλου; Έχω το εξής πρόβλημα. Πρίν χαλάσει είχα φτιάξει 5-6 δίσκους με θέματα πολύ σοβαρά για μένα, όμως δεν είχα "κλείσει" τους δίσκους. (finalize)
Τώρα που χάλασε το μηχάνημά μου, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τους δίσκους αυτούς.
Πως μπορώ να τους κλείσω; Με αγορά ίδιου μοντέλου; Με αγορά νέου μοντέλου απο την ίδια εταιρία; Η μπορώ να κάνω finalize με οποιοδίποτε recorder κι αν αγοράσω;

Θα ήθελα και προτάσεις αγοράς με περίπου 200-300 άντε 400 ευρό, που να έχει βέβαια και κάποιες επιπλέον δυνατότητες απο το dmr e20 που είχα.
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι καλώς σας βρίσκω.:ernaehrung004:
 
Από τα Χριστούγεννα είμαι κάτοχος του DMR-EH65. Πολύ καλό Recorder με 250άρη δίσκο και πολλές και καλές δυνατότητες editing.

Για να πω την αλήθεια τις τελευταίες δεν τις γνώριζα μέχρι προχθές που προσπάθησα να φτιάξω και να "μαζέψω" λιγάκι κάποιες εγγραφές που είχα κάνει στο σκληρό από τηλεοπτικά και άλλα προγράμματα. Όπου και ανακάλυψα πως μπορείς επί παραδείγματι να σβύσεις κάτι (μια διαφήμιση λ.χ.) με ακρίβεια 1/10 του δευτερολέπτου (ίσως και με μεγαλύτερη, αλλά αρκούμαι σε αυτήν). Όσο για την ποιότητα εγγραφής, φαίνεται (πως είναι) από πολύ καλή έως εξαιρετική.

Η αγορά του σήμερα είναι κοντά στο 500άρικο και ίσως και λιγότερο, διότι, ως γνωστόν, οι τιμές πέφτουν πολύ γρήγορα.

Επί του πρακτέου, τώρα.

Νομίζω πως finalizing μπορείς να κάνεις σε οποιοδήποτε Recorder που ακολουθεί την ίδια "φιλοσοφία" κατασκευής, και οπωσδήποτε σε άλλο νεότερο μοντέλο της Panasonic.

Το ερωτηματικό είναι αν γίνεται finalizing σε υπολογιστή.

Σε αυτό καλούνται να απαντήσουν οι γνώστες του αντικειμένου (των υπολογιστών), που μπορούν να πουν αν υπάρχει πλήρης συμβατότητα ενός δίσκου, που δημιουργήθηκε σε επιτραπέζια συσκευή, με οδηγό DVD-R/RW σε PC και με το ή τα συνοδευτικά προγράμματα εγγραφής του υπολογιστή, γιατί εκεί νομίζω πως είναι το κουμπί.
 

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,475
Πειραιάς
Καλωσήρθες VIDEOMIX κ στο avclub.

Όσον αφορά το προβλημά σου καταρχάς με τα δισκάκια σου, αυτά είναι σε dvd+r/dvd-r ή σε dvd-ram ? Αν είναι σε ram τότε πρέπει να βρεις μηχάνημα που να κάνει finalize σε αυτά. Αν είναι στα +/- τότε πιθανότατα σε έναν υπολογιστή να γίνεται η δουλειά.

Όσον αφορά σε προτάσεις για άλλο μηχάνημα, δεν γνωρίζω προσωπικά αλλά σίγουρα κάποιος θα βρεθεί να σου πει την αποψή του.
 

VIDEOMIX

Established Member
24 January 2007
167
Αρτέμιδα
Eυχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Τα πρώτα Panasonic βρίσκονταν σε ενα απο τα στρατόπεδα συμφερόντων. Έτσι αυτοί είχαν επιλέξει τα -. Δεν δουλεύει με +. Παίζουν και τα επανεγράψιμα ram φυσικά. Οι δίσκοι που θέλω να φτιάξω είναι -.
Ενδεχωμένος τα νέα μοντέλα να παίζουν όλους τους δίσκους.
Το βλέπω χλωμό να κάνει finalize το pc. Μακάρι βέβαια αλλα όπως βλέπω,δεν τους αναγνωρίζει όταν τους βάζω στο pc.
Παναγιώτη, το 65 ακούγεται πως είναι πολύ καλό. Θα περιμένω να πέσει στα 400 η και ποιό κάτω και λέω να το πάρω. Εκτός κι αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις που να μπορούν να μου κάνουν όμως το κλείσιμο των δίσκων των παλαιών.
 

VIDEOMIX

Established Member
24 January 2007
167
Αρτέμιδα
Γειά σου Σωκράτη.

Ερώτηση κρίσεως. Εαν πάρω το DMR-EH65 που λένε οτι κάνει upscalling στα 720p - 1080i (δεν ξέρω εαν το έγραψα σωστά) μπορώ να αποχωρηστώ το denon 3910 μου, μιάς και πιάνει ακόμη αρκετά χρήματα και μου το ζητάνε;
Να έχω δηλαδή το panasonic και για χρήση home cinema.
Σας ακούω.
 

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,382
Γλυφάδα
Έχω την εντύπωση πως το 3910 έχει καλύτερο drive και software από το panasonic.Για να είσαι απόλυτα σίγουρος, αυτό θα το διαπιστώσεις μόνο όταν το δοκιμάσεις μόνος σου.

Προσωπικά μόλις παρήγγειλα το LG RH-199HS με 250αρι σκληρό, hdmi με δυνατότητα upscalling.
 

VIDEOMIX

Established Member
24 January 2007
167
Αρτέμιδα
Με τι τιμή;
Έχω και το πρόβλημα που ανέφερα ποιό πάνω. Κάποιους δίσκους που θέλω να ολοκληρώσω οι οποίοι ξεκίνησαν με panasonic και δεν ξέρω εαν μπορούν να ολοκληρωθούν σε άλλη μάρκα.
 

VIDEOMIX

Established Member
24 January 2007
167
Αρτέμιδα
Δεν έχει και τόσο χαμηλή τιμή. Γιατί κατέληξες σε αυτό και οχι σε κάποιο περισσότερο επώνυμο;
Εαν πάντως το παραλάβεις, θα ήθελα να γράψεις εντυπώσεις, δυνατότητες και σημεία του που σε εντυπωσίασαν.

266132.jpg
 

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,382
Γλυφάδα
σε αυτά τα λεφτά με hdmi, upscalling, 250 hd , divx, usb, ethernet δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο. Απόο την άλλη και η tv μου είναι lg και ίσως "κουμπώνουν" καλύτερα.