DVDrecorder με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

plin

Established Member
26 June 2006
272
Στο ιστορικό AVforum είχε αναφερθεί (κάτω από το thread «Βοήθεια για αγορά Recorder») ότι στο εξωτερικό πωλούνται DVD recorders με ενσωματωμένο δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης.
Επειδή ο ενσωματωμένος δέκτης DVB-T προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα (Ευκολία από το περιορισμό του αριθμού των συσκευών –ιδιαίτερα αν και η τηλεόραση έχει ενσωματωμένο δέκτη DVB-T-, διατήρηση της ψηφιακής γραμμής κατά την εγγραφή των εκπομπών της EPT digital, και αυξημένη μελλοντική αξία) κάποιος χρήστης του ιστορικού AVforum (με το όνομα Γιώργος Kaz) είχε αναφέρει ότι είχε παραγγείλει από τη Γερμανία το Panasonic DMR-EX85EG-S το οποίο, πέραν της εξαιρετικής του ποιότητας σαν recorder έχει και το πρόσθετο πλεονέκτημα του δέκτη DVB-T.

Δεν γνωρίζω αν ο Γιώργος Kaz μας «ακούει» (ακόμα δεν υπάρχει κάποιος χρήστης του Avclub με αυτό το όνομα…) αλλά εμένα προσωπικά θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω αν παρέλαβε το recorder και ποιες είναι οι εντυπώσεις του.
Επίσης αν κάποιος άλλος φίλος έχει δοκιμάσει κάποιο recorder με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη (εκτός της Panasonic τέτοια recorder έχει βγάλει και η Pioneer, τα DVR-440/540HX ) θα με εξυπηρετούσε πολύ να μας μεταφέρει τις δικές του εντυπώσεις.

Ιδιαίτερα με προβληματίζει το γεγονός ότι η EPT digital εκπέμπεται σε ένα «περίεργο» format εικόνας με ανάλυση 544 x 576, το οποίο υποστηρίζεται (στην εγγραφή) μόνο από τα Pioneer. Αναρωτιέμαι αν με τα Panasonic δε θα μπορείς να γράψεις αυτό το format και αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει μετατροπή σε κάποιο από τα standard (XP, SP, LP κτλ)…
 
18 June 2006
7,544
αγαπητέ φίλε plin στο ιστορικό-πλέον-avforum ο φίλος Γιώργος Kaz(που ελπίζω να μας έχει ήδη ανακαλύψει ή να μας ανακαλύψει εντός ολίγου..) αντάλλαξε μαζί μου ΠΜ...
τον ρωτούσα-λοιπόν-από που το παρήγγειλε(γιατί στο technikdirekt.de ακόμα είναι σε "αναμονή") και μου απάντησε ότι το παρήγγειλε από www.computeruniverse.net από όσο βλέπω-τώρα-το έχουν σε stock....για μπες...
πάντως λογικά θα το έχει παραλάβει...
 

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
και τα 2 τα φερνει το http://www.technixx.gr/

το Pioneer DVR-440H-K DVD-HDD-Recorder στα 399,90 αλλα απο οτι βλεπω εχει μικρο δισκο (80gb) και δεν υποστηριζει DivX.
το δε Panasonic DMR EX75EG στα 569,90 , υποστηριζει DivX αλλα δεν αναφερει οτι ειναι DVB-T αλλα στα ξενα σαιτ το λεει ξεκαθαρα..


Βεβαια αυτο που αναφερες plin για την αναλυση της ΕΡΤ Digital και οτι υποστηριζεται μονο απο τα Pioneer πρωτη φορα το ακουω και μακαρι να μην ισχυει. Αμα ισχυει οντως ειναι προβλημα αλλα δεν μειωνει το γεγονος οτι οντως η υπαρξη ενσωματωμενο δεκτη δινει αυξημενη μελλοντικη αξια στον δεκτη οπως λες και εσυ. Το ποσο μελλοντικη αξια εχει ομως για τα Ελληνικα δεδομενα ειναι ομως ειναι υπο συζητηση, με βαση το υπαρχων προγραμμα που παιζουν τα ψηφιακα καναλια της ΕΡΤ (δεν σκεφτομαι οτι εχει τιποτα αξιολογο να γραψω) και επισης με βαση το χρονοδιαγραμμα των ιδιωτικων καναλιων να μεταφερθουν σε ψηφιακο σημα.

Εγω ειμαι τωρα στην φαση που λεω οτι η περιμενω να δω τι θα βγει απο Σεπτεμβρη-Οκτωβρη μετα την εκθεση, που λογικα θα σκασουνε πολλα DVDR στην αγορα με ψηφιακους δεκτες ενσωματωμενους η να το παραβλεψω τελειως και να παρω τον πολυ καλο LG RH-188H που εχει και 160GB σκληρο, και HDMI, κανει upscaling και υποστηριζει και ολα τα DivX και να ξεχασω την υπαρξη ψηφιακου δεκτη προς το παρων.
 

Nikolas_T

Senior Member
19 June 2006
311
Αθήνα
greg said:
Εγω ειμαι τωρα στην φαση που λεω οτι η περιμενω να δω τι θα βγει απο Σεπτεμβρη-Οκτωβρη μετα την εκθεση, που λογικα θα σκασουνε πολλα DVDR στην αγορα με ψηφιακους δεκτες ενσωματωμενους η να το παραβλεψω τελειως και να παρω τον πολυ καλο LG RH-188H που εχει και 160GB σκληρο, και HDMI, κανει upscaling και υποστηριζει και ολα τα DivX και να ξεχασω την υπαρξη ψηφιακου δεκτη προς το παρων.

Είμαι ακριβώς στην ίδια θέση με εσένα, έχω βάλει όριο για αγορά μέχρι τον Σεπτέμβριο επιπλέον θεωρώ οτι προς το παρόν α ψηφιακός δέκτης δεν μου είναι απαραίτητος.

Νικόλας
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
1. Ευχαριστώ Νάσο για την πληροφορία. Κρίμα που δεν μπορούμε να του ξαναστείλουμε PM για να μας πληροφορήσει για τη συμβατότητα του DMR-EX85 με τις ελληνικές εκπομπές αλλά και με τις εντυπώσεις του από το μηχάνημα.

2. Φίλε Greg, ίσως είμαι από τους λίγους που απολαμβάνω το πρόγραμμα ταινιών του ΣΙΝΕ+. Πρόκειται για «έντεχνες» ταινίες (κατά το «έντεχνο» τραγούδι) που δύσκολα τις βρίσκεις στα Βιντεοκλάμπ και μερικές από αυτές είναι (IMHO) μικρά διαμάντια. Η ποιότητα της συμπίεσης βέβαια είναι μάλλον μέτρια.
Για όποιον ενδιαφέρεται παραθέτω (σε ξεχωριστό post λόγω μεγέθους) μια μικρή σύγκριση των Pioneer/Panasonic.
Δυστυχώς, το παλιό recorder μου χάλασε οπότε δεν έχω την πολυτέλεια της αναμονής, αλλά όπως αναφέρεις μετά τον Οκτώβρη πιθανόν να δούμε recorders με ενσωματωμένο DVB-T και από άλλες εταιρίες.
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Μικρή σύγκριση Pioneer & Panasonic

Για όσους ενδιαφέρονται στην Ελλάδα έρχεται σε λίγο από την επίσημη αντ/πεία (ήδη κυκλοφορεί δηλαδή, αλλά από παράλληλες εισαγωγές) το Pioneer DVR-540HX, με 160GB σκληρό, το οποίο έχει και αυτό DVB-T δέκτη. Η τιμή του προβλέπεται να είναι περί τα 600 .

Πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα καθενός (οι περισσότερες πληροφορίες από το forum www.avforums.com).

Πλεονεκτήματα Panasonic DMR-EX75 (ίδιο με το DMR-EX85, αλλά με 160GB δίσκο):
HDMI output (με upscaling μέχρι 1080i)
DV input
Καλύτερο telecontrol (το τηλεκοντρόλ του Pioneer έχει ¨θαφτεί¨ στο παραπάνω forum)
Χαμηλότερη τιμή κατά 50 περίπου (σύγκριση τιμών από Γερμανία)
Καλύτερη υλοποίηση του DVB-T δέκτη (στο Pioneer γίνεται με ξεχωριστό RF in/out, που υποδηλώνει βιαστική τοποθέτηση πρόσθετου κυκλώματος)
Η λειτουργία pause live TV μάλλον έχει υλοποιηθεί καλύτερα.
Πολύ ήσυχο (δεν κάνει θόρυβο κατά την λειτουργία του)
Αναπαραγωγή DVD-A (2κάναλη)
Είσοδος κάρτας μνήμης SD


Πλεονεκτήματα Pioneer DVR-540HX (ίδιο με το DVR-440HX αλλά με 160GB δίσκο):
Θα εισαχθεί επίσημα από την Intersys (το Panasonic, ίσως (?) θα εισαχθεί στο απώτερο μέλλον)
Υποστήριξη VR mode σε δισκάκια DVD-R/RW (το Panasonic το υποστηρίζει μόνο σε DVD-RAM).
Λειτουργία JuckBox (αντιγραφή μουσικής (wav, mp3, wma) στο σκληρό και αναπαραγωγή από εκεί με εύχρηστο interface.
Μεγάλη ευελιξία στην ποιότητα εγγραφής: 32 συνολικά επίπεδα ποιότητας συμπίεσης κατά την εγγραφή (υποστήριξη και του 544x576 format της ΕΡΤ digital στα MN12-15 recording modes)
Διατήρηση του 16:9 flag σε VR mode (DVD-R/RW & RAM – το Panasonic το διατηρεί μόνο σε RAM)
Λίγο καλύτερες δυνατότητες video editing.
Ο IR δέκτης στο Panasonic δεν είναι αρκετά ευαίσθητος (απαιτείται να «δείχνεις» με ακρίβεια το μηχάνημα για να λειτουργήσει το τηλεκοντρόλ)
Πιο όμορφη πρόσοψη (IMHO, αλλά και σύμφωνα με πολλούς από το παραπάνω forum)

review του Panasonic:
http://forum.digitalspy.co.uk/board/showthread.php?t=358402&page=2&pp=25
HCC reviews Panasonic EX85 – claims it “destroys rivals”
In the July 2006 edition of Home Cinema Choice (issue 131), Rik Henderson is positively gushing about the EX85. The magazine have made it a “Best Buy” and also given it “reference status”, whatever that means.
“The DMR-EX85 ticks virtually every feature checkbox, and has the audacity to add even more that are completely unexpected. To top it all, it’s gorgeous.”
The review says that of the six recording modes, LP (which allows for 4 hours recording on a DVD) is the one we’ll use all the time, “it really is that good.”
On the negative side, the reviewer’s only reservation is that “the colours seem a little too vibrant. They’re possibly too hot…” But in summary, Rik Henderson claims the EX85 is the best DVD/HDD recorder he’s ever used. “Outstanding.”
Sound gets 4/5, Picture, Features and Overall Rating is 5/5.

Και πάλι κρίμα που το Panasonic δεν πρόκειται να εισαχθεί στη χώρα μας….

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Panasonic που κυκλοφορούν στην Αγγλία ΔΕΝ υποστηρίζουν DivX. Αυτά που κυκλοφορούν στην υπόλοιπη Ευρώπη το υποστηρίζουν !!!

Και κάτι ενδιαφέρον για το μέλλον (συγνώμη αν είναι off topic):

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=352823

Pioneer Ends DVD Recorder Development
Pioneer was first off the blocks when DVD recorders were unleashed at the turn of the century. Now, six years later the manufacturer is reportedly throwing in the towel and ending development of new machines.
DVD and HDD recorders will continue to be sold under the Pioneer brand, but the components will be licensed from Panasonic….. It seems likely that the tie up with Panasonic will see Pioneer focus on Blu-Ray.
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Απάντηση: Re: DVDrecorder με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T

greg said:
το Pioneer DVR-440H-K DVD-HDD-Recorder στα 399,90 αλλα απο οτι βλεπω εχει μικρο δισκο (80gb) και δεν υποστηριζει DivX.

Φίλε Greg, τα Pioneer τα οποία ενσωματώνουν ψηφιακό δέκτη είναι τα DVR-440/540 HX. Επίσης, το ξαναέλεγξα, σύμφωνα με το manual τους υποστηρίζουν DivX
 
18 June 2006
7,544
...μπράβο plin για τις πληροφορίες!!!
σε αυτές τις περιπτώσεις η αναμονή (αν γίνεται)για λίγο διάστημα-κατά την γνώμη μου-είναι η καλύτερη λύση...
 

webtolis

New member
26 June 2006
59
Καλησπέρα ,

ενδιαφερομαι να αγοράσω DVD R,

Το πλεονέκτημα του να έχει η συσκευη DVB-T ειναι μόνο οτι μπορώ να γράφω τα ψηφιακά προγράμματα της ΕΡΤ σε μια καλη ποιότητα?

ή

εκτός των παραπάνω +οτι μπορω να παρακολουθω τα ψηφιακά προγράμματα χωρίς να χρειάζομαι εξτρα αποκωδικοποιητή ?

Μπορει να ρωτάω βλακείες τωρα, αλλα ειναι σχεδόν ασχετος:blush:

:)
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Απάντηση: Re: DVDrecorder με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T

Webtolis, ποτέ δεν μπορεί να είναι βλακεία μια ερώτηση. Μια απάντηση μόνο θα μπορούσε να είναι βλακεία.

Μπορείς να παρακολουθήσεις τα προγράμματα της ψηφιακής ΕΡΤ μέσ από τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή του DVD recorder.
 

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ.

New member
20 June 2006
37
Τελικά το Panasonic με το DVB-T (75 & 85) το έχει φέρει κανείς στην Ελλάδα?
Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο ψηφ. δέκτης θα δουλεύει εδώ?
 
18 June 2006
7,544
Πάνο εγώ που έστειλα-πάντως-email στο Technik direct ζητώντας τους να μου επιβεβαιώσουν ότι θα δουλεύει στην Ελλάδα...δεν μου απάντησαν ποτέ...κοινώς έκαναν την πάπια....
η γνώμη μου είναι ότι θα δουλεύει..αλλά δεν το ρισκάρω,γιατί δεν καίγομαι...
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Καλημέρα. Δηλαδή Νάσο, εγώ που έχω ψηφιακό δέκτη εδώ στην Αγγλία για τα επίγεια ψηφιακά, αν τον φέρω στην Ελλάδα υπάρχει περίπτωση να μην πιάνει τα κανάλια της ΕΡΤ?
 
18 June 2006
7,544
δεν υπάρχει θέμα....

οι προδιαγραφές για την ψηφιακή εκπομπή είναι ίδιες για όλες τις χώρες της ΕΕ...(το συζήτησα το θέμα με γνωστό και έγκυρο reviewer)
άρα δεν υπάρχει θέμα...απλά αυτοί ή δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν να δεσμευτούν στην απίθανη περίπτωση να υπήρχε πρόβλημα...

ΥΓ: όχι και καλημέρα..καληνύχτα...χαχαχαχα:flipout: -bye-
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Απάντηση: δεν υπάρχει θέμα....

ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ said:
όχι και καλημέρα..καληνύχτα...χαχαχαχα:flipout: -bye-

Δυστυχώς εδώ Νάσο βρέχει από προχθές και ο καιρός είναι σαν βράδυ σχεδόν!!! Απορώ πως στο Λονδίνο έχουν τόσο ζέστη και εδώ φοράμε μπουφάν! Αχχχ, κάντε καμιά βουτιά και για εμάς! :ernaehrung004:
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Απάντηση: δεν υπάρχει θέμα....

Τα αναλυτικά specs των Panasonic DMR-EX75/85 ανάλογα με την κάθε ευρωπαϊκή του έκδοση βρίσκονται:
http://panasonic.co.jp/pavc/global/diga/europe/ex85_ex75/specifications.html
Σε αυτό φαίνεται ότι η έκδοση της Γερμανίας καλύπτει και την χώρα μας.

Συμφωνώ με τον Νάσο ότι κάθε δέκτης DVB-T θα παίζει σίγουρα σε κάθε χώρα διότι το DVB-T είναι διεθνές καθορισμένο πρότυπο. Βέβαια, η άποψη αυτή μένει να αποδειχτεί και στην πράξη.
Παράγγειλα από τη Γερμανία (από την TECHNIKdirekt) ένα DMR-EX85 και μόλις χθες (1-8-06) έλαβα την επιβεβαίωση της αποστολής του (με courier την DHL) οπότε μόλις το παραλάβω θα σας ενημερώσω για τυχόν ασυμβατότητές του με τις Ελληνικές Ψηφιακές εκπομπές της ΕΡΤ.
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Φίλε plin, μήπως γνωρίζεις αν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους σε DivX ταινίες?
 
18 June 2006
7,544
Απάντηση: δεν υπάρχει θέμα....

plin said:
Τα αναλυτικά specs των Panasonic DMR-EX75/85 ανάλογα με την κάθε ευρωπαϊκή του έκδοση βρίσκονται:
http://panasonic.co.jp/pavc/global/diga/europe/ex85_ex75/specifications.html
Σε αυτό φαίνεται ότι η έκδοση της Γερμανίας καλύπτει και την χώρα μας.

Συμφωνώ με τον Νάσο ότι κάθε δέκτης DVB-T θα παίζει σίγουρα σε κάθε χώρα διότι το DVB-T είναι διεθνές καθορισμένο πρότυπο. Βέβαια, η άποψη αυτή μένει να αποδειχτεί και στην πράξη.
Παράγγειλα από τη Γερμανία (από την TECHNIKdirekt) ένα DMR-EX85 και μόλις χθες (1-8-06) έλαβα την επιβεβαίωση της αποστολής του (με courier την DHL) οπότε μόλις το παραλάβω θα σας ενημερώσω για τυχόν ασυμβατότητές του με τις Ελληνικές Ψηφιακές εκπομπές της ΕΡΤ.

Καλημέρα plin!!!

Επιτέλους!!!..κάποιος με το 85!!!:music-smiley-005:

Μόλις το παραλάβεις και το δουλέψεις περιμένουμε-με αγωνία-νέα σου...:music-smiley-005: