ΔΥΟ SONY LCD - ΕΝΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ = 0-2 απ' τ' αποδυτήρια ...

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
θα το είχα αναφέρει πριν μέρες, αλλά, κάτι ο ελάχιστος πλέον χρόνος μου, κάτι το κρέμασμα του avclub, η ... περιποίηση του κου Καστρουνή στις 2 lcd μου έφθασε ν' αναφερθεί σήμερα. κάλιο αργά, παρά ποτέ όμως ...

δε θα σας ζαλίσω με λεπτομέρειες περί τεχνικών θεμάτων, άλλωστε θεωρώ ότι ο Μανόλης είναι πιο αρμόδιος για το ζήτημα. θα γράψω μόνο τις - σαφέστατες - βελτιώσεις που είδαν τα μάτια μου:

1. πολύ καλύτερο μαύρο. για να είμαι ειλικρινής, όταν τις πρωταγόρασα είχα ψιλοαπογοητευτεί από το σκούρο γκρι (κι όχι μαύρο) που έβλεπα, αλλά ο Μανόλης μου έδειξε ότι τελικά οι τηλεοράσεις έχουν δυνατότητα απόδοσης του μαύρου, και μάλιστα ρεαλιστικότατη.

2. το χρώμα. εδώ έγιναν θαύματα, καθώς είχα αφήσει γενικά και τις δυο τηλεοράσεις στις default ρυθμίσεις τους, κι ο Μανόλης τις έκανε ... παλέττα χρωμάτων. φυσικότατες αποχρώσεις, και ναι, επιτέλους η φανέλα του Ολυμπιακού είναι κόκκινη κι όχι συνδυασμός του φούξια με το ροζ ...

3. τρισδιάστατη εικόνα, σε βαθμό που δεν περίμενα. να σκεφτείτε ότι τόσο καιρό - κάπου ένα χρόνο τις έχω - νόμιζα ότι έφταιγε η μυωπία μου ...
icon10.gif


4. περιγράμματα αντικειμένων και σωμάτων. έφυγε η σχετική θολούρα που επικρατούσε.


για τα υπόλοιπα, ελπίζω να βρει χρόνο ο Μανόλης να γράψει αναλυτικότερα.

οι τηλεοράσεις είναι sony bravia klv s40 a10 (σαλόνι) και η ανάλογη στις 19 ίντσες στην κρεββατοκάμαρα. στην πρώτη, υπάρχει σύνδεση με το ΟΡΡΟ 971 (DVI->HDMI) και στη δεύτερη σύνδεση μ'ένα scott 800 με καλής ποιότητας scart.

Μανόλη, τι άλλο από συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο ευχαριστώ;
 
17 June 2006
3,031
Βαγγέλη να σε ευχαριστήσω και εγώ για τα καλά σου λόγια. Θα πρέπει όμως να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις. Το μαύρο που «βγάζει» μια συσκευή είναι ένα και δεν αλλάζει εκτός και δεν έχει ρυθμίσει κάποιος σωστά την φωτεινότητα. Υπάρχουν όμως τρυκ που κάνουν την εικόνα να ξεπροβάλει από την οθόνη μεγαλώνοντας την δυναμική περιοχή και ξεγελώντας έτσι τι μάτι μας.
Σχετικά με την θολούρα που αναφέρει ο Βαγγέλης δεν έχει να κάνει μόνο με το ανάλογο ρυθμιστικό αλλά με το σύνολο ρύθμισης της χρωματικής παλέτας.

Το κόκκινο αποτελεί το μελανό της σημείο μια και απέχει από το ιδανικό.
 

Attachments

  • cie after.jpg
    cie after.jpg
    30.8 KB · Views: 34
  • gamma after.jpg
    gamma after.jpg
    73 KB · Views: 28
  • rgb after.jpg
    rgb after.jpg
    56.4 KB · Views: 27
  • temp after.jpg
    temp after.jpg
    55.3 KB · Views: 25
17 June 2006
3,031
Απάντηση: Re: ΔΥΟ SONY LCD - ΕΝΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ = 0-2 απ' τ' αποδυτήρια ...

sfortis said:
Μανώλη, το κοκκινο δεν "ήρθε" μέσα απο το service menu?

Όχι δεν ήρθε. To panel έχει κάποιες δυνατότητες.
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Λίγες παρατηρήσεις για τιν Α10 μιάς και έχω ψιλοασχοληθέι με την ρύθμιση της (και οταν την εφερα εκει που ήθελα ,χαλασε, προφανως θα έρθει με factory defaults απο το service :( )

1.Brightness , απο το 53 και πάνω το μαύρο χαλάει... βελτιώνονται σημαντικα τα darks βεβαια,αλλα το μαύρο αρχίζει και αποκτάει μονιμο brightness.
2. backlight : εχω το light sensor enabled και παιζω παντα σε power saving mode (αλλιως την θεωρω υπερβολικα φωτεινη για τα γουστα μου).
Αυτο βοηθάει σημαντικα την θέαση σε απολυτο σκοταδι οπου το bleeding ειναι πλεον σημαντικα περιορισμένο και το μαυρο γίνεται ,σχεδό, μαύρο.
 

LUXMAN

Senior Member
19 June 2006
399
Απάντηση: Re: ΔΥΟ SONY LCD - ΕΝΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ = 0-2 απ' τ' αποδυτήρια ...

Ntinos1972 said:
Τελικα, μηπως ειναι καλες και οι lcd?





Τσου !!!! :grandpa:

Μονο οι PLASMA ειναι καλες !!!
:firstprize: :firstprize: :firstprize: