Δύσκολη περίπτωση ?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Χαιρετώ την κατηγορία σας , εχω εναν av sony str-db597 με το σετ sa-ve335 , δεν εχω απαιτήσεις για πολλά γκάζια αλλά το παραπάνω σετ ηχείων ενω στις ταινίες μου αρκεί και σαν ποιότητα και σαν ένταση στο άκουσμα μουσικής έχει μεγάλη έλλειψη μεσαίων . Πάμε στα δύσκολα τώρα , διαθέτω μέχρι 300€ και θέλω δυο ηχεία 3δρόμων αλλά ο χώρος που μου παρέχει στο σαλόνι η γυναίκα μου είναι πλάτους 22cm και ύψους 1 - 1,2 μ. για το καθένα και οπωσδήποτε χρώμα ασημί η ανοιχτό δρύινο.
Για να σας δώ.
 

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Πάτρα
Mπα δε νομίζω...
Τα Wharfedale που έχει στην ίδια σελίδα είναι σίγουρα ανα ζεύγος γιατί έχω δει παραπλήσια τιμή αλλού. Κοίτα και τα Wharfedale 8.4. Γενικα αυτη η σειρά έχει πολυ καλές μεσαίες, αλλά θέλει γερό ενισχυτή και αρκετό στρώσιμο για
να παίξει καλά.
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Μήπως να μου δίνατε τα site των ηχείων που πωλούνται στη Ελλάδα ώστε να βρω ανάλογα με τις διαστάσεις που θέλω τι υπάρχει ?
 

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,238
Απλά από απορία, δεν καταλαβαίνω ιδιαίτερα γιατί θέλεις ντε και καλά 3 δρόμων. Δε λέω, οι περισσότεροι "δρόμοι" φαίνονται πιο εντυπωσιακοί, αλλά για μια καλή 3δρομη σχεδίαση θες (εν γένει) πολύ περισσότερα χρήματα. Φαντάζομαι θες τους 3 δρόμους για να εξασφαλίζεις καλές μεσαίες; Δεν πιστεύω ότι έχει ιδιαίτερη σχέση, επαναλαμβάνω στα χρήματα αυτά πάντα (καλά και σε πολύ περισσότερα, υπάρχουν φοβερά 2δρομα ηχεία πολύ πιο ακριβά). Κατά τ' άλλα νομίζω ότι τα Wharfdale είναι η καλύτερη λύση, όπως πρότειναν κι άλλοι. Όμως για πες μας για το χώρο σου, πόσο μεγάλος είναι, τι ιδιαιτερότητες έχει... Για τα Wharfedale κοίτα στο www.nakas.gr και υπολόγισε μείον 10-15% (οι τιμές που δίνονται εκεί είναι καταλόγου, από άλλα καταστήματα τα βρίσκεις περίπου με την έκπτωση αυτή).
 

Kostas P.

AVClub Enthusiast
19 June 2006
741
Αθήνα
Wharfedale

Προτεινω Wharfedale την Diamond 8 σειρα, οχι την 9. Ειχα το μικροτερο (8.1) και εμεινα πολυ ευχαριστημενος. Δες τα 8.2, 8.3, 8.4 και αναλογα τον χωρο σου αποφασισε. Προσωπικα πιστευω οσο λιγοτερα μεγαφωνα, καλυτερη ομοιογενεια ηχου, ειδικα σε τετοιο επιπεδο τιμης.

http://www.wharfedale.co.uk/range.php?range_id=4
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Παιδιά σας ευχαριστώ , όπως είπα και πιο πάνω εχω ανάγκη τις μεσαίες γιατί αν παω σε 2 δρόμων νομίζω οτι θα εχω κάτι παραπλήσιο με το σετ ηχείων που υπάρχει . Απο έρευνά μου φαντάζομαι πως αν βρω κάτι σαν τα quantral argentum 07 (τα οποία όμως ξεφεύγουν)που έχουν κώνο midrade 180mm και γούφερ πάλι 180μμ θα πάρω αρκετές μεσαίες. Η αλήθεια είναι οτι τις χαμηλές δεν τις παω και πολύ για παράδειγμα στο home cinema το sub το εχω αρκετά χαμηλωμένο. Ο χώρος μου είναι 5,5χ7 μέτρα αλλά υπάρχει καλή μόνωση αφου και ο παραμικρός ψύθιρος ακούγεται.
 

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Πάτρα
Επίσης κοίτα και τα Mordaunt Short 904i στα best-buy.gr , stereomarket.gr
Είναι 2-δρομα αλλά οι μεσαιες τους είναι καταπληκτικές, τουλάχιστο στον 1
μήνα που τα έχω περιπου. Βεβαια είναι λίγο παραπάνω από το κόστος που θέλεις αλλα μπορεί να πετυχεις καμια έκπτωση ψάχνοντας κι αλλου.
 

gdevelek

Established Member
4 July 2006
267
Re: Απάντηση: Δύσκολη περίπτωση ?

kosmous said:
Παιδιά σας ευχαριστώ , όπως είπα και πιο πάνω εχω ανάγκη τις μεσαίες γιατί αν παω σε 2 δρόμων νομίζω οτι θα εχω κάτι παραπλήσιο με το σετ ηχείων που υπάρχει .

δεν έχεις δίκιο

δεν είναι όλα τα δίδρομα ίδια

υπάρχουν στο εμπόριο πάμπολλα δίδρομα με εξαιρερικές μεσαίες

δοκίμασε μερικά και θα πειστείς
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Εγω πάλι γιατί αδυνατώ να καταλάβω πως ενα ηχείο με εναν κώνο για πρίμα και εναν για μπάσο μπορεί να βγάλει την μεσαία συχνότητα επιτυχημένα ?
Μήπως άλλα αποδεικνύονται στην πράξη και άλλα στην θεωρία ?
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δύσκολη περίπτωση ?

gdevelek said:
δεν έχεις δίκιο

δεν είναι όλα τα δίδρομα ίδια

υπάρχουν στο εμπόριο πάμπολλα δίδρομα με εξαιρερικές μεσαίες

δοκίμασε μερικά και θα πειστείς


Πως να τα δικομάσω Πως , ενα κατάστημα εξειδικευμένο υπήρχε στην πόλη μου και αυτό το γύρισε στα σετ home cinema παραπλήσια με το δικό μου και ούτε ίχνος απο ηχεία δαπέδου. Α ρε τεχνολογία θυμάμαι παλιά όταν αγόρασα τα bose studiocraft 300 δεν μπορούσα να αποφασίσω για το ποια έπαιζαν καλύτερα απο τα πολλά δείγματα που υπήρχαν.
Τώρα αυτό συμβαίνει με τα σετάκια.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
και ακόμη μεγαλύτερο ερώτημα πώς ένα ηχείο με ένα μόνο μεγάφωνο μπορεί να βγάλει όλο το φάσμα επιτυχημένα!

ουκ εν το πολλώ το ευ όμως, όπως λένε.
 

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,238
Φίλε kosmous κατά την άποψή μου έχεις λανθασμένη (ή "παραπλανημένη") εντύπωση όσον αφορά τους δρόμους των ηχείων. Στα πρόχειρα μπορώ να σου πω κάνα δυο ηχεία 2δρομα με υπέροχες μεσαίες (πχ. το Sonus Faber νομίζω concerto, τέλοσπάντων είναι ένα ηχείο δαπέδου δίδρομο μεν... άλλα άκου το και πες μας αν έχει μεσαίες ή όχι!). Το εν λόγω ηχείο (όπως και άλλα δίδρομα) είναι πολύ ακριβότερο από μέσες/χαμηλές κατηγορίες τιμής και με φοβερές κριτικές από πολύ κόσμο. Το δίνω μόνο ως παράδειγμα για να καταλάβεις ότι πραγματικά δεν έχει τόση σημασία αν είναι 3δρομο ή όχι. Και όχι τίποτε άλλο, αν ψάξεις αποκλειστικά για 3δρομο στην κατηγορία τιμής που κινείσαι υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθείς και να καταλήξεις με κάτι πολύ χειρότερο απ' αυτό που θα μπορούσες να πάρεις (πολύ πιθανόν 2δρομο) κι αυτό γιατί ένα καλό τρίδρομο ηχείο έχει αρκετά ακριβή σχεδίαση. Τα φτηνά 3δρομα συνήθως (όχι πάντα, μην το γενικεύουμε κιόλας) δεν είναι τόσο άξια λόγου.

Τώρα αν θες να πιάσουμε την κουβέντα περί... δρόμων είναι μια άλλη υπόθεση που σηκώνει πολλή συζήτηση. Αν έχει γίνει σωστός σχεδιασμός πίστεψέ με το 2δρομο ηχείο μπορεί να παίξει θαυμάσια. Και μην κολλάς στο ότι ο ένας δρόμος παίζει χαμηλές ο άλλος υψηλές άρα πού είναι οι μεσαίες; Καταρχήν σε 2δρομο ηχείο ο ένας κώνος παίζει και χαμηλές και μεσαίες. Μη σε προβληματίζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεχωριστός δρόμος για μεσαίες - αυτά είναι μαρκετινίστικα πιο πολύ παρά πρακτικά θέματα. Βέβαια αν μου πεις τι παίζει καλύτερα ένα τέλεια σχεδιασμένο 2δρομο ή ένα τέλεια σχεδιασμένο 3δρομο ε στη θεωρία το 3δρομο θα είναι καλύτερο. Αλλά αφενώς η θεωρία απέχει παρασάγκας απ' την πράξη, αφετέρου όλοι ξέρουμε ότι τέλεια σχεδίαση δεν υπάρχει. Για να μη μακρυγορούμε: κοίτα στην κατηγορία τιμής που κινείσαι όλα τα ηχεία που νομίζεις/σου προτείνουν ότι είναι καλά χωρίς ν' ασχολείσαι με τη σχεδίασή τους και δε θα χάσεις! Τώρα βέβαια αν θες έστω και για ψυχολογικούς λόγους 3δρομο δεν μπορώ να πω, το σέβομαι. Άλλωστε αφού παίρνουμε κάτι και θέλουμε να το χαρούμε ας είμαστε καλά και ψυχολογικά με την αγορά μας!
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Δεν είμαι απόλυτος Μάνο ειδικά με αυτά που γράψατε θα επιδιώξω να ακούσω και 2δρ. το θέμα όμως είναι οτι για να γίνει αυτό θα πρέπει μάλλον να κατέβω Θεσ/νικη γιατί εδω γιόκ.Απλά φαντάστηκα οτι με ενα ηχείο που έχει και κώνο αποκλειστικά για μεσαία θα άξιζε το ρίσκο να το παραγγείλω απο εδω που βρίσκομαι , η αλήθεια είναι οτι δεν είχα φανταστεί καν τα παραπάνω.

Υ.Γ. Κανένα μαγαζί στην θεσ/νικη που θα βρω ποικιλία ?
 

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,238
Καταστήματα στη Θεσσαλονίκη δε γνωρίζω, αυτό που γνωρίζω πάντως είναι πως το ρίσκο ν' αγοράσεις 2δρομο ηχείο χωρίς να το ακούσεις είναι το ίδιο με 3δρομο... Μην ξεχνάς ότι και τα 3δρομα έχουν μειονεκτήματα. Έχοντας πιο πολύπλοκη σχεδίαση χρειάζεται πολύ καλό crossover για να είσαι καλυμμένος ότι η κάθε περιοχή (aka δρόμος) θα "κολλάει" σωστά με τον άλλο και δε θα είναι σα να παίζουν... ξεχωριστά ηχεία. Αντίθετα σε πιο "λιτές" σχεδιάσεις η ομοιογένεια είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί. Τέλοσπάντων, πήγαινε ν' ακούσεις όσα ηχεία μπορείς και πες μας αποτελέσματα. Α και κοίτα να τ' ακούσεις (αν μπορείς) με συνοδά αντίστοιχα με τα δικά σου, μη σου βάλει κανένα θεϊκό ενισχυτή, εντυπωσιαστείς και στο δικό σου σύστημα αποδίδει εντελώς διαφορετικά!
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Σωστόοοοοος και εννοείται θα ζητήσω δοκιμή με ενισχυτή 2χ100 όπως ο δικός μου αλλά και αντίστοιχης τιμής .
 

Preve

Senior Member
27 June 2006
333
Re: Wharfedale

Kostas P. said:
Προτεινω Wharfedale την Diamond 8 σειρα, οχι την 9. Ειχα το μικροτερο (8.1) και εμεινα πολυ ευχαριστημενος.

Αν πάς σε Wharfedale....εγώ προτείνω το ....αντίθετο.
Όντως πολύ καλά monitor-άκια τα 8.1 (τα έχω)...αλλά τα 9.2 είναι κυριολεκτικά άλλη κλάση. (Έχω και αυτά)
Φυσιολογικά το 9.2 σαν ογκοδέστερο ηχείο με μεγαλύτερης διαμέτρου midwoofer έχει πιο πλούσιο χαμηλό...πάσο.
Ομως έχει σαφώς καλύτερο μεσουψηλό. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη δαφορά των 2 σειρών.
Κατασκευαστικά πάλι δεν το συζητώ...σειρά 9 και ξερό ψωμί.

Μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια και για τις 2 σειρές. Θέλουν αρκετό στρώσιμο. Από το κουτί...δεν παίζουν τίποτα.
-bye-
 
Last edited: