Eπιλογη Ηχειων???

nitseg45

Established Member
1 December 2006
160
Θεσσσαλονικη
Γεια σας,πηρα προσφατα τον rocksan mkiii kai εχω και το cd nad 540.Με τον ενισχυτη που ειχα (nad-320)ολα ηταν μια χαρα ,τωρα ομως τα ηχεια (b&w 601 s3)δεν ταιριαζουν με τον ενισχυτη.δοκιμασα interconnect καλωδια ηχειων,διπλοκαλωδιωση αλλα τιποτα.Και τωρα ειμαι αναμεσα σε δυο επιλογες 1)dynaydio42 2)quad11L.Οποιος τα εχει ακουσει ας μας πει μια γνωμη.θελω μικρο ηχειο μιας και ο χωρος ειναι μικρος(3Χ3.5μ) τα φωτα σας παρακαλω.
 

nitseg45

Established Member
1 December 2006
160
Θεσσσαλονικη
Ο ηχος που ειχα ηταν απλα καλυτερος και πιο γλυκος,ο roksan διχνει να θελει καλυτερο ηχειο γιατι ειναι πιο καθαρος,και πιο γρηγορος ,οποιος εχει ακουσει τα παραπανω ηχεια να μας πει την αποψη του.
 

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
Το βασικό ζήτημα για την καλή απόδωση ενός συστήματος είναι το ταίριασμα των κομματιών που το αποτελούν(πηγή, ενισχυτής, ηχεία καλώδια). Αυτό ισχύει σε μαγάλο βαθμό με ενισχυτή cd όταν έχουμε ενα σύστημα που μας ικανοποιεί υπάρχει κίνδυνος με μια αναβάθμιση να έχουμε κατώτερο αποτέλεσμα ακριβώς γιατί χάλασε το ταίριασμα.
Ο rocksan (έχω ακούσει τον παλιό) έχει δυναμικό και λίγο ξερό χαρακτήρα με ορισμένα συνοδά. Αν και ταιριάζει ηχητικά φοβάμαι οτι δεν θα οδηγήσει σωστά τα dynaydio τα οποία για να παίξουν σωστά θέλουν ρεύματα Musical Fidelity και πάνω Για το 11L δεν έχω άποψη. Δοκίμασε τα 602 s3.
 

nitseg45

Established Member
1 December 2006
160
Θεσσσαλονικη
Φιλε angelo οπως εγραψα και πιο πανω εχω τα 601s3 και ειναι υπερ αρκετα για τον χωρο μου..ειχα ακουσει και τα 602 οταν τα ειχα παρει,η μονη διαφορα τους ηταν το περισσοτερο μπασο του 602,που δεν το χρειαζομαι διοτι εχω μικρο χωρο.παλια που ειχα διαβασει βρετανικα περιοδικα.τον roksan τον επαιζαν με τα quad 11L και με τα dynaydio 52. Μου λες οτι με τα dynaydio θα εχω σκληρο ακουσμα??? τοτε αναγκαστηκα θα παω στα quad που λενε πως εχουν γλυκο ηχο σωστα????
 

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
den eipa oti ta dynaudio 8a akoustoun sklhra To anti8eto pisteuw oti tairiazoyn san hxos alla gia na apodwsoun swsta epeidh einai dyskola fortia
8eloyn perissotera reymata ta quad ta exw akousei alla me nad enisxyth kai mou aresan para poly me ton roksan den Kserw ti 8a ginei alla afou ta reniews lene oti tairiazei .........
Ti kalwdia & ic xrhsimopoieis ?
 

nitseg45

Established Member
1 December 2006
160
Θεσσσαλονικη
Για interconnects εχω τα ixos gamma 1002 kai ta nordost solar wind αλλα χρησιμοποιω τα πρωτα αν και πολυ πιο φτηνα παιζουν πιο γλυκα και ολοκληρωμενα.Ενας φιλος θα μου δωσει και τα ecosse nu diva για δοκιμη.Στα ηχεια εχω τα Qed silver anniversary και κατι nordost flat gold , επανω εχω τα πρωτα.Οπως καταλαβαινεις εχω κανει διαφορους συνδιασμους ,και εχω καταληξει οτι χρειαζομαι αλλαγη στα ηχεια .Τωρα για τα chario που λεει ο φιλος δεν γνωριζω!!! παντος πρεπει να ειναι μικρο,λογο χωρου ,το dynaydio 40 το ειχα ακουσει παλια και μου ειχε κανει εντυπωση το χαμηλο του απο ενα τοσο μικρο ηχειο και η ολη εικονα του, αλλα το ειχα ακουσει με τον nad....me ton roksan ti kanei???kai με 120w πιστευω οτι δεν εχω προβλημα
 

PAIKOSPRESS

New member
21 December 2006
4
Για σας, δεν είμαι γνώστης και θα ήθελα την βοήθειά σας
Διαθέτω 2000 πάνω κάτω για να κάνω το ονειρο μου πραγματικότητα ΕΝΑ SUBWOOFER!!!
ο χώρος είναι 50m και έχω εναν ενισχυτη technics, SA TX50
τα ηχεία μου είναι magnat
τι επιλογές έχω;
και αν θέλετε με ρωτάτε κάποια πράγματα που γνωρίζετε για να καταλάβετε τι θέλω
 

nitseg45

Established Member
1 December 2006
160
Θεσσσαλονικη
φιλε paikospress δεν υπαρχει προβλημα να κανεις post εδω ,αλλα καλο θα ηταν να ανοιξεις ενα καινουργιο θεμα για να το δουν περισοτερα μελη.και καλυτερα στη σελιδα πολυκαναλος ηχος πχ:αγορα sub 2000ε. εδω ειναι για hi-fi.