εκτροπές και παρεκτροπές...

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
20,871
ναι γελατε εδω κοντεψε ο ανθρωπος να χασει ενα ολοκληρο οικοπεδο φετος το καλοκαιρι !!!!!!
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
μα και βέβαια είμαι μορφή....
Το βλέπω κάθε μέρα στον καθρέφτη όταν ξυρίζομαι....
(εσύ που δεν ξυρίζεσαι τι να δεις και να καταλάβεις)
 
27 June 2006
7,771
Έχουμε την εξουσία που μας αξίζει και δεν την αλλάζουμε γιατί τη γουστάρουμε!
Τζιμ, πρέπει να προσελκύσουμε πιο πολλά θήλεα στη κατηγορία. Ετοίμασε κάρτες!:smile:
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Re: Απάντηση: εκτροπές και παρεκτροπές...

MOUKIOUROUFIS KOSTAS said:
Έχουμε την εξουσία που μας αξίζει και δεν την αλλάζουμε γιατί τη γουστάρουμε!

αμ ας προσέχατε....
γι αυτό έβαλα και γω την παιδική μου....
Τζιμ, πρέπει να προσελκύσουμε πιο πολλά θήλεα στη κατηγορία. Ετοίμασε κάρτες!:smile:
:grandpa:
 
27 June 2006
7,771
Απάντηση: Re: Απάντηση: εκτροπές και παρεκτροπές...

Δ. Παναγιωτίδης said:
:grandpa:

Όχι βρε chief! Έχουμε εξασφαλίσει τα "μωρά" με τη δική σου φωτό.. ο Τζιμ θα αναλάβει τα 30+ με τα ταγιέρ που ακούνε Mastodon στα ακουστικά!
Εγώ σιγά σιγά αγοράζω κρεμάστρες για τα παπούτσια..
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Φέρνω στην επιφάνεια το thread αυτό.
Καλό είναι όλοι να το ξαναφρεσκάρουν λίγο στη μνήμη τους και να προβληματιστούν σχετικά με την κατηγορία μας.
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: εκτροπές και παρεκτροπές...

Φέρνω στην επιφάνεια το thread αυτό.
Καλό είναι όλοι να το ξαναφρεσκάρουν λίγο στη μνήμη τους και να προβληματιστούν σχετικά με την κατηγορία μας.

Θες κάτι να πείς Σίβυλλα ; :ernaehrung004:
 
14 December 2006
4,265
Καλημέρα κ.Παναγιωτίδη,

Θα ήθελα να σας εκφράσω και εγώ κάποιες απο τις απόψεις μου σχετικά με το θέμα.

Εχοντας ψάξει αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια τα ελληνικά forums έχω κάνει κάποιες διαπιστώσεις οι οποίες με πάρα πολύ μεγάλη μου χαρά φαίνεται να μην ισχύουν εδώ και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα με το forum σας.

Πρώτα απο όλα το forum σας είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο και η θεματολογία[/B´και η κατάρτιση των διαχειριστών τέτοια που αποτρέπει off topic εμπλοκές.Δηλαδή στα Hi fi αποκλείεται να γράψει κάποιος κάτι για τον Σαντάμ.Μην το θεωρείτε αυτονόητο αυτό.Υπάρχουν Forums που έχουν πχ θεματική ενότητα του τύπου "ανθρώπινες σχέσεις" που είναι τα πάντα και σε βγάζουν με τσαμπουκά off και σου δίνουν και ban.

Τόνισα τις λέξεις θεματολογία και κατάρτιση των διαχειριστών διότι φαίνεται πως το ελληνικό διαδίκτυο ψιλοπάσχει απο αυτό.Οταν κάποιος φτιάχνει ένα site προφανώς το κάνει είτε επειδή του αρέσει αυτό είτε επειδή έχει κάποιο συμφέρον απο αυτό ή και για τα δύο.Οταν αυτός και η υπόλοιπη διαχειριστική ομάδα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το αντικείμενο του site δημιουργούνται φαινόμενα υστερίας απο την διαχειριστική ομάδα,κάτι που είναι απόλυτα λογικό(αφού οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με τον αντικείμενο και είναι απλοί κομπιουτεράκηδες),αλλα πάρα πολύ ενοχλητικό για τους επισκέπτες ή τα μέλη.Εδώ όλη η διαχειριστική ομάδα φαίνεται οτι είναι εθισμένοι στο av και όχι μόνο στείρα αλλά και με ουσιαστική άποψη για αυτά που βλέπουν και ακούνε.Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για ένα site.

Εφόσον αυτό συμβαίνει τότε προκύπτει η αμεσότητα μεταξύ διαχειριστικής ομάδας και μελών και κατ επέκταση υπάρχουν και προσωπικές συναντήσεις κ.ο.κ.Αυτό δένει τα μέλη και δημιουργεί κώδικες επικοινωνίας.Οπου υπάρχουν κώδικες επικοινωνίας υπάρχει και μεγάλο φάσμα ιδεών και συνειρμική σκέψη,άρα συχνά πυκνά βγαίνουμε όλοι off topic αλλά αυτό μάλλον δεν ανυσυχεί κανέναν γιατί είναι αποτέλεσμα των σχέσεων που έχουν δημιοργηθεί μεταξύ διαχειριστικής ομάδας και μελών.

Για την κατηγορία Μουσική έχω να πω το εξής,Η μουσική όπως και η εικόνα είναι ζωντανά πράγματα και ο όρος off topic αποδυναμώνεται πλήρως.Οταν ακούμε ένα δίσκο ή βλέπουμε μια ταινία κατα αρχήν την συγκρίνουμε με άλλες δουλείες του ίδιου καλλιτέχνη.Βυθιζόμαστε σε ένα κύμα αναμνήσεων,απο αυτά που έχουμε ακούσει στο παρελθόν απο τον ίδιο.Η μουσική έχει επιρροές συναισθήματα.....δεν μπορείς να τις δει απομονωμένα.Οταν θα παρουσιασθεί ένας δίσκος είναι αδιανόητο να πάρετε απαντήσεις του τύπου πολύ καλο ,καλό, μέτριο ,κακό.Πάντα προκύπτει η ανάγκη να μιλήσουν παραπάνω να συγκρίνουν να θυμηθούν δίσκους που επηρέασαν τον συγκεκριμένο να κάνουν χιούμορ...να συμπεριφερθούν δηλαδή όπως αν ήταν μαζεμένοι στο σπίτι ενός φίλου και άκουγαν μουσική .

Ετσι ακριβώς είδα τα μέλη να αισθάνονται στο thread με τους "πειρατές".Και θα σας φανεί περίεργο κ.Παναγιωτίδη αλλά εγώ αν και δεν ακούω rock ακόμα έχω αποκτήσει ένα ενδιαφέρον για την δουλειά αυτή.Πως????
Οταν διάβασα σχεδόν όλο το thread και το απόλαυσα πραγματικά...είπα ρε Γιώργο απο που ξεκίνησε αυτό το χάος?ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.

Αυτό μάλλον έχει να κάνει με την δική μου χαοτική και απείρως συνειρμική σκέψη.Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό λάθος off ή on.Εγώ απλά χαίρομαι που βρίσκομαι σε ένα χώρο που δεν χρειάζεται να αυτολογοκρίνομαι ούτε να ανυσηχώ για ban και τέτοια,και επιτέλους βλέπω και μια διαχειριστική ομάδα με άποψη και όχι μόνο προσανατολισμένη στο να είναι καλός και γερός ο server.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Re: Απάντηση: Re: εκτροπές και παρεκτροπές...

Θες κάτι να πείς Σίβυλλα ; :ernaehrung004:

δεν αναφέρομαι σε σένα αγαπητέ μου Ντοκ.
ή αν θέλεις να συμπεριλεηφθείς στους αποδέκτες τότε αυτοί θα είναι το σύνολο όσων συμμετείχαν στο thread αυτό.

Αναφέρομαι ειδικά στο θέμα της ευρύτερης αποδοχής από την ομήγυρη των όσων αναπτύχθηκαν και στο εάν η αποδοχή αυτή εξακολουθεί να είναι σε ισχύ ή χρήζει αναθεώρησης
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Αγαπητέ Γιώργο (επίτρεψέ μου τον ενικό - όπως άλλωστε το κ. θεωρώ ότι μεταξύ μας είναι περιττό).
Ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια.
Είναι γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου καταφέραμε να μαζέψουμε θαμώνες υψηλής ποιότητας γιά το site αλλά και γιά την κατηγορία ειδικώτερα.

Πιστεύω ότι και εσύ θα διάβασες ΤΩΡΑ το thread αυτό καθώς είσαι νεώτερο μέλος.
Εκείνο που θέλω να προστατεύσω έστω και αν είχα τοποθετηθεί παραπάνω αντίθετα, είναι ο κόπος των ανθρώπων που θα ξοδέψουν 1-2 ώρες γιά να γράψουν ένα αφιέρωμα.
Όντας από τους πρώτους που έγραφα τέτοια αφιερώματα και μάλιστα πολύ πριν γίνω διαχειριστής, μπορώ να σου πω ότι ένα τέτοιο μπορεί να είναι το απόσταγμα γνώσης και εμπειρίας πολλών ετών, στη συνέχεια σκέψη αρκετών ημερών σε ανύποπτες στιγμές και, κατά τη στιγμή της σύνθεσης, ξόδεμα μιάς δυό αλλά και τριών ωρών.
Τις περισσότερες φορές ο συντάκτης λαμβάνει ένα μονολεκτικό επαινετικό σχόλιο που ακολουθείται από το μικρό του όνομα, ενώ πλέον πολλές φορές αρχίζουν οι τοποθετήσεις από την αντίθετη πλευρά.
Δυστυχώς γιά τους πολλούς, λίγοι από εμάς έχουμε την τύχη να γνωριζόμαστε, αν και μας χωρίζει πολλές φορές απόσταση άνω των 500 χλμ.
Ετσι έχουμε έναν ειδικό κώδικα επικοινωνίας, ο οποίος ίσως είναι άμεσα αντιληπτός από εναν, ακόμα περιορισμένο, αλλά συκγκεκριμένο κύκλο θαμώνων, οπότε διάφοροι υπαινιγμοί ή πικρόχολα σχόλια να είναι στην ημερησία διάταξη και ίσως αποδεκτά και από τις δυο πλευρές.
Οι νεοφώτιστοι ίσως δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται, ενώ οι παλαιότεροι συχνά μπορεί και να χάνουν το ευδιάκριτο της λεπτής γραμμής.

Κάνοντας μια αναδρομή στα προηγούμενα αφιερώματα, είδα έναν τεράστιο θησαυρό, πολλές φορές να έχει μιά "θλιβερή" επωδό...
Είχαμε συμφωνήσει, το ξέρω, ότι μπορούμε να εκτρεπόμαστε μέχρι ίσως να δηλώσει δυσαρέσκεια ο συντάκτης του αρχικού θέματος. Αλλά μήπως τοτε είναι ήδη αργά?

Εγώ μεταφέρω αυτούς τους προβληματισμούς, διότι πλέον αδυνατώ να παρακολουθήσω τις εκτροπές.
Μετά την άναληψη των καθηκόντων του ΑΓΔ, είναι απαραίτητη από μένα η παρακολούθηση όλων των κατηγοριών, ενώ κατά κανόνα αδυνατώ να παρακολουθήσω μεταμεσονύκτιες ώρες, όπου κατά κανόνα εκτρέπονται (μην το παρεξηγήσετε αυτό παρακαλώ) οι συζητήσεις. Την άλλη μέρα δυστυχώς δεν μένει χρόνος (αυτή τη στιγμή τον ΚΛΕΒΩ από την εργασία μου) γιά να δώ ποιός έχει εκτραπεί και ιδίως...ποιός έχει παρεξηγηθεί.
Το αποτέλεσμα είναι η πιθανή αποδυνάμωση της κατηγορίας, και γιά μένα αυτό είναι το χειρότερο, καθώς η συμμετοχή μου στο φορουμ αυτό ξεκίνησε απο την κατηγορία αυτή. Πρόσφατα κινδύνεψα να παρεξηγηθώ από φίλους και αιτία γι αυτό θεωρώ εν πολλοίς το ότι "είμαστε ελεύθεροι να λέμε ό,τι θέλουμε - αλλά ώρες ώρες δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ό,τι λέγεται γιά μας..."
Επειδή φοβάμαι ότι και άλλοι μπορεί να βρίσκονται σε ίδια θέση με μένα, ζήτησα λίγο να ξανασκεφτούμε το πράγμα.

Επίσης ίσως είναι καλό να σκεφτούμε και μιά αλλαγή στο τρόπο διαχείρισης της κατηγορίας, με ό,τι σημαίνει αυτό.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
και επανέρχομαι, καθώς παίρνοντας αφορμή από το κείμενο του Γ. Μπαϊραχτάρη μπήκα στον κόπο και ξαναδιάβασα όλο το thread γιά τους πειρατές με τις 19 του σελίδες.
Ναι δεν λέω ήταν ενδιαφέρον, εκτραπέν όσο δεν πάει, με συμμετοχή ακόμα και του ίδιου του συντάκτη, εμού προσωπικά και όλων των γνωστών υπόπτων.
Στο τέλος δεν μένει καμιά γεύση γιά το ίδιο το θέμα, ενώ κάποιες δεύτερες γνώμες, ευτυχώς θετικές, γιά το δίσκο, περνάνε απαρατήρητες κάπου δυό σελίδες πριν το τέλος.

Περιμένω σχόλια.
 
Όπως είναι μάλλον φανερό, τουλάχιστον στους παλιότερους από μας, το χωριό της μουσικής γνωρίζει άνθηση, ανάλογη με αυτήν που είχε στο παλιό φόρουμ ένα περίπου χρόνο πριν, μόνο του τώρα συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο περισσότεροι συγχωριανοί.

Από την άλλη, η ατμόσφαιρα πάλι ηλεκτρίστηκε και οι προσεκτικοί πρέπει να πήραν χαμπάρι πως κάτι τρέχει, κάτι δεν πάει καλά. Ίσως να πάσχουμε από τη νεύρωση του πεπρωμένου που 'γραψε και ο Παπαγιώργης στο Lifo πριν τα Χριστούγεννα.

Επί του πρακτέου, δυστυχώς δεν είμαι ακόμη σε θέση να διατυπώσω άμεσα πρόταση. Ακόμη 'χωνεύω' τα πρόσφατα. Συμπτωματολογικά κινούμενος, συμφωνώ με τον προβληματισμό του chief για τον εκφυλισμό της συζήτησης μετά από αφιερώματα και παρουσιάσεις και αναζητώ κάποια θεραπεία. Επίσης κάποια θέματα περί αισθητικής που εμφανίστηκαν εμβόλιμα σε άλλα νήματα τα πήρε και τα σήκωσε, ίσως γιατί οι αφορισμοί και το κλίμα του καφενείου τελικά δεν τους ταιριάζει.

Το αφήνω σκόπιμα στην μέση, γιατί και η σκέψεις μου ημιτελείς είναι...
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Κατά την γνώμη μου:
Το φόρουμ δεν είναι χώρος ψυχοθεραπείας.
Το φόρουμ δεν είναι χώρος επιλύσεως προσωπικών και μουσικών αδιεξόδων.
Το φόρουμ δεν αξιζει να φτάσει στο σημείο να κάνει κάποιος quote στον εαυτό του,πιθανότητα ορατή πλέον.
Οσοι συμμετέχουν εδώ δεν είναι επαγγελματίες μουσικοκριτικοί αλλά ερασιτέχνες εραστές τής μουσικής.Εάν υπάρχει κάποιος ή κάποιοι πού επιθυμούν να μεταλλαγούν σε επαγγελματίες μουσικοκριτικούς ή τιμητές μουσικών ειδώς,ας το δηλώσουν για να ξέρουμε πού βαδίζουμε.
Ειναι εμφανές ότι τώρα(συμπληρώνοντας τον Δαμιανό)το μουσικό φόρουμ,τήν στιγμή που αρχίζει η συμμετοχή περισσοτέρων μελών,τουλάχιστον αξιόλογων,δυστυχώς περνάει την μεγαλύτερη κρίση του.
Οσαν συνέβησαν τίς τελευταίες μέρες ,με έχουν προβληματίσει σοβαρά,αλλά δεν έχω καταλήξει σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα.Αυτό που ξέρω ,μιλώντας για μένα,είναι ότι δεν προτίθεμαι να πετάω ´Ιερά πράγματα´πρός βοράν τών σκυλιών.Αυτό σημαίνει ότι επαναξιολογώ την συμμετοχή μου εδώ και τον τρόπο της.
Το τελευταίο διάστημα κάποιοι απο εμάς βρεθήκαμε σε σχεδόν απολογητική θέση γιατί γράφουμε threads που αφορούν την κλασσική.Προσωπικά αισθάνθηκα να βρίσκομαι σχεδόν αμυνόμενος για να μην εξισώσω τα γραπτά μου με ρυπαρογραφήματα ή να πρέπει να αποδείξω οτι η γή κινείται.
Δεν ενοχλούμαι απο λελογισμένη εκτροπή τών θεμάτων,αλλά όταν βλέπω κείμενα τού Λύμπε,π.χ.,να κατακρεουργούνται ,έχω θέμα. Η του Δαμιανού ή και δικά μου ή και άλλων.
Σε θέματα που δεν κατέχω ή δεν μου αρέσει το μουσικό ειδος(π.χ heavy metal)ούτε συμμετέχω ούτε προσπαθώ να αποδείξω σε όσους τούς αρέσει οτι ´ακούνε μπούρδες´.Οπου έχω συμμετάσχει είτε ξέρω το μουσικό είδος πολύ καλά είτε έχω την ανάλογη ακουστική εμπειρία(για αρκετά χρόνια στο παρελθόν).Oυδέποτε αμφισβήτησα την αγάπη τών συμμετεχόντων για τα μουσικά είδη που αναφέρονται.
Απ´εκεί και πέρα σχόλια περί ελιτισμού και άλλα ανάλογα με αφήνουν παγερά αδιάφορο.Προβλημα όσων τα γράφουν είναι και όχι δικό μου.Αδυνατώ να πείσω ,και δεν το επιθυμώ ότι ο Σουμπερτ π.χ. απέχει ετη φωτός απο πολλούς νεοτευκτους αστέρες.Ομως δυσκολευομαι να αντιληφθώ την επιχειρηματολογία που ορισμένοι μετέρχονται για να απαξιώσουν μουσικές που η ίδια η ιστορία τίς έχει κατατάξει.
Φυσικά ένας διαδικτυακός χώρος δεν μπορεί να αλλάξει τούς χαρκτήρες μας.
Τέλος,δεν με αφορά οποιαδήποτε σκέψις περί διαχειριστικής αλλαγής.Αυτά είναι προσωπικές επιλογές και όχι αποτελέσματα ´δημοψηφίσματος´
Αλλως τε επι του παρόντος για την δική μου συμμετοχή και τον τρόπο της προβληματίζομαι.
Διαφωνώ ριζικά με την θέση του Δημήτρη Παναγιωτίδη οτι αφορμή για τίς τελευταίες εξελίξεις είναι το´είμαστε ελευθεροι να λέμε οτι θέλουμε-αλλά δεν είμαστε ετοιμοι να δεχτούμε ότι λέγεται για μάς´.Μιά προσεκτική επανανάγνωση των threads και τών διαφόρων post ,είναι απαραίτητη .Οι θεωρίες τών ίσων αποστάσεων και τα αυγά που δεν έσπασαν, ποτέ δεν έφτιαξαν ομελέττα.Αντίθετα συνήθως τρώμε μόνον τα τσόφλια.
Αυτά πρός το παρόν.
Υ.Γ
Για ένα πάντως είμαι σίγουρος:Oταν δεν γνωρίζω απο κηπουρική ,δεν επικρίνω τούς γνωρίζοντες ούτε τούς επιτιμώ μετ´επιτάσεως προσπαθώντας να αποδείξω οτι η Α ποικιλία κυκλαμίνων είναι καλύτερη απο την Β.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Re: Απάντηση: εκτροπές και παρεκτροπές...

Αυτό που ξέρω ,μιλώντας για μένα,είναι ότι δεν προτίθεμαι να πετάω ´Ιερά πράγματα´πρός βοράν τών σκυλιών.Προσωπικά αισθάνθηκα να βρίσκομαι σχεδόν αμυνόμενος για να μην εξισώσω τα γραπτά μου με ρυπαρογραφήματα ή να πρέπει να αποδείξω οτι η γή κινείται.
Δεν ενοχλούμαι απο λελογισμένη εκτροπή τών θεμάτων,αλλά όταν βλέπω κείμενα τού Λύμπε,π.χ.,να κατακρεουργούνται ,έχω θέμα. Η του Δαμιανού ή και δικά μου ή και άλλων.
.



Βαρειές κουβέντες Σπύρο.:tdown:


(Φαίνεται γράφαμε μαζί...)