Εντυπώσεις από τα ασύρματα συστήματα και οθόνες προβολής

17 June 2006
23,696
Αθήνα
Θα ακουστεί κοινότυπο , αλλά θα το πω κι ας μην το πιστέψουν κάποιοι:

Οσοι δεν ήρθατε ΧΑΣΑΤΕ !!!

Και το λέω αυτό, διότι μπορεί η παρουσίαση να μην φάνταζε και τόσο HOT όσο θα ήταν π.χ. μια παρουσίαση 1080 προβολέα, παρ' όλα αυτά την θεωρώ από τις πιό καλύτερες παρουσιάσεις που έχουν γίνει, σε θέμα ουσίας και γνώσης σε κάτι καινούργιο και όχι τόσο ευρείας κατανάλωσης.

Τι είδαμε:

1) Μία ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ παρουσίαση από τον "πατέρα" των συστημάτων αυτών, τον άνθρωπο που τα σχεδίασε και τα υλοποίησε, ο οποίος μας εξήγησε με απόλυτη πληρότητα το πως δουλεύουν αυτά τα συστήματα, απάντησε σε κάθε ερώτησή μας και δεν δίστασε να ρωτήσει και την άποψή μας για τα μελλοντικά του σχέδια. Ενα σας λέω. Αν γινόταν blind test το ποιό ηχείο έπαιζε με καλώδιο και ποιό με ασύρματο, θα έπεφτε πολύ γέλιο.....ακόμα και για τους "ειδικούς". Μπορεί να ακούγεται βαρύγδουπο αυτό που λέω, αλλά ΟΛΟΙ οι παρευρισκόμενοι μπορούν να σας πουν ακριβώς το ίδιο. Επειδή ίσως έχουμε εμπειρία από τα ασύρματα συστηματάκια της πλάκας του εμπορίου, έχει δοθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι όλα είναι τα ίδια (φύσημα, παράσιτα κλπ).
Ε λοιπόν, αυτό είναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
Ηταν τόσα τα πράγματα που μας είπε ο Παναγιώτης, που πραγματικά θα τον αδικήσω αν προσπαθήσω να τα μεταφέρω εδώ αυτούσια. Επρεπε να ακούγατε τον ίδιο.

2) Ακριβώς γι αυτό τον λόγο όσοι δεν ήρθαν , έχασαν μιά ακουστική εμπειρία από τα συστήματα αυτά. Αυτό πραγματικά δεν μπορεί να μεταφερθεί με τον γραπτό λόγο. Επρεπε να είσασταν εκεί.

3) Επίσης είδαμε από κοντά την οθόνη της Ultrascreen. Προσωπικά την θεωρώ από τα πιό τίμια προϊόντα που κυκλοφορούν. Ηλεκτρική, ενσύρματο χειριστήριο, ασύρματο χειριστήριο, με μαύρη μπορντούρα γύρω γύρω, από το πάνω μέρος μαύρη μπορντούρα 50 πόντους και όλο το πανί από την πίσω μεριά καλλυμένο με μαύρο, πράγμα τα οποίο σημαίνει ότι μπορείτε άφοβα να την τοποθετήσετε μπροστά από μια μπαλκονόπορτα ή ένα παντζούρι.

Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη και να τον συγχαρώ δημόσια για την τόσο προσεγμένη δουλειά που έχει κάνει η οποία άνετα θα μπορούσε να είναι εφάμιλλη μιάς ξένης "επώνυμης" εταιρείας, επίσης να ευχαριστήσω τον Βασίλη Κωνσταντέλλο της Onar Audiovisual και την διάθεση και παρουσίαση των προϊόντων του και βέβαια τον οικοδεσπότη μας για άλλη μια φορά τον Σταύρο Καμουλάκο για την παραχώρηση των όμορφων χώρων του καταστήματος Τσαούσης-Σεηός.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους παρευρισκόμενους, που αν και θα μπορούσαν πρωϊνιάτικα να προτιμήσουν το ζεστό πάπλωμά τους, προτίμησαν και έκαναν τον κόπο να έρθουν μέχρι το Ιλιον για την παρουσίαση αλλά πιστεύω και για την παρέα μας.

Υ.Γ. Θα ήθελα οι παρευρισκόμενοι να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους στο θέμα αυτό.

Υπάρχει φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση στην κατηγορία Photo Gallery στα events: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=68913#post68913
 
Last edited:

n_olympios

Supreme Member
17 June 2006
3,601
Η οθόνη μου!!! :grinning-smiley-043

Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που δεν μπόρεσα να έρθω αλλά είχα μπλέξει στη δουλειά (από την οποία μόλις μπήκα στο σπίτι, τι ώρα είναι? οκ, κλείσαμε πάλι 17ωρο σήμερα... :damnyou:)...


Ενδιαφέρομαι να διαβάσω εντυπώσεις για την οθόνη. Εγώ την πήρα μετά από προτροπή γνωστού και συνήθους υπόπτου του χώρου (γεια σου ρε Μανωλιό -bye-) και παρά το ότι η πρώτη αλλάχτηκε λόγω προβλήματος και η δεύτερη μάλλον προς τα εκεί πάει, έχω πίστη ότι θα πετύχουμε τη σωστή. :flipout:

Επίσης βγαίνει και σε έκδοση με RF remote (το λευκό, σε αντίθεση με το IR μοντέλο όπου είναι μαύρο), σαφώς προτιμότερο αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν εισάγεται... Ας με διορθώσουν οι γνώστες.

Ανορθόδοξο να γράψει πρώτος κάποιος που δεν ήταν στην παρουσίαση, με συγχωρείτε, παραδίδω το βήμα σε εσάς. :award:

ΥΓ: ακόμη και στην υποθετική περίπτωση όπου δε θα υπήρχε ενδιαφέρον στην παρουσίαση, ο πολύ προσεγμένος χώρος του καταστήματος παραμένει μια πολύ καλή δικαιολογία για επίσκεψη (θα το γράφω σε κάθε σχετική δημοσίευση). :grinning-smiley-043
 
Θεωρώ με την σειρά μου ότι αυτη ήταν μία απο τις καλύτερες και πραγματικά χρήσιμες παρουσιάσεις που έχουν γίνει ποτέ, είτε μέσα απο το club είτε μέσα απο το forum.
Πραγματικά αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ τόσο στους ανθρώπους του καταστήματος που μας ανέχθηκαν αυτές τις ώρες, όσο και στα παιδιά που μας παρουσίασαν τις οθόνες και τα ασύρματα <εργαλεία>.Μάλιστα στα τελευταία είχαμε την τιμή να μας αναλύσει τις ασύρματες κατασκευές του ο ίδιος ο κατασκευαστής!!!!το μεράκι του και η αγάπη του δεν μπορούσαν παρά να φανούν εύκολα στις αναλύσεις του, και αυτό είναι μάλλον η μεγαλύτερη απόδειξη και εγγύηση γιά ότι έχει φτειάξει.
Είμαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι όπως είπε και ο Tάσος, εαν κάναμε κάποιο τυφλό test περί ενσύρματης και ασύρματης κατάστασης με αυτές τις ιδιοκατασκευές, δεν θα πιστεύαμε στα αυτιά μας!!!!μάλιστα μπορώ να πω ότι η ασύρματη συγκεκριμένη μετάδοση θα έπαιζε καλύτερα απο πολλούς av ενισχυτές της τάξεως έως 500-600 ευρώ.
Μηδέν παρεμβολές...μεγάλη εμβέλεια που θα καλύψει και με το παραπάνω τις προσδοκίες σας...αρκετά και καθρά ρεύματα....ευκολία εγκατάστασης...όμορφη και λιτή κατασκευή...ασφάλεια....απίστευτη ποιότητα γιά τα δεδομένα της κατηγορίας...εγγύηση καλής λειτουργείας....επιλογές διαφόρων μοντέλων ανάλογα με τις ανάγκες σας, και πάνω απο όλα τον ίδιο τον κατασκευαστή πάντα δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε!!!!
Αν αυτά δεν σας φτάνουν τότε τρέξτε γρήγορα να τα ακούσετε.Εγώ πάντως βρήκα επιτέλους τον τρόπο σύνδεσης γιά εκείνο το κεντρικό περιφερειακό, που τόσο καιρό απέφευγα να τοποθετήσω μαζί με ένα ακόμη κάρο καλώδια και κανάλια!!!!Ακόμη βρήκα επιτέλους τον τρόπο να ακόυω τα χιλιάδες τραγουδάκια απο το pc του γραφείου στο σαλόνι μου εύκολα και με την καλύτερη δυνατή ποιότητα που μπορεί να υπάρξει σήμερα στην αγορά μέσω της ασύρματης τεχνολογίας.

Οσο γιά τις οθόνες, και εδω μας περίμενε μιά έκπληξη κυρίως λόγω τιμών σε σχέση με τις διαστάσεις τους, και αυτόματες ευκολίες χειρισμού τους.Σήμερα δεν βρίσκεις εύκολα ηλεκτρικές οθόνες κοντά στα 3 μέτρα πλάτος με καμιά 800αριά ευρώ.Οσο γιά ζάρες...τουλάχιστον σε αυτη που είδαμε...ΜΗΔΕΝ.

Τέλος θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω τους φίλους του club που το τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτη την συνάντιση, αψιφώντας το χαμηλό βαρομετρικό και εγκαταλείπονταςτο χουζούρι του πρωινού Σαββάτου!!!

Σημ:Να ζητήσω συγνώμη απο όλα τα παιδιά που έφυγα ξαφνικά λίγο πριν το τέλος της παρουσίασης,χωρίς να προλάβω να χεραιτήσω σχεδόν κανένα, λόγω κάποιου έκτακτου οικογενειακού προβλήματος.
 
Last edited:

Νικόλ

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,237
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Καλημέρα!!! Να' μαι κι εγώ....
Επειδή δεν ανήκω στους ειδήμονες για να αναλύσω την συγκεκριμένη παρουσίαση, ένα έχω μόνο να πω.... Η παρουσίαση ήταν τόσο κατανοητή που ακόμη κι εγώ η άσχετη επί του θέματος κατάλαβα κι έμαθα πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια. Ευχαριστώ κι εγώ από την πλευρά μου τα άτομα του καταστήματος που μας ανέχτηκαν τόσες ώρες και φυσικά για την τόσο καλή παρουσίαση. Όπως είπε κι ο Τάσος, όσοι δεν ήρθατε χάσατε!!!!! Μέχρι κι εγώ έχω αρχίσει να ψήνομαι να φτιάξω συστηματάκι....:grinning-smiley-043
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Καθυστέρησα να γράψω λίγο τις εντυπώσεις μου από την παρουσίαση, αλλά σήμερα βρέθηκα στο γραφείο μου. Πάμε λοιπόν.

Για μένα ήταν η πρώτη παρουσίαση που παρακολούθησα και οφείλω να πω ότι έμεινα ενθουσιασμένος, τόσο από την οργάνωση όσο και από τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν. Ο χώρος ήταν με δυο λόγια φοβερός και ελπίζω στο μέλλον να δούμε περισσότερες εκδηλώσεις εκεί. Το ασύρματο σύστημα σύνδεσης των ηχείων παρουσιάσθηκε με επαγγελματικό τρόπο από τον δημιουργό τους και νομίζω πως άφησε σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις λύνοντας παράλληλα και τις όποιες απορίες μας. Θα έλεγα πως το σύστημα αυτό πρόκειται για την πλέον επαγγελματική λύση στην ασύρματη τοποθέτηση των ηχείων και με σχετικά προσιτό κόστος. Σίγουρα δεν τίθεται θέμα ως προς την ποιότητα του ήχου που παίρνουμε από το ηχείο, αφού όπως ανάφεραν και οι προλαλήσαντες, σε σύγκριση με ένα ενσύρματο ηχείο η πιο πιθανή περίπτωση θα ήταν να αναγνωρισθεί αυτό ως το ασύρματο. Λύνει λοιπόν τα χέρια σε όσους δεν μπορούν να βρούν ευκολη λύση στην τοποθέτηση και καλωδίωση των απομακρυσμένων ηχείων τους, και μάλιστα χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ποιότητα του ήχου.

Είδαμε και τις καινούργιες ηλεκτρικές οθόνες Ultrascreen με τηλεχειρισμό, οι οποίες μας άφησαν πολύ καλή εντύπωση, και θα έλεγα πως το σημαντικότερο είναι το πολύ χαμηλό κόστος απόκτησης. Με διετή εγγύηση και δυνατότητα άμεσης επιστροφής σε περίπτωση που υπάρχουν ζάρες, σε συνδιασμό με το χαμηλό κόστος τις θεωρώ πολύ ανταγωνιστικές.

Αξιζε τον κόπο λοιπόν και είμαι βέβαιος πως και στο μέλλον θα έχουμε την δυνατότητα να οργανώσουμε και να παρουσιάσουμε περισσότερα events τα οποία σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του AVClub που μερίμνησε για την επιτυχία της παρουσίασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευγε!
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Kαλημέρα και καλή βδομάδα. Mπορώ να πώ ότι η παρουσίαση ήταν AΠO TIΣ KAΛYTEPEΣ ΠOY EXΩ ΔEI ΠOTE! Συγχαρητήρια! H ασύρματη επιλογή πάρα πολύ καλή πρόταση και το πανί πολύ ενδιαφέρον επίσης. Eγώ προσωπικά το σκέφτομαι σοβαρά και για τα δύο... Για ακόμη μια φορά είδα με μεγάλη μου χαρά τους «γνωστούς-άγνωστους» (χεχε) και μπορώ να πώ ότι ήταν πάρα πολύ ευχάριστα όπως πάντα! Έχω την εντύπωση ότι κάθε φορά το ευχαριστιέμαι όλο και περισσότερο! Ένα μπράβο σε όλους όσους συμβάλανε στην δημιουργία και πραγματοποίηση αυτής της παρουσίασης καθώς και σε αυτούς που είχαν αναλάβει το catering (αχ αυτά τα κουλουράκια με την μαρμελάδα TA TΣAKIΣA! πρωί-πρωί...)
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Δυστυχως δεν καταφερα να ερθω λογω τρεχαματων... Χαιρομαι που διαβαζω οτι η παρουσιαση ηταν τοσο καλη, σε αυτον τον ωραιο χωρο που με τοσο μερακι εχει "φτιαξει" ο φιλος μας ο Σταυρος. Αντε και στην επομενη ακομα καλυτερα!

Σχετικα με τις οθονες, που με ενδιαφερουν, ειχατε καμια ενημερωση αν βγαινουν/θα βγουν και με gain μικροτερο του 1.2 που το θεωρω υπερβολικο για τους συγχρονους προβολεις?
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Eγώ να πώ επίσης ότι λυπάμαι που κάποιοι δήλωσαν συμμετοχή αλλά δεν εμφανίστηκαν καθόλου. Δεν γνωρίζω πόσοι και ποιοί αλλά νομίζω ότι δεν ήταν και σωστό από πλευρά τους...
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τα ασύρματα συστήματα και οθόνες προβολής

supacoopa said:
Σχετικα με τις οθονες, που με ενδιαφερουν, ειχατε καμια ενημερωση αν βγαινουν/θα βγουν και με gain μικροτερο του 1.2 που το θεωρω υπερβολικο για τους συγχρονους προβολεις?

Εγινε σχετική ερώτηση όχι μόνον ως προς το gain αλλά και το χρώμα και η απάντηση ήταν αρνητική. Αν κάποιος άλλος από τους παρευρισκόμενους, συζήτησε κάτι διαφορετικό και έχει την πληροφορία, ας μας ενημερώσει.
 

nikkon

New member
18 August 2006
30
Καλημέρα κι από εμένα...
Όντως πολύ καλη η παρουσίαση και ο Παναγιώτης (μπαμπάς της ασύρματης λύσης που είδαμε) σαφής και άμεσα κατανοητός σε όσα είπε, έτσι ώστε να βοηθήσει κι εμας τους μη έχοντες μεγάλη εμπειρία - γνώσεις στο θέμα. Τώρα εάν όντως κάνατε blind test εγώ θα ήμουνα ο πρώτος που θα την πάταγε...
Φοβερή ποιότητα για ασύρματη λύση.. Μπράβο στον Παναγιώτη για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει.
Να ευχαριστήσω με την σειρά μου τον Σταυρο για την φιλοξενία του και τα παιδιά του forum για την εκδήλωση που μας έδωσε την χαρά να τα ξαναπούμε από κοντά.
 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
αγαπητοί κύριοι συμφορουμίτες, το ... waf βρήκε επιτέλους το δάσκαλό του! εννοώ φυσικά, το σύστημα της ασύρματης μετάδοσης - και ενίσχυσης - ήχου που μας παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον εμπνευστή / κατασκευαστή του το Σάββατο το πρωί, στις φιλόξενες - και οικείες πλέον - εγκαταστάσεις του ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΣΕΗΟΣ στο Ίλιον. μια εκπληκτική παρουσίαση από τον κο Παναγιώτη, ο οποίος δεν άφησε απορία αναπάντητη, προλαβαίνοντας ακόμη και τις ερωτήσεις πριν γίνουν. το σύστημα παίζει πάρα πολύ καλά όχι μόνο για το κόστος του, αλλά και για παραπάνω. αν λοιπόν η κυρία σας σας πεί "ή εκείνα τα καλώδια ή εγώ", το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την πάτε για μια επίδειξη. δεν λείπει ούτε το μπλε λεντάκι - για τους "δύσκολους"-bye-- το οποίο όμως συνοδεύεται από πολύ καλή ποιότητα ήχου (στα jm lab cobalt 826 που χρησιμοποιήθηκαν στην παρουσίαση) και ικανοποιητικότατες στάθμες.

οι δε οθόνες, όταν άκουσα τις τιμές, φαντάζουν ως αγιοβασιλειάτικο δωράκι! κάντε μια ερώτηση και θα καταλάβετε τι εννοώ (σημειωτέον ότι δεν έχει γίνει περικοπή ούτε σε ποιότητα, ούτε σε ευκολίες, παρά τις χαμηλές τιμές.

ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μόχθησαν για το συγκεκριμένο event, καθώς και σ'αυτούς που μας φιλοξένησαν στο χώρο τους. είναι πάντα ευχάριστο να βρίσκεσαι με "δικούς σου" ανθρώπους, και το Σάββατο είδα αρκετούς (αν και περίμενα περισσότερους, για να είμαι ειλικρινής). καλό είναι, οι εκδηλώσεις που οργανώνονται από το club να στηρίζονται από τα μέλη, καθώς αυτό δίνει κουράγιο για όλο και περισσότερα κι όλο καλύτερα events.
 
18 June 2006
7,544
Kαλησπέρα κι από μένα!!!

Πραγματικά θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Τάσο, που έγραψε ότι όσοι δεν ήρθαν έχασαν !!!
Ήταν μια εξαιρετική παρουσίαση,αναλυτικότατη από τον ίδιο τον δημιουργό των μηχανημάτων.Απάντησε σε κάθε απορία μας με εξαιρετικό τρόπο και μας κάλυψε απόλυτα!!!
Αλλά πάνω απ’ όλα το εντυπωσιακότερο ήταν το πώς παίζαν τα μηχανήματα: όταν σκέφτηκα «..σιγά ασύρματα είναι..ξέρω πως θα παίζουν..» δεν ήξερα τι θα πάθαινα.!!!
Μου έπεσαν τα αυτιά!!!…μα είναι δυνατόν???..κι όμως είναι!!!

Αυτό που συζητούσαμε ήταν ότι αν κάναμε blind test θα «κλαίγαν μανούλες»!!!

Όταν υπάρχουν μεράκι και γνώσεις υλοποιούνται κορυφαία μηχανήματα!!!

Τι να πω…μπράβο στον Παναγιώτη για τα καταπληκτικά μηχανήματα που κατασκεύασε και του εύχομαι νάχουν καλή εμπορική πορεία γιατί το αξίζουν!!!

Αργότερα είδαμε και την οθόνη της Ultrascreen η οποία ήταν εντυπωσιακή και σε πολλή καλή τιμή γι αυτά που προσφέρει….μου άρεσε το ότι υπάρχει πολύ καλό after sale και ο πελάτης αισθάνεται καλυμμένος ό,τι κι αν συμβεί!!

Τελειώνοντας-λοιπόν-θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη, τον Βασίλη Κωνσταντέλλο και τον οικοδεσπότη μας-για άλλη μια φορά-Σταύρο Καμουλάκο για αυτή την –πολλή καλή-παρουσίαση!!!
 

Dragonlord

Senior Member
24 August 2007
315
Θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα για τα συγκεκριμένα ασύρματα συστήματα. Τι εύρος συχνοτήτων μεταδίδουν; Τιμές; Αν υπάρχει και κανένα site, ακόμη καλύτερα.