Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Lumagen Radiance XD

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,817
Παλλήνη
Καταρχην να ευχαριστησουμε πολυ τους 25+ φιλους του Avclub που αψηφισαν το τσουκτερο κρυο και αποφασισαν να κατηφορισουν προς το κεντρο της Αθηνας για να δουμε παρεα τι μπορει να επιφερει στην εικονα του προβολεα μας ενας scaler οπως ο Lumagen Radiance XD.
Επισης πολλα ευχαριστω στους ανθρωπους του καταστηματος Aural Vision (Αριστοτέλους 187-κέντρο Αθήνας) για την πολυ ζεστη φιλοξενια!
Θα παρακαλούσα τους φιλους που ηταν παροντες να μας γραψουν εδω τις εντυπώσεις και τα σχολια τους.
 

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,318
Ευχαριστώ τα παιδιά που ξόδεψαν το χρόνο τους για να οργανώσουν
την παρουσίαση, αλλά και τον Μπάμπη και τον Τάκη που έδωσαν τα μηχανήματά τους .... και φυσικά τον Μανώλη που έκανε τις ρυθμίσεις.

Για πάνω από τρεις ώρες είδαμε κάποια από τα "μαγικά" που μπορεί
να κάνει ο Lumagen και ανταλλάξαμε απόψεις. Προσωπικά λόγω
έλλειψης γνώσεων δεν θα ήθελα να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες.

Χάρηκα που είδα κάποιους φίλους από κοντά ... γελάσαμε και περάσαμε καλά.
 
18 June 2006
729
Όντως περάσαμε ωραία.
Το μηχάνημα σε ταπείνωνε με τις δυνατότητες του.
Δεν είμαι ο κατάλληλος να αναλυσω τεχνικά αυτά που είδα ,αλλά έχω να πω πως τελικά περάσαμε την ώρα μας κρίνοντας ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ δηλαδή για το καλό η κακό αποτέλεσμα ευθύνεται ο χρήστης και όχι το εργαλείο,το οποίο αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να κάνει ζημιά στην εικόνα.

Κατά τα άλλα <ανεβαίνει το μαντζεντα στα χαμηλά>,<Τα σύννεφα είναι τσίου τσίου> κλπ υπέροχα ,:ernaehrung004:ξέρετε εσείς
 

phantom

New member
30 June 2006
47
Να ευχαριστησω και εγω καταρχην με την σειρα μου την Aural vision για την παραχωρηση του χωρου αλλα και οσους ετρεξαν για να δουμε αυτην την παρουσιαση. Χαρηκα που ειδα ατομα που τα ηξερα μονο με το ψευδωνυμο τους.
Καταρχην ειχαμε την ατυχια να μην εχουμε τον 100αρη για να τον βλεπαμε κοντρα με τον hd1, πραγμα που θα θελαμε σιγουρα ολοι. Ισως μια αλλη φορα (αμα ειναι και ο VW200 ακομα καλυτερα).
Οσο αναφορα τον Lumagen πανω κατω ειδα αυτο που περιμενα. Μενου με απειρες δυνατοτητες και Color Management System για να φερεις τριγωνο και gamma εκει που θελεις. Για προβολεις οπως ο δικος μου (hd1) ειναι σιγουρα μονοδρομος ,για προβολεις με δικο τους CMS ειναι ενα αλλο θεμα (4000$ είναι αυτά).
Οι διαφορες τωρα που ειδα σε normal και ρυθμισμενο, και με βαση οσα θυμομουν απο τον δικο μου, ηταν σιγουρα βελτιωση του gamma και αλλαγη των χρωματων (λιγοτερο υπερκορεσμενα) ,αλλα εμενα η εικονα μου φανηκε λιγο ψυχρη (περι ορεξεως…..). Τα σιγουρο ειναι οτι θελει τον Μανωλη δυο μερες συνεχομενες σπιτι σου για να τον φερεις οπως θελεις.
Οσο αφορα το sharpness μια ρυθμιση γυρο στο 7-10 θα μου αρεσε, θα ηθελα να το δω ομως σε θεαση ολοκληρης ταινιας αμα ειναι κουραστικο. Στο τουμπανο οπως ελεγε και ο Μπαμπης δεν….
Overall για μενα είναι ενα πολυ καλο μηχανημα με πολλες δυνατοτητες.
Ας περιμενουμε να δουμε ποσο και πως θα ερθει για να δουμε αμα συμφερει η αγορα του.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,985
Εκεί ψηλά.....
Δεδομενου του κρυου για πρωτη λαικη συγκεντρωση τεχνικης φυσεως φετος μια χαρα ηταν η σημερινη.
Με πολλη δουλεια απο τα παιδια που ετρεξαν για να το οργανωσουν και τα ευχαριστουμε για αυτο.
Στο προκειμενο.
Αυτο που ειδα σημερα ειναι οτι ο Dila HD1 θελει πολλη βοηθεια για να "ερθει".
Αν δεν δεις πως μπορει να παραμετροποιηθει με τη βοηθεια ενος scaler σαν τον lumagen η μεσα απο ενα HTPC μπορεις να τον χαζευεις μια χαρα.....και να κρεμας και το σαγονι ενιοτε.

Αν ομως δεις που μπορει να φτασει τοτε πραγματικα σε τρωνε οι χουφτες σου....
Απο τις βερσιον που ειδαμε δεν μου αρεσε καθολου η επεμβαση του sharpness το οποιο εκανε την εικονα αφυσικα σκληρη και ψηφιακη .
Οπως επισης (το οποιο ομως δεν ξερω αν ο Μ.Καστρουνης ειχε τον χρονο να παιξει με τις χρωματικες διορθωσεις του ) με χαλαγε η μαντζεντιλα στα midtones που δεν ξερω πως αποβαλλεται.
Αν ειμουν στο διλλημα να αγορασω το μηχανημα θα ελεγα πολυ ευκολα ΟΧΙ.
Δεν εχει νοημα να αγορασεις ενα μηχανημα τετοιας αξιας αν μπορεις να αγορασεις εναν προβολεα με εξελIγμενες δυνατοτητες ρυθμισης χρωματων και gamma.
Γιατι στην ουσια αυτο κανει...συμπληρωνει το κενο ενος προβολεα ( οπως ο Dila HD1 ) με περιορισμενες δυνατοτητες επεμβασης.
Αυτα ισχυουν για το ευρυ κοινο.
Για πιονερους της εικονας και ανησυχα πνευματα συστηνεται ανεπιφυλακτα.

Ευχαριστουμε ξανα.
 

route66

Senior Member
3 July 2006
343
Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να ευχαριστησω ολους οσους εβαλαν το χερακι τους για να γινει αυτη η συγκεντρωση. Επειδη απο τεχνικα θεματα δεν ειμια και ο πλεον καταλληλος να μιλησω, θα ηθελα να πω οτι ειδα τον DILA πρωτη φορα απο κοντα και πραγματικα χαζεψα με την εικονα. Οι προβολεις εχουν κανει αλματωδη βηματα στην εικονα και απο συζητησεις που ειχα με τα αλλα μελη ειναι πολυ ευχαριστο το γεγονος οτι μπορεις να παρεις το 90% της εικονας του DILA με 2,500. Πραγματικα απιστευτη εικονα. Οσο για το LUMIGEN ακομα και εγω που δεν ειμαι και ΤΟ ματι σε μερικα σημεια ειχε διαφορα προς το καλυτερο.Και τωρα με συγχωρειτα παω να δω ξεπλυμενα χρωματα στην LCD μου
 

Κώστας Παπαγεωργίου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,014
ΑΘΗΝΑ
Να ευχαριστήσω και εγώ όλους τους φίλους που παρεβρέθηκαν σε αυτή την παρουσίαση παρά τις αντιξοότητες του καιρού και φυσικά το κατάστημα Aural Vision που μας παραχώρησε τον χώρο του.

Δυστυχώς δεν υπήρχε τρίποδο για στατικές φωτό αλλά σας παραθέτω μερικές από τον χώρο, τα μηχανήματα και τον κόσμο που παρεβρέθηκε.


Το κατάστημα

attachment.php
 

Attachments

  • katastima-filoksenias.jpg
    katastima-filoksenias.jpg
    61.6 KB · Views: 273

Κώστας Παπαγεωργίου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,014
ΑΘΗΝΑ
Και μερικές φωτό από το πλούσιο μενού του Lumagen.

Όπως σας είπα είναι τραβηγμένες χωρίς τρίποδο...:eek:


attachment.php



attachment.php
 

Attachments

  • xwris-tripodo-kali-4.jpg
    xwris-tripodo-kali-4.jpg
    52.8 KB · Views: 213
  • xwris-tripodo-kali-3.jpg
    xwris-tripodo-kali-3.jpg
    43.3 KB · Views: 213

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,507
Κερατσίνι
Να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου τους Τάκη, Μπάμπη και Μανώλη για την διάθεση των μηχανημάτων τους και τον Λαρουκο για τα αναλώσιμα αγαθά :)food-smiley-005::popcorn:) :grinning-smiley-043. Επίσης την Aural Vision για την διαθεση του χωρου της (χαζέψαμε και τα audio spectrum).

Το .... προβολακι είναι γνωστό για την ικανότητα του και έχουν γραφεί πολλά άρα δεν χρειάζεται περισσότερο σχολιασμό (κρίμα που δεν ήρθαν τα υπόλοιπα να κάνουμε συγκριτικό).
Το Lumagen είναι φοβερό εργαλείο (hiend της εικόνας :worshippy:θα το χαρακτήριζα) με τεράστιες δυνατότητες να απογειώσει έναν προβολέα αλλά κατά την γνώμη μου δεν είναι για όλους αλλά για όσους έχουν καλό προβολέα και ψάχνουν να πάρουν το βέλτιστο από αυτόν. (εγω σαν εντελως απειρος θα μπορουσα να ζησω και με τον dila σκετο:flipout:).

Αυτό που θα ήθελα να δω κάποια στιγμή είναι ένα συγκριτικό με άλλους επεξεργαστές εικόνας όπως Crystalio & DVDO και να δούμε τι προσφέρει το κάθε ένα. Επισης θα ηθελα να δω τι κανει και με ενα καλο DVD player και οχι με BlueRay ή HDDVD player (με τα παλια ξινα σταφιλια δηλαδη :flipout:).


Τελειώνοντας θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για να μου λυθεί η απορία .......















Με τι καλώδια παίζαμε
:Banane0:???????
:flipout::flipout::flipout:
 

Κώστας Παπαγεωργίου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,014
ΑΘΗΝΑ
Και μερικές φωτό από την προετοιμασία και τον 'όχλο' που μαζεύτηκε μαζί μας...:D


Ο κύριος Καστρουνής εν ώρα εργασίας...

attachment.php



attachment.php



attachment.php
 

Attachments

  • kastrounis-readygif.jpg
    kastrounis-readygif.jpg
    55.2 KB · Views: 210
  • kastrounis-check.jpg
    kastrounis-check.jpg
    50.7 KB · Views: 210
  • kastrounis-ris-thinking.jpg
    kastrounis-ris-thinking.jpg
    45.3 KB · Views: 210