Επιλογή Τελικού για οδήγηση PIONEER S-V1EX

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,549
Το σύστημα αποτελείται από το σετ 5.1 PIONEER S-V1EX (http://www.pioneer.eu/eur/product_detail.jsp?product_id=11451&taxonomy_id=42-99) καθώς και 2 x B&W FPM2 (http://www.bwspeakers.com/index.cfm/fuseaction/products.models/Label/Model FPM2).
Τα παραπάνω συνοδεύονται από 2 x B&W PV1 (http://www.bwspeakers.com/index.cfm/fuseaction/products.models/Label/Model PV1)
Αυτή την στιγμή οδηγούνται από τον DENON A11XV (http://www.denon.co.uk/site/frames_main.php?main=prod&ver=&MID=3&sub=1&action=detail&Pid=271).

Με δεδομένο ότι το βασικό ζητούμενο είναι προφανώς η σωστή οδήγηση των PIONEER (6 Ω, 89.5 dB, 200W) και μη έχοντας πείρα από τελικούς, τα θέματα / ερωτήματα είναι τα εξής:

1. Πόση διαφορά θα δω και που (πχ μόνο στη μέγιστη ένταση; ) πηγαίνοντας σε λύση τελικού.

2. Σκέφτομαι τους PARASOUND A51 (http://www.parasound.com/halonew/A51front.php) και A52 (http://www.parasound.com/halonew/A52front.php).
O A52 φαντάζει λογικότερη λύση σαφώς αλλά δεν λέει (επίσημα τουλάχιστον) πόσα W είναι στα 6 Ω (υπολογίζω βέβαια καμιά 170αρα) και σκέφτομαι αν θα καλύψει πλήρως τα Pioneer (max 200 W).
Η σκέψη για τους PARASOUND έγινε και λόγω THX ULTRA 2 (που υποστηρίζει και ο DENON). Άραγε στα ηχεία πόσο νόημα έχει αυτή η πιστοποίηση;

3. Γενικά η σύγκριση W ενός ολοκληρωμένου με αυτά ενός τελικού έχει νόημα;
Γιατί η πρώτη σκέψη είναι ότι ο DENON A11 είναι 7*140 W που είναι περισσότερα πχ από τον PARASOUND A52.
Υποθέτω ότι η σύγκριση δεν είναι σωστή στην πράξη αλλά θα ήθελα να ξέρω το γιατί.

4. Υποθέτω ότι το να κρατήσω τα 2 x B&W FPM2 οδηγούμενα από τον DENON και τα υπόλοιπα από τον τελικό δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Ισχύει αυτό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
 
Last edited:

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Μήν ψαρώνεις με τα βατ.Η σωστή οδήγιση ειναι θέμα τροφοδοτικού.
Ενας καλός τελικός έχει ψυχή να διπλασιάσει την ισχή του στα 4 ΟΗΜ,
δέν νομίζω το ίδιο για τον AV σου.
 

tsoulfas panagiotis

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,047
Αν θελεις κοιτα και τον Sherbourn με ανεξαρτητα τροφοδοτικα για καθε καναλι,τον 5310 αν δεν κανω λαθος.Τσεκαρε και πες αν ειναι να παραγγειλουμε 2 να μας κανουν και καλυτερη τιμη.
 
17 June 2006
23,578
Αθήνα
1) Οχι δεν θα δεις σημαντική διαφορά στην ένταση. Η κυριότερη διαφορά θα είναι στον έλεγχο των ηχείων. Κι εννοώ έλεγχο ότι θα δεις πιό στακάτο μπάσο και όχι ίσως αυτό το πλαδάρισμα booming που έχεις τώρα. Ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις θα ακούς αυτό το μπασάκι το ελεγχόμενο , γενικά πιό σωστή και ολοκληρωμένη μουσική.

2) Δεν τους ξέρω, αλλά φαντάζουν καλοί. Η πιστοποίηση THX έχει να κάνει ότι έχει περάσει κάποιες προδιαγραφές της ΤΗΧ όσον αφορά τον ποιοτικό έλεγχο τα υλικά μέσα και γενικά ότι θέλει η ΤΗΧ για να επιτρέψει να δώσει την σφραγίδα. Σαφώς και αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Υπάρχουν στην αγορά και άλλοι ενισχυτές χωρίς το logo που είναι καλύτεροι. Σε κάθε περίπτωση ότι το Logo κοστίζει στην εταιρεία και το κόστος αυτό μεταφέρεται στον τελικό καταναλωτή.

3) Καμία σχέση τα watt ενός πολυκάναλου AV με αυτά ενός τελικού. Αν μετρήσεις στην πράξη πόσα είναι τα πραγματικά watt του Α11 θα κλάψεις.... Ειχα αυτόν τον ενισχυτή και τον έπαιζα με τα δύσκολα ηχεία της KEF 4ohm 90 db. Ε σε πληροφορώ ότι σε μεγάλες στάθμες απλα....ΕΚΛΕΙΝΕ μόνος του από υπερθέρμανση. ετσι έβαλα τελικούς Primare 120 watt το κανάλι, που φυσικά δεν είχε καμία σχέση. Γιατί; γιατί ο AV είχε ένα τροφοδοτικό για 7 κανάλια ενώ ο Primare χωριστά τροφοδοτικά για κάθε κανάλι.

4) Κανένα πρόβλημα. Απλά χρησιμοποιείς τον Α11 σαν προενισχυτή για τα κανάλια που θες.
 
Last edited:

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,549
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αναφορικά με την λύση του A51 (5*250/8 - 5*400/4 άρα λογικά καμιά 300αρια min στα 6 που είναι τα ηχεία) τίθεται κάποιο θέμα από οποιαδήποτε άποψη αναφορικά με την σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ σε σχέση με την μέγιστη προτεινόμενη (που είναι 200W);
Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν είναι έτσι όμως, ποιο το νόημα της προδιαγραφής αυτής - δλδ της μέγιστης ισχύς που δίνει ο κατασκευαστής για το ηχείο του (εννοώ δλδ το να δίνει 200W και εμείς να λέμε πχ ότι και τα 300W δεν είναι πρόβλημα);